De beste crosstrainer in test 2022 - Toppricer

De beste crosstrainer in test 2022

In dit artikel hebben wij 0 van de beste Crosstrainers verzameld die er op dit moment te koop zijn. De Crosstrainers hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 0 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke Crosstrainer beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste Crosstrainer voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende Crosstrainers en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: Mark Thorup Højfeldt
0 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
0 Producten
Laatst bijgewerkt: Feb 2, 2022
uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Ons beste voor de prijs zal binnenkort worden gevonden
Best in test wordt binnenkort gestemd
Onze premium selectie vindt u binnenkort

Onze test van Crosstrainers geeft een overzicht

Informatie over wat dit artikel bevat.

  • 1De beste Crosstrainers op de markt in 2022
  • 2Overzicht van alle features en specificaties
  • 3Waar je op moet letten voor je koopt
  • 4Informatie over veiligheid en klachten
  • 5Tips voor het onderhoud van een Crosstrainers
  • 6Voors en tegens

Hoe vind je de beste crosstrainers

Crosstrainers kunnen behoorlijk intimiderend zijn voor mensen die voor het eerst een apparaat gaan kopen. De bewegende delen en de volledige workout voor het hele lichaam zijn een stapje vooruit ten opzichte van hometrainers en loopbanden. Toch vinden sommige mensen het heel belangrijk om juist deze stap te maken om zo de beste training te hebben en hun fitness doelen te bereiken. Waar moeten we op letten bij het kiezen van de beste home crosstrainer zodat je ook daadwerkelijk jouw gestelde doelen kunt bereiken?

We vertellen je alles over wat je moet weten bij het kopen van de beste crosstrainers. Bijvoorbeeld op welke eigenschappen je moet letten bij het vergelijken van loopband opties en hoe je tijd en geld kunt besparen.

Waarom is het belangrijk om even wat informatie te lezen voordat je gaat kijken naar een crosstrainer? Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je niet te veel informatie aan je hoofd hebt wanneer je gaat zoeken naar de beste crosstrainers. Er zijn zoveel verschillende merken, modellen en aanbiedingen op de markt dat het gewoon soms niet te doen is om deze allemaal met elkaar te vergelijken. Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer en maak je een verkeerde keuze of geef je het zelfs al op voordat je überhaupt begonnen bent. Daarnaast kosten crosstrainers vaak veel geld en zeker de beste crosstrainers zijn redelijk aan de prijs. Omdat je er zeker van wil zijn dat je de juiste keuze maakt hebben we verschillende opties met elkaar vergeleken.

De voordelen van trainen met een crosstrainer

Voordat je gaat kijken naar de beste crosstrainers is het misschien nog even belangrijk om de verschillende voordelen ten opzichte van andere trainingsmethoden te bekijken. Waarom zou je gaan zoeken naar de beste crosstrainers en welke voordelen heeft dit uiteindelijk voor jouw lichaam?

Trainen op een crosstrainer helpt je af te vallen, fit te worden, je spieren te verstevigen en je algehele gezondheid te verbeteren. Deze voordelen van crosstrainers bereik je door regelmatig gedurende een korte periode te trainen. Crosstrainers geven ook een fantastische low impact training, dus ze zijn beter voor je gewrichten en spieren dan andere fitnessapparatuur.

Voordeel 1 – Training voor het hele lichaam

Crosstrainers versterken en verstevigen je dijspieren, hamstrings, kuiten, billen en armen, en dat allemaal tegelijk. Het spant ook je buik en zijspieren met rustige draaiende bewegingen. Je kunt het weerstandsniveau verhogen om de spierspanning te verbeteren of de weerstand laag houden om cardio- en afslankdoelen te bereiken. Kies een crosstrainer met een hellingsfunctie en je kunt ook zo nog meer spieren trainen.

Voordeel 2 – Gewichtsverlies en calorieverbranding

Crosstrainers zijn geweldig om calorieën te verbranden omdat ze meerdere spiergroepen tegelijk trainen – en zo een intensievere training geven. Het aantal calorieën dat je op een crosstrainer kunt verbranden zal variëren op basis van leeftijd, geslacht, lichamelijke conditie en de hoeveelheid inspanning die je levert. Als vuistregel geldt dat je gemiddeld 30 minuten nodig hebt om 200 calorieën te verbranden

Voordeel 3 – Richt je op problematische gebieden en een sterkere core

Leg de nadruk van je training anders op basis van het lichaamsdeel dat je wilt trainen. Wil je bijvoorbeeld je armen sterker en strakker maken? Ontspan dan je beenspieren en laat je armen naar achteren en naar voren pompen. Incline crosstrainers zoals de JTX Tri-Fit helpen je de meest voorkomende probleemgebieden aan te pakken; dijen, billen en buik. Je kunt ook werken aan het verbeteren van je core stabiliteit door je armen van de handgrepen te halen en alleen je benen te gebruiken om te trainen. Crosstrainers zijn volledig aanpasbaar en bieden voor elk wat wils, ongeacht je leeftijd, geslacht, fitness doel of vaardigheid

Voordeel 4 – Gezondheidsvoordelen

Crosstrainers bieden een fantastische cardiotraining voor het hart. Een paar sessies per week op een crosstrainer verbeteren je algemene conditie, versterken de botten en vergroten de longinhoud.

Voordeel 5 – Beter voor de gewrichten

Er is geen twijfel over dat crosstrainers een veel minder belastende training bieden dan hardlopen. Je voeten verlaten de steunen niet op een crosstrainer en dat geeft veel minder impact op je knieën, gewrichten en rug. Dit vermindert de kans op een blessure. Hoe langer de paslengte, hoe vloeiender de beweging en hoe minder de impact zal zijn op je gewrichten

Voordeel 6 – Het perfecte alternatief voor training

De beste crosstrainers zijn een fantastische aanvullende trainingsmogelijkheid als je toewerkt naar een uithoudingsvermogen uitdaging. Crosstrainers laten je lichaam harder werken – ze zijn niet afgestemd op één enkel doel, zoals kracht opdoen of sneller worden, ze doen beide tegelijk! Dit betekent dat je lichaam en conditie in een veel sneller tempo verbeteren dan wanneer je het bij één soort training zou houden

Voordeel 7 – Crosstrainers zijn stil

Dit eenvoudige feit maakt crosstrainers tot de perfecte fitness oplossing voor thuis. De beste crosstrainers speciaal ontworpen om je thuis fitnesstraining te verbeteren met mooie designs en met verschillende functies die je gaan helpen je fitness doelen sneller te bereiken.

De verschillende types crosstrainers

Er zijn verschillende soorten crosstrainers beschikbaar. De beste crosstrainers zijn diegene die het beste bij jou passen, dus het hoeft niet zo te zijn dat het type crosstrainer absoluut altijd beter is. Afhankelijk van hoeveel geld je wil uitgeven en wat je uiteindelijk doelen zijn. Dit zijn de belangrijkste verschillen waar je rekening mee moet houden als je een crosstrainer gaat kopen.

Magnetische tegenover elektromagnetische crosstrainers

Magnetische crosstrainers

Gebruikers van een magnetische crosstrainer moeten handmatig aan een knop of hendel draaien om de weerstand te veranderen. Door de weerstand te verhogen kun je tijdens je training zwaarder trainen. Het verlagen van de weerstand maakt het gemakkelijker om je benen te “trappen”, vergelijkbaar met versnellingen op een fiets. Dit zijn instap crosstrainers en zijn goedkoper dan elektromagnetische crosstrainers. Sommige verkopers geven hun crosstrainers niet duidelijk als magnetisch aan, dus let dan altijd op voor een draaiknop onder de console.

Elektromagnetische crosstrainers

Dit type crosstrainer gebruikt een wisselend magnetisch veld om het weerstandsniveau te regelen. Je kunt gemakkelijk veranderen hoe hard je werkt met een druk op een knop op de console van jouw crosstrainer. Dit is ideaal om bij intervaltraining snel tussen verschillende weerstandsniveaus te wisselen. Intervaltrainingen zijn de meest effectieve vorm van crosstrainer training om de conditie te verbeteren. Dit is de soort weerstand die je op de meeste crosstrainers van goede kwaliteit vindt.

Achteraandrijving tegenover vooraandrijving crosstrainers

Crosstrainers met achteraandrijving

Crosstrainers met achteraandrijving hebben het vliegwiel achter op het toestel en laten je voeten in een elliptische beweging bewegen. Deze beweging bootst natuurlijke loop- en wandelstijlen na. Achteraan aangedreven crosstrainers geven ook vaak een soepelere beweging.

Crosstrainer met vooraandrijving

Een crosstrainer met vooraandrijving heeft een vliegwiel aan de voorkant van het toestel en een meer ronddraaiende beweging. De pas op een crosstrainer met vooraandrijving voelt aan alsof je traptreden beklimt. De beweging is meer circulair voelt minder natuurlijk aan dan crosstrainers met achteraandrijving. Crosstrainers met vooraandrijving nemen vaak minder ruimte in dan crosstrainers met achteraandrijving.

Incline tegenover en variabele paslengte

Incline crosstrainers

Een incline crosstrainer stelt de gebruiker in staat verschillende spiergroepen te trainen. Het hellingspercentage kan veranderd worden om heuvel op lopen of training op een vlak terrein te simuleren. Vooral goed om de kernspieren en de bovenbenen te trainen. De beste crosstrainers hebben verschillende niveaus zodat je zelf kunt bepalen wat voor jou op dat moment het beste werkt.

Crosstrainers met variabele paslengte

Een crosstrainer met variabele paslengte biedt een reeks instellingen voor de paslengte in één toestel. Hiermee kan de gebruiker kiezen tussen een wandelbeweging (kortere pas) en een intensievere, rennende beweging (langere pas). Deze zijn ook een prima optie wanneer verschillende gezinsleden, met uiteenlopende natuurlijke paslengtes, de crosstrainer gaan gebruiken. De meeste volwassenen hebben een paslengte van minstens 16 tot 20 inch nodig.

Commerciële tegenover crosstrainers voor thuis

Lichte of semi-commerciële crosstrainers

Merken hebben verschillende definities van semi-commerciële fitnessapparatuur. Dit zou moeten wijzen op een robuuste bouwkwaliteit en eenvoudige interfaces. Ze zijn gewoonlijk groter dan fitnessapparatuur voor thuisgebruik en gebouwd voor 5 -7 uur gebruik per dag. Een label van een semi-commerciële crosstrainer kan nogal misleidend zijn omdat deze definitie zo veelomvattend kan zijn. Het is beter uitvoerig te kijken naar de paslengte, de grootte van het vliegwiel, het gewicht van de machine en de details van de commerciële garantie om de kwaliteit van een crosstrainer aan te geven.

Commerciële crosstrainers

Commerciële crosstrainers zijn gebouwd voor gebruik in sportscholen tot 17 uur per dag. Ze hebben vaak heel eenvoudige consoles met een reeks programma’s en hartslagtraining. Ze zijn gebouwd om bestand te zijn tegen intensieve omstandigheden in openbare sportzalen en kosten gewoonlijk tussen de 5000 en 10.000 euro. commerciële fitnessapparatuur is iets wat de meeste thuisgebruikers niet eens naar hoeven kijken.

Crosstrainers die je wilt vermijden

Crosstrainers met riemweerstand

Deze crosstraining apparaten gebruiken een riem en een vliegwiel om de weerstandsniveaus te regelen. Dit zijn meestal goedkope crosstrainers met een lage bouwkwaliteit. Als je een crosstrainer zoekt die robuust en betrouwbaar is, raden we je aan deze soort crosstrainer te vermijden.

Voordat je een crosstrainer koopt

Je weet in elk geval zeker dat je een crosstrainer gaat kopen, en je hebt ook een redelijk idee wat je er mee wil gaan doen. Maar voordat je gaat kijken naar het beste model dat je helemaal blij gaat maken zijn er toch nog een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Doorloop deze stappen om er zeker van te zijn dat deze crosstrainer ook helemaal perfect bij jou thuis staat.

Kiezen waar jij je crosstrainer neerzet

De meeste fabrikanten en andere gebruikers raden je aan om elektronische fitness apparatuur niet in koude kamers of garages te bewaren. Vooral in de wintermaanden kan de temperatuur sterk schommelen. Dit kan condensvorming binnenin de computer en de printplaten veroorzaken. Als je je toestel toch in zo’n ruimte wilt bewaren, raden we zeker aan het onder een zwaar laken of vloerkleed te bewaren om het risico op beschadiging te helpen minimaliseren

Het is ook verstandig om ruimtes te vermijden die extreem warm worden. Dit heeft niet zozeer met onderhoud te maken, maar meer met het feit dat het je moeilijker en oncomfortabeler zal maken als je gaat trainen.

Als het kan, raden we je aan je crosstrainer in een kamer te zetten met een tv of stereo. Motiverende deuntjes of je favoriete tv serie aanzetten zal je helpen lekker bezig te gaan en door je training heen te beuken.

Zorg dat je voldoende ruimte hebt

Crosstrainers kunnen verrassend groot zijn. Voeg 10 – 15 cm toe aan de breedte en lengte van een crosstrainer voor gemakkelijke toegang tot de crosstrainer zelf en zo voldoende ruimte te hebben om comfortabel te trainen.

Controleer het maximale gebruikersgewicht

De meeste fabrikanten van crosstrainers geven een maximaal gebruikersgewicht van ongeveer 130 kg. Dit neemt vaak toe naarmate de kwaliteit van het toestel toeneemt. Weeg je bijna of meer dan 130 kilo? Dan raden we je aan een toestel te zoeken met een oppervlak van meer dan 140 cm lang en 75 cm breed, om een stabiele en aangename training te garanderen.

De juiste paslengte kiezen

Dit is de maximale afstand tussen de achterkant van je voorste voet en de voorkant van je achterste voet terwijl je traint. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een crosstrainer rekening te houden met de paslengte. Over het algemeen hebben crosstrainers van hogere kwaliteit een lange paslengte (meer dan 18 inch). De paslengte beïnvloedt het bewegingsbereik op een crosstrainer. Het maken van een loopbeweging op een crosstrainer vraagt slechts een korte paslengte. Als je de snelheid en intensiteit van de training opvoert, verleng je de lengte van de pas. Als je een crosstrainer koopt met een te korte paslengte wordt je training beperkt en kan de beweging onwennig aanvoelen.

Vliegwielgewichten vergelijken

Het vliegwielgewicht wordt gemeten in kilogram. Het is een belangrijke factor die zowel de weerstand als de soepelheid van de beweging van een crosstrainer beïnvloedt. In het algemeen geldt: hoe hoger het vliegwielgewicht, hoe beter. Sommige malafide fabrikanten kunnen overdreven vliegwielgewichten vermelden, dus is het ook goed om het totale gewicht van de machine te controleren. Als het totale machinegewicht te laag lijkt voor het geadverteerde vliegwielgewicht is het de moeite waard om hier eens extra over na te denken.

Weerstandsniveaus begrijpen

Dit kan best wel lastig zijn! Over het algemeen is het beter om een groter aantal weerstandsniveaus op een machine te hebben dan slechts een paar. Het grotere aantal weerstandsniveaus geeft je een grotere variatie in weerstand – vergelijkbaar met meer versnellingen op een fiets. maar crosstrainer ‘a’ met 20 weerstandsniveaus biedt misschien niet meer weerstand dan crosstrainer ‘b’ met 10 niveaus (elk niveau op crosstrainer ‘b’ kan gewoon verder uit elkaar liggen). over het algemeen loont het dus de moeite om na te gaan hoeveel weerstandsniveaus een machine heeft, maar we raden niet aan om het aantal weerstandsniveaus op een machine te gebruiken als graadmeter voor kwaliteit.

Lees de kleine lettertjes

Er zijn een aantal belangrijke overwegingen die je in de voorwaarden moet zoeken:

  • Geld-terug garanties – Als je fitnessapparatuur op het internet koopt, zorg dan dat je het recht hebt om van gedachten te veranderen als je het apparaat eenmaal in elkaar hebt gezet en uitgeprobeerd. De meeste gerenommeerde bedrijven hebben gewoon goede geld-terug garanties, zolang je het apparaat in de originele verpakking terugstuurt en de verzendkosten betaalt. Sommige bedrijven proberen de terugstuurtermijn tot 7 dagen te beperken en, erger nog, geven aan dat het apparaat ongeopend en ongebruikt moet zijn. Wij vinden dat als je het apparaat niet kunt openen en uitproberen het retourbeleid waardeloos is.
  • Garantie van de verkoper of van de fabrikant – Vaak zijn de garanties van de oorspronkelijke fabrikant en niet van de firma waar je de machine kocht. Zorg ervoor dat het duidelijk is bij wie je garantie is. Het is ook de moeite waard te begrijpen of je garantie automatisch is of geactiveerd moet worden, en zo ja, hoe je ze activeert. Als de garantie eerder bij de fabrikant dan bij de verkoper is, controleer dan of ze ook in Nederland vertegenwoordigd zijn en hoe je eventueel in contact zou kunnen komen

Hoeveel moet ik verwachten te betalen voor een crosstrainer voor thuis?

Een crosstrainer trainer is een geweldige aanwinst voor je fitnessruimte thuis. Maar hoeveel mag je verwachten voor een goede crosstrainer uit te geven? We hebben uitvoerig onderzoek gedaan en hier zijn de resultaten

.

De gemiddelde prijs van een crosstrainer is iets meer dan €2200. De prijzen variëren van €179 tot €7000+ Een goede crosstrainer kun je kopen voor €800 tot €2000. Duurdere modellen zijn beter wat betreft bouwkwaliteit, vloeiende werking, garantie en mogelijkheden.

Wat voor crosstrainer kun je verwachten voor je geld?

Er is een heel breed scala aan prijzen voor crosstrainers. Hoewel de lijst hierboven alleen modellen heeft die voor thuisgebruik bedoeld zijn, zijn er een paar echt dure toestellen, maar ook een paar goedkopere. Is er een voordeel aan om 5x zoveel te betalen voor een crosstrainer? Hier is wat je ongeveer kunt verwachten in de verschillende prijsklassen.

  • Lagere prijsklasse: € 0 – € 500
  • Middenklasse: €500 – €1500
  • Hogere middenklasse €1500 – €3000
  • Luxe: €3000 +

Deze beschrijvingen zijn vrij algemeen. Je kunt altijd de uitzondering op de regel vinden, maar de beschrijvingen hieronder zullen kloppen voor het merendeel van de apparaten in die prijsklasse.

Lagere prijsklasse

Onder de €500 is er nog heel wat verkrijgbaar. Uiteraard zullen ze niet alle verschillende functies hebben die jij je kunt voorstellen, maar sommige zijn meer dan goed genoeg om toch even te kunnen sporten. Wees echter voorzichtig met winkelen in deze prijsklasse. Hoewel er enkele goede modellen zijn, zijn er ook veel machines in deze klasse die je beter gewoon in de winkel kunt laten staan Zorg ervoor dat je veel recensies leest en probeer ze uit als je kunt.

Algemene eigenschappen in deze prijsklassen zijn;

  • Kleiner formaat
  • Meestal schokkerige beweging
  • Klein vliegwiel
  • Beperkte gebruiksfuncties

De meeste machines in deze prijsklasse hebben een kleinere omvang dan de duurdere. Dit kan een probleem zijn voor langere mensen, want die zullen een langere paslengte nodig hebben. Hoewel je in deze prijsklasse een machine kunt krijgen die redelijk soepel loopt, zullen vele niet zijn wat je wilt. Voor sporadisch gebruik kunnen deze toestellen voldoen, maar voor de meer op fitness gerichte persoon is het waarschijnlijk beter iets meer geld uit te geven.

De mogelijkheden zijn vaak ook vrij beperkt. Sommige toestellen in deze klasse hebben geen display dat verschillende meetwaarden zoals tijd en afstand bijhoudt. Ze hebben alleen een knop om de weerstand in te stellen.

Middenklasse

In het lagere middensegment (€ 500 tot € 1500) kun je een crosstrainer verwachten die beduidend beter is dan de crosstrainers die in het instapniveau vallen. De frames van deze types zullen wat groter en sterker zijn. Daardoor zijn de toestellen zwaarder maar ook duurzamer en zullen ze bij gebruik stabieler aanvoelen.

Deze machines zijn voorzien van consoles waarop je gemakkelijk tijd, afstand, calorieën, snelheid, enz. kunt aflezen en de weerstand kunt instellen met knoppen op de console. Er wordt ook meer aandacht besteed aan soepelheid en geluidsontwikkeling, waardoor deze toestellen veel comfortabeler zijn in het gebruik.

De meeste mensen die een relatief eenvoudige crosstrainer zoeken met basiskenmerken als een digitaal display, probleemloos gebruik en stevige bouwkwaliteit, zullen het beste af zijn door in deze prijsklasse te winkelen. Vooral naar de bovengrens van deze reeks (€1000 – €1500).

Hogere middenklasse

In deze prijsklasse kun je een heel goede machine krijgen die zo’n beetje alles doet wat je ervan verlangt. Hier krijg je grotere displays met een heleboel mogelijkheden. Zeer zwaar uitgevoerde frames, betere garantie en zeer vloeiende bewegingen.

Enkele andere kenmerken zijn Bluetooth connectiviteit en de mogelijkheid om verbinding te maken met bepaalde fitness apps. Ingebouwde luidsprekers, zeer stille werking, en beter ontworpen pedalen en handvatten zodat je een instelling kunt vinden die perfect voor je is en ook bij langdurig gebruik nog prettig aan zal voelen.

Koop in deze categorie als je voor je home gym een crosstrainer zoekt die lijkt op de toestellen die je in een sportschool vindt. Je hebt veel mogelijkheden nodig en je zult je crosstrainer apparaat gedurende lange tijd meerdere keren per week zo niet dagelijks gebruiken.

Luxe

Het beste van het beste. Ook al begint de hoge prijsklasse rond de €3000, toch zijn er nog een heleboel apparaten die veel duurder zijn. Bij dit prijspunt merk je echter wel dat je iets minder voorwaartse progressie ziet.

Het verschil tussen een crosstrainer van €3000 en €5000 is niet zo groot als tussen een van €500 en €1500. Dat gezegd hebbende, je zult nog wel wat verbeteringen zien, maar die zijn vrij specifiek, zoals garantie, bepaalde functies, afmetingen, enz. Als je echt, echt een van die specifieke dingen nodig hebt, dan moet je er voor betalen. 

Als je gewoon een apparaat wilt dat gebouwd is als een tank, alles doet wat je van een crosstrainer zou willen, geweldige garantievoorwaarden biedt en alle functies heeft die je je maar kunt voorstellen, dan is een topmodel iets voor jou.

Eerlijk gezegd heb je waarschijnlijk geen crosstrainer nodig die zoveel kost. Je vindt een heel goede crosstrainer in een van de middenklasse prijsklassen. Zoals altijd het geval is met duurdere producten, zijn ze bedoeld voor een kleine groep mensen die veel geld heeft en iets willen dat gewoon geweldig is of iets heel specifieks doet. Als jij dat bent, is dat fantastisch en is dit het segment voor jou. Zo niet, dan mis je waarschijnlijk niet zo veel door in de hogere middenklasse prijsklasse te kopen.

Waaraan moet een crosstrainer voldoen?

Een paar van de eigenschappen die je in een crosstrainer machine moet zoeken zijn:

  • Instelbare hellingshoek:Dit is niet noodzakelijk, maar de mogelijkheid om de hellingshoeken te verstellen kan de intensiteit van je trainingen verhogen. Sommige toestellen bieden automatische aanpassingen, terwijl andere met de hand gedaan moeten worden.
  • Verstelbare weerstand:De meeste crosstrainers bieden verstelbare weerstand en een breed bereik kan maximaal voordeel bieden. Het moet heel gemakkelijk zijn op de laagste stand en een hele uitdaging op ongeveer 75 procent, met merkbare veranderingen op elk niveau. Zo kun je verder gaan naarmate je aan kracht en uithoudingsvermogen toeneemt.
  • Vloeiende beweging:Zorg ervoor dat de pedalen soepel en stil bewegen. Het moet niet schokkerig aanvoelen en het moet zo passen dat je tijdens de hele beweging comfortabel zit. Geen van de onderdelen mag je beweging belemmeren.
  • Paslengte:Sommige machines bieden maar een pas van 14 inch, wat te kort zou zijn voor iemand van gemiddelde lengte. Zoek er een met een pas van ongeveer 21 inch. Er is een verstelbare pas verkrijgbaar, en dat zou goed zijn als meerdere mensen hem gebruiken.
  • Bovenlichaam comfort:Je hebt geen handgrepen nodig, maar het is een mooie optie voor meer intensiteit. Ook wil je er zeker van zijn dat de handgreepbeweging voor jou comfortabel is.

Stil in gebruik: Sommige apparaten kunnen nogal lawaaierig zijn. Je wilt niet dat je training klinkt als een vrachttrein, vooral niet als je er ‘s morgens gebruik van wil maken als andere mensen nog proberen te slapen.

Hoe maak je optimaal gebruik van jouw crosstrainer?

De meeste crosstrainers hebben handgrepen die je kunt vasthouden. Ze houden gelijke pas met de beweging van de voeten, helpen je een goede, rechte vorm te behouden, en stellen je in staat tegen de handgrepen te duwen en te trekken om de spieren van het bovenlichaam in te spannen terwijl je traint.

Hoe gebruik je een crosstrainer: stap-voor-stap

Om een crosstrainer te gebruiken:

  • Houd je vast aan een van de stilstaande handgrepen voor je op de pedalen stapt
  • Stap op een pedaal. Wees je ervan bewust dat bij de meeste crosstrainers het pedaal onmiddellijk onder je gewicht beweegt, dus gebruik je greep op de handgreep om stabiel te blijven.
  • Stap op het andere pedaal en kom in evenwicht en zorg dat je in het midden staat
  • Druk op de “quick start” of “manual” knop op de interface. Hoewel je de machine meestal kunt gebruiken zonder op deze knop te drukken, kun je met een handmatige of snelle start functie de machine meteen je tijd en snelheid laten bijhouden.
  • Begin met je voeten te trappen. De beweging lijkt veel op de beweging van staand fietsen, zonder op het zadel te steunen.
  • Zoek een comfortabel tempo en maak je vertrouwd met de beweging
  • Gebruik de bewegende handgrepen (als je machine ze heeft) om bij elke stap te beginnen duwen en trekken
  • Als je je op je gemak voelt, pas je de weerstand aan tot je voelt dat je benen meer meedoen en harder werken om de pedalen te bewegen.
  • Als jij je op je gemak voelt, kun je de helling of andere standen gaan bijstellen om erachter te komen welke standen voor jouw lichaam en fitnessniveau het beste zijn

Correcte crosstrainer vorm en techniek

Hoewel de beweging van een crosstrainer een natuurlijke, vloeiende beweging is, zijn er toch een paar dingen die je moet weten om het apparaat op de juiste manier te gebruiken. Zorg ervoor dat je let op de volgende punten:

Houding

Het aanhouden van een juiste houding op de crosstrainer is de belangrijkste manier om een goede training te krijgen en stress of blessures te voorkomen.

Voeten

De voeten moeten in het midden op de pedalen staan, met de tenen naar voren gericht en de randen van je voeten evenwijdig aan de randen van het pedaal. Houd je voeten plat op de pedalen gedurende het hele bewegingsbereik, met een zachte buiging in de knieën.

Ruggengraat

Je rug recht houden is belangrijk, om je core te activeren en je borstkas en longen te openen. Sta rechtop, met je buikspieren naar binnen getrokken, en je hoofd en nek recht en naar voren gericht.

Armen

Of je nu de bewegende handgrepen gebruikt voor de oefening, of de stilstaande handgrepen gebruikt voor wat extra evenwicht, let erop dat je ze zachtjes vasthoudt, voor stabiliteit, in plaats van erop te leunen of ze vast te klemmen. Houd je schouders ontspannen over de rug, en je ellebogen buigen natuurlijk over het hele bewegingsbereik. 

Vorm

Houd je lichaam stil en rechtop en gebruik je benen om de pedalen in te drukken, en je armen om de handvatten te bewegen. Schommel je lichaam niet heen en weer en leun niet naar de ene kant en dan naar de andere. In plaats van je lichaam heen en weer te schuiven, waarbij je je lichaamsgewicht gebruikt om de pedalen te bewegen, houd je je lichaam stil en gebruik je spieren om de pedalen te bewegen. 

Hartslag

Houd je hartslag tijdens elke cardio training in de gaten om te zorgen dat je op 60-80% van je hartslagmaximum werkt. Sommige crosstrainers hebben een ingebouwde hartslagmeter, zodat je zeker weet dat je op de optimale hartslag zit. Als het apparaat er geen heeft, kun je een smart watch of polsapparaat gebruiken dat je hartslag voor je in de gaten houdt, of regelmatig je polsslag opnemen terwijl je traint.

Hoe je een geweldige workout kan krijgen op een crosstrainer

Zoals met veel fitnessapparaten kun jij je koptelefoon opzetten, op de crosstrainer springen, 30 minuten lopen en dan weer verder gaan met je dagelijkse bezigheden. Maar die routine kan gaan vervelen en geeft je geen geweldige workout. In diezelfde 30 minuten kun je een killer workout krijgen op de crosstrainer. Hier lees je hoe

Zorg ervoor dat je met de juiste intensiteit traint

Veel crosstrainers hebben een hartslagmeter, of je kunt een meetapparaat gebruiken. Probeer, als een snelle controle, met een normale stem te praten. Je moet iets buiten adem zijn, maar nog wel kunnen praten. Je zou niet moeten kunnen zingen, dan train je net niet intens genoeg. Je lichaam op het juiste intensiteitsniveau aan het werk houden is de belangrijkste factor om een goede training te krijgen, ongeacht wat je op dat moment aan het doen bent. 

Verander de hellingshoek af en toe

Verhoog om de twee minuten de hellingshoek op je crosstrainer. Je kunt de “ladder” techniek gebruiken, waarbij je de helling om de twee minuten helemaal verhoogt tot het hoogste getal, en dan op de weg naar beneden elke twee minuten met twee standen verlaagt. Of wissel een hogere en lagere hellingshoek af, om de twee minuten. Het veranderen van de hellingshoek verandert de beenspieren die bij je crosstrainer training worden ingeschakeld, en verandert hoeveel ze moeten doen, zodat je een geweldige training krijgt met een uitstekende spierversterking en conditie van het onderlichaam. 

Ga achteruit

De meeste crosstrainers hebben een instelling waarbij je de beweging van je benen kunt terugdraaien, om achteruit lopen te kunnen simuleren, of je kunt gewoon de richting van je beweging veranderen om achteruit te bewegen. Dit doet een beroep op de hamstrings en de achterkant van de benen, waardoor je kracht opbouwt en de conditie verbetert. Zoals bij elke andere crosstrainer training, ga je achteruit terwijl je de instellingen van weerstand en helling verandert voor een zwaardere training. 

Laat de handgrepen los

De meeste crosstrainer trainingen bestaan uit duwen en trekken aan de handgrepen, om een training van het bovenlichaam aan je crosstrainer training toe te voegen. Maar regelmatig de handgrepen loslaten dwingt je core om zich verder aan te spannen om zo je evenwicht te bewaren. Probeer hard duwen en trekken aan de handgrepen af te wisselen met intervallen waarin je de handgrepen helemaal niet gebruikt. 

Maak gebruik van intervaltraining

Je kunt altijd de intervallen gebruiken die bij het apparaat horen, en er zijn heel wat geweldige crosstrainer intervaltrainingen die elke minuut van je training laten tellen. Intervaltraining is een fantastische manier om de gezondheid van je hart en je algemene conditie te verbeteren, of je te helpen nog eerder vet te verliezen. 

Stap van de machine af

Je kunt de ingebouwde crosstrainer intervallen gebruiken of van het toestel afspringen en 60 seconden push-ups of een plank doen. Van het apparaat afstappen voor korte intervallen die op je armen of kernspieren gericht zijn, stelt je in staat je echt te concentreren en het bovenlichaam in te zetten, terwijl je je benen even rust geeft. Het helpt lenigheid en functionele fitheid op te bouwen en je hele lichaam efficiënt te trainen. 

Raak niet in een sleur

Hoewel routines misschien wel heel prettig en veilig kunnen aanvoelen leveren ze je geen geweldige training op. Zelfs als je dol bent op je crosstrainer schema neem dan een dag per week voor zwemmen, of yoga, of krachttraining. Van tijd tot tijd van de crosstrainer afstappen heeft verschillende krachtige voordelen die je anders niet krijgt, waaronder: 

  • Andere spieren trainenZelfs als je de crosstrainer achteruit gebruikt, of er andere oefeningen aan toevoegt, train je uiteindelijk nog steeds dezelfde spiergroepen op dezelfde manieren. Af en toe andere trainingen toevoegen vermindert de belasting op die spieren en stimuleert spieren die je niet zo vaak gebruikt.
  • Verbetering van de functionele conditieHoewel we allemaal fit willen zijn om er goed uit te zien, stelt fitness je ook in staat beter te presteren in het dagelijks leven. Je trainingsschema moet veelzijdig genoeg zijn om je te helpen sterk en gezond te blijven voor alledaagse activiteiten zoals spelen met kinderen, huishoudelijke klusjes, een avondje uit, of een vakantie. Door ook andere oefeningen in je fitnessroutine op te nemen blijft je lichaam altijd klaar voor alles wat er maar kan gebeuren.
  • Nieuwe spieren opbouwen – Hoewel een crosstrainer een prima manier is om spieren te verstevigen en in vorm te brengen, helpt het je niet om nieuwe spieren op te bouwen. Regelmatige krachttraining helpt je sterker te worden en nieuwe spieren te ontwikkelen.
  • Behoud van gezonde botten – Hoewel we fan zijn op low-impact trainingen om stress te verminderen en blessures te voorkomen, toont de wetenschap aan dat matige impact eigenlijk goed voor je is. Het soort impact dat je voeten en benen ondervinden bij hardlopen helpt je botten te versterken, waardoor je minder kans hebt op osteoporose.
  • Het voorkomen van vervelingAls je geest betrokken is, is je lichaam dat ook. Je fitnessroutine afwisselen met af en toe een extra training daagt zowel je geest als je lichaam uit, en dwingt je nieuwe dingen te leren en op nieuwe manieren te bewegen. Deze nieuwe ervaringen zijn goed voor je hersenen, helpen verveling te voorkomen en houden je geest op den duur scherp.

Crosstrainer onderhoud – hoe kunt je jouw crosstrainer onderhouden?

Crosstrainers hebben onderhoud nodig, net als elk ander apparaat dat bewegende delen heeft. Hoewel ze niet zo veel onderhoud nodig hebben als een loopband, wil je toch de volgende dingen in de gaten houden;

  • Schoonmaken
  • Smering
  • Moeren en bouten controleren
  • Haal de stekker uit het stopcontact na gebruik
  • Afstellen en stabiliseren
  • Aandrijfriem aanspannen
  • Aandrijfriem vervangen
  • Batterijen vervangen

Goed schoonmaken van jouw crosstrainer

Goed onderhoud begint met regelmatig schoonmaken. Schoonmaken is om verschillende redenen belangrijk voor het meeste halen uit jouw fitnessapparatuur, zelfs met de beste crosstrainers.

Je gebruikt eerder een schone crosstrainer

Vuil, stof en zweet komt in de machine en kan problemen veroorzaken

Zweet is feitelijk behoorlijk schadelijk voor veel materialen

Net als elk ander toestel of meubel moet het regelmatig schoongemaakt worden om het in goede staat te houden. Op een toestel waar je vele malen per week op zweet, is dat nog belangrijker.

Bovendien staan crosstrainers vaak op een plek die behoorlijk stoffig en/of vuil is vergeleken met de rest van het huis. Garages en kelders zijn veel gebruikte plaatsen voor trainingsapparatuur, maar dat zijn niet de meest vriendelijke omgevingen. Je crosstrainer schoonhouden is dus de eerste stap naar goed onderhoud. En op deze manier kun je dat het beste doen.

Warm water, mild afwasmiddel en een pluisvrije handdoek zijn de beste opties. Zorg er ook voor dat de handdoek die je gebruikt niet te nat is. Gewoon vochtig is goed genoeg. Te veel water gebruiken kan corrosie en elektrische problemen veroorzaken.

  • Na elke training: Gebruik na elke training een vochtige, pluisvrije handdoek om het toestel snel schoon te vegen. Vooral de console en handgrepen moeten schoongemaakt worden. Haal ook eventuele zweetdruppels weg die ergens anders terecht gekomen kunnen zijn. Zo voorkom je dat je zweet extra stof en vuil aantrekt.
  • Maandelijks: Ongeveer een keer per maand maak je de hele machine grondiger schoon. Veeg de hele buitenkant van de machine schoon. Besteed speciale aandacht aan de geleiders en de rollen als je machine die heeft.
  • Om de 6 maanden: Zet de machine uit en trek de stekker uit het stopcontact. Neem de plastic kapjes eraf en stofzuig al het stof dat je ziet op. Probeer te voorkomen dat je tegen inwendige onderdelen stoot. Dit zou iets kunnen beschadigen. Het doel hier is te voorkomen dat zich te veel stof ophoopt dat dat het functioneren van de machine kan verstoren.

Dat is het wat schoonmaken betreft. Het is helemaal niet moeilijk, alleen iets wat je moet onthouden om te doen. De kleine tijdsinvestering zal uiteindelijk de betere machine waard zijn.

Een crosstrainer smeren

Het volgende belangrijkste onderdeel van onderhoud is smeren. Crosstrainers hebben verschillende bewegende delen. Als twee onderdelen tegen elkaar bewegen en ze goed gesmeerd zijn, gaan ze heel lang mee. Als ze echter zonder goede smering tegen elkaar wrijven, slijten ze snel. Laat bijvoorbeeld de motor van je auto zonder olie draaien en hij gaat heel snel stuk.

Een smeermiddel vormt een dunne laag tussen de twee oppervlakken, zodat ze elkaar feitelijk niet raken. Op die manier is er geen of zeer beperkt slijtage.

Let op: Onder sommige garanties kun je niet veel zelf doen. Sommige fabrikanten verwachten dat je de machine zelf smeert, terwijl op andere machines de garantie daardoor in feite vervalt. Kijk in je gebruiksaanwijzing om dat zeker te weten.

Als nu het smeermiddel uitgewerkt raakt, oud wordt of eruit lekt, dan zullen de twee oppervlakken tegen elkaar gaan schuren en heel snel slijten. Om dit te voorkomen breng je regelmatig nieuw smeermiddel aan. Op een crosstrainer heb je een paar plekken die wat smeermiddel moeten krijgen om te voorkomen dat die onderdelen slijten.

Bij normaal gebruik moet je bepaalde punten van een crosstrainer ongeveer om de zes maanden smeren. Als je een nieuwe crosstrainer gekocht hebt, is de kans groot dat er wat smeermiddel bij geleverd werd. Zo ja, gebruik dit dan.

Als je dat niet hebt, vermijd dan het gebruik van huishoudoliën of een standaard smeermiddel. Deze zullen hun werk niet goed doen. In de meeste gevallen worden crosstrainers geleverd met een soort vet, meestal lithium vet.

Moeren en bouten controleren

Voorkomen dat dingen stuk gaan is altijd beter dan ze te repareren. Als een onderdeel van je crosstrainer stuk gaat, moet je misschien een flink aantal dagen wachten voor je weer kunt trainen. Een monteur moet naar je toe komen en mogelijk moet hij onderdelen bestellen en later terugkomen. Dit is erg onhandig, dus voorkomen dat dit gebeurt is altijd goed.

Als er iets los zit dat vast hoort te zitten dan is dat een heel snelle manier om iets kapot te laten gaan. Je kunt schroefdraad van bouten strippen of te veel spanning op andere onderdelen zetten. Dit kan gevolgen hebben die gemakkelijk te voorkomen zijn, maar moeilijk te verhelpen.

Controleer daarom crosstrainer regelmatig! Dat moet je ongeveer zo doen:

  • Na elke training: Kijk optisch of er losse onderdelen en bouten zijn. Is het aannemelijk dat je deze gaat vinden? Nee (gelukkig niet) maar het is beter de paar seconden te nemen die het kost om te controleren dan later van je crosstrainer te vallen. Gebruik gewoon handgereedschap om ze weer vast te draaien waar nodig. Probeer het gebruik van elektrisch gereedschap te vermijden.
  • Maandelijks: Gebruik veroorzaakt beweging en trillingen. Daardoor kunnen bouten losraken en een onveilige situatie ontstaan. Eenmaal per maand is het een goed idee een meer grondige controle te doen op losse onderdelen en bouten. Neem het juiste gereedschap (of gereedschappen) en controleer fysiek de spanning van alle onderdelen en bouten. Het beste is de montage instructies te volgen om er zeker van te zijn dat je bepaalde dingen niet te vast/te vast aandraait. Controleer de werking van de machine. Kijk of alles zo vrij beweegt als het hoort en of er piepjes en rammeltjes zijn. Als die er zijn, inspecteer dan verder en kijk of je iets anders moet smeren, aandraaien of doen om het probleem op te lossen en te voorkomen dat het erger wordt. Kijk ook de console, de plastic onderdelen en de stroomkabels na op scheuren of andere beschadigingen en vervang zo nodig onderdelen.
  • Om de 6 maanden: Om de zes maanden moet je de staat van de aandrijfriem controleren. Hiervoor moet je enkele van de plastic afdekplaatjes verwijderen. Als je tekenen van slijtage of beschadiging ziet, moet deze vervangen worden.

Haal de stekker uit het stopcontact na gebruik

Sommige crosstrainers werken op batterijen, andere moeten op het stopcontact aangesloten worden.

Als je crosstrainer in het stopcontact moet, is het een goed idee om de stekker er na elk gebruik uit te trekken. Behalve de moeite die je moet doen om een stekker uit het stopcontact te trekken, zijn er verder geen nadelen, maar er zijn zeker wel een paar voordelen om rekening mee te houden;

  • Vermindert het elektriciteitsverbruik. De consoles kunnen een beetje stroom verbruiken, zelfs als ze uitgeschakeld zijn.
  • Beschermt de elektronica tegen piekspanningen.

Moderne crosstrainers hebben grote touchscreens met veel elektronica erachter. Vervanging hiervan gaat duur worden, dus de stekker uit het apparaat halen is een makkelijke geruststelling.

Afstellen en stabiliseren

  • Een crosstrainer moet stevig staan en niet bewegen bij gebruik. Als niet steeds alle voeten op de grond staan, kun je veel spanning op het frame uitoefenen. Dit kan het frame na verloop van tijd beschadigen en ook bouten en moeren losmaken.
  • Probeer je crosstrainer niet op te zetten op een ondergrond die niet vlak en of stabiel is. Je weet nu al zeker dat dit niet goed gaat. Als het apparaat niet waterpas staat, belast je een kant ervan overmatig, waardoor bewegende delen aan die kant sneller slijten.
  • Het voelt ook gewoon niet goed om te trainen op een trainer die niet helemaal recht staat. Je zou zelfs wat onevenwichtigheden in je spieren kunnen ontwikkelen.

Hier zijn wat tips om je crosstrainer goed horizontaal te zetten en te stabiliseren;

  • Zet je crosstrainer op een stevige ondergrond. Tapijt kan te zacht zijn en zorgt voor wiebelende crosstrainers
  • Bijna alle crosstrainers hebben verstelbare voetjes, zodat je het apparaat waterpas kunt zetten.
  • Gebruik een dikke rubberen mat onder de crosstrainer. Deze is hard genoeg om het apparaat stabiel te houden, maar kan tegelijk iets van de oneffenheden van de vloer eronder opvangen.

Aandrijfriem aanspannen

Veel crosstrainers hebben een aandrijfriem die de pedalen met het vliegwiel verbindt. Deze aandrijfriem kan uitrekken en gaan schuiven. De riem moet net strak genoeg zitten om niet te glijden. Hij moet ook niet te strak zitten want dat kan de lagers te veel belasten.

Aandrijfriem vervangen

Omdat de aandrijfriem van rubber is, kan hij soms breken of verslijten. Op dat moment moet hij vervangen worden. Als hij gebroken is of de riem blijft wegglijden na het afstellen van de spanning, weet je dat het tijd is om deze te vervangen. Het vervangen van de riem kan bij de meeste modellen door jou zelf gedaan worden, zolang je de juiste riem kunt krijgen. Veel fabrikanten kunnen je een riem sturen als je contact met ze opneemt.

Batterijen vervangen

Als je crosstrainer een console heeft maar niet op een stopcontact aansluit, zitten er waarschijnlijk batterijen in om het display van stroom te voorzien. Batterijen lopen na verloop van tijd leeg en als de spanning te laag wordt dan werkt de console niet meer. Alleen de batterijen vervangen als de console niet meer werkt is eenvoudig en kan meestal in een paar minuten worden gedaan.

Meestal houdt het alleen maar in dat je een klein dekseltje op de achterkant van de console losschroeft, de oude batterijen eruit haalt, nieuwe batterijen plaatst en het dekseltje weer vastschroeft. Wacht niet te lang met het vervangen van de batterijen. Lege batterijen kunnen gaan lekken. De chemicaliën in batterijen kunnen behoorlijk smerig zijn en je zult ze moeten schoonmaken voordat je de batterijen vervangt.

Ook als de batterijen niet leeg zijn, is het een goed idee ze na ongeveer een jaar te vervangen. Oudere batterijen hebben meer kans om te lekken. Batterijen zijn vrij goedkoop, dus er is geen reden om dit niet te doen. Hoewel bij regelmatig gebruik de batterijen het waarschijnlijk toch geen jaar uithouden.

De conclusie over de beste crosstrainers

Wanneer je besloten hebt dat je gaat voor een goede crosstrainer dan is dat een behoorlijke investering. En daarnaast is een goed product ook belangrijk, want anders ga jij de gestelde doelen niet halen. Hoe demotiverend zou het zijn dat je zowel tijd als geld in een apparaat stopt, wel de goede wil hebt om te gaan sporten maar het uiteindelijk doet op een apparaat wat je heel snel al tegenstaat?

We hebben al een aantal van de belangrijkste onderdelen en tips genoemd om er zeker van te zijn dat je een crosstrainer gaat vinden die naadloos aansluit bij jouw eigen wensen. Maar natuurlijk snappen we dat zoveel crosstrainer met elkaar vergelijken nog steeds behoorlijk wat werk is. Daarom helpen we je de keuze gemakkelijker te maken door hieronder vijf van de beste crosstrainers van dit moment te benoemen. Met elk van deze keuzes weet je zeker dat het voor jou een goede optie is.

De beste crosstrainers van dit moment

Na zoveel informatie over de beste crosstrainers snappen wij als geen ander dat we hier enorm veel informatie hebben gegeven over waar je nu precies naar moet zoeken. Daarom hebben we het volledige internet voor je afgezocht en veel verschillende reviews met elkaar vergeleken om zo te weten wat de experts zeggen en uiteraard wat de klantervaringen zijn. Daarom kun je met volledige zekerheid een van deze opties scoren en zo gelijk beginnen met sporten bij jou thuis.

1. Reebok GX50 Crosstrainer - Anmeldelse

Specificaties
  • Type aandrijfsysteem:
  • Maximale gebruikersgewicht: 120 Kilogram
  • Type weerstand: Magnetisch

Meer Specificaties: Lees verder

Zie prijzen
84

Uddybende anmeldelse af Reebok GX50 Crosstrainer

De functies van deze crosstrainer zijn eenvoudig, maar voldoen goed aan de behoeften van de meeste mensen. Hij heeft een goede bouwkwaliteit en voldoende instelmogelijkheden om gedurende vele jaren een afwisselende training te bieden. Neem de functies eens door en kijk of ze voldoende zijn om aan je behoeften te voldoen.

Het merk Reebok brengt een zekere mate van kwaliteitsverwachting met zich mee, ze hebben een merk opgebouwd dat gebaseerd is op kwaliteitsproducten die veel sporters geholpen hebben de top van hun carrière te bereiken. De kennis die Reebok heeft opgedaan door eindeloos met deze topteams en topatleten samen te werken, heeft geholpen bij het samenstellen van een reeks kwalitatief goede fitnessapparatuur van basisniveau, die ook thuis goed bruikbaar zijn.

Als je begint en een fitness workout wilt die gemakkelijk is voor het lichaam, dan is deze crosstrainer een prima plek om te beginnen. Hij geeft je een training over het hele lichaam waarbij je arm- en beenspieren opbouwt en je een goede cardiovasculaire training voor fitness krijgt met heel weinig impact op je gewrichten.

Het maximum gewicht dat deze trainer kan dragen is 114 kilo, wat betekent dat hij aan veel trainingsbehoeften zal voldoen van mensen die willen beginnen en een paar kilo’s kwijt willen raken terwijl ze met plezier trainen.

De paslengte van 15 inch is een goede gemiddelde instelling die voor de meeste mensen goed zal werken en je een goede training zal geven. Om je training nog intenser te maken zijn er tal van programma’s en weerstandsinstellingen om te helpen compenseren voor het hebben van een enkele paslengte.

Hij heeft 32 weerstandsniveaus. Dit is een goed scala aan weerstandsniveaus, zodat je er met gemak doorheen kunt werken en je conditie kunt opbouwen. Ze kunnen handmatig ingesteld worden of worden beheerd door de fitnessprogramma’s terwijl je je een weg baant door de verschillende trajecten. Voor beginners gebruik je de gemakkelijkste instellingen om geleidelijk de spieren op te bouwen en stap je dan geleidelijk over op de zwaardere weerstandsniveaus. Voor de meer gevorderde atleet zullen de hoogste niveaus hard werken zijn!

Het vliegwiel geeft je met 9 kg een mooie soepele beweging, hoe zwaarder het vliegwiel hoe soepeler de beweging, maar met 9 kg is het een goed compromis tussen een soepele actie en voor een betaalbare prijs.

Er zijn drieëntwintig voorgeprogrammeerde programma’s om je te helpen meteen aan de slag te gaan en de crosstrainer zonder gedoe te gebruiken. Spring er op, kies je programma en je bent al klaar om even flink te zweten. De programma’s zijn gevarieerd om aan een mix van hart- en vaatconditie te werken en spieren op te bouwen. Ze zijn gevarieerd tussen uithoudingsvermogen, intervallen en hartslag programma’s. Een echt geweldige manier om de calorieën te verbranden is het gebruik van de hartslagzone programma’s om jezelf hard aan het werk te houden.

Dit is een crosstrainer voor mensen die hun training willen aanvullen of die net beginnen en een product van goede kwaliteit willen. Hij heeft het vermogen om de fittere mensen onder ons een paar echt zware trainingen te bezorgen en zal ook beginners helpen om zich met heel weinig moeite in het fitnessen te vergemakkelijken. De GX50 is goed voor de basis, als je de crosstrainer dagelijks gebruikt voor het grootste deel van je training en graag veel verschillende soorten training en functionaliteit hebt, is het misschien de moeite waard een model van een hoger niveau te bekijken, maar dit is perfect voor de meesten van ons die een paar sessies per week aan hun huidige routine willen toevoegen om hun conditie wat op te krikken. Sterk aanbevolen door vele tevreden klanten.

2. HAMMER Crosstrainer Crosstech XTR, 16 kg vliegwiel, 20 trainingsprogramma’s - Anmeldelse

Specificaties
  • Type aandrijfsysteem:
  • Maximale gebruikersgewicht: 130 Kilogram
  • Type weerstand: Magnetisch

Meer Specificaties: Lees verder

Zie prijzen
0

Uddybende anmeldelse af HAMMER Crosstrainer Crosstech XTR, 16 kg vliegwiel, 20 trainingsprogramma’s

De Hammer Crosstech XTR programmeerbare crosstrainer is een fitnessapparaat dat gemaakt is voor alle trainingsliefhebbers, ongeacht hun fitnessniveau. Hij wordt geleverd met een 16 kilogram magnetisch vliegwiel, een keuze uit bewegende of stilstaande handgrepen, antislip voetplaten, en een LCD display voor alle nodige uitlezingen. Het toestel is vrij gemakkelijk in elkaar te zetten, want je hoeft alleen maar de gebruiksaanwijzing te volgen, en je hebt het in een mum van tijd klaar voor gebruik.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Hammer Crosstech XTR programmeerbare crosstrainer is dat hij geleverd wordt met 16 verschillende ingebouwde trainingsprogramma’s die het gebruik vergemakkelijken voor wie nog nooit op een crosstrainer heeft getraind. Hiervan passen 12 profielen de belasting aan en de andere 4 reageren op de polssensoren en passen zich automatisch aan om te zorgen dat je hartslag in het optimale bereik blijft. Dit helpt echt om de efficiëntie van je trainingen op te voeren en die extra calorieën te verbranden.

Een van de belangrijkste voordelen van dit fitnessapparaat is het buitengewoon hoge comfort, en ook het tamelijk zware vliegwiel dat voor een soepele training zorgt.

De Hammer Crosstech XTR programmeerbare crosstrainer wordt geleverd met vrij grote voetplaten die van elkaar gescheiden zijn door een afstand van 21 cm, wat betekent dat er geen enkele mogelijkheid is dat je voeten tegen elkaar botsen of dat ze geluiden maken of op de grond tikken. De efficiëntie van dit trainingstoestel is vrij hoog, als je bedenkt dat je verschillende weerstandsniveaus en ingebouwde trainingsprogramma’s hebt om uit te kiezen.

Als je een eenvoudig toestel zoekt dat je kunt gebruiken om dagelijks te trainen, dan hoef je niet verder zoeken dan dit. Perfect voor beginners/gematigde gebruikers, mensen met blessures aan het onderlichaam, en mensen die al een tijdje niet meer gesport hebben. De Hammer Crosstech XTR programmeerbare crosstrainer is een toestel dat je zeker weer gaat helpen om op niveau te komen of daar voor het eerst zelf te komen.

Dit trainingsapparaat is perfect voor mensen die joggen of hardlopen niet aankunnen. Het is ook geweldig voor mensen die last hebben van blessures aan het onderlichaam. Maar niet alleen mensen met blessures kiezen voor deze crosstrainer. Het is een van de beste crosstrainers voor mensen die gewoon niet van de loopband houden maar toch hun cardio willen doen.

Cardio training is een van de beste manieren om calorieën te verbranden, dus als je een paar extra kilo’s kwijt wilt, zal een fitnessapparaat als de Hammer Crosstech XTR programmeerbare crosstrainer je zeker helpen je doelen te bereiken.

3. Sportstech CX2 crosstrainer voor thuis met stroomgenerator - Anmeldelse

Specificaties
  • Type aandrijfsysteem:
  • Maximale gebruikersgewicht: 120 Kilogram
  • Type weerstand: Magnetisch

Meer Specificaties: Lees verder

Zie prijzen
82

Uddybende anmeldelse af Sportstech CX2 crosstrainer voor thuis met stroomgenerator

Met de Sportstech CX2 kunnen de belangrijkste spiergroepen getraind worden en worden de algemene spieren getraind. Bovendien worden houding en bewegingscoördinatie verbeterd. In het algemeen maakt de CX2 training mogelijk die bijzonder gemakkelijk is voor de gewrichten. Zo worden, in tegenstelling tot veel vergelijkbare crosstrainers, de knieën en heupen niet zwaar belast.

De Sportstech CX2 is uitgerust met een zelfgeneratorsysteem. Dit betekent dat de stroom voor de crosstrainer tijdens de training kan worden opgewekt – een externe stroomvoorziening is dus niet absoluut noodzakelijk.

De trainingscomputer van de Sportstech CX2 heeft vierentwintig weerstandsniveaus, die voldoen aan de eisen van zowel beginners als ervaren sporters. Met de verschillende niveaus is het ook mogelijk om geleidelijk te verhogen tijdens de training.

Verder zijn in totaal twaalf trainingsprogramma’s uit drie verschillende krachtgebieden op de computer geïnstalleerd. De krachtgebieden zijn cardio, watt en HRC training – elke sporter zou hier aan zijn trekken moeten komen. Een ander groot pluspunt is de gemakkelijke navigatie door de trainingsprogramma’s – voor elk trainingsprogramma is er een speciale knop op de console van de computer.

Het geïntegreerde multifunctionele display geeft op betrouwbare wijze alle waarden weer die voor de training van belang zijn. Zo heeft de gebruiker tijdens de training altijd waarden als tijd, afstand of hartslag in zicht. De handgrepen van het toestel zijn voorzien van sensoren die een nauwkeurige hartslagmeting mogelijk maken – de gebruiker kan dus altijd in het optimale hartslagbereik trainen. Er is ook de mogelijkheid om een speciale borstband op de crosstrainer aan te sluiten, die bij de levering inbegrepen is. Hiermee kan de hartslag heel nauwkeurig gemeten worden.

Voor mensen die tijdens de training hun tablet als hulpmiddel willen gebruiken, is er ook een geschikte tablethouder op het multifunctionele display.

Een bijzonder kenmerk van de Sportstech CX2 crosstrainer is de geschiktheid voor apps. De verbinding tussen de geïntegreerde computer en de smartphone of tablet wordt tot stand gebracht via Bluetooth. Alle trainingsonderdelen worden in de app geregistreerd. De trainingsprogramma’s kunnen ook via de app gestart en beëindigd worden. Een andere functie is de verbinding met Google Street View. Via de app kan een specifieke route gekozen worden. Beelden van deze route worden dan tijdens de training getoond – helaas alleen in de vorm van foto’s, maar deze functie zorgt voor afwisseling in de dagelijkse training.

De Sportstech CX2 is een zeer goede crosstrainer met veel functies en een uitstekende weerstand. Gebruikers kunnen kiezen uit talloze trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus. Het toestel biedt ook veel gemak dankzij de tablet- en bidonhouder. De crosstrainer kan smart health via Bluetooth verbonden worden met een app die het scala aan functies nog uitbreidt.

4. Schwinn 430i Crosstrainer - Anmeldelse

Specificaties
  • Type aandrijfsysteem:
  • Maximale gebruikersgewicht:
  • Type weerstand:

Meer Specificaties: Lees verder

Zie prijzen
0

Uddybende anmeldelse af Schwinn 430i Crosstrainer

De Schwinn 430 crosstrainer is een van de populairdere apparaten op de markt en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Voor een middenklasse prijs krijg je een heleboel functies, een goed gebouwde machine die comfortabel te bedienen is, en weerstandsniveaus die zelfs voor de fitste mensen een uitdaging zullen vormen.

Als je een kwaliteitsmachine zoekt, die de high-end elliptische toestellen nabootst voor een fractie van de prijs, dan zou de Schwinn 430 crosstrainer wel eens iets voor jou kunnen zijn. De grootste klacht bij het lezen van andere mensen die hem hebbe gekocht over dit product lijkt te gaan over een paar gebruikers die piepende en klikkende geluiden van de machine ervaren.

Het lijkt erop dat naarmate je de machine in elkaar zet, het smeermiddel vaak aangebracht moet worden. Waarschijnlijk hebben de meeste gebruikers die last hebben van de piepende geluiden het smeermiddel bij het begin gezien, en gewoon aangenomen dat het pas aangebracht moest worden als de Schwinn 430 geluiden begon te maken, in plaats van het meteen bij het begin aan te brengen.

Een van de ondergewaardeerde kenmerken van de Schwinn 430 crosstrainer is dat hij een 20 inch paslengte heeft. Een groot probleem met veel crosstrainers is dat ze weliswaar veel leuke functies hebben, maar dat ze vaak een paslengte hebben die voor de meeste mensen te kort is, wat het hele voordeel van het hebben van de machine ondermijnt. Je wilt een paslengte hebben die comfortabel is, en niet een die te kort of te lang voor je is. De 20 inch paslengte van de Schwinn 430 crosstrainer zou meer dan genoeg moeten zijn om de meeste mensen tevreden te stellen, zelfs als je jezelf als redelijk kort of lang beschouwt.

De Schwinn 430 crosstrainer is een tamelijk zwaar toestel en is behoorlijk groot. Als je hem eenmaal in elkaar hebt, is er geen weg meer terug, gezien het feit dat hij ook niet opvouwbaar is. Schwinn producten zijn meestal goed gebouwd en stabiel, en de 430 Crosstrainer is niet anders. Hij is stevig in gebruik en wiebelt niet. Bovendien zijn de body en het frame bestand tegen een gebruikersgewicht tot 150 kilo.

De Schwinn 430 crosstrainer is soepel en de weerstanden gaan mooi over tussen verschillende niveaus. Er zijn 20 weerstandsniveaus, wat meer dan genoeg is om de fitste mensen te blijven uitdagen, en alsof dat nog niet genoeg is, kan de Schwinn 430 crosstrainer ook tussen een helling van 0 en 10 graden bewegen. Hoewel de normale weerstandsniveaus via de console te bedienen zijn, is het belangrijk erop te wijzen dat je de helling handmatig moet instellen. Al met al is dit zeker een van de beste crosstrainers voor thuissporters die niet al te veel geld willen uitgeven.

5. Sportstech CX625 Crosstrainer, Duits kwaliteitsmerk. met live video’s en multiplayer app - Anmeldelse

Specificaties
  • Type aandrijfsysteem:
  • Maximale gebruikersgewicht: 242 Pond
  • Type weerstand: Magnetisch

Meer Specificaties: Lees verder

Zie prijzen
84

Uddybende anmeldelse af Sportstech CX625 Crosstrainer, Duits kwaliteitsmerk. met live video’s en multiplayer app

De Sportstech CX625 is een crosstrainer die ontworpen is om je het uithoudingsvermogen van het hele lichaam te laten trainen en tegelijk je spieren te versterken. Hij helpt ook je gezondheid te bevorderen. De crosstrainer is gemaakt met een supersterk frame dat bedoeld is om een zware gebruiker te dragen en toch lang genoeg mee te gaan. Je krijgt verschillende trainingsprogramma’s om je te begeleiden bij verschillende oefeningen. De gebruikservaring is gebruiksvriendelijk genoeg, zelfs voor een beginner.

Het eerste wat je bij dit apparaat gaat merken is zijn stevige constructie. Hij is gemaakt met een sterk stalen frame dat niet alleen een zware gebruiker moet kunnen dragen, maar ook lang meegaat. Omdat het een stalen frame is, blijft dit toestel roestbestendig terwijl je het gebruikt.

Het is niet overdreven zwaar, maar ook niet een van de lichtgewicht fitnesstoestellen. Met een gewicht van maar liefst 67,5 kg kun je deze crosstrainer niet gemakkelijk in je eentje dragen. Omdat optillen een probleem kan zijn als je hem moet opbergen is het wel handig dat je transportwieltjes hebt waarmee je deze gemakkelijk kunt verplaatsen.

Het apparaat is 141 cm x 65 cm x 165 cm groot. Het is misschien niet de beste keuze voor een krap appartement. Dit toestel kan een maximaal gebruikersgewicht van 110 kg dragen.

Als je fitness apparatuur nodig hebt om je een intense trainingssessie te bieden, zal dit apparaat je niet teleurstellen. Hij wordt geleverd met een 24 kg vliegwiel dat je zeker een zinvolle trainingssessie zal bezorgen. Bovendien wordt de crosstrainer geleverd met een gegroefde riemaandrijving die fluisterstil is. Zo kun je trainen zonder je zorgen te maken dat je lawaai maakt voor andere mensen in huis of de buren.

Daarbij heeft dit apparaat een computergestuurd magnetisch remsysteem van 16 trappen. Met andere woorden, je geniet op dit apparaat van 16 weerstandsniveaus.

Al met al is de Sportstech CX625 crosstrainer een van de beste apparaten die er zijn om voor te gaan als je een sterk apparaat nodig hebt voor een intense trainingssessie. Hij is gebruiksvriendelijk en je kunt hem ook op je draagbare apparatuur aansluiten. Daarom is het echt een van de beste crosstrainers van dit moment.

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Crosstrainers

Vooraandrijving of achteraandrijving - welke is beter voor mij?

Deze vraag horen we het vaakst en het maakt een groot verschil. Crosstrainers met achteraandrijving voelen meestal soepeler aan omdat de aandrijfas achteraan het toestel zit. Dit geeft ook een soepeler gevoel op de pedalen. Hoewel dit geweldig is, is het ook iets duurder. De meeste mensen vinden dat de crosstrainers met vooraandrijving weliswaar iets minder soepel aanvoelen, maar dat de prijs er betaalbaarder door is. Het hangt eigenlijk af van de voorkeur van de koper en het budget.

Is paslengte echt zo belangrijk bij een crosstrainer?

Paslengte is inderdaad belangrijk. Het bepaalt hoe je training aanvoelt. Langere passen geven je bijvoorbeeld het gevoel dat je springt, wat de voorkeur heeft voor langere mensen. Kortere passen geven je het gevoel dat je een trap oploopt. Paslengte bepaalt hoe je training aanvoelt, dus kies de instelling die het best bij je past.

Is de machine met het zwaardere vliegwiel een goede optie?

Het gewicht van het vliegwiel beïnvloedt direct de soepelheid van je training. De zwaardere vliegwielen zorgen er vaak voor dat je training soepeler verloopt.

Is regelmatig onderhoud nodig bij een crosstrainer

Ja, dat is zelfs zo voor de beste crosstrainers. Voor alle fitnessapparaten geldt dat onderhoud nodig is om ze goed te laten functioneren. De onderhoudsvoorschriften staan in de handleiding van het apparaat en moeten gewoon gevolgd worden. Ook al hebben de meeste crosstrainers geen voortdurend onderhoud nodig, toch is het belangrijk ze goed te onderhouden. Bij twijfel lees je de handleiding door en misschien vind je daar je antwoord.

Mijn crosstrainer piept elke keer als ik hem gebruik. wat is er aan de hand?

Er is waarschijnlijk sprake van een montageprobleem, dus controleer de machine en kijk of alle schroeven goed vastzitten. Als er een paar schroeven wat losjes uitzien, kun je proberen ze aan te draaien, maar draai ze niet te vast aan, want dat veroorzaakt slijtage van de machine bij het volgende gebruik. Als het piepen aanhoudt, raadpleeg dan je gebruiksaanwijzing voor smeerinstructies, of bel een vakman als het probleem ondraaglijk wordt.

Bronnen

Het is voor ons belangrijk dat we genoeg informatie halen uit verschillende bronnen. Hieronder kun je een greep zien van de bronnen die we hebben gebruikt om dit artikel over het vinden van de beste loopbanden te schrijven. Natuurlijk hebben we ook gekeken naar een paar van de meest populaire online winkels om daar precies te lezen wat andere klanten de beste crosstrainers vonden. Als je hieronder de bronnen doorneemt weet je ook gelijk waarom we zeker zijn dat dit genoeg duidelijke informatie bevat over het vinden van de beste crosstrainers.

https://bestgekozen.be/beste-crosstrainer/

Beste Gekozen is een gerenommeerde Belgische website die constant probeert de meest relevante informatie te bieden en altijd consumenten zo goed mogelijk te infomeren over de mogelijke producten op de markt. De Belgische website doet haar eigen onderzoek en biedt na een aantal verschillende opties ook nog eens aanvullende informatie zodat potentiële kopers altijd de juiste optie hebben. De website bestaat al sinds 2016 en beslaat veel verschillende thema’s en onderwerpen waardoor er altijd iets te vinden is wat aansluit bij jouw interesses.

https://www.cnet.com/health/fitness/best-crosstrainer/

CNET is al jaren een gerenommeerde, internationale website. CNET’s journalistieke missie is om de steeds veranderende wereld bruikbaar te maken voor jou. Ze beloven je te vertellen wat er nieuw is in de aspecten van het moderne leven die er toe doen — van gezondheid, wonen en geld tot techniek, cultuur en klimaat — en hoe je er het beste uit kunt halen. Je kunt rekenen op hun team van deskundigen over de hele wereld voor nieuws, commentaar, analyse, rubrieken, FAQ’s, advies, praktijkgerichte recensies, koopgidsen, verbazingwekkende fotografie, en leuke en informatieve video’s.

https://www.menshealth.com/fitness/g32968569/best-crosstrainers/

Men’s Health is de autoriteit voor mannen op het gebied van een gezonde en sportieve levensstijl met thema’s als training, gezondheid, voeding, psyche en lifestyle. Succes boeken op sportief vlak en in het leven gaan hand in hand, dat is het motto van Men’s Health.

https://www.fitness-blog.nl/beste-crosstrainer/

Het Nederlandse startpunt voor mensen die fitter willen worden en iets meer willen sporten. Het biedt verschillende facetten van koopgidsen tot oefeningen en tips voor het kopen van de allerbeste fitnessapparaten van dit moment. Ook hier is het belangrijk dat er eerlijk gekeken wordt naar de verschillende opties en dat er niet alleen oog is voor producten met een naam of producten waar eventueel winst op gemaakt zou kunnen worden.

 

Zie ook