De beste Scheerapparaat in test 2022 - Toppricer

De beste Scheerapparaat in test 2022

In dit artikel hebben wij 0 van de beste Scheerapparaaten verzameld die er op dit moment te koop zijn. De Scheerapparaaten hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 0 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke Scheerapparaat beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste Scheerapparaat voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende Scheerapparaaten en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: freelance
0 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
0 Producten
Laatst bijgewerkt: Sep 6, 2022
76 uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Ons beste voor de prijs zal binnenkort worden gevonden
Best in test wordt binnenkort gestemd
Onze premium selectie vindt u binnenkort

Onze test van Scheerapparaaten geeft een overzicht

Informatie over wat dit artikel bevat.

 • 1De beste Scheerapparaat op de markt in 2022
 • 2Overzicht van alle features en specificaties
 • 3Waar je op moet letten voor je koopt
 • 4Informatie over veiligheid en klachten
 • 5Tips voor het onderhoud van een Scheerapparaat
 • 6Voors en tegens

Met een elektrische scheerapparaat geniet je in een mum van tijd van een glad geschoren huid. De vlijmscherpe messen maken razendsnel korte metten met zowel lange baardharen als korte stoppels. Er zijn twee typen apparaten verkrijgbaar: scheerapparaten met een roterende kop en scheerapparaten met een bladsysteem. Door de juiste druk te zetten komen de flexibele messen op alle gewenste plekken.

Welk scheermes het meest geschikt is voor jou, is een erg persoonlijke keuze. Vandaag de dag zijn er honderden varianten verkrijgbaar en daarom kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Om je een beetje op weg te helpen hebben we in dit artikel de belangrijkste punten waar je op moet letten op een rijtje gezet en we hebben een overzicht van de beste scheerapparaten van dit moment opgesteld.

 

Wat is beter: een scheerapparaat met scheerblad of een scheerapparaat met een roterende kop?

Één van de belangrijkste keuzes die je moet maken: ga je voor een scheerapparaat met een scheerblad of ga je voor een scheerapparaat met een roterende kop? Hieronder lees je de belangrijkste verschillen tussen de twee:

Scheerapparaat met roterende kop

Een scheerapparaat met een roterende kop beweeg je in kleine cirkels over je gezicht. Hierdoor wordt ieder haartje effectief weggeschoren, ongeacht de lengte of de groeirichting. Één van de bekendste fabrikanten van scheerapparaten met een roterende kop is Philips. Hoe goed een Philips-apparaat scheert, hangt af van de serie. Hoe hoger deze serie, hoe geavanceerder het apparaat. Met een serie 3000 bijvoorbeeld, zul je waarschijnlijk meerdere keren over dezelfde plek moeten bewegen, terwijl je met een serie 9000 in één beweging ieder haartje wegscheert.

Scheerapparaat met scheerblad

Bij het scheren met een bladsysteem beweeg je het apparaat in een op- en neergaande beweging over je gezicht. De beweging is vrijwel gelijk aan de beweging die je maakt met een traditioneel scheermesje. De bekendste fabrikant van scheerapparaten met een scheerblad is Braun. Hoe goed een Braun scheerapparaat scheert, is ook weer afhankelijk van de serie. Zo scheert een serie 9 aanzienlijk beter dan een serie 3, waardoor je een stuk sneller van het gewenste resultaat kunt genieten.

Vervangen van de scheerkoppen

Een Philips scheerkop gaat ongeveer 24 maanden mee, een Braun scheerblad moet iedere 18 maanden vervangen worden. Bij Philips vervang je meestal alleen de scheermesjes, bij Braun vervang je de hele cassette.

Overstappen van scheertechniek

Als je overstapt van een roterende kop naar een bladsysteem of andersom, dan moet niet alleen jij, maar ook je huid wennen aan deze nieuwe scheertechniek. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf wat tijd gunt en niet direct optimale scheerresultaten verwacht. Het duurt ongeveer een week of twee voor je huid aan het nieuwe scheerapparaat gewend is. Als je last krijgt van irritaties, gun je huid dan even rust en sla een scheerdag over.

De beste techniek voor jou

Het grootste verschil tussen beide is de scheertechniek en het scheersysteem. Bij de één beweeg je in kleine cirkels, bij de ander beweeg je in rechte lijnen van boven naar onder. Welk apparaat het meest geschikt is voor jou, ligt aan je eigen voorkeuren. Scheer je liever in rondjes of maak je liever een op- en neergaande beweging?

Waar moet je nog meer op letten voor je een scheerapparaat aanschaft?

Nadat je hebt bepaald van welk scheersysteem je het liefst gebruikmaakt, blijven er nog een boel keuzes over. Welk scheerapparaat het best aan jouw behoeften voldoet, hangt af van vele factoren, zoals scheerfrequentie en huidtype. Hieronder lees je waar je rekening mee houden moet:

Type baardgroei

Iedereen heeft een ander soort baard. De baardgroei die jij hebt, heeft te maken met aanleg en genen. Over het algemeen kun je je baardgroei in één van deze drie categorieën indelen: zware, gemiddelde of lichte baardgroei. Meestal zijn scheerapparaten voornamelijk geschikt voor een lichte tot middelmatige groei. Als je zware baardgroei hebt, dan heb je een krachtiger scheerapparaat nodig.

Scheer- en trimapparaat

Als je jouw baard wel eens laat staan, dan kun je het best voor een scheerapparaat met trimfunctie gaan. Daarmee kun je je stoppelbaard netjes bijwerken. Ook kun je met een opzetstuk je lange haren inkorten alvorens ze helemaal af te scheren. Hierdoor wordt je huid minder belast waardoor je scheerbeurt een stuk aangenamer verloopt.

Scheerapparaten voor de gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Dan vereist scheren met een scheerapparaat een andere aanpak. Je kunt dan het best nat scheren en er voldoende tijd voor uittrekken. Hierdoor voorkom je vervelende scheerirritaties. Er zijn speciale scheerapparaten verkrijgbaar die ontwikkeld zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Scheerapparaat met reinigingsstation

Als je een scheerapparaat met reinigingsstation hebt, dan hoef je je scheerapparaat niet meer zelf schoon te maken. Je plaatst je apparaat simpelweg in het station en deze zal de mesjes vervolgens reinigen, smeren en drogen. Je hebt dus geen omkijken naar het onderhoud, maar geniet toch altijd van schone materialen. Scheren met een schoon mes helpt huidirritaties en acne te voorkomen. In sommige stations wordt je scheerapparaat ook direct opgeladen.

Verbeteren van je scheertechniek

Behaal je niet de gewenste scheerresultaten of heb je vaak last van huidirritaties na het scheren? Dan kan een scheerapparaat met app-koppeling de uitkomst bieden. Deze app voorziet je van nuttige feedback en handige tips over hoe je je scheerresultaten kunt verbeteren. Daarnaast kun je in de app ook de voortgang van je huid bijhouden.

Budget

Stel voor jezelf een budget op alvorens je op zoek gaat naar scheerapparaten. Er zijn apparaten onder de € 50 verkrijgbaar, maar je kunt er ook honderden euro’s aan uitgeven. Vanzelfsprekend zijn duurdere apparaten vaak beter dan goedkopere varianten. Ook de bijgeleverde accessoires zorgen voor verschillen in de prijs. Bepaal van tevoren welke accessoires belangrijk zijn voor jou.

Benodigde accessoires

Vaak verschillen de meeste scheerapparaten binnen eenzelfde serie niet veel van elkaar. Maar, waarom dan zo’n groot prijsverschil? Meestal komt dit door de accessoires die meegeleverd worden. Bij het ene apparaat krijg je een opbergetui, bij de ander een opzetstuk voor je lichaam en bij weer een ander krijg je een precisietrimmer. Voor je een apparaat aanschaft is het dus handig dat je weet welke accessoires er zijn. Meer daarover lees je hieronder.

Welke accessoires voor scheerapparaten zijn er en wat kun je ermee?

Lees hier welke accessoires er verkrijgbaar zijn en wat je ermee kunt:

Opzetstukken

Er zijn verschillende opzetstukken verkrijgbaar, waaronder:

 • Baardtrimmer: Wil je jouw baard niet volledig afscheren, maar wel wat bijwerken? Ga dan op zoek naar een apparaat met een baardtrimmeropzetstuk. Hiermee trim je je baard gemakkelijk in de juiste vorm.
 • Lichaam: Als je naast je baard ook je lichaamshaar wilt trimmen, dan moet je op zoek gaan naar een apparaat met een opzetstuk voor lichaamshaar. Hiermee kun je schaam-, borst- en okselhaar scheren.
 • Opzetkam: Opzetkammen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, hiermee kun je ook je baardharen trimmen.

Detailleren

Voor het aanbrengen van details kun je één van de volgende accessoires aanschaffen:

 • Opzetstuk precisietrimmer: Breng details in je baard aan met een precisietrimmer. Hiermee creëer je bijvoorbeeld gemakkelijk strakke lijnen en ook kun je er je nekharen of bakkebaarden vorm mee geven. Je klikt een detailtrimmer gemakkelijk op je scheerapparaat.
 • Uitklapbare precisietrimmer: Sommige apparaten beschikken over een ingebouwde precisietrimmer. Je kunt deze trimmerkop dan uitschuiven of uitklappen. Met deze trimmer kun je snel wisselen tussen de kleine en grote trimkop, zonder eerst een los opzetstuk op je apparaat te hoeven bevestigen.

Onderhoud

Onderhoud is erg belangrijk. Onderstaande accessoires maken het onderhouden van je scheerapparaat nog gemakkelijker:

 • Reinigingsstation: Als je graag al het onderhoud uit handen wil geven, dan is een scheerapparaat met een reinigingsstation perfect voor jou. Dit station reinigt, smeert en droogt de mesjes waardoor je minder kans loopt op acne of irritaties. De meeste stations laden de accu van je apparaat ook meteen op in het station. Dat is nog eens handig! Dergelijke stations zijn meestal niet los verkrijgbaar. Je kunt ze dus het best in combinatie met een scheerapparaat aanschaffen.
 • Scheerkoppen: Als je een glad scheerresultaat wilt behouden en hygiënisch wilt scheren, dan is het verstandig eens in de zoveel tijd de scheerkop van je apparaat te vervangen. Een scheerkop van Braun gaat ongeveer anderhalf jaar mee, een scheerkop van Philips maar liefst twee.
 • Reinigingsvloeistof: Als je een reinigingsstation hebt, heb je ook reinigingsvloeistof nodig. Maak je je apparaat eens per week schoon, dan kun je ongeveer drie maanden met één capsule doen.

Oplaad- en opbergmogelijkheden

Onderstaande accessoires maken het laden, vervoeren en opbergen nog gemakkelijker:

 • Laadstation: Als je laadkabels vervelend vindt of snel kwijtraakt, dan is een laadstation wellicht meer geschikt voor jou. Je kunt een laadstation een vaste plek in je badkamer geven, waarna je het apparaat er alleen nog maar in hoeft te klikken. Je apparaat is dus altijd klaar voor gebruik.
 • Powercase: Een powercase is een handige oplaadhoes. Je beschermt er je apparaat mee én hij laadt meteen op. Je kunt tot wel zes weken lang scheren, zonder stopcontact nodig te hebben. Ideaal voor eenieder die veel onderweg is.
 • Oplaadmat: Op een oplaadmat kun je je scheerapparaat draadloos opladen. Leg je scheerapparaat op de mat en de mat doet de rest.
 • Reisetui: Als je veel op pad bent, is het handig een scheerapparaat met reisetui aan te schaffen. Zo neem je je apparaat netjes en veilig overal mee naartoe.

Hoe geniet je van een optimaal scheerresultaat?

Als je op een efficiënte, veilige en hygiënische manier wilt scheren, dan is het belangrijk dat je weet wat je doet. Een scheerbeurt met een scheerapparaat verloopt namelijk heel anders dan een scheerbeurt met een mesje. Zo ga je aan de slag:

1. Voorbereiding

Een goede scheerbeurt begint bij de juiste voorbereiding. Allereerst is het belangrijk dat je een schoon en goed onderhouden apparaat gebruikt. Op deze manier voorkom je wondjes, irritaties en acne. Gebruik vervolgens warm water om je gezicht mee te wassen. Door het warme water gaan je haren omhoog staan en openen je poriën. Het scheren zal op deze manier een stuk gemakkelijk gaan.

2. Scheertechniek

Er zijn twee soorten scheerapparaten verkrijgbaar: met bladsysteem of met kopsysteem. Ze hebben niet alleen een ander uiterlijk, maar beide systemen vereisen ook een andere techniek. Als je een bladysteem gebruikt, scheer dan met op- en neergaande bewegingen. Gebruik je een roterende kop, draai dan cirkels over je gezicht. Als je je apparaat op een verkeerde manier gebruikt, kan dat resulteren in huidbeschadigingen.

3. Nat of droog scheren

Wil je graag zo snel mogelijk van ongewenste haren af? Dan kun je het best droog scheren. Maar, heb je snel last van irritaties na het scheren of heb je een gevoelige huid? Dan kun je het best met water en scheerschuim of -gel scheren. Het scheren gaat gemakkelijker en je belast je huid minder.

4. Juiste drukverdeling

Laat je scheerapparaat het meeste werk doen. Je hoeft zelf echt niet zo veel druk te zetten. Als je apparaat niet meteen alle haren afscheert, ga dan nog een keer voorzichtig over deze plekken geen. Maar, doe dit niet te vaak. Je wilt je huid natuurlijk niet overbelasten.

5. Naverzorging

Ook als je voorzichtig scheert, blijft scheren belastend voor de huid. Dit is waarom een goede naverzorging erg belangrijk is. Door de huid na te verzorgen voorkom je ingegroeide haren of huidirritaties, zoals rode bultjes. Dep allereerst je gezicht goed na met een koude handdoek en breng vervolgens een hydraterende balsem aan. Dit heeft een kalmerend effect.

6. Vervangen van je scheerkop

Scheren gaat beter met een scherp mes. Met een botte scheerkop kun je minder goed scheren en loop je meer kans op huidirritaties. Het is daarom belangrijk dat je de scheerkop tijdig vervangt.

Je scheerapparaat schoonmaken

Het is belangrijk om je scheerapparaat goed schoon te houden. Sommige scheerapparaten reinigen zichzelf, bij andere zul jij het schoonmaakwerk moeten uitvoeren. De meest makkelijke manier om je apparaat schoon te maken is door de scheerkop schoon te spoelen onder de kraan. Maar, als je je scheerapparaat grondig wilt reinigen zijn er een aantal extra handelingen die je uit moet voeren. Hieronder lees je welke dat zijn:

1. Zorg ervoor dat je apparaat uit staat

Controleer allereerst of je apparaat wel echt uit staat. Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is belangrijk dat je dit toch goed nakijkt. Een scheerapparaat lijkt erg veilig, maar je werkt toch met messen. Je wilt natuurlijk geen snijwonden oplopen.

2. Scheerkop losklikken

Zodra het apparaat uitstaat, kun je de scheerkop uit het apparaat klikken. Vaak zitten er knoppen aan beiden zijkanten of vind je één enkele knop aan de voorkant.

3. Schoonmaken van de scheerkop

Gebruik een borsteltje om de scheerkop schoon te borstelen. Vaak wordt een dergelijk borsteltje bij je scheerapparaat geleverd. Als je geen borsteltje (meer) hebt, dan kun je een oude tandenborstel gebruiken. Let er bij het schoonmaken van het bladsysteem op dat je niet het scheerblad schrobt. Dit kan de folie beschadigen.

4. Mesjes smeren

Zodra alle onderdelen goed schoon zijn, kun je de scheerkop smeren. Dit doe je door een reinigingsspray op het scheerblad te spuiten. Als je smeerolie hebt, dan kun je deze voorzichtig op het scheerblad smeren. Gebruik je een andere schoonmaakvloeistof? Dan vermeng je deze in de meeste gevallen met water waarna je het scheerblad een aantal minuten in een badje laat weken.

5. Zet je scheerapparaat weer in elkaar

Nadat je de scheerkop schoongemaakt, gesmeerd en gedroogd hebt, kun je het apparaat weer in elkaar zetten. Zorg ervoor dat je de kapjes en ringen op de juiste manier combineert, deze passen vaak maar op één manier. Zodra de scheerkop weer vast zit in de handgreep, is je apparaat weer klaar voor gebruik.

Wat is beter: droog of nat scheren?

In je zoektocht naar het beste scheerapparaat ben je ongetwijfeld de termen ‘nat scheren’ en ‘droog scheren’ tegengekomen. Droog scheren gaat eigenlijk alleen met een elektrisch apparaat. Als je droog scheert, dan gebruik je geen aanvullende producten zoals water en scheergel of -schuim. Een voordeel van droog scheren is dat je niet gebonden bent aan een wastafel of wasbak. Je kunt dus altijd en overal droog scheren. Ook heb je geen aanvullende producten, zoals scheerschuim nodig. Nadelen zijn dat je huid droger aan kan voelen en je huid gemakkelijk geïrriteerd raakt. Ook kun je minder gemakkelijk met de haargroei mee scheren waardoor je soms genoegen moet nemen met een minder glad resultaat.

Nat scheren betekent niet dat je met een scheermesje aan de slag moet gaan zoals vaak wordt gedacht. Ook met een elektrisch scheerapparaat is nat scheren mogelijk. Bij nat scheren wordt er scheren met water en scheerschuim of -gel bedoelt. Voordelen van nat scheren zijn onder andere het gladde resultaat, de verminderde kans op irritaties en een droog gevoel en de vloeiende scheerervaring door het toevoegen van producten zoals scheerschuim. Nadelen zijn dat je niet overal nat kan scheren, je er iets meer werk aan hebt en dat het iets duurder kan zijn vanwege de aanvullende producten die je aan moet schaffen.

De vijf beste scheerapparaten van dit moment

We snappen dat dit behoorlijk wat informatie is omtrent het vinden van het beste scheerapparaat. Om het wat gemakkelijk te maken hebben we het internet voor je afgezocht, verschillende reviews bekeken, aangehoord wat experts van de verschillende scheerapparaten vinden en uiteraard meerdere klantenervaringen gelezen. Dit zijn vijf van de beste scheerapparaten die je op dit moment kunt krijgen:

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Scheerapparaat

Wat kost een elektrisch scheerapparaat?

Aan de meeste modellen hangt een redelijk prijskaartje. Er zijn budget modellen verkrijgbaar voor onder € 50,-, maar toch betaal je voor de meeste modellen al snel € 100 of meer. Als je een absoluut top apparaat wilt kopen, dan kom je al snel rond de € 250,- uit.

Wat betekent ‘zware baardgroei’?

Zware baardgroei is te herkennen aan harde, dikke baardharen. De groei loopt vaak tot diep in de hals, bedekt de hele kaaklijn en de groei is gelijkmatig. Als je zware baardgroei hebt, dan is het mogelijk een volle baard te creëren. Maar, als je je huid liever glad houdt, dan zul je een scheerapparaat met een krachtig vermogen moeten aanschaffen. Hiermee kun je deze dikke haren soepel afscheren.

Is een scheerapparaat met een roterende kop beter?

Een scheerapparaat met een roterende kop, zoals scheerapparaten van Philips, zijn niet per se beter of slechter dan vibrerende apparaten. Wat de beste scheertechniek is voor jou, ligt geheel aan je eigen persoonlijke voorkeuren.

Hoe kun je je baard bijwerken?

Het kan zijn dat je je baard niet volledig af wilt scheren, maar liever laat staan. In dat geval kun je het best een scheerapparaat met een baardtrimmeropzetstuk aanschaffen. Hiermee kun je je baardharen korter trimmen en je baard in model brengen. Daarnaast is een dergelijk opzetstuk ook erg handig als je je baard met zware baardgroei wilt afscheren. Je begint dan met het trimmen van de lange haren, waarna het afscheren van de rest comfortabeler verloopt.

Hoe voorkom je irritaties tijdens het scheren?

Scheren kan je huid belasten en irritaties veroorzaken. Dit komt doordat er licht aan je huid getrokken wordt, waarna de haren worden afgeschoren. Je wilt irritaties natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk dat je je scheerapparaat goed schoon houdt. Daarnaast helpt het om je lange baard te trimmen alvorens deze te scheren.

Ook is het aan te raden je gezicht te wassen alvorens te scheren. Hierdoor gaan de poriën open staan waarna de haartjes vanzelf omhoog komen. Zorg er ook voor dat je niet te veel druk op je huid uitoefent tijdens het scheren. En, de laatste tip: vergeet je huid niet te verzorgen na het scheren. Trek ingegroeide haartjes uit met een pincet en dep je gezicht goed af. Gebruik vervolgens aftershave of crème om je huid te hydrateren en verzorgen.

Hoe scheer je het best een oudere huid?

De huid van ouderen is vaak minder elastisch en wat stugger en droger. Dit maakt de huid kwetsbaarder voor beschadigingen. Tijdens het scheren moet je extra goed opletten voor plooien en rimpels. Je loopt meer kans op wondjes en irritaties. Let bij de aankoop van een scheerapparaat goed op of deze geschikt is voor de gevoelige huid. De apparaten van Philips en Braun uit bovenstaande lijst zijn dat allemaal. Een oudere huid kan het best nat geschoren worden, waarbij gebruik wordt gemaakt van scheergel of -schuim. Meestal is een scheerapparaat met een roterende kop het meest geschikt, maar dit hangt ook van persoonlijke voorkeuren af.

Is een precisietrimmer een onmisbaar accessoire?

Er zijn ontstekend veel verschillende accessoires verkrijgbaar, waaronder de precisietrimmer. Met een dergelijke trimmer kun je gemakkelijk je eigen stijl creëren en razendsnel een strakke baard scheren. Ook is een precisietrimmer ideaal voor het bijwerken van nekharen, een snor of bakkebaarden. Scheer je je graag volledig glad of heb je een ultralichte baardgroei? Dan heb je eigenlijk geen trimmer nodig.

Bronnen

We gebruiken natuurlijk alleen maar de beste bronnen om informatie te krijgen over wat het beste scheerapparaat van dit moment is. En deze bronnen zijn natuurlijk ook volledig onpartijdig.

Consumentenbond 🇳🇱

https://www.consumentenbond.nl/

De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die ze via hun eigen media publiceren. Het doel is consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzen te maken met respect voor mens en milieu. Men heeft hierbij gekozen voor een vereniging met als doel op te komen voor de belangen van de consument. De Consumentenbond neemt een onafhankelijke positie in los van politieke belangen of de belangen van het bedrijfsleven. De Consumentenbond is een vereniging van en voor consumenten zonder winstoogmerk.

Tweakers 🇳🇱

https://tweakers.net/

Tweakers (voorheen Tweakers.net) is een Nederlandstalige website van DPG Media met nieuws en informatie over hardware, software, games en internet. Het is de grootste elektronica- en technologiewebsite. Tweakers biedt een unieke mix van informatie die bestaat uit nieuws, reviews, product- en prijsinformatie, een Vraag & Aanbod-sectie voor gebruikte producten, shopreviews en een zeer actieve community.

Terug naar boven

De score wordt berekend van 1 tot 100 op basis van geselecteerde factoren:

 • Gebruikersrecensies tellen mee voor 70%.
 • De prijs telt mee voor 15%.
 • Expertbeoordelingen tellen mee voor 10%.
 • En geselecteerde specificaties tellen mee voor 5%.