De beste Vuurkorven in test 2022 - Toppricer

De beste Vuurkorven in test 2022

In dit artikel hebben wij 0 van de beste Vuurkorven verzameld die er op dit moment te koop zijn. De Vuurkorven hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 0 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke Vuurkorf beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste Vuurkorf voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende Vuurkorven en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: freelance
0 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
0 Producten
Laatst bijgewerkt: Jul 28, 2022
83 uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Ons beste voor de prijs zal binnenkort worden gevonden
Best in test wordt binnenkort gestemd
Onze premium selectie vindt u binnenkort

Onze test van Vuurkorven geeft een overzicht

Informatie over wat dit artikel bevat.

  • 1De beste Vuurkorven op de markt in 2022
  • 2Overzicht van alle features en specificaties
  • 3Waar je op moet letten voor je koopt
  • 4Informatie over veiligheid en klachten
  • 5Tips voor het onderhoud van een Vuurkorven
  • 6Voors en tegens

De beste vuurkorven

Een vuurkorf brengt warme en gezelligheid in je tuin. Met een vuurkorf kun je heerlijk buiten zitten, ook als het niet zo warm is. Wil je ook een gezellige vuurkorf in je tuin of op je terras, maar weet je niet zeker welk model het meest geschikt is voor jou? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel lees je meer over de verschillende modellen en varianten zodat je uiteindelijk de perfecte vuurkorf voor in jouw tuin kunt vinden.

Wat is een vuurkorf?

Een vuurkorf is simpelweg gezegd een ijzeren mand waarin je houtblokken kunt stoken.

Je kunt een vuurkorf op een terras of in een tuin plaatsen en probleemloos vuur maken. Als het ’s avonds sneller afkoelt en de dagen korter worden dan kunnen vuurkorven de uitkomst bieden. Een vuurkorf brengt sfeer en warmte. De dansende vlammen trekken ieders aandacht.

Of je nu gezellig met je vrienden of familie rondom het vuur zit of rustig alleen een boekje leest; met een vuurkorf geniet je van een echt vakantiegevoel. En dat gewoon in je eigen achtertuin! Een vuurkorf maakt niet alleen de zomeravonden erg gezellig, ook op een koudere herfst- of winterdag zijn vuurkorven echte sfeermakers. Door de warmte kun je ook de koudere dagen comfortabel buiten doorbrengen.

Welke vuurkorf is het meest geschikt voor mij?

Vuurkorven zijn geliefde decoratieobjecten voor in de tuin. Ze creëren een aangename sfeer en zijn meestal eenvoudig in gebruik. Iedere vuurkorf heeft zijn eigen, unieke uitstraling. Zo zijn er vierkante vuurkorven verkrijgbaar, maar ook ronde vuurkorven, vuurkorven van cortenstaal of vuurkorven gemaakt van gietijzer. Welke het meest geschikt is voor jou? Dat ligt vooral aan je eigen smaak, de stijl van je tuin en je behoeften.

Welke vuurkorf het meest geschikt is voor jou is dus erg persoonlijk. Houd je van een traditionele ronde vuurkorf of ga je liever voor een strak model? Organiseer je een evenement en ben je op zoek naar een groot aantal vuurkorven? Dan speelt de prijs waarschijnlijk een grotere rol en kun je misschien beter een eenvoudige vuurkorf kiezen. Als je een vuurkorf voor je eigen tuin zoekt, dan zijn andere factoren van groter belang.

De meeste vuurkorven zijn gemaakt van staal en voorzien van een hittebestendige, zwarte coating. Ook zijn er verschillende vuurkorven van geroest staal te vinden. Daarnaast zijn er ook stenen vuurkorven verkrijgbaar. Een voordeel van de laatste is dat weersomstandigheden nauwelijks invloed hebben.

Verschillende vormen vuurkorven

Zoals we al zeiden; vuurkorven zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Enkele vormen zijn:

Traditionele vuurkorf

De meest bekende variant is de traditionele vuurkorf. Een ronde vuurkorf die vaak op drie poten staat en omringt is door spijlen. Deze vuurkorf is verkrijgbaar in vele winkels, zowel on- als offline. Ben je op zoek naar een vuurkorf die niet te veel kost, dan is de traditionele variant waarschijnlijk de beste keuze.

Moderne vuurkorf

Als jouw tuin een moderne stijl heeft, dan ben je uiteraard ook op zoek naar een moderne vuurkorf. Het aanbod is ontzettend groot en de prijzen onderling wisselen dan ook enorm.

Combi vuurkorf

Er zijn meerdere vuurkorven te vinden die je ook als barbecue gebruiken kunt. Leuk en hartstikke handig! Naast grillplaten hebben sommige vuurkorven ook een bakplaat, je kunt hier dus nog meer gerechten op klaarmaken.

Vuurschaal

De vuurschaal heeft in de laatste jaren veel populariteit gewonnen. Een vuurschaal heeft een moderne uitstraling en je kunt er meer houtblokken in kwijt dan in een traditionele vuurkorf. Het nadeel is wel dat houtsnippers en vonken gemakkelijk weg kunnen schieten. Als je huisdieren of kinderen hebt moet je dus extra goed opletten.

Vuurkorf met houtopslag

Er zijn verschillende vuurkorven te vinden waarbij je in de zij- of onderkant ruimte hebt om je houtblokken op te bergen. Je hoeft dus niet iedere keer naar buiten te lopen om nieuw hout op te halen. Erg handig én het ziet er mooi uit. Veel hout maakt de vuurkorf wel zwaarder en daardoor is hij gevuld minder gemakkelijk te verplaatsen.

Van welke materialen zijn vuurkorven gemaakt?

Vuurkorven zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materialen. De meest voorkomende materialen zijn staal, gietijzer en cortenstaal. Ieder soort materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Gietijzer

  • Gietijzer behoudt altijd zijn oorspronkelijke vorm, ook bij extreem hoge temperaturen.
  • Gietijzer heeft een goede warmteverdeling en is enorm sterk.
  • Gietijzer heeft een hedendaagse stijl en een stijlvolle uitstraling.
  • Gietijzer is erg zwaar en daardoor zijn gietijzeren vuurkorven vaak lastiger te verplaatsen.

Cortenstaal

  • Deze staalvorm is goed bestand tegen hitte en corrosie.
  • Na verloop van tijd zal er een prachtige, bruine roestlaag ontwikkelen die de vuurkorf een authentieke uitstraling geeft.
  • Cortenstaal gaat enorm lang mee waardoor je de vuurkorf lang gebruiken kan.
  • Cortenstaal kan roestwater afgeven tijdens het oxidatieproces, het is dan ook aan te raden om in de eerste maanden karton of een beschermende plaat onder je vuurkorf te leggen (voor gebruik haal je dit karton uiteraard weer weg).

Gecoat staal

  • Vuurkorven die gemaakt zijn van gecoat staal hebben vaak een antiaanbaklaag.
  • Gecoat staal is een materiaal dat goed recyclebaar is.
  • Deze vuurkorven hebben een industriële, moderne look die mooi oogt.

Hoe kun je vuurkorven het best onderhouden?

Je wilt uiteraard zo lang mogelijk kunnen genieten van je vuurkorf en daarom is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Door onderstaande tips op te volgen blijft je vuurkorf mooi en schoon, en hoeft hij niet ieder jaar vervangen te worden:

  • Heb je een zwarte vuurkorf gekocht en wil je deze graag zwart houden? Dan is het belangrijk dat je deze na verloop van tijd van een laag nieuwe, zwarte hittebestendige lak voorziet.
  • Steek de vuurkorf enkel aan met aanmaakbriketten, aanmaakblokjes en/of aanmaakhoutjes.
  • Gebruik enkel droog en schoon hout.
  • Houd meubels, plastic en andere brandbare materialen op veilige afstand.
  • Plaats je vuurkorf op een vlakke ondergrond en maak gebruik van een metalen onderplaat. Een metalen onderplaat vangt alle asresten op waardoor je tuin veilig en schoon blijft.
  • Laat de vuurkorf volledig afkoelen alvorens deze schoon te maken.
  • Is de vuurkorf afgekoeld? Veeg deze dan meteen schoon.
  • Gooi asresten weg of gebruik ze als mest voor in je tuin.
  • Houd rekening met de warmte van de vuurkorf en de aanwezigheid van elektrische apparaten en schuren.
  • Houd rekening met je eigen veiligheid en houdt blusmaterialen bij de hand, zoals een blusdeken en een schuimblusser.
  • Gebruik nooit vloeibare brandstoffen zoals spiritus. Zo verklein je de kans op gevaarlijke ongelukken enorm.
  • Doof het vuur niet met water, gebruik liever modder of zand. De plotselinge verandering van temperatuur kan je vuurkorf beschadigen.
  • Als je je vuurkorf niet gebruikt in de wintermaanden, dek deze dan af met een waterbestendige hoes om hem te beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

Vuurkorf, tuinhaard, vuurschaal of vuurtafel; wat zijn nu precies de verschillen?

Wat nu precies de verschillen tussen een vuurkorf, een tuinhaard, een vuurschaal en een vuurtafel zijn? Dat lees je hier:

Vuurkorf

De vuurkorf is de simpelste sfeermaker uit deze lijst. Met slechts een aantal blokken hout kun je urenlang genieten van gezelligheid en warmte. Een vuurkorf is zowel geschikt voor een kleine als grote tuin. Vuurkorven zijn namelijk verkrijgbaar in vele soorten en maten. Je kunt er dus altijd wel een vinden die aan je voorkeur en smaak voldoet. Er zijn meerdere vuurkorven verkrijgbaar met een grillrooster. Tijdens het nagloeien van het hout kun je de vuurkorf dus ook als barbecue gebruiken! Dat is niet alleen erg leuk in de zomer, ook winterbarbecues zijn helemaal in.

Vuurschaal

Ben je op zoek naar een haardvuur dat meer aanvoelt als een traditioneel kampvuur, dan kun je wellicht het best kiezen voor een vuurschaal. Een vuurschaal biedt een groot stookoppervlak en staat lager op de grond. Het toevoegen van houtblokken gaat erg eenvoudig en rondom biedt de vuurschaal een perfect zicht op de speels bewegende vlammen. Ook een vuurschaal is verkrijgbaar in vele verschillende maten en soorten. De meeste vuurschalen hebben afmetingen tussen de 50 en 100 cm.

Vuurtafel

Ben je een liefhebber van de gashaard? Dan is misschien de vuurtafel meer geschikt voor jou. Vuurtafels zijn trendy tuintafels waarin een gasvuur is ingebouwd. Druk op de knop en binnen enkele seconden kun je van een sfeervol haardvuur genieten. Comfortabel en super gebruiksvriendelijk! Een vuurtafel is bestand tegen zowel warme als kou. Je kunt je vuurtafel dus gerust het gehele jaar door buiten laten staan. Ook vuurtafels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen; ovaal, rond, rechthoekig of vierkant. En, ze zijn eventueel ook uit te breiden met verschillende accessoires zoals een bijzettafel, een wijnkoeler of een grillplaat.

Tuinhaard

De tuinhaard, ook wel terraskachel genoemd, is een kachel waarmee je een soort tweede huiskamer kunt creëren. De meeste tuinhaarden hebben een open zijde en de rook wordt afgevoerd door een rookkanaal. Een nadeel is dat je meestal maar aan één zijde het vuur kunt bewonderen en ze zijn vaak minder gemakkelijk te verplaatsen. Binnen je tuinontwerp moet de tuinhaard dus een duidelijke, vaste plek krijgen. Met een tuinhaard in je tuin kun je het buitenseizoen dan wel weer aanzienlijk verlengen.

Veilig vuur stoken: houd hier rekening mee

Vuur stoken is natuurlijk hartstikke gezellig, maar toch is het belangrijk dat je goed blijft opletten. Vuur blijft immers vuur en dat kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Door onderstaande tips op te volgen kun je veilig genieten van je vuurkorf:

Kies het juiste soort hout

Let er op dat je ‘schoon’ hout gebruikt. Het verbranden van behandeld hout is niet alleen verboden, er komen ook schadelijke stoffen vrij die je wilt vermijden. Stook dus alleen onbehandeld hout zonder impregneermiddel, lijm, beits of verf.

Zorg ervoor dat het hout goed droog is

Ook bij het verbranden van vochtig hout kunnen er ongezonde stoffen vrijkomen. Daarnaast verbrandt vochtig hout vaak onvolledig. Droog hout verbrandt veel beter en is te herkennen aan een loszittende schors of scheuren. Ook stankoverlast blijft beperkt als je droog in plaats van vochtig hout stookt. Als je je eigen hout hakt, is het van belang dat je het hout minimaal twee jaar laat drogen.

Verbrand geen andere materialen

Het is verbonden om materialen zoals karton of papier te verbranden en daarnaast is het ook niet prettig om dit te doen. Er ontstaat veel rondvliegend as en je veroorzaakt rookoverlast. Verbrand dus enkel hout.

Houd rekening met het milieu

Koop brandhout met het PEFC- of FSC-keurmerk. Deze houtsoorten zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Houtblokken van geperst hout, zoals houtvezels en houtkrullen zijn het minst schadelijk voor het milieu. Hierna volgt goed gedroogd haardhout.

Let op bij het stapelen van de houtblokken

Het is belangrijk dat er voldoende zuurstof bij het vuur kan komen. Door je brandhout losjes op te stapelen kan het volledig verbranden.

Maak gebruik van aanmaakblokjes

Gebruik kleine stokjes hout en aanmaakblokjes om je vuur aan te steken. Gebruik absoluut geen brandbare vloerstoffen. Er kunnen vervelende ongelukken ontstaan en er komen schadelijke stoffen vrij.

Zoek een geschikte locatie uit

Gebruik altijd een stabiele, effen ondergrond. Zorg ervoor dat er geen meubels, schuurtjes, struiken of bomen in de buurt staan.

Laat het vuur nooit alleen

Houd huisdieren en kinderen op afstand en laat het vuur nooit zonder toezicht branden. Plaats een emmer met aarde of zand in de buurt van je vuurkorf zodat – indien nodig – het vuur snel gedoofd kan worden.

Houd rekening met de buren

Jij vindt een vuurtje hartstikke gezellig, maar vinden de buren dat ook? Het kan heel goed zijn dat zij rook niet fijn vinden of gevoelige luchtwegen hebben en daardoor helemaal niet blij zijn met een vuurtje in de buurt. Vraag aan je buren of ze het goed vinden dat je een vuurtje stookt en zorg ervoor dat de wind niet hun tuin inwaait. Stook geen vuur bij mistig of windstil weer, de rook blijft dan veel langer hangen.

Lees de regels nog een keer na

Er zijn regels opgesteld door de overheid omtrent het stoken van vuur. Zo mag je geen karton, papier, bewerkt hout, snoeihout of geïmpregneerd hout verbranden. Ook mag je alleen vuur stoken in een tuinfakkel, vuurschaal, vuurkorf, tuinhaard, barbecue of buitenkachel.

Hoe stook je een vuurtje in een vuurkorf?

Door op een juiste manier en onder de juiste omstandigheden te stoken hebben je omgeving en het milieu weinig last van je vuurtje:

Vuurkorf aanmaken

Je kunt je vuurkorf het beste aanmaken met behulp van aanmaakblokjes. Een aanmaakblokje werkt snel en effectief en bovendien is het een erg veilige manier om je vuur mee aan te stoken. Allereerst stapel je een kleine hoeveelheid aanmaakhout in piramidevorm in de vuurkorf. Pas als dit materiaal goed brandt, voeg je grotere blokken hout toe.

Het vuur aanhouden

Als je extra hout op je vuur wilt leggen, doe dit dan geleidelijk. Op deze manier blijft de temperatuur op peil en beperk je de rookuitstoot. Om het vuur aan te wakkeren kun je een traditionele blaaspijp of blaasgalg gebruiken. Beiden zijn veilig te gebruiken en erg effectief.

Vuurkorf uitmaken

De makkelijkste en veiligste manier om vuur te doven is door het vanzelf uit te laten gaan. Nadert het einde van de avond? Gooi dan geen nieuw hout meer op de vuurkorf. Let er wel op dat het vuur helemaal uit is alvorens je gaat slapen. Wil je hier niet op wachten? Gebruik dan wat zand of aarde. Door dit op het vuur te gooien zal het snel doven. Gebruik nooit water! Door het plotselinge temperatuurverschil ontstaat er veel rook en kan je vuurkorf beschadigen.

Extra accessoires voor vuurkorven

Het is handig om bij de aanschaf van je vuurkorf na te denken over eventuele extra benodigdheden. Er zijn verschillende accessoires te vinden die bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid van je vuurkorf, waaronder:

Vonkenvanger

Een vonkenvanger kan een belangrijk onderdeel van je vuurkorf (of vuurschaal) zijn. Het artikel is handig in gebruik en ook voor je eigen veiligheid is het gebruik van een vonkenvanger aan te raden. Een vonkenvanger vangt, zoals de naam al doet vermoeden, veel van de opstijgende vonken op.

Toren voor houtopslag

Een ander handig hulpmiddel kan een houtblokhouder zijn. In een dergelijke houder kun je al je brandhout eenvoudig in een toren stapelen waardoor je het hout gemakkelijker kunt opslaan en verplaatsen. Als er onverwachts een regenbui tevoorschijn komt, is niet al het hout doorweekt.

Gereedschappen

Er zijn vele gereedschappen verkrijgbaar in handige houders. Je kunt zowel een staande als een hangende houder met gereedschap aanschaffen. Enkele sets hebben zelfs een ingebouwde houtblokhouder. De meeste gereedschapssets bestaan uit drie of vier onderdelen: een schep, een borstel, een pook en eventueel een tang. Met de pook kun je je vuurtje aanwakkeren als het vuur langzaam afneemt. Met de schep en borstel kun je as en resten na gebruik uit je vuurkorf verwijderen. De tang zorgt ervoor dat je gemakkelijk en veilig gloeiende stukken brandhout verplaatsen kunt.

Bodemplaat

Met een bodemplaat creëer je een stabiele, vlakke ondergrond. Ook vangt een bodemplaat restanten en stukken as op die tijdens het verbranden uit de vuurkorf vallen. Een bodemplaat zorgt er dus voor dat je na het gebruik van de vuurkorf minder schoon hoeft te maken.

Barbecue- of grillrooster

Het buiten koken kan met een rooster meteen beginnen: bereid overheerlijke stukken vis of vlees in je eigen tuin! Met een grillrooster tover je je vuurschaal, tuinhaard of vuurkorf eenvoudig om in een barbecue. Echter, een grillrooster is vaak lastig op een vuurkorf te bevestigen en daardoor meer geschikt voor een vuurschaal of tuinhaard. Wil je je vuurkorf ook als barbecue kunnen gebruiken, dan moet je voor de aanschaf goed op het soort vuurkorf en de mogelijkheden letten.

Gietijzeren pan

Met een gietijzeren pan til je je kookkunsten naar een hoger niveau. Een gietijzeren pan gaat lang mee; na elk gebruik wordt hij zelfs beter! Er ontstaat na verloop van tijd namelijk een natuurlijke antiaanbaklaag. Deze verbetert na ieder gebruik. Er zijn verschillende soorten gietijzeren pannen te vinden, van een goulash pot tot een koekenpan.

Handschoenen

Grillhandschoenen bieden veiligheid en comfort bij het vastpakken van vuurkorven en vuurschalen. De handschoenen zijn vaak bestand tegen hitte tot 250 graden en daardoor kun je op een veilige manier je vuurkorf verplaatsen. Wel raden we je aan de vuurkorf tijdens het gebruik op eenzelfde plaats te laten staan.

Beschermhoes

Met een beschermhoes kun je je vuurkorf optimaal beschermen. Een dergelijke hoes is weerbestendig en waterproof. Ook als het regent of vriest, kun je je vuurkorf dus met een gerust hart buiten laten staan. Daarnaast beschermt een hoes ook tegen stof en vuil.

Magical fire poeder

Met magical fire poeder maak je de vlammen in je vuurkorf nog fascinerender! Deze magische poeder zorgt er namelijk voor dat je gekleurde vlammen krijgt. Werp een zakje poeder op het vuur en de vlammen veranderen van oranje en geel naar een verzameling aan kleuren: blauw, paars, oranje, groen en geel. De vlammen blijven met één zakje poeder ongeveer een half uur gekleurd. Wil je een echt knaleffect? Gebruik dan meerdere zakjes poeder; de vlammen kleuren nog intenser.  Let er wel op dat je niet meer dan drie zakjes per keer gebruikt.

Vuurkorven kopen bij de Intratuin

Ben je op zoek naar een winkel bij jou in de buurt waar je een vuurkorf kan kopen? Neem dan eens een kijkje bij de Intratuin! Je vindt er al een vuurkorf vanaf € 19,99. Ben je op zoek naar een luxer model? Ook daarvoor kun je terecht bij de Intratuin: voor € 195,- heb je een premium, ronde vuurkorf die bestand is tegen hitte tot maar liefst 800 °C. Ook voor haardhout, aanmaakblokjes, houtrekken, houtmanden, gereedschappen en andere accessoires kun je terecht bij de Intratuin. Je vindt hier alle benodigdheden voor je vuurkorf op één plek.

De vijf beste vuurkorven van dit moment

We snappen dat dit behoorlijk wat informatie is omtrent het vinden van de beste vuurkorf. Om het wat gemakkelijk te maken hebben we het internet voor je afgezocht, verschillende reviews bekeken, aangehoord wat experts van de verschillende vuurkorven vinden en uiteraard meerdere klantenervaringen gelezen. Dit zijn vijf van de beste vuurkorven die je op dit moment kunt krijgen:

1. Vuurkorf Haushalt 64020

Beste prijs- / kwaliteitsverhouding

Hoogte: 61 cm

Diameter: 40 cm

Gewicht: 6.4 kg

Prijs: Vanaf €43,98

Vorm: Rond

Materiaal: Staal

Kleur: Zwart

Op de eerste plaatst staat deze Haushalt 64020 vuurkorf. De vuurkorf beschikt over alles wat je nodig hebt én is scherp geprijsd. Deze vuurkorf is voorzien van een handige as opvangplaat en een vonkenscherm. Deze twee accessoires zorgen ervoor dat je de vuurkorf veilig en gemakkelijk kunt neerzetten in je tuin. Er blijven geen vieze deeltjes achter en je houdt je tuin schoon. Dankzij het vonkenscherm blijf je beschermd tegen vervelende vonken. Ideaal als je graag rond je vuurkorf wilt zitten om van de warmte te genieten.

De vuurkorf heeft een brede opening waardoor je gemakkelijk een groot vuur kunt ontsteken. Er is voldoende ruimte voor meerdere houtblokken. De vuurkorf heeft een luxe ontwerp en een moderne uitstraling. Praktisch en mooi; het beste van beide werelden. Dankzij het roosterontwerp heeft de vuurkorf een goede luchtcirculatie waardoor de vlammen goed blijven branden, de hele avond door.

De vuurkorf zal gaan roesten waardoor hij op den duur een rustiek uiterlijk krijgt. Wil je roest voorkomen? Zet de vuurkorf dan op een droge plek neer. Verwijder lichte roestplekken met behulp van een doek en een beetje olie. Voor de beste bescherming kun je een extra coating aanbrengen. Heeft de vuurkorf heftige roestplekken en vind je deze eigenlijk niet zo mooi? Schrob ze dan weg met een staalborstel.

De vuurkorf is stabiel en stevig, en kan hitte goed weerstaan. Hij heeft een hoogte van 61 cm, een diameter van 40 cm en weegt 6.4 kg. Hij is verkrijgbaar vanaf € 43,98 maar heeft dan ook een ingebouwd vonkenscherm en een asplaat, waardoor je deze accessoires niet meer apart hoeft aan te schaffen. Als je op zoek bent naar een vuurkorf met een goede prijs- / kwaliteitsverhouding, dan is deze vuurkorf wellicht perfect voor jou.

2. Heat 3-in-1 vuurkorf

Een echte alleskunner

Hoogte: 67 cm

Afmetingen: 61 x 61 cm

Gewicht: 19 kg

Prijs: € 208,95

Vorm: Vierkant

Materiaal: Staal

Kleur: Zwart

Ben je op zoek naar een vuurkorf die het allemaal kan? Dan is deze multifunctionele vuurkorf zeker het overwegen waard. Naast dat je hem kunt gebruiken om een gezellig vuurtje in te stoken, kun je hem namelijk ook als bijzettafel of barbecue gebruiken. Begin de avond met het grillen van een heerlijk stukje vlees of vis. Wordt het ’s avonds koeler, dan verwijder je eenvoudig de grillplaat en geniet je van een heerlijk warm vuurtje. De vuurkorf wordt geleverd met een grondrooster, een houten plank en een grillrooster. Een echte alleskunner die het hele jaar door van pas komt!

De vuurkorf is voorzien van een vonkenscherm en is super stabiel. Dit zorgt ervoor dat je hem veilig gebruiken kunt. De bak heeft twee inkepingen waardoor je hem eenvoudig kan optillen en verplaatsen. De stalen behuizing is bestand tegen hoge temperaturen. Na verloop van tijd kan de vuurkorf gaan roesten. Ook kan de verf door de hitte gaan afbladderen. Om deze vuurkorf optimaal te beschermen is het dan ook aan te raden om er kachelspray bij te bestellen. Met deze spray bescherm je de vuurkorf tegen roest en behoudt hij zijn mooie zware kleur.

De vuurkorf is 61 cm breed, 61 cm lang en 67 cm hoog. Met een gewicht van 19 kg is hij iets zwaarder dan andere vuurkorven. Maar, dan krijg je er ook een multifunctioneel tuinaccessoire voor terug. De vuurkorf is eenvoudig te monteren. Hij wordt geleverd met een gemakkelijk te volgen handleiding en je hebt geen gereedschappen nodig om hem in elkaar te zetten. In een mum van tijd zit je met je favoriete drankje rondom je zelfgestookte vuurtje. De vuurkorf heeft een moderne, stijlvolle look. Simpel, robuust en praktisch. Hij doet wat hij zou moeten doen én meer!

3. Esschert Vuurbal Laser Cut

Een echte blikvanger

Hoogte: 66 cm

Diameter: 58 cm

Gewicht: 10.8 kg

Prijs: Vanaf € 229,-

Vorm: Rond

Materiaal: Plaatstaal

Kleur: Roestbruin

Ben je op zoek naar een echte blikvanger? Bekijk dan eens de Esschert Vuurbal Laser Cut collectie. De bijzondere vormgeving en uitgesneden patronen geven deze vuurkorven een unieke uitstraling. De warmte straalt alle kanten uit en de vlammen dansen speels door de uitgesneden patronen heen. Ze zorgen ’s avonds voor een waar schouwspel!

De vuurkorven zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit metaal en ze zijn al geoxideerd. Dit houdt in dat er al een roestlaag op het metaal zit. Dit zorgt voor de karakteristieke uitstraling. Na verloop van tijd zal de vuurkorf nog verder roesten, waardoor de uitstraling nog authentieker wordt.

De vuurkorf heeft een hoogte van 66 cm en een diameter van maar liefst 58 cm, je kunt dus niet om deze vuurkorf heen. Dankzij de ruime opening kunnen de houtblokken gemakkelijk in de vuurkorf worden geplaatst. De vuurkorf is verkrijgbaar in vier verschillende varianten: één met vogels, één met bloemen, één met bladeren en één met herten en bomen. Er zit er dus gegarandeerd een bij die bij jouw smaak en wensen past. Een prachtige, innovatieve vuurkorf met een verrassend effect. Deze vuurkorf zorgt voor vele bewonderende blikken en een hoop gezelligheid.

De vuurkorf heeft een stabiele basis waardoor hij veilig te gebruiken is. Door de uitsparingen in de voet kun je de vuurkorf ook op wielen zetten, waardoor je hem na gebruik gemakkelijk naar een overdekte opbergplek rolt. De vuurkorf heeft een goede luchttoevoer waardoor het vuurtje de hele avond zal blijven branden. Na gebruik is de vuurkorf gemakkelijk schoon te maken. Ben je op zoek naar een vuurkorf die voornamelijk sfeer en gezelligheid in je tuin brengt? Dan is één van de Esschert vuurkorven misschien wel perfect voor jou. De wakkerende vlammen geven een magisch effect. Je kunt er urenlang naar blijven kijken!

4. Intratuin vuurkorf

Perfect voor eenieder die op zoek is naar een vuurkorf die voordelig geprijsd is

Hoogte: 55 cm

Diameter: 36 cm

Gewicht: 2.2 kg

Prijs: € 19,99

Vorm: Rond

Materiaal: Staal

Kleur: Zwart

Ben je op zoek naar een traditionele vuurkorf voor een goede prijs? Dan is deze vuurkorf van de Intratuin zeker het bekijken waard. Met een prijs van € 19,99 is dit de best geprijsde vuurkorf uit deze lijst. De vuurkorf heeft een diameter van 36 cm, is 55 cm hoog en weegt 2.2 kg. Dankzij het compacte formaat kun je deze vuurkorf dus gemakkelijk verplaatsen of opbergen wanneer hij niet gebruikt wordt. Ook maakt het compacte formaat deze vuurkorf erg geschikt voor het stoken van een vuurtje in een kleinere tuin.

Dankzij de twee handvatten is de vuurkorf gemakkelijk te verplaatsen, al moet je er wel rekening mee houden dat de handvatten erg warm worden als het vuur aan staat. Verplaatst de vuurkorf dus nooit als het vuur nog brandt of aan het uitbranden is. De drie poten zorgen voor voldoende stabiliteit, maar het blijft belangrijk om de vuurkorf op een effen ondergrond te plaatsen.

De vuurkorf is uiteraard gemaakt van hittebestendige materialen. De korf wordt geleverd exclusief hout en accessoires, maar ook daarvoor kun je bij de Intratuin terecht. Van houtrekken, houtmanden tot gereedschappen: al je accessoires kun je op eenzelfde plek vinden.

Deze vuurkorf is simpel en doet wat hij zou moeten doen. En dat doet hij goed. Hij is perfect voor een sfeervolle avond in de tuin met familie of vrienden. Je kunt er marshmallows boven roosteren of heerlijk genieten van de warmte met je favoriete drankje in je hand. Creëer gemakkelijk en snel een gezellige sfeer in je tuin of op je terras. Niet alleen op een warme zomeravond, maar ook op een koelere herfst- of winterdag.

5. Bonfeu BonVes 45

Perfect om grotere vuren in te stoken

Hoogte: 100 cm

Diameter: 45 cm

Gewicht: 15 kg

Prijs: Vanaf € 219,-

Vorm: Rond

Materiaal: Staal

Kleur: Zwart of roestkleur

Deze vuurkorf van Bonfeu is een stoere vuurkorf die perfect is voor het stoken van grotere vuurtjes. De vuurkorf is verkrijgbaar in twee varianten: zwart of prachtig geroest staal. De vuurkorf heeft een eigentijdse, robuuste uitstraling. Door het geperforeerde staal blijven vonken op afstand, maar houd je toch prachtig zicht op de sfeervolle vlammen. Het BonFeu logo is aan de voorkant uitgesneden, wat mooi zichtbaar is in het vuur. Geniet van de overheerlijke warmte die rondom straalt: deze vuurkorf is ook weer een echte sfeermaker.

Ook deze vuurkorf is weer uitgerust met een handig accessoire: een praktisch grillrooster waarop je de lekkerste stukken vlees en vis grilt. Het rooster wordt los bijgeleverd en is eenvoudig bovenop de vuurkorf te plaatsen. Is ieders buik vol en is het tijd om gezellig na te borrelen? Verwijder dan het grillrooster en geniet van een sfeervol haardvuur. Kook je liever met een bakplaat? Ook dat kan! Deze vuurkorf is namelijk uit te breiden met een handige plancha / bakplaat.

De vuurkorf staat op hoge verstelbare poten, een kenmerk waar Bonfeu bekend om staat. De vuurkorf wordt geleverd met een plateau waardoor je zowel vuur op de bodem als een vuurtje op hoogte kunt stoken. De Bonfeu BonVes 45 wordt geleverd als een volledige set: naast een vuurkorf tref je namelijk ook een grillplaat, een pook, een middenplaat, een handleiding en alle benodigde installatiegereedschappen in de verpakking aan. Je bent dus in één keer klaar om de slag te gaan.

Vind je de Bonfeu BonVes 45 wel mooi, maar eigenlijk iets te groot? Bekijk dan eens de Bonfeu BonVes 34; deze vuurkorf heeft hetzelfde ontwerp maar is iets compacter. In plaats van een hoogte van 100 cm heeft deze variant een hoogte van 80 cm. En in plaats van een diameter van 45 cm, is de Bonfeu BonVes 34 slechts 34 cm breed.

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Vuurkorven

Wat is het verschil tussen een vuurkorf en een vuurschaal?

Wat is nu precies het verschil tussen een tuinhaard en een vuurkorf? De eerste, een tuinhaard, is eigenlijk gewoon een kachel, maar dan voor buiten. Een tuinhaard kan voorzien zijn van een glazen deurtje, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ook tuinhaarden zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten materialen of een combinatie van meerdere materialen. Materialen die je vaak tegenkomt zijn metaal, gelakt staal en gietijzer. Een vuurkorf is simpelweg gezegd een ijzeren mand waarin je houtblokken kunt stoken.

Een vuurkorf is meestal een stuk goedkoper dan een tuinhaard. Vuurkorven vind je al vanaf een paar tientjes, al kunnen luxere varianten al snel honderden euro’s kosten. De goedkoopste vuurhaard daarentegen kost al snel een euro of zeventig, duurdere varianten kunnen duizenden euro kosten.

Kun je koken met een vuurkorf?

Dat kan zeker! Er is niets leuker dan je eigen marshmallows roosteren boven een warm vuur. En dat niet alleen, boven een knetterende vuurkorf kun je ook heerlijk worstjes grillen of broodjes bakken.

Daarnaast zijn er verschillende vuurkorven verkrijgbaar met een ingebouwde of verwijderbare grillplaat. Zo creëer je gemakkelijk je eigen barbecue. Wacht altijd even totdat de kolen effectief aan het verbranden zijn, en leg vervolgens je vis, vleesjes of andere lekkernijen op het rooster.

Waar kan ik mijn vuurkorf het beste plaatsen?

Plaats je vuurkorf altijd op een open plek en een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat je zand of modder om het vuur mee te doven bij de hand hebt. Houd rekening met je omgeving en plaatst de vuurkorf niet in de buurt van meubelen of schuurtjes.

Hoe voorkom je roest op een vuurkorf?

Bijna iedere vuurkorf zal na verloop van tijd roest gaan vertonen. Door de hoge temperaturen gaat het staal krimpen en uitzetten: een natuurlijk en onoverkomelijk proces. Als gevolg hiervan ontstaan er kleine scheurtjes in het plaatwerk waar uiteindelijk roest in zal ontstaan.

Wel zijn er een aantal manieren om dit proces uit te stellen of te verminderen:

  • Maak gebruik van een beschermhoes.
  • Bewaar je vuurkorf op een droge plek.
  • Behandel je vuurkorf met kachelpoets of -olie.

Waarom stookt men vuur?

We stoken al vuur vanaf het eerste moment dat mensen op aarde leefden. De oermens stookte vuur om ziektes te verdrijven, wilde dieren op afstand te houden en om voedsel te koken. Ook werden bossen verbrand en als landbouwgrond ingezet. Vroeger was het stoken van een vuurtje een behoorlijke klus. De oermens had immers geen aanstekers of lucifers. Er zat niets anders op dan met behulp van stenen en stokjes vuur maken. Dit was, zeker tijdens ongunstige weersomstandigheden, geen gemakkelijke klus. Oefening baart kunst, maar toch kon het stoken van een vuurtje soms lang duren. Met de tijd heeft men geleerd om vuur beter te beheersen. Vandaag de dag bestaan er gelukkige vele gemakkelijke manieren om een vuurtje te stoken. De meeste mensen doen het nu als hobby, vuur is gezellig en brengt veel sfeer met zich mee.

Welk soort hout is het meest geschikt voor in de vuurkorf?

Het succes van ieder geslaagd vuurtje begint bij het juiste brandhout. Naaldhout, zoals spar of den verspreidt een heerlijke geur en het knettert gezellig. Zachtere houtsoorten, zoals wilg of populier geven snel warmte, laten het vuur hoger laaien, maar branden minder lang. Beuk en eik branden een stuk langer en de kooltjes gloeien langer na. Het mooiste vuur met de minste rook krijg je door het hout van fruitbomen te verbranden.

Wanneer kun je je vuurkorf het best aansteken?

Een half uur voor je feest of barbecue begint, kun je het best je vuurkorf aansteken. Na een half uur zal de vuurkorf goed branden en is de rookontwikkeling minimaal.

Hoe kan ik overlast voorkomen?

Vuur zorgt voor fijnstof en andere schadelijke stoffen in de lucht, zowel voor jou als voor je buren. Deze stoffen zijn niet gezond, maar vooral ouderen, kinderen en mensen die problemen hebben aan hun luchtwegen kunnen hier last van krijgen. Beperk de overlast door niet te stoken op een windstille dag, op een windstille dag blijft de rook namelijk langer hangen. Houd daarnaast rekening met de windrichting en zorg ervoor dat de rook niet rechtstreeks de tuin van je buren inwaait.

Bronnen

We gebruiken natuurlijk alleen maar de beste bronnen om informatie te krijgen over wat de beste powerbank van het moment is. En deze bronnen zijn natuurlijk ook volledig onpartijdig.

Consumentenbond 🇳🇱

https://www.consumentenbond.nl/

De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die ze via hun eigen media publiceren. Het doel is consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzen te maken met respect voor mens en milieu. Men heeft hierbij gekozen voor een vereniging met als doel op te komen voor de belangen van de consument. De Consumentenbond neemt een onafhankelijke positie in los van politieke belangen of de belangen van het bedrijfsleven. De Consumentenbond is een vereniging van en voor consumenten zonder winstoogmerk.

Intratuin 🇳🇱

https://www.intratuin.nl/

Intratuin is in 1980 ontstaan toen acht ondernemers hun krachten bundelden. Deze acht ondernemers hadden een uitgesproken visie en besloten om gezamenlijk artikelen te gaan inkomen. Dit bleek een succes te zijn en vervolgens zijn ze overstapt naar een uniforme verkoopformule. Tezamen maakten ze promotie onder de naam Intratuin. Vandaag de dag groeit Intratuin nog steeds. Ook in Duitsland en België worden er steeds meer winkels geopend. Op dit moment heeft Intratuin 65 vestingen, waarvan 52 in Nederland zijn gesitueerd.

Zie ook

Bekijk meer van ons beste in testartikelen