Over Toppricer

Toppricer is een van de grootste vergelijkingsplatforms van Denemarken, waar je een overzicht kunt krijgen van een schat aan producten op de markt. Wij vinden niet alleen de beste producten tegen de beste prijs – wij helpen je ook met product- en consumentenhandleidingen, zodat jij de beste producten tegen de beste prijzen kunt vinden.

Het team achter Toppricer was het beu om te worden teleurgesteld door producten als gevolg van slecht onderzoek en onzin tests op het internet. Het eerste product is niet altijd het beste, maar het kan moeilijk zijn om je weg te vinden en er komen steeds nieuwe producten bij. Daarom besloten we iets te bouwen waarmee Toppricer een beter en realistischer overzicht kan maken van de goede producten.

Onze visie is om een eenvoudig en ambitieus platform te creëren dat de beste producten op de markt selecteert en op de lijst zet. We zijn eerlijk en we kiezen niet simpelweg de producten waar we de hoogste commissie op krijgen. We kiezen de producten die goed presteren in reviews, een goede prijs hebben, en voldoen aan de eisen die wij als consument stellen op het gebied van functies en specificaties.

Wij willen jouw voorkeursplatform zijn in consumententijdschriften, consumentengidsen en productvergelijkingen. Daarom hebben we een gefocust team dat hard werkt om de markt te scouten, diepgaand onderzoek te doen en nuttige artikelen te schrijven zodat jij de producten met de laagste prijzen en de hoogste kwaliteit kunt vinden.

Hoe we dat doen

Het kan moeilijk zijn om het juiste product te vinden als je kijkt naar de vele reviews van andere gebruikers en experts, daarom hebben wij een algoritme gemaakt dat helpt om een nog beter overzicht te krijgen.

Ons algoritme selecteert de producten op basis van gebruikers- en expertbeoordelingen, prijs en specificaties. Vervolgens geeft het algoritme de producten een score en rangschikt ze op basis daarvan.

De score wordt berekend van 1 tot 100 op basis van geselecteerde factoren:
  • Beoordelingen van gebruikers tellen voor 70% mee.
  • De prijs telt voor 15%.
  • Expert beoordelingen tellen voor 10%.
  • En geselecteerde specificaties tellen voor 5%.

De stem van de consument is het belangrijkst, dus we baseren ons voornamelijk op gebruikersbeoordelingen van verschillende webwinkels, Trustpilot, Google, Pricerunner en Facebook, evenals onze eigen Toppricer reviews.

Wij kijken naar de prijsgeschiedenis van de producten, houden in de gaten of de prijzen dalen of stijgen, en op basis daarvan wordt hun score beoordeeld.

De deskundigen hebben natuurlijk ook een stem, daarom nemen wij ook de beoordelingen van deskundigen in onze beoordeling op.

Ten slotte zijn ook de kenmerken en specificaties van een product van invloed op hoe het wordt gerangschikt. Hier gaan we uit van geluidsniveau, capaciteit, energieklasse, accessoires, en nog veel meer. Elke specificatie krijgt een score van 1 tot 5, afhankelijk van hoe goed ze zijn.

De score is variabel, wat betekent dat hij van de ene dag op de andere kan veranderen. De score is afhankelijk van het aantal reviews en de prijs. Een product kan dus de ene dag een hogere score hebben, en de volgende dag een iets lagere, in vergelijking met de andere producten.

Hoe we de producten kiezen

Wij zijn ons ervan bewust dat veel producten volgestouwd zijn met functies die voor de gemiddelde klant onnodig zijn. Ze kunnen nuttig zijn om een product te promoten, maar zijn in de praktijk zelden praktisch. Het duurste model met de meeste mogelijkheden is niet noodzakelijkerwijs het beste op de markt. In onze kopershandleidingen bevelen wij de producten aan die wij voor onze familie en vrienden zouden kopen, de producten die wij zelf zouden kiezen.

Het spreekt voor zich dat er geen “one-size-fits-all”-product bestaat. Daarom schetsen onze deskundigen verschillende typische situaties waarin klanten zich kunnen bevinden en bepalen zij voor elk van hen het beste product. We noemen dat ‘nominaties’. In elke review kun je het product kiezen dat het beste bij je past.

Het team achter Toppricer

Simon Rasmussen

Consumentenexpert

Julie Maria Hansen

Consumentenexpert

Lisbeth Kjærgaard

Schrijver

Stine Mortensen

Schrijver

Louise Christensen

Schrijver

Nanna M. Jørgensen

Grafisch ontwerper

David Podosyan

Webontwikkelaar

Mikkel Christensen

Productonderzoeker

Sofie Bekhøj

Productonderzoeker

Asiya Parveen

Productonderzoeker

Søren Jensen

Productonderzoeker

Kiran Thakur

Productonderzoeker

Benjamin Petersen

Productonderzoeker

Wij worden genoemd in het nieuws

Terug naar boven

De score wordt berekend van 1 tot 100 op basis van geselecteerde factoren:

  • Gebruikersrecensies tellen mee voor 70%.
  • De prijs telt mee voor 15%.
  • Expertbeoordelingen tellen mee voor 10%.
  • En geselecteerde specificaties tellen mee voor 5%.