De beste stofzuiger in test 2022 - Toppricer

De beste stofzuiger in test 2022

In dit artikel hebben wij 42 van de beste stofzuigers verzameld die er op dit moment te koop zijn. De stofzuigers hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 47871 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke stofzuiger beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste stofzuiger voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende stofzuigers en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: Mark Thorup Højfeldt
47871 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
42 Producten
Laatst bijgewerkt: Feb 8, 2022
54 uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Vergelijking en overzicht

Hier krijg je een overzicht van alle producten die we hebben beoordeeld. Gebruik de iconen om de producten te vergelijken of te reviewen.

Productnaam
Score
Prijs
Miele Complete C3 Special PowerLine SGMF3 890 W Cilinderstofzuiger 4,5 l Blauw
4.8 / 5.0 (341 reviews)
96
399 €
Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine
4.5 / 5.0 (223 reviews)
90
429.99 €
Inventum ST306RZA
4.4 / 5.0 (970 reviews)
88
69.99 €
4
Miele Complete C3 Cat&Dog
4.7 / 5.0 (3351 reviews)
94
389 €
5
Philips PowerPro Compact FC9333/09
4.6 / 5.0 (247 reviews)
92
134 €
6
Philips PowerPro Compact FC9330/09
4.5 / 5.0 (228 reviews)
90
133.5 €
7
AEG VX6-2-CR-A Animal Edition
4.5 / 5.0 (324 reviews)
90
159 €
8
AEG LX7-2-EB-P
4.5 / 5.0 (1540 reviews)
90
166.8 €
9
Bosch BGS7MS64
4.5 / 5.0 (545 reviews)
90
376.26 €
10
Philips PowerPro Active FC9556/09
4.5 / 5.0 (344 reviews)
90
179 €
Miele Complete C3 Special PowerLine SGMF3 890 W Cilinderstofzuiger 4,5 l Blauw 96
Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine 90
Inventum ST306RZA 88
Miele Complete C3 Cat&Dog 94 Philips PowerPro Compact FC9333/09 92
Prijs 399 € 429.99 € 69.99 € 389 € 134 €
Merk Miele Miele Inventum Miele Philips
Model SGMF3 Blizzard CX1 Parquet PowerLine ST306 Complete C3 - Rood - Speciaal voor dierenharen PowerPro Compact FC9333/09
Lengte snoer 8,5 meter 6,5 meter 7 meter 8 meter 6 meter
Vermogen 1200 Watt 890 Watt 700 Watt 890 Watt 650 Watt
Actieradius - 10 meter 10 meter 12 meter 9 meter
Inhoud opvangreservoir 4,5 liter 2 liter 3 liter 4,5 liter 1,5 liter

Hoe Vind Je De Beste Stofzuiger?

Een goede stofzuiger is essentieel als het gaat om ons huis of appartement goed schoon te houden. Maar er zijn zoveel verschillende soorten stofzuigers, hoe weet je zeker dat je de beste stofzuiger gaat vinden die perfect aansluit bij jouw wensen? In dit artikel vertellen je alles wat je moet weten.

Een nieuwe stofzuiger kopen kan behoorlijk verwarrend zijn. Er zijn zoveel merken, uitvoeringen en modellen om uit te kiezen, en natuurlijk beweren ze allemaal dat ze het beste zijn in het stofzuigen voor gezinnen en het effectief verwijderen van dierenharen

En ze worden aangeboden in prijzen die variëren van minder dan € 100 tot ruim boven € 1.000. De beste stofzuiger voor jou en je huis kiezen betekent nadenken over meer dan alleen hoe gemakkelijk deze te hanteren is, welk extra gereedschap er bij zit en hoeveel zuigkracht hij heeft.

Houd rekening met de oppervlakken die je gaat stofzuigen, hoe je huis is ingedeeld en of je de voorkeur geeft aan een model met zak of zonder zak, met snoer of snoerloos.

Wanneer je een stofzuiger hebt die echt fijn is in gebruik en precies bij jou past dan kan het opruimen van je leefruimte iets minder vervelend aanvoelen. Het opruimen van gemorste cornflakes op je keukenvloer, stapels hondenhaar die op je bankkussens vastzitten, of de restjes van een hobby project is opeens niet zo vervelend meer.

En met een goede stofzuiger ook nog eens behoorlijk efficiënt. De beste stofzuiger voor jou vinden kan echter lastig zijn, want je kunt samenstelling, gewicht, zuigkracht, lawaai en flexibiliteit niet helemaal beoordelen door een product online of gewoon in de winkel te bekijken.

Daarom hebben we een flink aantal verschillende recensies meegenomen en gebruikservaringen afgewogen om er zeker van te zijn dat jij de beste oplossing voor jou gaat vinden.

Daarna hebben we onze aantekeningen en beoordelingen verzameld om de eeuwige vraag te beantwoorden: wat is de beste stofzuiger? Eerlijk gezegd zijn er modellen die uitblinken in het perfect schoon houden van hardhout, maar misschien juist iets minder goed werken op tapijt.

Er zijn snoerloze steelstofzuigers die gemakkelijk rond een salontafel te manoeuvreren zijn, maar niet dezelfde zuigkracht bieden als een rechtopstaande stofzuiger. Onze selecties weerspiegelen dat, en het is belangrijk om bij het kiezen je vloertype in gedachten te houden, naast het type filter en de hulpstukken van een stofzuiger.

Vandaar dat we alle verschillende soorten stofzuiger onder elkaar hebben gezet, wat duidelijke uitleg geven over het gebruik van de verschillende soorten stofzuigers en ook nog eens haarfijn neergezet wanneer een specifiek model juist wel of niet bij jou zou passen.

Waar je over na moet denken bij het kopen van een stofzuiger?

Een stofzuiger kopen lijkt een rechttoe rechtaan investering, maar er zijn veel verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van dit nieuwe huishoudelijke apparaat.

Er zijn verschillende vloertypes, je mate van stoftolerantie, en de configuratie en het filtratiesysteem van de stofzuiger, en dat zijn nog maar een paar dingen waar je over na moet denken. En dan zijn er nog verschillende soorten stofzuiger die je kunt kopen, die we hieronder nog eens bespreken.

Gebruiks-, hanterings- en onderhoudsgemak

De stofzuiger moet gemakkelijk en intuïtief te gebruiken zijn. Toch is het, als je een nieuwe stofzuiger koopt, ten zeerste aan te bevelen eerst de handleiding te lezen en je vertrouwd te maken met het nieuwe apparaat, hoe je het moet gebruiken, en misschien nog belangrijker, hoe je het moet onderhouden.

De bedieningsknoppen van de nieuwe stofzuiger moeten gemakkelijk te gebruiken en te bereiken zijn, vooral als het nodig is vaak de zuigkracht en het type vloer te veranderen. Stofreservoirs moeten gemakkelijk direct in de vuilnisbak te legen zijn, zonder ooit het opgezogen vuil aan te hoeven raken. Als er een borstelrol op zit dan is een zelfreinigende borstelrol sterk aan te bevelen.

Veel geavanceerde stofzuigers zijn digitale toestellen met een reeks sensoren over het hele toestel, die verschillende parameters meten en de gebruiker een signaal geven wanneer het tijd is om bijvoorbeeld het luchtfilter, de batterij, de borstelrol en dergelijke schoon te maken of te vervangen.

Zuigkracht

De prestaties van de stofzuiger hangen grotendeels af van de zuigkracht, die wordt aangegeven in Air Watts. Het staat in verband met het vermogen van de hoofdmotor (gegeven in Ampère of Watt), maar een hoog vermogen van de hoofdmotor is GEEN garantie voor goede zuigkracht of goed schoonmaken.

Heb je, bijvoorbeeld, dikke tapijten en huisdieren? Dan is een sterke zuigmotor belangrijk, maar bijna nutteloos zonder een goede gemotoriseerde borstelrol voor huisdierenhaar met zelfreinigende technologie.

De meeste stofzuigers van normaal formaat met snoer hebben een zuigkracht van 100-200 Air Watt, hoewel er steeds meer snoerloze toestellen zijn die die zuigkracht ook hebben, dankzij zeer efficiënte motoren en lichte, maar krachtige lithium-ion batterijen – bijvoorbeeld de Dyson V11 Outsize heeft een maximale zuigkracht van 220 Air Watt en de Dyson V15 Detect heeft een maximale zuigkracht van 230 Air Watt.

Nat of droog stofzuigen

Droge stofzuigers zijn geoptimaliseerd voor het opzuigen van droog vuil, terwijl natte stofzuigers vochtig en nat vuil en soms zelfs water of andere vloeistoffen direct kunnen opzuigen.

Grote steelstofzuigers zijn uitstekende stofzuigers voor werkplaatsen/bouwplaatsen – ze zijn ontworpen om zowel droog als nat vuil op te zuigen, en ook kleinere gemorste hoeveelheden water.

De meeste huishoudens hebben droge stofzuigers en die doen hun werk goed. Als zulke stofzuigers per ongeluk nat vuil opzuigen, moeten ze voor het volgende gebruik gestopt, schoongemaakt en grondig gedroogd worden – als zoiets gebeurt, kijk dan voor de zekerheid in de handleiding.

Geluidsniveau

De stofzuiger met het lawaai van een straaljager bij het opstijgenis niet de beste oplossing voor een stofzuiger voor in huis, ongeacht zijn andere kwaliteiten. Persoonlijk vinden we dat alles wat meer lawaai maakt dan 80 dB (of zelfs 75 dB) vermeden moet worden. Stofzuigers met een geluidsniveau onder 60 dB zijn geweldig en kunnen ook gebruikt worden als anderen slapen, maar de meeste stofzuigers hebben een geluidsniveau tussen 65 en 75 dB. Vermindering van de zuigkracht vermindert vaak ook het geluidsniveau.

Gewicht van de stofzuiger

Het is niet hetzelfde om een huis te stofzuigen met een stofzuiger die 3 of 8 kilo weegt. Bij de meeste staande en steelstofzuigers rust het grootste deel van het gewicht op de grond, maar niettemin, hoe groter het gewicht, hoe meer kracht nodig is om de stofzuiger te duwen of te trekken tijdens het schoonmaken.

Dit hangt echter ook af van het ontwerp van de wielen en de reinigingskop – sommige stofzuigers hebben gemotoriseerde reinigingskoppen die de stofzuiger meetrekken als de gebruiker hem duwt en omgekeerd, waardoor de vereiste kracht bij het schoonmaken aanzienlijk vermindert. Ook het gewicht van de stofzuiger is van belang als de stofzuiger rondgedragen wordt, vooral als er thuis trappen zijn.

Het te reinigen gebied

De grootte van het schoon te maken oppervlak en de frequentie waarmee wordt stof gezogen, bepalen de vereiste kwaliteit en duurzaamheid van de stofzuiger. Voor het schoonmaken van kleine appartementen is een goede snoerloze steelstofzuiger, aangedreven door een moderne lithium-ion batterij, wellicht alles wat je nodig hebt. En als die steelstofzuiger een alles-in-één toestel is, dat handstofzuiger en steelstofzuiger in één toestel combineert, dan heeft men beslist geen ander, groter toestel nodig.

Voor het schoonmaken van grote(re) huizen en appartementen zijn echter grote en stevige, op het elektriciteitsnet werkende apparaten nodig, met gemotoriseerde reinigingskop, met aan/uit schakelaar voor borstelrollen, verstelbare hoogte van de reinigingskop, extra uitrekbare slang met telescoopstang, en een set accessoires.

Met zak of zonder zak?

Of je een stofzuiger met of zonder zak wilt is de belangrijkste overweging die je moet maken als je een nieuwe stofzuiger koopt. Modellen zonder zak zijn handig omdat je geen nieuwe stofzuiger zakken hoeft te kopen, maar je moet wel regelmatig de opvangbeker legen en natuurlijk is er ook genoeg onderhoud nodig. Als het bakje vol raakt of de filters niet schoon zijn dan werkt de stofzuiger gewoon minder goed. Hoewel mensen het een prettig idee vinden om te zien hoeveel vuil ze opzuigen is dit niet altijd de beste oplossing als het om onderhoud gaat.

Een stofzakmodel daarentegen is een veel schoner systeem omdat je niet in aanraking komt met het vuil, Een stofzakmodel is aan te raden als jij of iemand in je gezin last heeft van allergieën.

Is de stofzuiger volledig luchtdicht?

Geloof het of niet, niet alle stofzuigers zijn even goed verzegeld op de verschillende aansluitpunten. Stof kan vrijkomen uit spleten en openingen rondom de basis van de stofzuiger, of het nu een zak of een opvangbak is. Waar het op neerkomt is dat je dat stof in de stofzuiger houdt. Je wilt niet dat het weer naar buiten waait op de meubels en vloeren en in de lucht. Als je toch gaat stofzuigen dan kun je het net zo goed de eerste keer goed doen. Het gaat dus niet alleen om goed opzuigen, maar ook om het goed afsluiten

Heeft de stofzuiger een HEPA filter?

Als je een stofzuiger gaat kopen dan raden de meesten je aan een stofzuiger te kopen die een high-efficiency particulate air (HEPA) gebruikt. HEPA filters vangen de allerkleinste, meest microscopische deeltjes op, Het is het beste filtratiesysteem dat je op een stofzuiger kunt hebben, en zorgt ervoor dat je huis zo schoon is als het maar zijn kan.

Heb je huisdieren?

Dierenhaar is voor de meeste mensen echt een kriem om schoon te krijgen. Het blijft overal aan vastzitten. Veel stofzuigers hebben speciale opzetstukken met rubberen borstelharen die het haar van huisdieren verwijderen door de statische bindingen te verbreken. Want die statische verbinding is de reden dat het haar aan bekleding en gordijnen blijft kleven.

Hoeveel onderhoud heeft het model nodig?

Elke stofzuiger heeft wat standaard onderhoud nodig. Zoals hierboven vermeld, vragen zakloze modellen over het algemeen iets meer werk dan modellen met een zak, omdat je naast het legen ook de beker moet schoonmaken, terwijl je een zak gewoon in de vuilnisbak kunt gooien.

Als je de stofbeker niet na elk paar keer gebruik leegt of het filter schoonmaakt of de zak vervangt, breng je de zuigkracht in gevaar. Zo gaat er lucht doorheen, en worden spullen opgepikt. Je wilt ook dat de borstelrol schoon en vrij van haren is; als hij in de knoop zit en verstopt is, werkt hij niet zo goed als verwacht.

Hoeveel wil je uitgeven aan een stofzuiger?

Als je één stofzuiger voor je hele huis gaat kopen, raden de meeste deskundigen je aan de duurste stofzuiger te kopen die jij je kunt veroorloven die aan jouw wensen voldoet. Bij goedkopere modellen kan na een paar jaar het plastic kapot gaan, passen de onderdelen niet goed in elkaar, en komt het stof er zo weer uit. Bij stofzuigers krijg je vaak waar je voor betaalt.

De verschillende stofzuigers

Stofzuigers zonder zak

De beste betaalbare stofzuigers zonder zak werken goed met praktisch elk soort op te zuigen vuil (ook dierenharen) en vloertype (inclusief de meeste tapijten, hout, tegels, of wat dan ook). En ze kunnen minstens vijf jaar mee gaan zonder veel onderhoud (er zijn geen nieuwe snaren nodig) en met minimale kosten (de filters zijn wasbaar, en deze stofzuigers hebben geen zakken nodig

Op de meest voorkomende soorten ondergrond (zoals laag- of halfhoog nylon tapijt en de meeste kale vloeren) werken goede stofzuiger zonder zak van rond de $150 bijna even goed als de beste stofzuigers, vaak voor veel minder dan de helft van de prijs. Ze zijn gemakkelijker te onderhouden dan goedkopere staande stofzuigers en de meeste stofzuigers met stofzak, en zouden langer moeten meegaan dan alle behalve de stevigste machines.

Een betaalbare stofzuiger zonder zak is voor jou perfect als:

 • Je kwaliteit zoekt en niet te veel geld wil uitgeven: De goede zakloze staande stofzuigers zijn redelijk geprijsd, hebben geen terugkomende kosten, en zouden minstens vijf jaar moeten meegaan. Er een aanschaffen is beste manier om het meeste waar voor je geld te krijgen als je een stofzuiger koopt.

Een betaalbare stofzuiger zonder zak is voor jou niet geschikt als:

 • Je het stofzuigen gaat vermijden omdat je het snoer moet uitrollen. Dat is natuurlijk niet erg! Snoerloze stofzuigers en robotstofzuigers zijn een stuk handiger in het gebruik. Ze kosten wel veel meer dan deze stofzuigers met vergelijkbare reinigingskracht
 • Je een snel beschadigde vloer hebt. Als je een vloer hebt van zacht hout of van tegels die snel krassen krijgen, dan wil je misschien een steelstofzuiger met een reinigingskop die speciaal voor deze oppervlakken is gemaakt

Een duurdere steelstofzuiger

Als je graag hebt dat je vloeren goed schoon blijven, en je bent bereid veel geld te betalen voor een stofzuiger die tien jaar of langer meegaat, neem dan een topkwaliteit steelstofzuiger. Het is een flinke investering, maar wel een investering die op de lange termijn de moeite waard is

De beste steelstofzuigers zijn waarschijnlijk de beste stofzuigers. Hun grote, sterk zuigende elektromotoren en veelzijdige, verstelbare reinigingskoppen kunnen alle soorten vloeren (zelfs kwetsbare vloeren of hoge tapijten) uitstekend schoonmaken zonder dat ze te zwaar zijn om te gebruiken, want het gewicht is over hun verschillende onderdelen verdeeld. Ze gaan minstens tien jaar mee (meestal veel langer), en zorgen meestal voor een uitstekende luchtkwaliteit in huis – hoewel je om de paar maanden voor nieuwe zakken en filters moet betalen zolang je de stofzuiger gebruikt.

Een duurdere steelstofzuiger is voor jou perfect als:

 • Je een stofzuiger zoekt die lang meegaat. Je betaalt inderdaad iets meer maar uiteindelijk betekenen de premium prijzen ook dat je er langer plezier van hebt. Zeker als je deze vaker gaat gebruiken is dat misschien wel een uitstekende investering.
 • Je uitstekende prestaties wilt op de meeste soorten vloeren. Deze stofzuigers kunnen fijn stof uit bijna elk vloerkleed zuigen (zelfs hoogpolig), zodat het er langer mooier uitziet, beter aanvoelt en beter ruikt.
 • De luchtkwaliteit in huis bij jou belangrijk is. De zakken en goed afgesloten openingen van steelstofzuigers zijn uitstekend geschikt om allergenen en irriterende stoffen uit je huis te verwijderen. Voor nog betere resultaten moet je kijken naar een HEPA filter.

Een duurdere steelstofzuiger is voor jou niet geschikt als:

 • Je geeft de voorkeur aan stofzuigers zonder een zak. Sommige mensen vinden het gewoon niet prettig om een kleine kast achter zich aan te slepen terwijl ze aan het schoonmaken zijn – vooral niet als er een snoer aan hangt. Er zijn genoeg stofzuigers zonder zak die alle vloertypes aankunnen zoals de meeste steelstofzuigers dat kunnen, en sommige hebben ook een prima reinigingsvermogen.
 • Je wilt de kosten en het extra werk niet. Je zult elk jaar minstens een paar nieuwe stofzuigerzakken en filters moeten kopen, en je moet er rekening mee houden dat je de stofzuiger een of twee keer per tien jaar naar de winkel moet slepen voor reparaties of onderhoud.
 • Je hebt veel harige huisdieren. Vacht vult de stofzuigerzakken al snel. Koop een stofzuiger zonder zak als je bang bent dat je veel geld moet uitgeven om nieuwe stofzuigerzakken te kopen.

Draadloze stofzuigers

Voor de meeste mensen zijn goede draadloze stofzuigers nu krachtig genoeg om stekker stofzuigers te vervangen. Maar snoerloze stofzuigers kosten vaak meer, ze gaan niet zo lang mee, en tenzij je voor een echt topmodel kiest, hebben ze misschien niet genoeg gebruikstijd om echt grote huizen in één keer schoon te maken.

Dit gezegd hebbende, snoerloze stofzuigers maken het stofzuigen zo gemakkelijk dat je die afwegingen misschien wel prima vindt. Ze zijn vooral een grote verandering als je in een appartement of kleiner huis met een krappe woonruimte woont, want ze zijn zo dun en licht en gemakkelijk te besturen, en daarnaast kan er ook geen ergens achter blijven haken.

En zelfs in grotere huizen kun je merken dat je eraan gewend raakt om slechts een paar kamers per keer te stofzuigen. Hierdoor is batterijduur van een draadloze stofzuiger ook eigenlijk geen probleem meer. De beste snoerloze modellen zijn krachtig genoeg om even goed of bijna even goed schoon te maken als traditionele stofzuigers, zelfs op de meeste soorten vloeren. De meeste snoerloze stofzuigers zijn nu ook als handstofzuiger te gebruiken, zodat je één stofzuiger kunt kopen om zowel jouw vloer als de auto schoon te houden.

Een draadloze stofzuiger is voor jou perfect als:

 • Je in een klein appartement of huis woont. Het is veel gemakkelijker om te stofzuigen in een huis weinig ruimte als je niet constant bang hoeft te zijn dat er een snoer blijft haken.
 • Je veel meer gemak wil dan een bedrade stofzuiger je kan bieden. Het duurt maar een paar seconden om je snoerloze stofzuiger te pakken en te beginnen met schoonmaken – geen belemmeringen, geen excuses!

Een draadloze stofzuiger is voor jou niet geschikt als:

Je het meeste waar wilt voor je geld. Als je snoerloze modellen met een vergelijkbare zuigkracht gaat vergelijken met de standaard modellen dan kosten de snoerloze modellen meer en stoppen ze vaak ook eerder met werken. De beste snoerloze stofzuigers kunnen nu bijna even goed schoonmaken, als je bereid bent er genoeg voor te betalen.

De robotstofzuiger

Het klinkt natuurlijk voor de meeste mensen onwijs fijn, een schoon huis zonder dat je hier te veel voor hoeft te doen. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je een relatief gemakkelijke doorgang hebt en de robotstofzuiger doet voor jou het meeste werk.

Ze maken tapijten niet zo diep schoon als traditionele stofzuigers dat doen, en ze navigeren nooit helemaal perfect door jouw huis heen (al komen sommigen aardig in de buurt). Maar ze kunnen je vloeren netjes houden, en vragen van jou heel weinig tijd en moeite. Ze zijn vooral enorm prettig voor mensen die huisdieren hebben, maar de meeste mensen zijn aangenaam verrast over hoeveel stof en andere rotzooi robotstofzuigers weten op te zuigen.

Sommige eenvoudige maar effectieve robotmodellen zijn ongeveer even duur als goede traditionele stofzuigers. In het iets duurdere segment bieden de duurdere modellen geavanceerde functies zoals gericht schoonmaken op een bepaalde plaats of kamer, of zelfs een functie waar de robotstofzuiger zichzelf kan legen.

Een robotstofzuiger is voor jou perfect als:

 • Je een huisdier hebt. De meeste mensen hebben de tijd niet om de puinhoop op te ruimen die je krijgt als jouw trouwe huisdier verhaart. Maar robots stellen nooit uit, vervelen zich niet en hebben ook even geen andere plannen, dus voor hen is het absoluut niet vervelend om het dierenhaar bijna even snel weer op te ruimen.
 • Je een gewone stofzuiger gewoon niet vaak gaat gebruiken. Een robot die om de dag een uur draait, houdt je huis zoveel netter dan als je een paar keer per maand halfslachtig een traditionele stofzuiger gebruikt. Als je gewoon van jezelf weet dat je hier geen tijd voor hebt (of wil maken) dan is een robotstofzuiger een uitstekende optie.

Een robotstofzuiger is voor jou niet geschikt als:

 • Je huis vol staat met allerlei soorten robotgevaren. Hondendrollen, rondslingerende oplaadkabels, hoge drempels, zwarte vloerkleden, en gewoon wat algemene rotzooi kunnen allemaal problemen veroorzaken voor de robotstofzuiger. De meeste stofzuigers zijn zeker niet slim genoeg om zichzelf alsnog te bevrijden.
 • Je de volledige controle wilt. De mensen die nauwlettend staan te kijken hoe de robots hun werk doen zijn er vaak het minst tevreden over. De robotstofzuigers bewegen zich vaak op een manier die voor mensen die er naar kijken redelijk onlogisch zijn, dus als je de robot niet kunt loslaten en vertrouwen dan is het beter om je de frustratie te besparen.

De stofzuiger accessoires

Bijna alle staande stofzuigers en steelstofzuigers worden geleverd met allerlei toebehoren – extra borstels, slangen, en ander materiaal – waarmee je gemakkelijker meer dan alleen de vloer kunt schoonmaken. Maar tenzij je stofzuiger voldoende luchtstroom heeft, zijn de hulpstukken misschien niet zo nuttig. Welke accessoires zijn er precies en wat kun je er nou allemaal mee doen? We verkennen het hieronder.

Borstel voor extra luchtstroom

Wordt geleverd met: staande en steelstofzuigers

Hoe gebruik je het: De luchtstroomborstel lijkt op een kleinere versie van de aandrijfkop van je stofzuiger, maar hij is niet gemotoriseerd. (De luchtstroomborstel op sommige duurdere stofzuigers is wel gemotoriseerd.) Je kunt een luchtstroomborstel in nauwe ruimten manoeuvreren waar een grotere motorkop niet past, en sommige fabrikanten raden aan dit hulpstuk ook voor je bekleding te gebruiken.

Spleetzuigmond

Wordt geleverd met: staande en stalenstofzuigers

Hoe gebruik je het: Omdat het zo dun is, kun je met een spleetzuigmond piepklein vuil uit krappe ruimten halen, zoals rond de houten bekleding van een raam of tussen de kussens van jouw bank. Je kunt dit opzetstuk ook gebruiken om de voorkant van je boekenplanken schoon te maken waar zich stof verzamelt.

Extra slang

Wordt geleverd met: staande stofzuigers

Hoe gebruik je het: Natuurlijk hebben steelstofzuigers een slang. Maar rechtopstaande stofzuigers hebben ook een slang om met hulpstukken te gebruiken. Een slang, meestal gemaakt van een plastic buis, kan aan een staande stofzuiger bevestigd worden om je te helpen manoeuvreren in krappe ruimtes, zoals onder een bed, waar een staande stofzuiger niet past. Het maakt het ook gemakkelijker om trappen te stofzuigen. Als je een luchtstroomborstel aan het uiteinde van de slang bevestigt, krijg je wat van die zuigwerking over het loopvlak van de trap.

Stof opzetstuk

Wordt geleverd met: staande en steelstofzuigers

Hoe gebruik je het: Dit kleine, ronde opzetstuk heeft zachte borstelharen en een ronde kop. Het kan zowel aan een verlengbuis als aan een slang bevestigd worden. Gebruik het voor zachte reiniging, zoals rond schilderijlijsten of sierlijke schouwmantels, of op de lamellen van je raam-airconditioner.

Verlengstang

Wordt geleverd met: staande en steelstofzuigers

Hoe gebruik je het: Deze slanke, cilindervormige plastic of metalen stelen zijn perfect gemaakt om onbereikbare plekken te stofzuigen. Ze worden meestal bevestigd aan het uiteinde van de stofzuiger waar je een gereedschap op bevestigt, zoals een spleet- of borstelhulpstuk. Met zowel de verlengstang als het gereedschap op zijn plaats kun je gemakkelijk de hoeken van je plafond schoonmaken waar spinnenwebben zich verzamelen, en ook langs schoorsteenmantels en achter meubels zoals een TV meubel.

Vloer opzetstuk

Wordt geleverd met: steelstofzuigers

Hoe gebruik je het: Een vloer opzetstuk is de lichtere kop van een steelstofzuiger. Bij grote steelstofzuigers zit meestal een vloerborstel in plaats van een motorkop voor gebruik op houten vloeren. (Als je een staande stofzuiger hebt, zet dan de gemotoriseerde borstelrol uit om te voorkomen dat je stof verstrooit of krassen op de vloer maakt).

Bekledingsborstel

Wordt geleverd met: staande en steelstofzuigers

Hoe gebruik je het: Een bekledingsborstel heeft meestal een korte, platte kop met harde borstelharen. Hij kan gebruikt worden op je bank of een stoel om pilling en stof te verwijderen.

Hoe maak je een stofzuiger schoon en verhoog je de efficiëntie

Heb je je ooit afgevraagd hoe een stofzuiger nu precies werkt? Denk er eens over na. We gebruiken stofzuigers om het vuil en stof uit onze huizen te halen, maar sta je er wel eens bij stil waar al dat spul naartoe gaat?

Je denkt waarschijnlijk aan de stofzak of -bak, en terecht want daar moet al het vuil heen. Maar hoe zit het met het vuil dat aan de klopperstang, inlaatpoort, filters, en de ventilator blijft hangen? Waar gaat dat heen?

Het vuil uit je stofzuiger gooien is niet de laatste stap van het schoonmaakproces en het schoonvegen van het apparaat evenmin. Het is eigenlijk pas het begin. Stofzuigers zelf kunnen behoorlijk smerig worden, en smerige stofzuigers zijn niet goed voor het stofzuigen. Dus, hoe kun je ervoor zorgen dat je stofzuiger weer schoon is nadat je jouw vloer hebt gezogen?

Waarom je je stofzuiger moet schoonmaken?

Terwijl je je vloeren, tapijten en vloerkleden stofzuigt komt het meeste vuil in de stofzak of de opvangbeker terecht. Een deel van het vuil, stof en puin komt vast te zitten in het opzetstuk en de filters. Je hoeft alleen maar eens naar het mondstuk van de stofzuiger te kijken om een goed idee te krijgen van hoeveel er misschien blijft hangen

Terwijl de hogedruk zuigkracht vuil van oppervlakken verwijdert, worden ook neergeslagen stof en antigenen verplaatst. Bovendien komt een deel van het vuil ook meteen weer in de omgeving terecht als je de stofzuiger uitzet

Het is dit vuil waar je misschien last van gaat krijgen, want het kan gemakkelijk de weg terug vinden in de lucht die je inademt en op die manier allergische reacties opwekken. Een goede manier om dit risico te verkleinen is door een stofzuiger met HEPA filter aan te schaffen. Je stofzuiger schoonmaken helpt ook om je van vuil, bacteriën en andere micro-organismen te ontdoen die er op de loer kunnen liggen.

Je stofzuiger schoonmaken helpt ook om die optimaal te laten werken. Sommige mensen gooien hun stofzuiger weg omdat hij niet meer goed werkt. Maar tenzij er een mechanisch probleem is waardoor de stofzuiger niet meer zou werken kan het ook zijn dat deze gewoon een goede schoonmaakbeurt nodig heeft.

De borstels van het mondstuk bijvoorbeeld, raken verstrikt in haren, stof en ander vuil. Deze dingen verminderen hun vermogen om goed te werken. In dezelfde trant kun je er nauwelijks op rekenen dat een verstopt filter stof effectief uit de lucht weet te halen

Hoe vaak moet je je stofzuiger schoonmaken?

De gebruikershandleiding geeft specifieke informatie over het onderhoud van je stofzuiger. Als je er geen bij de hand hebt, kun je altijd online kijken. Idealiter haal je de stofzuiger om de 12 maanden, maar niet langer dan 18 maanden, uit elkaar voor een grondige schoonmaakbeurt.

Bovendien, als je stofzuiger met een stofzak geleverd wordt, moet je de inhoud altijd legen als de zak voor ongeveer twee-derde gevuld is. Nog voller dan dat en de stofzuiger zal niet effectief werken.

Ook de opvang in zakloze stofzuigers moeten na gebruik geleegd worden. Filters moeten elke week schoongemaakt worden als jij je huis dagelijks stofzuigt. Wie zijn huis één of twee keer per week stofzuigt, kan de filters één keer per maand schoonmaken.

Hoe maak je je stofzuiger schoon in stappen?

Stofzuigers zijn verschillend, afhankelijk van het model. Ze zullen echter, in de meeste gevallen, gelijksoortige onderdelen bevatten, zoals de filters, mondstuk, ventilator, motor, en dergelijke. We hebben hieronder een stap-voor-stap gids gegeven om je te helpen je stofzuiger schoon te maken.

Haal de stofzuiger uit elkaar

Gooi al het vuil weg dat zich in de stofzak of het stofreservoir kan bevinden. Verwijder alle wasbare en vervangbare onderdelen, waaronder eventueel de filters en hulpstukken.

Maak de filters schoon

Je stofzuiger kan meer dan één filter bevatten. Kijk in je gebruikershandleiding om na te gaan hoeveel er in je stofzuiger zitten en waar ze zich bevinden.

Dompel het wasbare filter onder in water en schrob deze schoon met een tandenborstel. Dit is een goed moment om het ontsmettingsmiddel toe te voegen als je ervoor kiest er een te gebruiken. Spoel het filter in koel water en laat het minstens 24 uur aan de lucht drogen.

Niet-wasbare filters kun je een paar keer tegen een oppervlak tikken om stof en andere samengeklonterde deeltjes los te maken en te verwijderen. Je kunt ook een doek gebruiken om het vuil weg te vegen.

Dit zou ook een goed moment zijn om de filters te vervangen. Kijk wel in de gebruiksaanwijzing voor eventuele instructies hierover, vooral wat het HEPA filter betreft. HEPA filters voor stofzuigers die in woonhuizen gebruikt worden hoeven soms pas na drie jaar vervangen te worden. Ook hier moet je de gebruiksaanwijzing van de stofzuiger raadplegen. Als het HEPA filter een muffe geur afgeeft dan is het zeker tijd om deze te vervangen.

Maak de opvangbeker schoon

Je kunt deze stap overslaan als je stofzuiger een stofzak heeft. Maar als jij je stofzak grondiger wilt reinigen, kijk dan of de gebruiksaanwijzing er aanwijzingen voor geeft. Fabrikanten raden meestal niet aan stofzakken te wassen, dus het kan zijn dat je ze moet vervangen.

Maar de mensen met een opvangbeker. Begin met het legen van de stofbeker. Kijk in de handleiding voor instructies over hoe je de stofbeker van het grotere stofzuigtoestel losmaakt.

Dompel de opvangbeker dan in warm zeepsop (gemengd met een ontsmettingsmiddel) en schrob hem met een borstel. Spoel het af in koel water, net zoals je het filter deed, en laat het helemaal in de lucht drogen.

Maak de binnenkant schoon

Met de opvangbeker opzij, gebruik je de tandenborstel om vuil van het binnendeel van de stofzuiger te verwijderen. Gebruik neerwaartse bewegingen om ervoor te zorgen dat het vuil naar beneden komt en niet verder naar boven.

Blaas dan wat perslucht om hardnekkig en moeilijk te bereiken vuil te verwijderen. Pas alleen op voor rondvliegende deeltjes. Die kunnen gemakkelijk in je ogen en luchtwegen terechtkomen en allergische reacties veroorzaken.

Maak het mondstuk schoon

Er blijft veel spul in dit deel van de stofzuiger steken – van haren tot draadjes en ander vuil. Begin met voorzichtig de haren en draadjes van de borstelharen te knippen met een schaar of een naadscheider.

Als je klaar bent met knippen gebruik jij je handen om het haar en ander vuil voorzichtig weg te trekken. Let goed op dat je de borstelharen niet beschadigt. Gebruik de tandenborstel om het resterende vuil weg te vegen.

Als de roterende borstel in je stofzuiger verwijderd kan worden, ga je gang en schroef je hem los voor een grondige schrobbeurt. Achter de roterende borstel zie je een kleine doorgang (aanwezig in de meeste stofzuigers) die gemakkelijk over het hoofd gezien wordt.

Verwijder al het vuil dat deze doorgang kan belemmeren. Wrijf wat alcohol op een watje en breng het aan op de onderkant van je stofzuiger.

We raden aan de onderkant te ontsmetten omdat die in contact komt met de oppervlakken rond je huis. Alcohol is hier perfect voor omdat het heel snel droogt terwijl het de stofzuiger desinfecteert.

Maak de opzetstukken schoon

Dit is een vrij eenvoudig proces. Dompel afwasbare opzetstukken onder in een sopje, schrob ze, en spoel ze af in koel water. Als er in de hulpstukken haren of slierten verstrikt zijn geraakt, gebruik dan de schaar om het vuil weg te knippen en te verwijderen. Vergeet niet ze plat neer te leggen om minstens 24 uur aan de lucht te laten drogen.

Opnieuw in elkaar zetten

Als alle onderdelen droog zijn, is het nu tijd om de stofzuiger weer in elkaar te zetten en eventuele nieuwe onderdelen te installeren. Als je klaar bent, geef je de stofzuiger nog een laatste veegbeurt en je bent klaar.

Fouten die je moet vermijden

Vooral de eerste keer kan het gemakkelijk voorkomen dat je een fout maakt bij het reinigen van jouw stofzuiger. Hier zijn enkele dingen om te onthouden als je je stofzuiger schoonmaakt

 • Als je naar het mondstuk wilt kijken, zorg dan dat de stofzuiger uit staat en de stekker uit het stopcontact is. Een draaiende stofzuiger kan je haar van je hoofd trekken en dat lijkt ons niet heel erg prettig. Het kan je kleren beschadigen en zelfs delen van je lichaam verwonden.
 • Gebruik je stofzuiger niet als het stopcontact versleten is of als er draden uitsteken.
 • Draag de stofzuiger niet aan het snoer, want dat kan het snoer beschadigen, met elektrische storingen tot gevolg

Wat te doen met een stinkende stofzuiger?

Stofzuigers kunnen gaan stinken als de stofzak of het opvangbakje niet regelmatig geleegd wordt. De geur kan ook komen van het opzuigen van iets smerigs of van het stofzuigen van een plek waar je hond heeft gelegen. Hier zijn wat tips die kunnen helpen om je stofzuiger weer op te frissen, waardoor je huis op zijn beurt weer fris ruikt.

Investeer in geurparels voor een frisse lucht en doe er een in de stofzuigerzak voor je gaat stofzuigen.

Je kunt dit ook zelf doen door een kleine hoeveelheid kaneel of gemalen potpourri in de stofzak te strooien. Of je gooit het op de grond voordat je het gaat opzuigen waardoor je zeker weet dat het in de stofzak zit.

Een brandlucht is echter een aanwijzing dat er inderdaad iets aan het verbranden is. Je kunt een defect elektriciteitssnoer hebben, waardoor je gevaar loopt voor brand of een elektrische schok. Laat in dit geval een elektricien naar de stofzuiger kijken en gebruik hem niet voordat hij je toestemming geeft.

Waarom stinkt een stofzuiger?

Om een vieze geur beter te verhelpen en te voorkomen, is weten waar deze vandaan komt van cruciaal belang. Hier zijn de vier belangrijkste oorzaken.

Huisdieren

Als je een hond, kat, of een ander harig dier hebt kan het zijn dat ze de belangrijkste oorzaak van de geur zijn – sterker nog – hun haren zijn de reden voor de geur. Dierenharen en huidschilfers stinken buiten je stofzuiger en dragen de geur in je apparaat

Urine van huisdieren kan ook een extra stank toevoegen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je de urine van je huisdier direct opzuigt, kan de vloeistof aan dierenhaar en stof blijven kleven. Dan, eenmaal opgezogen, vormt de combinatie van opgedroogde urine en dierenharen een perfect recept voor een muffe geur. Als je geen huisdier hebt kun je echter nog steeds last hebben van stinkende stofzuigers

Schimmeldeeltjes

Schimmeldeeltjes kun je vinden in stofzuigerzakken en -filters. Onbeheerd gelaten veroorzaken ze die sterke geur die je misschien wel kent. Schimmel heeft vochtigheid en vocht nodig om te groeien. Als je een nat tapijt stofzuigt kunnen deze deeltjes in je toestel terechtkomen, waardoor de geur alleen nog maar erger gaat worden in de toekomst.

De stofzuigerriem

Je stofzuigriem kan ook de oorzaak zijn. De riem is van rubber en door de rotatie ervan kan de borstel draaien, waardoor haren en ander vuil opgevangen worden. Stofzuigerborstels moeten regelmatig schoongemaakt worden. Zonder goed onderhoud kunnen haren die in de borstelharen vastzitten ervoor zorgen dat de borstel niet meer goed kan draaien, waardoor het rubber beschadigd wordt. Ook de riem kan aan de borstel blijven haken. Uitgerekte en overmatig gebruikte riemen veroorzaken een gemakkelijk herkenbare, brandende plasticgeur

Andere deeltjes

Stof is er nooit alleen. Als je stofzuigt, komen er andere stukjes vuil mee. Dus of je nu gedroogd voedsel of gebruikte koffiemalen opvangt, ze kunnen allemaal bijdragen aan een sterk ruikende stofzuiger. Te veel stof in je stofzak laten ophopen heeft op den duur invloed op de werking van je stofzuiger

Factoren die van invloed zijn op hoe lang een stofzuiger meegaat

De levensduur van je stofzuiger is nooit zeker. Het kan zijn dat zelfs een dure investering binnen een dag stop met werken vanwege een productiefout. Gelukkig hebben we daarom garantie. Maar het is niet totaal onvoorspelbaar zoals de loterij. Bepaalde bijkomende factoren kunnen van invloed zijn om aan te bepalen hoe lang je stofzuiger mee kan gaan.

De fabrikant

De fabrikant speelt een grote rol bij het bepalen van de levensduur van een stofzuiger. Als algemene regel doen stofzuigers van de grotere merken het vaak iets beter dan merkloze, lokale winkelproducten. Hoewel dat natuurlijk niet altijd het geval is.

Maar zulke merken hebben vaak meer geld om mee te spelen en gebruiken dus premium onderdelen. Ze zullen waarschijnlijk ook productonderzoek doen en over het algemeen hogere normen hanteren. Vooral als je geld uitgeeft voor een premium merk zoals Dyson of Miele mag je verwachten dat er ook premium onderdelen worden gebruikt. Dat zorgt ervoor dat je langer van jouw product kunt genieten.

Ze kunnen je ook een garantie bij de stofzuiger aanbieden. Dit is geweldig voor de gemoedsrust wanneer je veel geld uitgeeft voor een nieuwe stofzuiger. Maar het is ook gelijk voor hen een indicatie van hoe lang ze minimaal verwachten dat het product zal meegaan

Onderhoud

Een van de belangrijkste factoren die je zelf kunt beïnvloeden is onderhoud. Als je goed voor je stofzuiger zorgt kun je er misschien nog vele jaren meer profijt van hebben. We hebben het over minstens een keer per maand goed reinigen.

Ook als je een probleem ervaart met jouw stofzuiger, negeer het dan niet. Als er bijvoorbeeld een vreemd geluid hoorbaar is of de zuigkracht plotseling wegvalt, op dat moment is het misschien nog mogelijk om jouw stofzuiger voor relatief weinig geld te laten repareren.

Regelmatig onderhoud van je stofzuiger kan helpen om de levensduur van jouw aankoop te verlengen. Daarom gaven we je eerder een manier om dat zelf te doen

Gebruik

Hoe meer jij je stofzuiger gebruikt, hoe groter de kans dat hij een kortere levensduur heeft. Bij regelmatig gebruik wordt het apparaat aan meer slijtage blootgesteld, vooral als je grote oppervlakten hebt.

Dit is vooral het geval als je vloeren en tapijt vies en zwaar bevuild zijn – je stofzuiger moet dan harder werken.

Maar ook verkeerd gebruik kan de levensduur van je stofzuiger verkorten. Bijvoorbeeld niet de juiste hoogte-instelling gebruiken voor hoogpolig tapijt of niet het juiste model voor je behoeften kiezen. Denk daarom altijd goed na over wat je precies met jouw stofzuiger wil kunnen doen en waarvoor je hem primair gaat gebruiken.

Opruimen van vloeistoffen

Sommige handstofzuigers zijn ontworpen om lichte gemorste vloeistoffen en ongelukjes op te ruimen. Dit wordt vaak nat/droogzuigen genoemd.

Maar de meeste staande stofzuigers, steelstofzuigers en robotstofzuigers zijn dat niet. Als je toch probeert vloeistoffen op te zuigen kan dit je apparaat beschadigen. Je loopt ook het risico jezelf te elektrocuteren.

Als je van plan bent een gewone stofzuiger te kopen, kun je dus beter naar een dweil of papieren handdoek grijpen om vloeistof op te ruimen.

Onvoorzichtig zijn met het elektriciteitssnoer

Als je het elektriciteitssnoer tijdens het gebruik niet van de stofzuiger weg houdt, kan het door de gemotoriseerde borstel beschadigt en versleten raken. Uiteindelijk wordt je stofzuiger daardoor onveilig in het gebruik, dit komt door de blootstelling van elektrische draden. Zorg er bovendien voor dat jij je stofzuiger niet aan het snoer ergens naar toe trekt.

Niet eerst een beetje opruimen

We snappen dat je alle huishoudelijke karweitjes gedaan wilt hebben. Maar als je het beetje opruimen overslaat kun jij je stofzuiger beschadigen. Kleine voorwerpen zoals speelgoed en munten, maar ook gebroken glas en schroeven, kunnen de stofzuiger kapot maken. Dit geldt ook voor de zak of, nog erger, de motor.

De 6 fouten die mensen maken bij het kopen van een stofzuiger

Met de vele soorten stofzuigers die er tegenwoordig beschikbaar zijn is het gemakkelijk om relatief snel de weg kwijt te raken en niet te weten welke opties het beste bij jou passen. Daarom hebben we 6

van de meest gemaakte fouten vastgelegd die mensen aangaven dat ze maken bij het kopen van een stofzuiger.

 1. Te luidruchtig

Veel mensen denken bij de beste stofzuiger aan de zuigkracht van de stofzuiger, maar vergeten het geluidsniveau te checken. Helaas kunnen sommige stofzuigers een oorverdovend lawaai maken. Als je in een appartementencomplex woont is de kans groot dat je buren beginnen te klagen, vooral als je ‘s avonds laat of ‘s morgens vroeg stofzuigt. Gelukkig zijn er stofzuigers die bijna geluidloos zijn.

 1. Niet geschikt voor allergieën

Als je gevoelig bent voor stof, pollen en andere veel voorkomende allergenen, heb je een stofzuiger nodig die een HEPA filter bevat. Deze filters zijn in staat om 99,97% van alle deeltjes kleiner dan 0,3 micron te verwijderen, en dat omvat de meeste gewone allergenen die je kunt bedenken.

 1. Te zwaar

Als je een groot huis hebt en je hebt een zware stofzuiger die onhandig is om te verplaatsen, dan ga jaar waarschijnlijk niet heel erg gelukkig mee worden. Over het algemeen is het beter om lichtgewicht stofzuigers te nemen die toch een behoorlijke zuigkracht hebben.

 1. Moeilijk om trappen te stofzuigen

Als je thuis trappen hebt, is een steelstofzuiger je beste keus. Het kan behoorlijk lastig zijn om een logge stofzuiger de trap op en af te tillen.

 1. Niet in staat om dierenhaar te verwijderen

Als je thuis huisdieren hebt, heb je een stofzuiger nodig die dierenharen kan verwijderen. Huisdierenhaar kan ervoor zorgen dat sommige stofzuigers gemakkelijk vastlopen.

 1. Je moet je vaak bukken

Als je rugklachten hebt, wil je stofzuigers vermijden waarmee je te veel moet bukken. De standaard rechtopstaande stofzuigers vermijden dit probleem door hun ontwerp.

De vijf beste stofzuigers van dit moment

Wij snappen natuurlijk ook als geen ander dat dit heel veel informatie is. Dat je ineens heel veel informatie krijgt over een stofzuiger en dat je misschien nog verder van huis bent. Daarom hebben we het volledige internet voor je afgezocht en veel verschillende reviews met elkaar vergeleken om zo te weten wat de experts zeggen en uiteraard wat de klantervaringen zijn. Daarom zijn we uitgekomen op deze vijf opties die je nu gelijk zou kunnen kopen als je een uitstekende stofzuiger in huis wil halen.

1. Ecovacs Robotics Deebot 901 - Anmeldelse

Specificaties
 • Merk: 100 min
 • Model: 240 min
 • Lengte snoer: Li-ion

Meer Specificaties: Vermogen - 3000 mAh; Inhoud opvangreservoir - 67 dB; Lees verder

Zie prijzen
76

Uddybende anmeldelse af Ecovacs Robotics Deebot 901

Robotstofzuigers die met mapping zijn uitgerust bieden een heleboel voordelen boven sensorgestuurde modellen. Hun hoge prijskaartjes kunnen veel mensen echter afschrikken, vooral als je nog niet zeker weet of je stofzuiger wel wil uitbesteden aan een robot. Voor die mensen is er de Ecovacs Deebot 901. Het is een robotstofzuiger met premium mogelijkheden zoals vloeren in kaart brengen en Google Home en Amazon Alexa spraakbesturing, maar toch is deze qua prijs nog steeds betaalbaar.

De Deebot 901 heeft dezelfde ronde vormgeving en zwartgrijze kleurstelling als vrijwel alle andere robotstofzuigers. Hij is 13,9 x 13,9 x 3,3 cm groot, waarbij ongeveer een centimeter van de totale hoogte afkomstig is van het LDS (laser distance sensor) torentje dat boven op de achterkant van de stofzuiger zit. Een deksel op het oppervlak van de stofzuiger klapt omhoog en verbergt een aan/uit schakelaar, een resettoets, en de stofbak van de 901.

Onderaan gebruikt de 901 een paar draaiende hoekborstels en een hoofdrolborstel om schoon te maken. De hoofdborstel kan vervangen worden door een “direct-zuig” hulpstuk in woningen met huisdieren. Deze is beter ontworpen om de dierenharen die vaak samen komen op te zuigen.

Het instellen van de 901 stelt niet veel voor. Klik eerst de twee hoekborstels op de onderkant van de stofzuiger, sluit dan het docking station aan, zet de stofzuiger op de oplaadpinnen, en zet hem aan. Terwijl de 901 oplaadt, download je de Ecovacs mobiele app, voeg je de 901 toe, en volg je de aanwijzingen op het scherm om hem met je Wi-Fi-netwerk te verbinden.

Tijdens de eerste schoonmaakbeurt – die je kunt starten door op de Auto toets op de stofzuiger of in de app te drukken – brengt de 901 de kamer in kaart. Je kunt de bewegingen van de stofzuiger volgen op het hoofdscherm van de app (waar de 901 als een blauwe schijf wordt afgebeeld) terwijl hij de kamerindeling opbouwt waarmee je toekomstige schoonmaakbeurten kunt aanpassen.

De 901 beweegt in een redelijk rechtlijnig, op en neer lopend patroon, waarbij hij vertraagt naarmate hij voorwerpen nadert die zijn sensoren detecteren. Bij het testen navigeerde hij behendig door huishoudelijke hindernissen zoals stoel- en tafelpoten door er een baan omheen te bepalen. Hij duwde ook voorzichtig door speelgoed, schoenen en andere losse voorwerpen die hij tegenkwam, en stapte gemakkelijk over ongelijke overgangen van vloer tot vloer, zoals tussen tapijt en hardhout.

Vloeren in kaart brengen en smart home integratie voor deze prijs is bijna uniek, dus als je belangstelling voor die premium functies is de Deebot 901 je kans om zelf te zien waarom mensen die juist zo belangrijk vinden. Je krijgt misschien niet dezelfde werking als bij de hoger geprijsde modellen, maar dat is misschien het geld dat je bespaart wel waard aangezien je ook kans hebt gebruik te maken van zijn geavanceerde functies. De Deebot 901 is een vakkundige stofzuiger en een betaalbare manier om geavanceerde robotstofzuiger technologie uit te proberen.

2. Miele Complete C3 Silence - Anmeldelse

Specificaties
 • Merk: Miele
 • Model: Complete C3 Silence Lotuswit
 • Lengte snoer: 8 meter

Meer Specificaties: Vermogen - 550 Watt; Actieradius - 12 meter; Inhoud opvangreservoir - 4,5 liter; Lees verder

Zie prijzen
0

Uddybende anmeldelse af Miele Complete C3 Silence

Miele staat al lang bekend om zijn steelstofzuigers, die er in de loop der jaren nauwelijks anders zijn gaan uitzien, met hun sobere maar rijkgekleurde units en roestvrijstalen verlengbuizen. Sommigen dachten dat stofzuigers met zakken zouden verdwijnen naarmate stofzuigers zonder zakken populairder werden, maar Miele is bij het concept gebleven, net als veel consumenten.

De Comfort Boost EcoLine is een perfecte balans tussen prestaties en energie-efficiëntie. Hij heeft een A-waardering voor energie-efficiëntie, met tal van energie-instellingen om de juiste balans te vinden. Het apparaat voldoet aan de opgegeven EU-vermogensclassificatie en verbruikt slechts 700 W bij de standaardinstelling. Het energieverbruik mag dan laag zijn, deskundigen waren toch zeer onder de indruk van zijn vermogen. Deze C3 wordt geleverd met een basisreinigingskop, met twee instellingen voor respectievelijk tapijt en harde vloeren. Zonder veel problemen komt hij bij verschillende experts goed uit de test.

Op harde vloeren zoog het praktisch alles op bij de eerste keer dat het er overheen ging. Een expert goot een bakje kattenbakvulling over een tapijt en alles ging er in een paar keer in. Kattenliefhebbers merken vaak dat er veel kattenbakvulling naar buiten valt als je de stofzuiger uitzet en schudt, maar hier werden slechts een paar stukjes uitgespuugd, wat een goed resultaat was.

Experts hebben hem ook getest op standaard twee grote glanzende tegels, waarbij ze een kopje fijn poeder over beide tegels hebben gegoten. Dit kan lastig zijn om mee om te gaan, maar de Miele zoog het in één langzame beweging op en deed er daarna nog een paar om de randen op te ruimen. De 275mm kop betekent dat je snel genoeg een groot oppervlak kunt schoonmaken.

Tenslotte betekent het lagere wattage dat de C3 veel stiller is dan je zou verwachten. Hij heeft een vermogen van 64dB op standaard vermogen, wat behoorlijk indrukwekkend is en je bent gewoon in staat daar boven uit te praten Je kunt dat aanzienlijk verminderen terwijl je toch minder veeleisende taken doet, zoals een wekelijkse schoonmaakbeurt, door het middelste vermogen te kiezen en dan is hij stil genoeg om TV te kijken of naar de radio te luisteren terwijl je schoonmaakt.

De Miele Complete C3 Comfort Boost EcoLine is niet zeker niet bepaald goedkoop. Maar als je een stofzuiger met zak zoekt, dan voelt deze gewoon zo goed doordacht aan. Hij is energiezuinig, relatief stil, schitterend ontworpen en kan alles aan behalve dieppolig tapijt. Als je zeker graag een stofzuiger wil hebben met zak is dit een prima koop.

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Stofzuigers

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een stofzuiger?

Er zijn meerdere dingen om goed op te letten bij het kopen van een nieuwe stofzuiger, deels afhankelijk van je eigen voorkeuren. Een aantal belangrijke zaken waar je over na moet denken zijn de prijs, speciale wensen zoals huisdieren en het gemak waarmee je schoonmaakt.

Wat is de levensduur van een stofzuiger?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de stofzuiger die je koopt. Van goede merken zou een stofzuiger wel 10 tot 15 jaar mee kunnen gaan. De stofzuigers zonder zak gaan vaak wat minder lang mee.

Hoe vaak moet ik mijn huis stofzuigen?

Deskundigen raden mensen met een allergie aan minstens twee keer per week te stofzuigen, maar misschien wil je vaker stofzuigen als je op veel bezochte plaatsen stof ziet ophopen, aan ernstige astma of allergieën lijdt, of als je een huisdier hebt.

Hoe vaak moet ik de stofzuigerzak vervangen?

Het vervangen van de stofzuigerzak kan nogal verschillen, afhankelijk van het gebruik, het soort vloeren dat je stofzuigt, of je huisdieren hebt, en de inhoud van de zak, om er maar een aantal te noemen. Over het algemeen gaat een doos zakken ongeveer een jaar mee

Bronnen

Het is voor ons belangrijk dat we genoeg informatie halen uit verschillende bronnen. Hieronder kun je een greep zien van de bronnen die we hebben gebruikt om dit artikel te schrijven. Zo weet je ook gelijk waarom we zeker zijn dat dit genoeg duidelijke informatie bevat over het vinden van de beste stofzuiger.

Debeste.com 🇳🇱

Dit is een Nederlandse website waar ze aangeven welke stofzuigers ze als het beste beschouwen en waarom. Daarbij zijn er producten terug te vinden in verschillende prijsklassen. De pagina is bovendien makkelijk opgezet, waardoor je veel overzicht hebt.
https://debeste.com/stofzuiger/

Consumentenbond.nl 🇳🇱

De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die ze via hun eigen media publiceren. Het doel is consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzes te maken met respect voor mens en milieu. Men heeft hierbij gekozen voor een vereniging met als doel op te komen voor de belangen van de consument. De Consumentenbond neemt een onafhankelijke positie in los van politieke belangen of de belangen van het bedrijfsleven. De Consumentenbond is een vereniging van en voor consumenten zonder winstoogmerk
.https://www.consumentenbond.nl/stofzuiger

Techrader.com 🇺🇸

Ze zijn dol op technologie! Daarom vertellen ze je op een eerlijke, onbevooroordeelde manier wat ze ervan vinden. Dat kunnen ze beloven omdat TechRadar de grootste in het VK gevestigde site voor nieuws en recensies over consumenten technologie is (en nu snel groeit in de VS en Australië), hun redactionele onafhankelijkheid wordt gesteund door het feit dat ze onafhankelijke testen doen in hun eigen TechRadar Labs.
https://www.techradar.com/news/best-vacuum-cleaners

Heb je het druk? Bekijk het product dat het beste presteert in tests.
Beste getest
Miele Complete C3 Special PowerLine SGMF3 890 W Cilinderstofzuiger 4,5 l Blauw 96
Terug naar boven

De score wordt berekend van 1 tot 100 op basis van geselecteerde factoren:

 • Gebruikersrecensies tellen mee voor 70%.
 • De prijs telt mee voor 15%.
 • Expertbeoordelingen tellen mee voor 10%.
 • En geselecteerde specificaties tellen mee voor 5%.