De beste loopbanden in test 2022 - Toppricer

De beste loopbanden in test 2022

In dit artikel hebben wij 8 van de beste Loopbanden verzameld die er op dit moment te koop zijn. De Loopbanden hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 4552 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke Loopbanden beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste Loopbanden voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende Loopbanden en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: Mark Thorup Højfeldt
4552 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
8 Producten
Laatst bijgewerkt: Feb 2, 2022
40 uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Sportstech F10 loopband model 2020
Lees meer over het product
 • Bedst til prisen
84
424.50 € 399.99 €

Beste prijs bij:

Bol
Christopeit CS-200
Lees meer over het product
 • Bedst i test
94
. 359 €

Beste prijs bij:

Amazon
Sportstech F37
Lees meer over het product
 • Premium valg
86
. 1199 €

Beste prijs bij:

Amazon

Onze test van Loopbanden geeft een overzicht

Informatie over wat dit artikel bevat.

 • 1De beste Loopbanden op de markt in 2022
 • 2Overzicht van alle features en specificaties
 • 3Waar je op moet letten voor je koopt
 • 4Informatie over veiligheid en klachten
 • 5Tips voor het onderhoud van een Loopbanden
 • 6Voors en tegens

Vergelijking en overzicht

Hier krijg je een overzicht van alle producten die we hebben beoordeeld. Gebruik de iconen om de producten te vergelijken of te reviewen.

Christopeit CS-200 94
Sportstech F37 86
Sportstech F10 loopband model 2020 84
Reebok GT30 One Series 92 Sportstech F31 84
Prijs 359 € 1199 € 399.99 € 650 € 669 €
Breedte loopvlak 34 cm 50.0 cm 33.5 cm 42.0 cm 42.0 cm
Lengte loopvlak 100 cm 130.0 cm 100.0 cm 130.0 cm 120.0 cm
Motorvermogen piek (kW) 0.74 kW - - 1.47 kW 2.94 kW
Motorvermogen piek (PK) 1 PK - 1.0 PK 2.0 PK 4.0 PK
Motorvermogen continu (kW) 0.37 kW - - 0.92 kW 1.47 kW
Motorvermogen continu (PK) 0.5 PK - - 1.25 PK 2.0 PK
Uitklapbaar Ja Ja Ja Ja Ja
Bluetooth Nee Ja Nee Nee Ja
Bediening via app Nee Nee Ja Nee Ja
Transportwielen Ja Ja Ja Ja Ja
Maximale gebruikersgewicht 100 kg 150 kg 120 kg 110 kg 120 kg
Maximale loopsnelheid 8 km/h 20 km/h 10 km/h 16 km/h 16 km/h
Aantal programma's 16 12 12 12 1
Kleur - - - - -
Grootte - - - - -
Displaytype - - - - -
Height - - - - -
Length - - - - -
Weight - - - - -
Width - - - - -
light-source-type - - - - -
Materiaaltype - - - - -
Paardenkracht - - - - -
Aantal items - - - - -
Stroombron - - - - -
Snelheidsclassificatie - - - - -
Meegeleverde onderdelen - - - - -
Batterijen inbegrepen? - - - - -
maximum weight capacity - - - - -
Afdeling - - - - -
Fabrikant - - - - -
Fabrikantreferentie - - - - -
Modelnummer item - - - - -
Afmetingen pakket - - - - -
Productafmetingen - - - - -
ASIN - - - - -
Gegarandeerde software-updates tot - - - - -
Displayformaat - - - - -
Aantal stukjes - - - - -
Stijl - - - - -
Seizoen - - - - -
Kenmerken - - - - -
Gebruik - - - - -
Sport - - - - -
Itemgewicht - - - - -
Verpakt formaat - - - - -
Wattage - - - - -
Framemateriaal - - - - -
Vorm - - - - -
Buitenste materiaal - - - - -
Materiaalsamenstelling - - - - -
Taal - - - - -

Hoe vind je de beste loopbanden?

De juiste loopband voor thuis kan je helpen om op een verstandige en relatief leuke manier gewicht te verliezen, fitness in je dagelijks leven te integreren, en toch aan lichaamsbeweging te kunnen doen vanuit het comfort van je eigen huis, ongeacht wat het op dat moment voor weer is. Als je op jacht bent naar een nieuwe loopband voor in huis dan lees je hier hoe je je perfecte match kunt vinden met behulp van onze gratis loopband advies.

We vertellen je alles over wat je moet weten bij het kopen van de beste loopbanden. Bijvoorbeeld op welke eigenschappen je moet letten bij het vergelijken van loopband opties en hoe je tijd en geld kunt besparen.

Deze loopband secties zijn in het begin in twee delen verdeeld. Het eerste deel geeft een opwarmertje voor het kopen van een loopband met vijf eenvoudige tips om tijd en geld te besparen. Daarna gaan we in iets meer detail in op de belangrijkste onderdelen van een loopband om je te helpen begrijpen hoe je een machine kunt kopen met het juiste motorvermogen, de juiste breedte en andere kenmerken die passen bij je individuele trainingsbehoeften.

Als je uiteindelijk alles gelezen hebt en beter vertrouwd bent met de belangrijkste termen en kenmerken van loopbanden, ben je klaar om te onderzoeken welke merken en modellen geschikt zijn voor jou. Om je daarbij te helpen hebben we een aantal van de meest populaire loopbanden van het moment gepakt om te kijken wat professionals en andere gebruikers de beste opties vinden.

Waarom moet jij je eerst even een beetje inlezen voordat je gelijk een loopband zou kopen? Er zijn twee belangrijke redenen om rekening mee te houden. Ten eerste wil je voorkomen dat je hoofd overbelast raakt en dat je keuze stres krijgt. Met een enorm aanbod van merken, modellen en aanbiedingen op de markt kan het vinden van de juiste loopband behoorlijk overweldigend zijn.

Door even wat dieper in te gaan op de opties helpt dat je de keuzemogelijkheden te beperken en geeft je een duidelijker idee van wat je zoekt. Ten tweede is natuurlijk dat bedrijven altijd zullen zeggen dat ze de beste optie bieden, en daarom wil je zeker zijn dat jouw aankoop ook een goede is.

Tips om je voor te bereiden op het kopen van een loopband

Een goed begin is het halve werk. Als je een marathon zou gaan lopen ga jij je ook eerst even opwarmen. Met deze tips weet je zeker dat je de juiste loopband gaat vinden die bij je past.

Stap 1 – Kies je trainingsruimte en de afmeting van je loopband

Hoeveel ruimte heb je ongeveer over voor een loopband thuis en waar ga je hem neerzetten? Om flink wat tijd te besparen voordat je überhaupt gaat kijken naar welke loopband voor jou een optie is meet je de ruimte waar je je loopband neer wilt zetten. Als je een opvouwbare loopband overweegt, meet dan ook de ruimte (L x B x H) die je over hebt voor opslag. De afmetingen van loopbanden zijn meestal gewoon duidelijk te vinden en deze informatie bij de hand houden maakt je een efficiëntere shopper. Bedenk dat de vereiste loopruimte, die je via de maat van de loopband kunt uitrekenen, ook invloed kan hebben op de totale voetafdruk van de loopband. We bevelen een 22″ brede riem aan voor hardlopers en 20″ voor wandelaars. Hoewel een 20″ riem voldoende is voor lopers, laat hij net iets minder ruimte voor fouten.

Step 2 – Visualiseer jouw loopband trainingen

Als je nadenkt over hoe je wil gaan sporten met jouw nieuwe loopband, waar denk je dan aan? Zijn dat ontspannende wandelingen? Intens hardlopen? Of iets daartussenin? Het beantwoorden van deze vraag zal je helpen je loopbandkeuze te beperken op basis van motorvermogen. Hoe zwaarder de inspanning die je wil uitvoeren, hoe krachtiger je motor zal moeten zijn. Natuurlijk gaan we later nog wat dieper in over het vermogen van de motor.

Je antwoord op de bovenstaande vraag kan je ook helpen bij het kiezen van de afmeting van de loopband voor je trainingsbehoeften. Wandelaars kunnen geld besparen door kortere loopbandbanen te kiezen en hardlopers (vooral lange hardlopers) zullen meer ruimte nodig hebben om zich volledig te kunnen uitstrekken en zo hard te kunnen rennen.

Stap 3 – Bepaal jouw budget

Vaak het is zo dat je een betere loopband krijgt als je meer geld uit gaat geven. Er komt een punt dat dit natuurlijk niet zo is en je vooral gaat betalen voor een bepaalde merknaam of iets anders. Maar uiteindelijk is het wel zo dat de luxere, stevigere loopbanden vaak simpelweg meer geld kosten.

Onder de €500

Loopbanden onder de €500 zijn erg goedkoop, dus zelfs als €499 een fikse korting weerspiegelt moet je hier zeker oppassen als het gaat om de juiste loopband vinden. In deze prijsklasse vervalt de garantie vaak al na 90 dagen. Deze loopbanden kunnen handig zijn om af en toe mee te wandelen of te joggen bij slecht weer, maar als je ze regelmatig of intensief gebruikt kunnen ze al binnen een paar maanden stuk gaan. Veel voorkomende tekortkomingen zijn bijvoorbeeld wiebelende frames, luidruchtige riemen, erg kleine trainingsruimtes, flikkerende dataschermen en minimale trainingsprogrammering. Je hebt een loopband, maar daar is vaak ook echt alles mee gezegd.

Onder de €800

Een kleine minderheid van loopbanden onder de €800 krijgt hoge scores in de meeste beoordelingen van professionele of langdurige gebruikers. De meeste toestellen van rond de €799 kunnen minstens een jaar probleemloos dienst doen, vooral als ze alleen voor het wandelen gebruikt worden, maar het is moeilijk om voor deze prijs all-round hoge kwaliteit te leveren. Over het algemeen moeten de kopers kiezen tussen duurzaamheid en aantrekkelijke functies. Je zou hier bijvoorbeeld een handmatige hellingshoek voor kunnen krijgen, maar misschien geen elektrische hellingshoek. Je zou een contact hartslagmeter kunnen krijgen, maar geen nauwkeuriger draadloze hartslagmeter.

Onder de €1.000

Met ongeveer € 1.000 te besteden wanneer er een keer een goede sale is kan een wandelaar of jogger een paar leuke koopjes vinden. Sommige van deze machines hebben verkoopprijzen rond de €1.499 en hebben een garantie voor onderdelen en arbeidsloon voor een paar jaar. De beste koopjes hebben volledige banden, bescheiden vermogenshellingen en een goede variëteit aan trainingsprogramma’s. Wat hun beeldschermen betreft zijn klassieke LCD monitoren het meest gebruikelijk op loopbanden onder de €1.000, maar soms zijn ook 7-inch touchscreens verkrijgbaar. Deze loopbanden hebben meestal luidsprekers met een AUX aansluiting om muziek te streamen of naar podcasts te luisteren, en zijn soms geschikt voor draadloze hartslagmeters

Onder de €1.500

De populairste thuis loopbanden voor hardlopers en serieuze wandelaars hebben adviesprijzen rond de €1.999 en hoger, maar je kunt er een bestellen voor €1.499 tijdens een goede sale. Vergeleken met loopbanden onder de € 1.000 hebben deze een hoger vermogen en zijn ze comfortabeler in het gebruik. Ze zijn ook uitgerust met betere functies zoals steilere vermogenshellingen, grotere touchscreens, verbeterde trainingsmogelijkheden zoals hartslag gestuurde trainingsprogramma’s, en soms ook draadloze borstbanden.

Onder de €2.000

De best beoordeelde thuis loopbanden onder de € 2.000 hebben indrukwekkende prestaties, geavanceerde elektronica, en alle comfort van sportschool loopbanden. De beste loopbanden in deze prijsklasse zijn ideaal voor fervente lopers en voor huishoudens met meer dan één persoon die wil gaan trainen. Enkele van de meest waardevolle kenmerken van deze loopbanden vind je achter de schermen.

Machines die iets minder kosten zien er misschien ongeveer hetzelfde uit (met 10″ touchscreens en ruime banden, bijvoorbeeld) maar zullen het niet noodzakelijk even lang uithouden of even goed presteren. De beste loopbanden onder de € 2.000 hebben meestal riemen van hogere kwaliteit die langer meegaan dan andere in hun prijsklasse. Deze riemen van hogere kwaliteit zijn mogelijk ook onderhoudsvrij, in tegenstelling tot andere riemen die af en toe een onderhoudsbeurt nodig hebben. Deze loopbanden zijn meestal ook uitgerust met betere schokdemping, die een groot verschil maken voor comfort en uithoudingsvermogen en waarvan zelfs is aangetoond dat ze de calorieverbranding stimuleren.

€2.000 en meer

Premium loopbanden zijn vaak te koop vanaf €2.000, met totaalprijzen die oplopen tot €3.500 of meer. Tot deze categorie behoren hellingshoek trainer loopbanden (zeer geschikt voor calorieverbranding), zeer snelle loopbanden voor marathonlopers, en allround luxe loopbanden voor dagelijkse training op iedere intensiteit. Hoogtepunten variëren tussen de loopband merken en modellen, maar enkele top kenmerken in deze topklasse zijn: zeer hoge maximum snelheden, uitstekende schok- en geluidsabsorptie, extra grote monitoren, web-geschikte touchscreens, geïntegreerde televisie, en conditietests naast de standaard trainingen.

Verschillende modellen binnen dezelfde prijsklasse kunnen aanzienlijk verschillen in mogelijkheden en prestaties. Daarom is het handig dat je aan het einde nog leest welke loopbanden er wel enorm geliefd zijn.

Stap 4 – Bepaal welke functies je gaat (of wil) gebruiken

De meeste loopbanden hebben speciale functies. Deze functies zijn niet noodzakelijk voor een cardiotraining, maar ze kunnen de trainingservaring verbeteren en je helpen gemotiveerd te blijven. Voorbeelden zijn vooraf ingestelde trainingsprogramma’s, Bluetooth luidsprekers en Tv’s. Je moet zelf nagaan welke loopband extraatjes je daadwerkelijk gaan helpen je fitness doelen te bereiken en welke overbodig zullen blijken. Eerlijk zijn over welke behoefte(s) je hebt aan begeleiding en afleiding tijdens de training is een belangrijk onderdeel van het uitzoeken welke loopband voor jou geschikt is.

Hier zijn enkele van de meest praktische speciale functies waar je als mogelijke loopband koper over na moet denken

 1. Automatische hellingshoek

Loopbanden met helingshoeken maken de training interessanter door wat je aan het doen bent een beetje af te wisselen. Ze hebben ook drie heel praktische voordelen: ze maken loopbandoefeningen gemakkelijker voor je gewrichten, maken een snellere calorieverbranding mogelijk en ondersteunen een betere spierdefinitie.

Je vraagt je misschien af hoeveel helingshoek je eigenlijk op je loopband zou gebruiken en hoeveel helingshoek je zou moeten gebruiken om de calorieverbranding te maximaliseren. De meeste loopbanden voor thuisgebruik hebben tegenwoordig maximale hellingshoeken van 10, 15, en 20%. Hellingshoek trainer loopbanden hebben maximale hellingshoeken van 40%; deze stellen je in staat calorieën te verbranden op het tempo van een hardloper door gewoon te lopen.

 1. Trainingsprogramma’s

De meeste loopbanden voor thuisgebruik bieden tegenwoordig ingebouwde trainingsprogramma’s die de snelheid en de hellingshoek voor je bepalen. Houd er rekening mee dat de goedkoopste loopbanden alleen in de handmatige stand werken en dat de loopband trainingsmenu’s variëren in omvang en variatie. Vaak rechtvaardigt deze programmering een prijsverhoging, dus wees er zeker van dat je voordeel zou halen uit de extra trainingsbegeleiding voor je kiest voor een duurder model.

Buiten de vooraf geïnstalleerde trainingsmogelijkheden kun je nu bij veel loopband merken kiezen om extra trainingstechnologie aan je aankoop toe te voegen.

 1. Loopband accessoires

De meeste merken van loopbanden geven je de mogelijkheid je aankoop te personaliseren. Terwijl je op zoek gaat naar de beste loopband voor je specifieke behoeften, houd er dan rekening mee dat er een aantal unieke accessoires zijn om je te helpen je unieke fitness doelen te bereiken. Slechts een paar extra’s die je kunt overwegen zijn de volgende:

Loopband matten

Een loopbandmat kan de duurzaamheid van je loopband en de vloerbedekking eronder vergroten, vooral als je van plan bent je machine op tapijt te zetten. Ze maken het ook gemakkelijker om de vloer rond je loopband schoon te maken en minimaliseren het lawaai dat veroorzaakt wordt door de trillingen bij het gebruik van je machine.

Loopband reinigingsmaterialen

Je wilt dat je loopband lang meegaat. Een goede manier om daarvoor te zorgen is de juiste schoonmaakmiddelen te kopen om hem te helpen bestand te zijn tegen regelmatig gebruik na verloop van tijd. Dit zijn bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en borsteltjes die specifiek voor je loopband gemaakt worden. Het is het beste te wachten tot je je gebruiksaanwijzing ontvangt om zeker te zijn dat je de juiste materialen voor je machine koopt.

Entertainment accessoires

Wil je niet investeren in een loopband met ingebouwd scherm? Misschien heb je al een loopband en wil je die alleen een update geven met de nieuwste accessoires, of wil je in plaats daarvan gebruik maken van de technologie die je al hebt. Hiervoor zou je een tablethouder kunnen kopen zodat je je tablet of iPad kunt gebruiken terwijl je traint, of een leesrek zodat je met je e-reader van een boek of tijdschrift kunt genieten. Je zou zelfs een tv-standaard kunnen kopen om voor je loopband te zetten, zodat jij je favoriete programma’s kunt kijken terwijl je calorieën verbrandt.

Enkele andere speciale functies waaraan je zou kunnen denken zijn aan/uit-kussens, ventilatoren voor de training, bidonhouders, houders voor een tabletcomputer, touchscreens, en HD TV.

Stap 5 – Probeer de loopband zelf uit en lees andere beoordelingen

Het is aan te raden om een loopband uit te proberen voor je hem definitief mee naar huis neemt. Je kunt verschillende merken uitproberen in verschillende winkels. Maar als je toch besluit in de winkel te testen en je perfecte match te vinden, koop je loopband dan zeker online! Meestal biedt de website van de fabrikant de beste deal als je eenmaal rekening houdt met online kortingen, BTW, levering van de loopband en consumentenbescherming.

Als het testen van een loopband niet mogelijk is, dan is het vooral belangrijk om eerlijke recensies te lezen met feedback van echte klanten; dit is iets wat we in ons beoordelingsproces altijd naar kijken. We geven je de nodige informatie over welke loopbanden voor thuisgebruik je bovenaan je lijst moet zetten, welke loopbanden van hoge kwaliteit lijken te zijn en nog veel meer.

De elementen en componenten van een loopband

Loopbanden worden geadverteerd met lijsten van hun “specs” of specificaties. Of deze eigenschappen nu geweldig zijn of dat je elders meer waar voor je geld kunt krijgen, de marketeers slagen erin om echt alle loopbanden behoorlijk geweldig te laten klinken. Lees dit gedeelte om beter te begrijpen hoe je een loopband kunt kopen met elementen die wel voldoen aan jouw behoeftes als beginnend of ervaren sporter.

Motor

De motor van een loopband drijft de loopband aan. Het motorvermogen van een loopband wordt beschreven in paardenkrachten (PK) of continu vermogen (CV). CV is het handigste om rekening mee te houden omdat het aangeeft hoeveel vermogen een motor continu kan uitbrengen tegenover alleen op zijn piek. De meeste loopbandmotoren voor thuisgebruik hebben ergens tussen 2,25 en 4,25 CV. Je kunt enkele Loopbanden vinden met motoren van 1.5 CV of 5.0 CV, maar dit is een minderheid.

Hoeveel motorvermogen van de loopband heb je nodig? Dat hangt af van het soort oefening dat je op je loopband wilt doen en van je lichaamsgewicht. Voor mensen tot 100 kilo zijn hier onze algemene aanbevelingen:

Lopen: Kies 2.0 CV of meer.

Joggen: Kies 2.5 CV of meer.

Hardlopen: Kies 3.0 CV of meer.

Weeg je meer dan 100 kilo, dan is het een goed idee om er nog eens 0,5 CV bij te doen, want een motor die op bijna volle kracht draait slijt sneller dan een die meer kracht te verduren heeft.

De meeste loopbandmotoren hebben tegenwoordig levenslange garantie, maar goedkopere modellen bieden veel kortere motorgaranties (van 2 tot 25 jaar garantie), dus het is het beste om bij een verkoper na te vragen wat er op de machine die je op het oog hebt geboden wordt voor je tot aankoop overgaat.

Afmeting van de loopband

De looplengte is niet van groot belang voor kleine wandelaars, maar wel voor loopbandgebruikers die langere passen maken en is vooral belangrijk voor hardlopers. De huidige normen voor de lengte van de looplengte zijn 55″ voor loopbanden waar je vooral veel op gaat wandelen en 58″ of 60″ voor loopbanden waar je vooral op gaat rennen.

Wat de breedte betreft, is de industriestandaard 20″. Extra brede loopbandbanen komen steeds meer voor en zijn essentieel voor grotere lopers; deze banen zijn meestal 22″ inch breed.

Duurzaamheid van de loopband

Er zijn drie belangrijke factoren die de duurzaamheid van de loopband bepalen: dikte, metalen rollen, en smering.

Wat de dikte van de band betreft, is een tweelaagse of vierlagige loopvlakband duurzamer dan een met een enkele laag. Dikkere loopvlakriemen zijn gewoonlijk ook stiller tijdens het gebruik. De meeste loopbanden voor thuisgebruik die budget of gemiddeld geprijsd zijn hebben banen met één laag. Deze eigenschap kan uit de specs lijst weggelaten worden omdat adverteerders opscheppen over dikke sporen maar de neiging hebben stil te blijven als de sporen eenvoudig zijn.

Een andere belangrijke factor zijn de metalen rollen die een loopband voortstuwen. Rollen met een grotere diameter belasten de loopbandmotor minder en helpen de levensduur van de band te verlengen. Een goede roldiameter voor loopbanden voor thuisgebruik is ongeveer 2,5′.

Smering is een ander belangrijk aspect van de duurzaamheid van loopbanden. Loopbandriemen moeten gesmeerd worden voor de best mogelijke prestaties. Soms valt dit klusje de eigenaar van de loopband toe, waar je jouw loopband elke paar maanden een keer een beurt moet geven. De beste loopbanden zijn echter onderhoudsvrij; deze zijn meestal doordrenkt met siliconen of een ander smeermiddel.

Snelheid

Loopbanden die topsnelheden van 16 kilometer per uur ondersteunen zijn voldoende voor de meeste mensen die willen trainen, maar lopers die trainen voor een 5-minuten mijl zullen machines willen met hogere topsnelheden. Loopbanden voor thuisgebruik die 19 kilometer halen zijn steeds vaker onder de €1.000 verkrijgbaar, zoals de NordicTrack C 990.

Demping

Een goede demping op de loopband helpt je gewrichten te beschermen tegen de impact wanneer je aan het trainen bent. Vergeleken met hardlopen op de weg vermindert een loopband met goede demping de impact met ongeveer 15 tot maar liefst 40%. Hoewel demping het belangrijkst is voor hardlopers, vermindert ze de impact op ieders lichaam door het risico op blessures te minimaliseren en het uithoudingsvermogen te bevorderen. Sommige loopbanden zijn voorzien van instelbare demping, zodat lopers de mate van ondersteuning kunnen kiezen die hun voorkeur heeft. Geavanceerde loopbanden hebben differentiële demping, waarbij je stevige steun krijgt als je van de baan afduwt en meer demping bij de landing.

Hellingshoek

Wil je snellere resultaten met fitness? Een loopband helingshoek helpt je efficiënter calorieën te verbranden. Ook vermindert dit de belasting op je gewrichten en kan hij je helpen verschillende spiergroepen aan te spreken. De meeste loopbanden kunnen tot maximaal 10, 15, of 20% helingshoek lopen. Een paar merken hebben ook kleine dalingen op hun loopbanden. De meeste loopband helingshoeken zijn gemotoriseerd; alleen de goedkoopste loopbanden met helingshoeken moeten handmatig versteld worden.

Programma’s

De meeste loopbanden worden tegenwoordig verkocht met vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Deze helpen verschillende trainingsdoelen te ondersteunen, zoals training voor gewichtsverlies en training voor uithoudingsvermogen. Programma’s regelen automatisch de snelheid van de loopband, en ze passen ook de helingshoek/afname aan, indien van toepassing.

Tegenwoordig helpen meeslepende trainingstechnologieën veel loopbanden voor thuisgebruik te verkopen. Een populaire optie is iFit, beschikbaar op loopbanden voor thuisgebruik van NordicTrack, ProForm en HealthRider. Het programma biedt een hele reeks voordelen, maar is vooral aanlokkelijk door de onbeperkte interactieve Google Maps workouts. Een andere mooie (hoewel duurdere) optie is de Passport Virtual Active technologie, geschikt voor de meeste loopbanden van Horizon Fitness en Vision Fitness. Hier worden scenische Virtual Active loopband workouts op je thuis-TV getoond en passen ze automatisch de snelheid en intensiteit van je training aan.

Garanties

De garantie van een loopband is een uitstekende indicatie van de fabrikant over de duurzaamheid van een loopband. De typische loopband garantie bestaat uit vier delen: frame, motor, onderdelen, en werkuren.

Frame

Veel loopbanden (ook sommige goedkope loopbanden) hebben hun frames onder levenslange garantie. Hier zal dus niet vaak iets mis gaan.

Motor

De meeste loopbandmotoren hebben een levenslange garantie. Goedkopere modellen bieden veel kortere motorgaranties (van alles tussen 2 en 25 jaar garantie), dus vraag het na bij een verkoper voor je jouw loopband koopt.

Onderdelen

De meeste variatie in loopband garanties heeft te maken met onderdelen en elektronica. Doorgaans heeft een erg goedkope loopband geen garantie of slechts 90 dagen garantie. Iets betrouwbaardere loopbanden krijgen een jaar garantie op onderdelen. De beste loopbanden voor thuisgebruik hebben meestal minstens vijf jaar garantie op onderdelen.

Werkuren

Werkuren zijn niet inbegrepen in de garantie bij de goedkoopste loopbanden. Andere bieden meestal een of twee jaar gratis werkuren. De kwaliteit van de garanties varieert echter. Bij de ene leverancier kan het zijn dat ze gratis aan huis komen, bij een andere zul je het toestel op moeten sturen naar de fabrikant.

Draagvermogen

Het draagvermogen van een loopband varieert meestal van 125 tot 200 kilo. We raden aan een loopband te kiezen die minstens 25 kilo meer dan je lichaamsgewicht aankan, om te helpen voorkomen dat je de motor overbelast. Als je meer weegt moet je misschien investeren in een product van een hoger niveau. Er zijn loopbanden die tot 200 kilo kunnen dragen, maar dan moet je meer betalen.

Opslag en draagbaarheid

Je vindt nu opvouwbare loopbanden in elke prijscategorie voor loopbanden voor thuisgebruik. Met deze loopbanden kun je na je training de loopband omhoog klappen om wat vloerruimte vrij te maken. Power-assist technologie, die bij sommige opvouwbare loopbanden is inbegrepen, maakt dit proces gemakkelijk, ongeacht je fysieke kracht.

Enkele van de kleinste loopbanden zijn draagbaar; ze zijn licht van gewicht en hebben wieltjes voor transport. Een draagbare loopband kan meestal onder een bed, achter een deur of in een kast opgeborgen worden. Over het algemeen zijn dit kwalitatief mindere producten, maar er kunnen een paar uitzonderingen zijn om wel eens naar te kijken.

Veiligheid

Autostop is een belangrijke veiligheidsfunctie voor veel mensen met een loopband die bejaard of minder valide zijn, of voor mensen met huisdieren of jonge kinderen. Autostop wordt meestal geregeld met een sleutel. Als je aan het sporten bent, is de sleutel met een koord aan je lichaam bevestigd en als je uitglijdt, wordt de sleutel losgekoppeld en schakelt de loopband zichzelf uit. Bovendien kan de sleutel na elke trainingssessie verwijderd worden om te voorkomen dat de loopband per ongeluk geactiveerd wordt.

Welk type loopband past bij mijn behoeften?

Er zijn veel verschillende soorten loopbanden en vaak overlappen de benamingen elkaar (je kunt een geweldige loopband vinden voor hardlopen die bijvoorbeeld ook opvouwbaar is). Onze lijst hieronder geeft een snel overzicht van de verschillende soorten loopbanden en wat ze bieden:

Hellingshoek trainers

Dit zijn meestal grote, niet-opvouwbare loopbanden met mogelijkheden voor steile hellingshoeken. Sommige loopbanden kunnen een helingshoek tot een helling van 40% aan! Hellingshoek trainers zijn goed voor elk soort gebruik, maar vooral handig voor wie op een steile hellingshoek wil wandelen of hiken en ook gelijk een low-impact, high-intensity workout zoekt. Hellingshoek trainers vragen een flinke hoeveelheid vloeroppervlak, en de hellingshoek brengt je tot dicht bij het plafond, dus controleer of je voldoende ruimte hebt voor je een van deze opties koopt.

Opvouwbare loopbanden

Tegenwoordig zijn de meeste loopbanden opvouwbaar. De techniek is zo efficiënt op de nieuwere modellen dat zelfs sommige van de meest stevige loopbanden nog op te vouwen zijn als je klaar bent. Zelfs voor serieuze lopers is een opvouwbare loopband te vinden. Opvouwbare loopbanden zijn handig en maken vloerruimte vrij als je de loopband niet gebruikt. Vele hebben hydraulische hulp om het optillen en opvouwen te vergemakkelijken. Hier is natuurlijk ook wel zo, hoe meer je uitgeeft hoe beter de hydrauliek zal zijn.

Loopbanden om op te lopen

Loopbanden om mee te kunnen lopen hebben gewoonlijk een kleiner frame, een kleinere riem en een kleinere motor. Ze zijn vaak ook minder duur. Voor wie vooral van plan is te wandelen, zijn er ook enkele indrukwekkende opties met mooie touchscreens. Hoewel je een goedkope loopband om te wandelen kunt vinden, raden we je aan er een te zoeken met voldoende demping en een voldoende groot oppervlak voor een comfortabele loopbeweging.

Loopbanden voor het hardlopen

De meeste loopbanden voor het hardlopen hebben langere oppervlakken en sterkere motoren om hogere snelheden en langere afstanden te ondersteunen. Er zijn mogelijkheden met of zonder abonnement. Wie van plan is regelmatig te gaan hardlopen, let erop dat de opbouw en programmering je training ondersteunen. Loopbanden voor het hardlopen moeten opties bevatten voor HIIT trainingen, heuvelwerk, duurlopen, en hartslagtraining.

Handmatige loopbanden

Begonnen met de Woodway in de jaren 1970, zijn handmatige loopbanden lang een favoriet geweest van professionele lopers en atleten. Deze hebben geen motor en hebben meestal een lamellenband die beweegt door de kracht van de loper. Meestal zijn ze prijzig – maar ze lijken het meest op buiten hardlopen.

De belangrijkste overwegingen bij het kopen van een loopband

Investeren in een belangrijk trainingstoestel voor thuis kan geweldig zijn. De mogelijkheid hebben om wat kwalitatieve lichaamsbeweging te krijgen zonder naar de sportschool te hoeven gaan biedt een enorm voordeel. Loopbanden zijn dan ook voor veel mensen een populaire optie met betrekking tot trainingsapparatuur om in te investeren. Maar vanwege de vele modellen en uiteenlopende prijzen die er zijn is het belangrijk verschillende overwegingen in gedachten te houden als je er een wilt kopen. Voor de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een loopband, lees je hieronder

Wat is je budget?

Voordat je een loopband voor thuis aanschaft, is een van de eerste dingen die je zult moeten doen je budget bepalen. Apparaten als loopbanden zijn grote, dure machines. Als je veel geld gaat uitgeven aan zo’n apparaat dan wil je natuurlijk ook zeker weten dat je investeert in een apparaat van de beste kwaliteit. Je moet echter ook een prijs vinden die voor jou nog binnen de perken blijft. Een van de beste tips om in gedachten te houden is de hoogste kwaliteit loopband te kiezen die jij je kunt veroorloven. Op die manier krijg je er een die van hoge kwaliteit is, maar je portemonnee niet al te veel pijn gaat doen. Je vindt loopbanden ver onder de €1.000, maar die kun je vaak beter vermijden. Voor een loopband van goede kwaliteit ben je minstens € 1.000 kwijt.

Wil je er een met betere stabiliteit, motoren, en meer trainingsmogelijkheden? Dan moet je in rond de €1.500 en €3.000 zoeken. Bedenk ook hoeveel mensen de loopband zullen gaan gebruiken, en hoe vaak.

Kijk naar de paardenkrachten

Een ander detail waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar een loopband voor thuis zijn de paardenkrachten van de machine. Paardenkracht is een algemene meeteenheid voor het vermogen van een willekeurige motor. Er zijn echter twee metingen van paardenkracht die sommige fabrikanten nalaten aan te geven. Dat zijn het piekvermogen bij gebruik en het continu belastingsvermogen. Het piekvermogen bij gebruik is het hoogste vermogen dat een motor kan leveren. Helaas is deze meting nutteloos omdat de loopband dit vermogen niet kan volhouden en uiteindelijk oververhit zou raken.

Dus, wat je ook doet, kies je loopband niet op basis van deze informatie. Continu belastingsvermogen is waar je naar wilt kijken. Dit is het vermogen waarop de loopband over een periode van 24 uur voortdurend en gestaag kan werken zonder dat er problemen gaan optreden. Dit is belangrijk, want de paardenkracht die uit de aandrijfmotor komt heeft direct invloed op de kwaliteit van de loopband en hoe je training aanvoelt.

Een goed voorbeeld van wat je moet vermijden is een populair model dat verkocht werd op basis van zijn 3 piekvermogen bij gebruik paardenkrachten, maar het continu belastingsvermogen is slechts 1,5 paardenkracht. Een motor met 1,5 paardenkracht is eigenlijk het absolute minimum van wat je wilt. Als jij je loopband vaak zult gebruiken, kies er dan een van rond de 2,5 tot 3 paardenkrachten. Je moet ook rekening houden met het gewicht. Hoe hoger het gewicht van de persoon die hem gebruikt, hoe krachtiger de motor moet zijn die je haalt.

Basis functie specificaties

Er zijn verschillende kleine specificaties die je in een loopband wilt hebben. Ook al zijn het kleinere eigenschappen, veel van deze specificaties hebben ook invloed op je training. Een van de eerste om te overwegen is de maat van de riem. Als je van plan bent op de loopband te gaan hardlopen, heb je een riem nodig die minstens 48 centimeter lang en 18 centimeter breed is. De grootte van de riem kan ook door je lengte beïnvloed worden. Iemand die twee meter lang is zal een riem van 52 inch nodig hebben, tenminste voor lopen, en 54 inch voor hardlopen. Het bedieningspaneel moet goed binnen handbereik zijn en praktisch te bedienen. Controleer de demping van het looppad onder de gordel. Zorg ervoor dat het schokken absorbeert als je voeten weer neerkomen, want dat is absoluut noodzakelijk voor het verminderen van pijn bij de gewrichten. Hardlopen op harde ondergrond zonder schokdemper kan je gewrichten op den duur beschadigen. Hellingshoek vermogen is een ander detail waar je zeker naar wil kijken.

Lopen of rennen met een hellingshoek zorgt voor weerstand, zodat je de uitdaging van je trainingen kunt variëren. Je kunt het beste een loopband aanschaffen met een hellingshoek die tot 10 procent of hoger kan gaan. Er zijn ook geavanceerde modellen die een decline functie hebben, waardoor de omstandigheden voor het buiten hardlopen verder nagebootst kunnen worden. Dit is geen noodzaak, maar het kan een leuke bijkomstigheid zijn. Kijk vervolgens naar het maximum gewicht voor het model dat je interesseert. Hier moet je op letten, vooral als je een wat groter persoon bent. Kijk naar de classificatie van het maximum gebruikersgewicht, die de degelijkheid van de machine aangeeft. Snelheid is een ander belangrijk detail om te controleren als je van plan bent te gaan hardlopen. Je bent het beste af met een model dat tot 16 kilometer per uur of hoger gaat. Kijk ook of je het kunt uittesten om de stabiliteit te controleren. De beste manier is om te zien of het frame trilt terwijl je erop loopt of rent.

Bekijk je opslagruimte

Een andere belangrijke overweging bij het kopen van een loopband is goed rekening te houden met de ruimte in je huis. Loopbanden lijken in de winkel meestal veel kleiner omdat ze in een groot gebouw staan. Eenmaal in je huis kun je merken dat ze veel groter zijn dan je tot op dat moment verwachtte. Neem, voordat je loopbanden gaat vergelijken, de juiste maten op van de ruimte waar je jouw machine neer wil zetten. Als je van plan bent je loopband ergens anders te verplaatsen of op te bergen, moet je ook die ruimte eerst goed opmeten. Een optie is een opvouwbaar loopband model, maar let op, deze apparaten hebben ook opgevouwen nog behoorlijk wat ruimte nodig. Sommige modellen zijn moeilijker op te vouwen en te verplaatsen dan andere. Zo moeten sommige modellen achterover gekanteld worden op wieltjes om verplaatst te kunnen worden.

Belangrijke veiligheidstips voor de loopband

Loopband veiligheid is belangrijk als je van plan bent er een te gebruiken om thuis te sporten. In veel opzichten zijn loopbanden veiliger dan buiten sporten. Er zijn geen boze honden, onzichtbare stoepranden, te hard rijdende auto’s of ongelijk asfalt in je huis! Met de recente pandemie hebben veel mensen een loopband gekocht om thuis te gebruiken. Om een loopband veilig te gebruiken, zijn hier enkele belangrijke veiligheidstips om te onthouden

Loopband veiligheidstips voor gebruik

1 – Lees de gebruiksaanwijzing

Voordat je ooit een stap op je nieuwe loopband zet – lees de hele gebruiksaanwijzing goed door. In de gebruiksaanwijzing staat hoe je je loopband moet aan het elektrisch kunt doen, waar de aan/uit-schakelaar zit, en hoe je de veiligheidssleutel moet gebruiken. Deze drie elementen zijn de belangrijkste barrières om ongelukken of verwondingen bij kinderen en huisdieren te voorkomen.

Wees je bewust van de stroomvereisten voor je loopband. Als een bepaald model een speciaal stroomnet nodig heeft, zorg dan dat je dit in eerste instantie weet. Een onjuist wattage kan zowel je stroomnet als je loopband beschadigen. Als je in het buitenland bent, gebruik dan een geschikte adapter zoals aanbevolen door de fabrikant.

Sommige fabrikanten zullen aanraden een loopband na gebruik uit het stopcontact te halen. Anderen geven aan dat je de aan/uit schakelaar aan het eind van elke sessie moet uitzetten. Wij raden beide aan. Hoewel het overbodig lijkt, voorkomt het uitzetten van de loopband en het uittrekken van de stekker ongelukken met kleine kinderen. Als een kind ziet dat je de stekker van de loopband uit het stopcontact haalt als je klaar bent, kan het bij het weggaan gewoon naar je toe lopen en hem weer in het stopcontact steken. Door de stroomschakelaar uit te zetten en de stekker uit het stopcontact te halen, heb je twee manieren om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken plaatsvinden in plaats van één.

Weet hoe je loopband aan gaat. Dit lijkt eenvoudig, maar sommige loopbanden starten in ” Handmatige modus” vanaf het startscherm of het hoofdmenu zodra je een snelheidsknop aanraakt. Andere verlangen dat je Handmatige Modus of een bepaald programma kiest voordat de band in beweging komt. Hoewel de “erop en gelijk rennen” methode handig kan zijn als je gaat trainen, kan het gevaarlijker zijn als een kind de band kan starten door slechts een knop aan te raken of aan een knop te draaien.

Controleer of de veiligheidssleutel aanwezig en werkzaam is. Start een programma en verwijder dan de veiligheidssleutel. Zorg ervoor dat de loopband meteen stopt en niet opnieuw gestart kan worden als de veiligheidssleutel is losgemaakt.

Begrijp de indeling en de werking van de console volledig. Sommige loopbanden kunnen alleen via touchscreen knoppen geactiveerd worden, terwijl andere handbediende knoppen op de console hebben. Vele hebben beide mogelijkheden, wat betekent dat je op een aantal verschillende manieren de snelheid kunt instellen of verhogen. Neem de tijd om je loopband volledig te gebruiken en te begrijpen, zodat je op de hoogte bent van de verschillende manieren waarop hij aangezet of opgevoerd kan worden.

2 – Plaats de loopband op een geschikte plaats

We raden aan alle fitnessapparatuur altijd uit de buurt van kinderen en huisdieren op te bergen. Een garage, kelder of aparte ruimte met een deur die op slot kan is ideaal. Doe de deur op slot als je klaar bent, zodat kinderen er niet in kunnen en met de apparatuur kunnen spelen als je er niet bent. (Dit geldt voor alle fitnesstoestellen: kettlebells, weerstandsbanden, springtouwen, dumbbells, enz.)

Hoewel het ideaal is om een aparte ruimte te hebben, heeft niet iedereen een speciale ruimte in huis om zijn loopband te plaatsen. (Ok, realistisch gezien hebben de meesten van ons dat niet). Als dit het geval is, overweeg dan zorgvuldig waar in je huis de loopband gaat komen en waar je deze het veiligst kunt opslaan.

Controleer hoeveel ruimte nodig is om het veilig te gebruiken (heb je genoeg plafondruimte voor een eventuele helingshoek? Kunnen mensen er wel omheen als hij open staat?)

Voorspel wat ermee zal gebeuren als je niet in de buurt bent (wordt het een kleerhanger, schoenenrek of opbergplank?) Plaats een loopband niet in de buurt van een trap of een deur, want loopbanden kunnen tijdens het gebruik lichtjes “lopen” en tegen een deur stoten of te dicht bij de rand van een trap komen.

Plaats je loopband niet in een drukbezochte ruimte, ook niet als je alleen maar volwassenen in huis hebt. Verwachten dat mensen om de loopband heen lopen of er overheen stappen is geen goed idee. Zelfs volwassenen kunnen struikelen of hun hoofd stoten aan een opgevouwen loopband.

Plan niet dat je de loopband regelmatig gaat verplaatsen. Hoewel veel loopbanden opvouwbaar zijn en wieltjes hebben, zijn ze nog steeds zwaar en moeilijk te verplaatsen. Zwakkere gebruikers kunnen zich bezeren aan het opvouwen en verplaatsen van een loopband. We raden aan de meeste loopbanden te installeren op de plaats waar je ze wilt gebruiken – uit de buurt van voetgangers – en ze dan op te vouwen en verticaal vast te zetten als ze niet gebruikt worden.

Plaats je loopband niet in de buurt van laaghangende gordijnen of vitrages. Let op koorden voor jaloezieën die onbedoeld laag kunnen hangen als een raambekleding open staat.

Bespreek je plan om een loopband te kopen met gezinsleden, huisgenoten en anderen die er in huis last van zullen hebben.

3 – Controleer of je loopband de juiste afmetingen heeft en van voldoende stroom voorzien is

Als je een grotere gebruiker bent, koop dan een loopband die je gewicht en lengte ondersteunt. Probeer niet een compacte loopband passend te maken om een paar euro te besparen of om hem in een krappe ruimte te passen. We raden gebruikers van boven de 1.80 m een loopband aan die minstens 20″ breed en 60″ lang is. Kortere, smallere loopbanden bieden misschien niet genoeg ruimte voor een volledige stap. Controleer de maximale gewichtscapaciteit en overschrijd die niet – ongeacht je bedoeling om “af te vallen”.

Ook als je meerdere gebruikers in huis hebt, koop dan een loopband die berekend is op meerdere gebruikers of op langere gebruiksuren. Motoren kunnen oververhit raken of slijten bij veelvuldig gebruik, dus als je drie mensen hebt die van plan zijn elke dag een uur te lopen – is dat dagelijks drie uur gebruik.

Loopband veiligheidstips tijdens gebruik

1 – Bevestig de veiligheidssleutel onmiddellijk aan je kleding

Elke loopband heeft een rode veiligheidssleutel met een koordje en een clip, zodat je het ene uiteinde aan je kleding kunt vastmaken terwijl het andere uiteinde aan de console vastzit. Zodra je op het apparaat stapt, en voordat je een programma begint, maak je het ene uiteinde aan je kleding vast. Als je van de loopband afstapt of beweegt en de sleutel komt los, dan stopt de loopband meteen. Dit is de belangrijkste veiligheidsmaatregel bij het gebruik van een loopband.

2 – Wees voorzichtig bij het op- en afstappen van de loopband

Als je voor het eerst op de loopband stapt, stap dan op de zijleuningen en houd de leuning vast tot beide voeten helemaal op de band staan. Zorg dat je een goed evenwicht hebt en je stabiel voelt voor je aan een programma begint.

Luister naar de veiligheid “piep”. Bijna elke loopband geeft een waarschuwingspiep of 3-2-1 aftelgeluid voordat de band begint te bewegen. Maak je vertrouwd met dit geluid zodat je je ervan bewust bent dat de band begint te bewegen.

 

Houd je aan de leuningen vast als dat nodig is, maar leun er niet op en gebruik ze niet als steun. Leunen op de leuningen of het scherm vermindert de intensiteit van je training en kan je evenwicht uit balans brengen.

Als je van de loopband afstapt, wacht dan tot de band helemaal tot stilstand komt, stap dan op de zijrails en op de vloer. Als de band te snel beweegt en je de leuningen als veiligheidsmaatregel moet gebruiken, stap er dan op en vertraag meteen de snelheid van de loopband. Probeer niet vanaf de zijkant op een bewegende band te springen.

3 – Let altijd goed op

Let bij het gebruik van je loopband altijd goed op. Loop nooit met je ogen dicht. Verrassend genoeg is dit een van de meest voorkomende redenen waarom mensen van loopbanden afvallen.

Let goed op wat er om je heen gebeurt. Als er oudere kinderen of andere volwassenen in de buurt zijn, laat ze dan weten dat je de loopband gebruikt. Als je naar muziek luistert, zorg dan dat je het omringende geluid in de kamer kunt horen als iemand de aandacht probeert te trekken.

Ken je beperkingen en train binnen die beperkingen. Loop nooit sneller dan je je prettig voelt. Stel nooit je grenzen “op de proef” door een snelheid te proberen die je niet aankunt. Voer je snelheid langzaam op tot je je op je gemak voelt en pas je van daaruit aan! Stap alleen op een loopband als jij je 100% voelt. Als jij je slecht voelt, is sporten eigenlijk nooit aan te raden.

Probeer te vermijden dat je naar televisies kijkt die niet direct vóór de loopband staan. Houd je ogen naar voren gericht. Probeer je niet om te draaien en naar andere mensen of voorwerpen in de kamer te kijken terwijl je hardloopt. Dit kan je evenwicht uit balans brengen en een val veroorzaken. Ook heeft je lichaam de neiging je blik te volgen, dus als je naar links kijkt, kun je merken dat je pas iets naar links afwijkt. Hierdoor kan je voet de zijleuning raken en kun je lelijk terecht komen.

4 – Draag de juiste kleding

Draag goede hardloopschoenen met strak gestrikte veters. Schoenen met versleten loopvlak en losse veters kunnen ervoor zorgen dat je gaat vallen of struikelen. Draag geen loszittende kleding die in of op het toestel verstrikt kan raken.

Koptelefoons met snoeren moet je vermijden. Ook hierdoor kun je struikelen of in de knoop raken. Leg geen jas, handdoek of andere kleding over de leuningen waar ze op de riem kunnen glijden en je voeten in de knoop brengen.

Loopband veiligheidstips na gebruik

1 – Verwijder de veiligheidssleutel

Verwijder de veiligheidssleutel en berg hem weg van de loopband op. Leg de sleutel na elk gebruik op dezelfde plaats. Zorg dat hij hoog ligt en uit de buurt van waar kinderen hem zouden kunnen vinden.

2 – Zet de aan/uit schakelaar van de loopband uit

De meeste loopbanden hebben een aan/uit schakelaar dicht bij waar het snoer in de onderzijde van het apparaat gaat. Zoek deze schakelaar en zet hem na elk gebruik uit. Haal de stekker van de loopband uit het stopcontact en verplaats het snoer zodat het niet vlak voor een stopcontact bungelt. Maak het zo moeilijk mogelijk voor een kind om per ongeluk het apparaat aan te zetten.

3 – Vouw de machine op en vergrendel hem volgens de instructies.

Sommige loopbanden kunnen opgevouwen worden en andere niet. Zorg dat de loopband goed is opgevouwen en vergrendeld volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

De conclusie over de beste loopbanden

Wanneer je een loopband gaat kopen is dat natuurlijk een behoorlijke investering – zelfs de goedkoopste loopband kost al behoorlijk wat geld. Daarnaast is het ook belangrijk dat de loopband voldoet aan jouw verwachtingen, of je hem nu gebruikt om af te willen vallen of gewoon iets meer in beweging te blijven.

In dit artikel hebben we enkele van de meest opvallende factoren genoemd waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een loopband, om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor de beste loopbanden die je kunt krijgen. Door rekening te houden met de verschillende elementen die we hier besproken hebben weet je zeker dat je een van de beste loopbanden van het moment gaat vinden.

De beste loopbanden van dit moment

Na zoveel informatie over de beste loopbanden snappen wij als geen ander dat we hier enorm veel informatie hebben gedeeld over het vinden van de beste loopbanden. Daarom hebben we het volledige internet voor je afgezocht en veel verschillende reviews met elkaar vergeleken om zo te weten wat de experts zeggen en uiteraard wat de klantervaringen zijn. Dit zijn vijf van de allerbeste loopbanden van het moment die je met zekerheid kunt kopen als je wilt beginnen met lopen of hardlopen op een loopband.

1. Reebok SL8.0 (AC) Loopband - Anmeldelse

Specificaties
 • Breedte loopvlak: ‎52 centimeter
 • Lengte loopvlak: 152 centimeter
 • Motorvermogen piek (kW):

Meer Specificaties: Uitklapbaar - Nee; Bluetooth - Ja; Bediening via app - Ja; Transportwielen - Ja; Lees verder

Zie prijzen
0

Uddybende anmeldelse af Reebok SL8.0 (AC) Loopband

De Reebok Competitor RT 8.0 loopband is prestatiegericht, terwijl sommige andere loopbanden het meest gericht zijn op gewichtsverlies. Ondanks de korte garantie op onderdelen (één jaar) is dit toestel een bestseller geweest. Enkele aantrekkelijke eigenschappen zijn een lange baan, een 3.0 HP motor, iFit Live, en 28 ingebouwde trainingen. Ook heeft dit model, vergeleken met sommige goedkopere Reebok loopbanden, een hoger gewichtscapaciteit, een hogere topsnelheid, een iets steilere helling, en meer geavanceerde luidsprekers.

De 28 ingebouwde programma’s zijn ontworpen door een personal trainer en zijn gericht op prestatiedoelen. Eigenaars van de RT Competitor kunnen ook toegang krijgen tot iFit Live, maar daarvoor moet een draadloze Internet adapter gekocht worden en een maandelijks abonnement betaald worden. Zodra de iFit Live technologie ingeschakeld is, kunnen mensen virtueel racen tegen Facebook vrienden, aangepaste trainingen downloaden, en virtueel trainen met beroemde personal trainers. Met iFit Live kunnen sporters ook virtueel elke route ervaren die in Google Maps in kaart gebracht is. De loopband kan tot 12% kantelen om een snellere calorieverbranding te bevorderen en verschillende spiergroepen te verstevigen. De 60 inch baan is lang genoeg voor elke wandelaar, jogger, of hardloper. Hij is dubbellaags en beweegt over 2,5 inch rollers voor een langere duurzaamheid. Bovendien helpt de StrideFlex demping de impact van het sporten op de gewrichten te verminderen.

De muziekaansluiting van de loopband is geschikt voor smartphones en andere MP3 spelers. Een 3.0 Intermix Acoustics luidsprekersysteem is ingebouwd, en het heeft een merkbaar betere klankkwaliteit dan de 2.0 Intermix Acoustics die op sommige andere Reeboks gebruikt wordt.

De Reebok Competitor RT 8.0 bevat een levenslange garantie op het frame en de motor. Toch zijn andere onderdelen maar één jaar verzekerd. Als je het geen probleem vindt dat bepaalde onderdelen slechts een jaar lang garantie hebben is dit zeker een goede loopband, voor beginners en voor mensen die al jaren gaan hardlopen.

2. ZELUS 750 W Loopband opvouwbaar groot loopvlak - Anmeldelse

Specificaties
 • Breedte loopvlak:
 • Lengte loopvlak:
 • Motorvermogen piek (kW):

Meer Specificaties: Lees verder

Zie prijzen
0

Uddybende anmeldelse af ZELUS 750 W Loopband opvouwbaar groot loopvlak

De ZELUS opvouwbare loopband is een modern vormgegeven elektrisch aangedreven model met een 750-watt motor voor wandelen, joggen en hardlopen. Hij is niet ontworpen voor commercieel sportschoolgebruik, ondanks zijn stevige frame, maar kan zeker door meerdere mensen elke dag in huis gebruikt worden.

Hij heeft een vrij minimalistisch ontwerp met enkele moderne functies zoals de met iOS en Android geschikte app-besturing, MP3 aansluitpunt, dubbele luidsprekers, en bekerhouders. Omdat hij opvouwbaar is kun je hem opvouwen en tegen de muur zetten of op zijn voorste zwenkwieltjes naar een handigere opbergplek rollen. In opgevouwen staat meet hij slechts 52,4 x 23,2 x 22 inch en er is een borgpen om hem stevig vast te zetten als hij opgevouwen is. De antislip loopband bestaat uit vijf lagen die helpen hem schokbestendiger te maken.

Op het eerste gezicht is de ZELUS loopband een compact toestel met een niet erg grote loopband (39,3 x 13,4 inch) maar biedt toch voldoende ruimte om te lopen, tenzij je erg groot bent. De veiligheidsleuningen zijn niet erg lang, maar ze zijn er om je in geval van nood te redden. En je hebt de rode veiligheidssleutel met een koord net onder het LCD scherm, die je aan je sportkleding kunt vastmaken, zodat de loopband onmiddellijk stopt als je valt of te veel achterop raakt.

Er zijn vier antislip voetjes die helpen de loopband op zijn plaats te houden en je helemaal veilig te voelen. Met de Bluetooth app iFitShow, die geschikt is voor zowel iOS als Android telefoons, kun je je training en gezondheid in kaart laten brengen. Om deze app te gebruiken moet je de QR code scannen, de iFitShow software op je telefoon downloaden, Bluetooth op je mobiele toestel aanzetten en de app openen en beginnen te gebruiken. Er zijn 12 programma’s op dit toestel en verschillende snelheidsopties tussen 1 en 10 km per uur en je kunt verschillende programma’s of snelheden kiezen, afhankelijk van je fitnessniveau hoe jij je op dat moment voelt.

Met het aansluitpunt voor de MP3 speler kun je naar muziek luisteren en je blijven vermaken en afleiden, zodat je langer kunt joggen of hardlopen zonder je te vervelen en op deze manier meer calorieën en vet verbrandt. Je hebt twee bekerhouders aan weerszijden van het LED scherm en je kunt er je water- of drinkfles in doen of je kleine voorwerpen zoals je telefoon of MP3 speler. Met het hogere gebruikersgewicht, een behoorlijk krachtige motor en moderne functies lijkt de ZELUS elektrische loopband de gebruiker waar voor zijn geld te bieden.

3. Sportstech F37 - Anmeldelse

Specificaties
 • Breedte loopvlak: 50.0 cm
 • Lengte loopvlak: 130.0 cm
 • Motorvermogen piek (kW):

Meer Specificaties: Uitklapbaar - Ja; Bluetooth - Ja; Bediening via app - Nee; Transportwielen - Ja; Lees verder

Zie prijzen
86

Uddybende anmeldelse af Sportstech F37

Dit is een van de beste loopbanden voor thuis die je kunt kopen. Zijn loopoppervlak van 1.300 x 500 mm is groter dan dat van veel van zijn soortgenoten, zodat je tijdens de training meer vrijheid en bewegingsruimte hebt. De band wordt aangedreven door een 3 pk elektromotor die loopsnelheden tot 20 KPH kan maken, wat vergelijkbaar is met de machines die je in high-end sportscholen in het hele land vindt.

Hij is ontworpen met een 5-lagen loopvlak om het geluidsniveau te beperken tot 75DB. Dit is gelijk aan het volume van een gemiddeld gesprek in huis, of van een auto die langs het huis rijdt. Het toestel heeft ook een 6-zone dempingssysteem dat de druk die het lopen op de gewrichten uitoefent moet verminderen. Het apparaat heeft een geïntegreerde handpolsmeting en is ook geschikt voor de hartslagband, zodat je een goede veelzijdigheid hebt in de manier waarop je de intensiteit van je training kunt meten.

De Sportstech F37 heeft een 3″ monochroom LCD dat alle belangrijke gegevenspunten weergeeft. Het toestel heeft 12 trainingsopties, waaronder fitnesstests, uithoudingsmodus, vetverbranding, intervaltraining en snelle start. Ook het instellen van handmatige trainingen is gemakkelijk, dankzij de 20 gemakkelijk in te drukken fysieke knoppen waarmee je elk aspect van de loopband kunt bedienen.

De loopband kan gemakkelijk met je smartphone of tablet gekoppeld worden via USB of Bluetooth. Je kunt je mobiele toestel ook vastzetten via de ingebouwde tablet/smartphone houder. Het toestel heeft verschillende afspeelknoppen waarmee je gemakkelijk de entertainment output van je toestel kunt regelen.

Eenmaal aangesloten kun je Sporttech’s iOS of Android app downloaden, die een virtuele weg neerzet waar jij de enige bent die aan het hardlopen is. De app geeft je ook extra datapunten over je hardloopsessie terwijl je ook meer controle hebt over alle media die je afspeelt.

Volgens de meeste recensies moet je jezelf 15-30 minuten gunnen om de grote doos uit te pakken en de bouten in meerdere gemakkelijk bereikbare gaten te schroeven. Eenmaal in elkaar zorgt de machine voor zichzelf via zijn indrukwekkende zelfsmeringssysteem dat regelmatig siliconenolie zal afgeven om de loopband soepel te laten lopen.

Als je een loopband van professionele kwaliteit in huis wilt, is de Sportstech F37 de machine voor jou. Hij is krachtig, gemakkelijk te bedienen en heeft een geweldige loopactie die niet te luid is of belastend voor je gewrichten. Het is niet het goedkoopste loopapparaat dat je kunt kopen voor mensen die thuis willen sporten, maar het is zeker een van de beste.

4. Bowflex BXT326 Result Series Loopband – Zwift Compatible - Anmeldelse

Specificaties
 • Breedte loopvlak:
 • Lengte loopvlak:
 • Motorvermogen piek (kW):

Meer Specificaties: Lees verder

Zie prijzen
0

Uddybende anmeldelse af Bowflex BXT326 Result Series Loopband – Zwift Compatible

Gemaakt om verwachtingen te overtreffen, de Bowflex Results BXT326 is een machtig verleidelijke loopband. Deze top-of-the-line machine is krachtig genoeg om de meest fanatieke hardloper te behagen en veelzijdig genoeg om het gemiddelde actieve gezin tevreden te stellen. De Bowflex Results loopbanden bieden van boven tot onder high-end functies: onderhoudsvrije trainingsbanden, variabele demping, full-color trainingsschermen, geavanceerde calorie verbranding calculators, draadloze hartslagbewaking, Bluetooth connectiviteit, en nog veel meer. Dit specifieke model biedt extra elleboogruimte en kan tot 200 kilo aan.

Het is een beetje verrassend dat dit model een opvouwbaar frame heeft. In het algemeen gaat die huisvriendelijke eigenschap ten koste van een andere gewenste kwaliteit. Maar bij deze loopband lijken alle onderdelen van topkwaliteit te zijn. Het in- en uitklappen van de BXT326 wordt ook gemakkelijk gemaakt dankzij de schok-ondersteuning. Recensenten melden steevast dat dit toestel gemakkelijk in elkaar te zetten is, een echt pluspunt gezien het feit dat het ontworpen is om op te vouwen.

Klaar voor het zware werk, de BXT326 loopband is uitgerust met een 4.0 PK bandmotor. Dat klopt – vier volle paarden! De norm op loopbanden voor thuis is 3.0 PK. Deze piek-pk garandeert vrijwel dat de machine probleemloos meerdere trainingssessies per dag aankan, en ook marathontrainingen en/of een bijzonder grote gebruiker.

De BXT326 heeft het grootste trainingsbandoppervlak van de nieuwe serie. Hij meet 22″ breed x 60″ lang. In tegenstelling tot veel andere modellen loopbanden voor thuisgebruik, hebben die van Bowflex Results drie-laags onderhoudsvrije trainingsbanden. Dat betekent dat je de band niet zelf constant hoeft te smeren, en dat je hem niet opnieuw hoeft te kalibreren wegens uitrekken.

De Bluetooth verbinding op de Burn Rate console maakt het gemakkelijk om je fitness-statistieken te exporteren. De loopband kan synchroniseren met de nieuwe Results mobiele app van de fabrikant en met meer algemeen gebruikte fitness tracking apps zoals MyFitnessPal en FitBit. Deze functie stelt gebruikers in staat hun eigen muziek van hun telefoon of ander toestel af te spelen tijdens het hardlopen.

Elf trainingsprogramma’s zijn standaard ingebouwd in de BXT326 Burn Rate console. Deze bieden een goede variatie met keuzes die geoptimaliseerd zijn voor gewichtsverlies, snelheidsprestaties, hartslagzonetraining en meer. De trainingen kunnen in real time worden aangepast en zijn ook voorzien van cooling-down programma’s.

De BXT326 heeft alle kenmerken van een lichte commerciële cardiotrainer, maar hij is geprijsd voor thuisgebruik (en op de een of andere manier opvouwbaar!). Of je nu belang hecht aan comfort, duurzaamheid, elektronica, of hoge prestaties, dit toestel levert wat je zoekt. Als je je door deze machine hebt laten verleiden, wees dan vooral niet bang en ga met volle overtuiging deze machine kopen.

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Loopbanden

Waar moet ik op letten als ik een loopband koop?

Een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een loopband zijn budget, ruimte, en je trainingsdoelen. Als je dek krap bemeten is, kun je een kleinere maat loopband overwegen, en kijken of je de loopband misschien kan opvouwen. Het is ook belangrijk te kijken naar eigenschappen als motorcapaciteit, gewichtscapaciteit, helling/helling instellingen en trainingsprogramma’s.

Hoe weet ik welke loopband ik moet kopen?

We raden aan een loopband te kiezen die minstens 25 kilo meer dan je lichaamsgewicht aankan, om te helpen voorkomen dat je de motor overbelast. Weeg je zwaarder dan wat de motor aan kan? Dan moet je misschien kijken in een product van een hogere klasse. Er zijn loopbanden die tot 220 kilo kunnen dragen, maar dan moet je natuurlijk wel meer betalen

Hoeveel moet je uitgeven om een goede loopband te kopen?

Voor een loopband van goede kwaliteit ben je minstens €1.000 kwijt. Wil je er een met betere stabiliteit, krachtigere motoren, en meer trainingsmogelijkheden? Dan moet je verwachten dat je rond de €1.500 en €3.000 gaat uitgeven. Bedenk ook hoeveel mensen de loopband zullen gebruiken, en hoe vaak ze deze gaan gebruiken.

Bronnen

Het is voor ons belangrijk dat we genoeg informatie halen uit verschillende bronnen. Hieronder kun je een greep zien van de bronnen die we hebben gebruikt om dit artikel over het vinden van de beste loopbanden te schrijven. Zo weet je ook gelijk waarom we zeker zijn dat dit genoeg duidelijke informatie bevat over het vinden van de beste loopbanden.

https://www.treadmillreviews.net/

Een Amerikaanse site die ooit begonnen is omdat het voor veel mensen gewoon simpelweg te koud is om in Minneapolis buiten te gaan rennen. De hele site is bedoelt om eerlijke reviews te geven die mensen precies vertellen wat ze wel en niet mogen verwachten van een loopband. Ze vergelijken de beste loopbanden van het moment en geven ook eerlijk aan wanneer bepaalde merken niet aan de verwachtingen voldoen. Daarnaast geven ze ook advies over bepaalde workouts en kun je meer lezen over hardlopen in de verschillende blogs.

https://www.fitness-blog.nl/beste-loopband/

Het Nederlandse startpunt voor mensen die fitter willen worden en iets meer willen sporten. Het biedt verschillende facetten van koopgidsen tot oefeningen en tips voor het kopen van de allerbeste fitnessapparaten van dit moment. Ook hier is het belangrijk dat er eerlijk gekeken wordt naar de verschillende opties en dat er niet alleen oog is voor producten met een naam of producten waar eventueel winst op gemaakt zou kunnen worden.

https://www.treadmillreviewguru.com/

Een Amerikaanse website die zich primair richt op het beoordelen van de beste loopbanden van het moment. Treadmill Review Guru begon als een initiatief om uitvoerige beoordelingen te geven van echte mensen die loopbanden werkelijk gebruiken en testen. In de loop der jaren zijn de beoordelingen uitgebreid met hometrainers, roeimachines en andere soorten trainingstoestellen. Ze geven nu honderden recensies over allerlei soorten fitness artikelen. Juist in de laatste twee jaar is het aantal mensen dat thuis wil sporten enorm gegroeid. Daardoor is nauwkeurige en nuttige informatie waardevoller dan ooit tevoren.

Zie ook

Bekijk meer van ons beste in testartikelen

Heb je het druk? Bekijk het product dat het beste presteert in tests.
Beste getest
Christopeit CS-200 94
Terug naar boven

De score wordt berekend van 1 tot 100 op basis van geselecteerde factoren:

 • Gebruikersrecensies tellen mee voor 70%.
 • De prijs telt mee voor 15%.
 • Expertbeoordelingen tellen mee voor 10%.
 • En geselecteerde specificaties tellen mee voor 5%.