De beste printer in test 2022 - Toppricer

De beste printer in test 2022

In dit artikel hebben wij 90 van de beste Printer verzameld die er op dit moment te koop zijn. De Printer hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 258165 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke Printer beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste Printer voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende Printer en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: Mark Thorup Højfeldt
258165 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
90 Producten
Laatst bijgewerkt: Feb 8, 2022
54 uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Xiaomi Draagbare fotoprinter
Lees meer over het product
 • Draagbare
 • Geen ruimtevereisten
 • Goed voor de prijs
86
. 54.73 €

Beste prijs bij:

Amazon
HP OfficeJet 250 Mobile Printer
Lees meer over het product
 • Bedst i test
92
376.36 € 376.36 €

Beste prijs bij:

Amazon
Epson C11Cg19401
Lees meer over het product
 • Premium valg
86
. 320.39 €

Beste prijs bij:

Amazon

Onze test van Printer geeft een overzicht

Informatie over wat dit artikel bevat.

 • 1De beste Printer op de markt in 2022
 • 2Overzicht van alle features en specificaties
 • 3Waar je op moet letten voor je koopt
 • 4Informatie over veiligheid en klachten
 • 5Tips voor het onderhoud van een Printer
 • 6Voors en tegens

Vergelijking en overzicht

Hier krijg je een overzicht van alle producten die we hebben beoordeeld. Gebruik de iconen om de producten te vergelijken of te reviewen.

Productnaam
Score
Prijs
HP OfficeJet 250 Mobile Printer
4.6 / 5.0 (2246 reviews)
92
214.26 €
Epson C11Cg19401
4.3 / 5.0 (955 reviews)
86
777 €
Xiaomi Draagbare fotoprinter
4.3 / 5.0 (548 reviews)
86
54.73 €
4
Brother HLL2350DWG1 Compacte
4.6 / 5.0 (3556 reviews)
92
129.88 €
5
HP Sprocket 200
4.6 / 5.0 (4288 reviews)
92
99.99 €
6
HP LaserJet Pro Color MFP M283fdw
4.5 / 5.0 (3244 reviews)
90
592.9 €
7
Brother Dcpl2550Dnrf1
4.5 / 5.0 (2576 reviews)
90
194.35 €
8
Brother MFCL2710DW
4.5 / 5.0 (2995 reviews)
90
249.58 €
9
HP LaserJet Pro Color MFP M283fdw
4.5 / 5.0 (3234 reviews)
90
592.9 €
10
HP LaserJet Pro M404dn
4.4 / 5.0 (7178 reviews)
88
232 €
HP OfficeJet 250 Mobile Printer 92
Epson C11Cg19401 86
Xiaomi Draagbare fotoprinter 86
Brother HLL2350DWG1 Compacte 92 HP Sprocket 200 92
Prijs 214.26 € 777 € 54.73 € 129.88 € 99.99 €
Printtechnologie Inkjet Inkjet Zink-technologie Laser Inkjet
Merk HP Epson Xiaomi BROTHER HP
Modelnaam HP OfficeJet 250 Mobile C11CG19401 Mi Portable Photo Printer HLL2350DWG1 HP Sprocket 200
Compatibele apparaten Mobiele apparaten Pc, Mobiele apparaten - USB, Mobiele apparaten Smartphones
Aansluitingstechnologie Wi-Fi, USB Wi-Fi, USB, Ethernet, Wi-Fi Direct Bluetooth USB 2.0 Wireless, Bluetooth

Hoe Vind Je De Beste Printer

Nu veel meer mensen tegenwoordig minstens een paar dagen in de week thuis werken is het niet vreemd dat steeds meer mensen op zoek zijn naar de beste printer voor hun eigen behoeften. Maar met zoveel verschillende opties, hoe kom je daar ooit uit?

Je vraagt je misschien af welke printer je moet kopen, want er zijn letterlijk tal van mogelijkheden waar je over na moet denken voordat je de beste printer voor jou kan vinden. Door de talrijke producten in dezelfde prijsklasse is het maken van de juiste keuze een hele uitdaging geworden. 

Het is echter nogal moeilijk voor beginners er achter te komen wat de belangrijke factoren zijn waar je op moet letten voordat je de beste printer hebt gevonden. Wanneer je alle informatie hebt dan kun je eindelijk de goede keuze maken.

Wat je ook moet printen, er is een thuis printer voor jou die het kan. Maar weten hoe je een printer moet kiezen is niet altijd eenvoudig, gezien het enorme aantal opties op de markt. Om te helpen hebben we verschillende meningen en experts vergaart en komen zo met een eenvoudige uitleg van enkele van de meest voorkomende termen, plus onze aanbevelingen voor de vijf beste printers die je kunt kopen die voor de meeste kopers van pas zullen komen.

De verschillende soorten printers

Misschien is het goed om bij het begin te beginnen. Er zijn zoveel verschillende soorten opties waar je voor kunt kiezen, maar je moet in elk geval bepalen waar je de printer voor gaat gebruiken. Zodra je dat weet is het mogelijk om hiervoor de beste printer te vinden. Dit zijn de eerste vragen die jij je waarschijnlijk moet stellen voordat jouw zoektocht naar de beste printer een succes kan zijn.

Inkjet of laser?

De eerste vraag die alle printer kopers moeten beantwoorden komt neer op een eenvoudige kwestie van wat en hoeveel je van plan bent af te printen. Inkjet printers gebruiken inktpatronen die nat op papier worden aangebracht en snel drogen, terwijl laser printers toner gebruiken, een soort inktstof die zich aan papier hecht voor snelle resultaten en efficiënt gebruik van grondstoffen.

Kleuren inkjet printers vertegenwoordigen het grootste deel van de markt, simpelweg omdat ze zowat alles kunnen afdrukken: Een opstel, taartdiagrammen, glanzende foto’s, noem maar op. En de inkjet printers en alles-in-een opties van vandaag zijn snel, vaak met printsnelheden die hun laser tegenhangers evenaren of overtreffen.

Laser printers zijn nog steeds een goede keuze voor op kantoor, vooral als je meestal in zwart-wit moet afdrukken. Meestal zijn monochrome laserprinters betaalbaar in aanschaf, bieden ze een goede afdruksnelheid, en leveren ze afdrukken tegen een lagere kostprijs per pagina dan een kleuren inkjet. Maar je moet beslissen of je de flexibiliteit die een kleuren inkjet printer biedt wilt opgeven. Kleuren laserprinters zijn een andere optie, maar de kosten per afgedrukte pagina zijn meestal hoger dan die van een kleuren inkjet.

Laserprinters hebben over het algemeen een uitstekend rendement; hun tonercartridges met lange levensduur gaan tussen de 3.000 en 20.000 pagina’s mee voor ze vervangen moeten worden. Inkjet cartridges gaan gemiddeld tussen de 2.000 en 2.500 mee. Dat is minder belangrijk als je niet veel of vaak print, maar voor mensen die veel printen wie probeert de beste printer voor kantoor te vinden kan dit echt een verschil maken.

Multifunctionele printers

Een multifunctionele printer is een printer die behalve afdrukken ook kan scannen en faxen. Ze zijn er zowel in inkjet als laser uitvoeringen en worden meestal “all-in-ones” of multifunctionele printers genoemd.

Voor thuisgebruik is een multifunctioneel apparaat logisch, niet alleen omdat het goedkoper is dan een printer en een standalone scanner te kopen, maar ook om ruimte te besparen. Omdat all-in-ones heel gewoon zijn en fabrikanten er zelden veel meer geld voor vragen dan voor een normale printer is dit voor thuisgebruikers vaak echt aan te raden.

Multifunctionele printers maken het gemakkelijk om documenten direct naar je computer te scannen, terwijl sommige zelfs de mogelijkheid bieden om te faxen. Maar faxen is zelfs in de zakenwereld grotendeels verdwenen, behalve in een paar beperkte industrieën. Daarom is de toegevoegde waarde van kunnen faxen niet heel erg groot.

Foto printers

Als je meer geïnteresseerd bent in het behouden van familiefoto’s op papier dan in het afdrukken van routekaarten en taartdiagrammen, overweeg dan een speciale (monofunctionele) fotoprinter. Hoewel ze de flexibiliteit van multifunctionele printers missen en de kwaliteit van de afdrukken meestal beter is, evenaart of overtreft ze vaak de kwaliteit die je misschien zou krijgen als jij je foto’s ergens goedkoop laat afdrukken. De prijs die je voor dit gemak betaalt komt echter in de afdrukkosten tot uiting.

Veel van de printers die alleen voor speciaal foto- of grafisch gebruik verkocht worden zijn kleine toestellen waarmee je foto’s tot 4 bij 6 inches kunt afdrukken, of grootformaat modellen die ontworpen zijn om media tot 24 inches breed af te drukken. Benodigdheden voor deze speciale printers zijn meestal ook duurder dan die voor de doorsnee multifunctionele printer. Zowel Canon als Epson hebben modellen die 8,5 bij 11 inch printen en vijf of zes kleuren inkt gebruiken om foto’s met meer kleurnauwkeurigheid te maken. En veel all-in-one apparaten kunnen foto’s tot 8,5 bij 11 inch maken als je het juiste papier gebruikt.

Belangrijke aspecten waar je naar kunt kijken

Zodra je hebt besloten welk soort printer je wil gaan kopen is het mogelijk om je iets verder te gaan verdiepen. Maar dan zijn er nog een paar factoren waar je naar moet kijken. De belangrijkste zijn de snelheid, resolutie, en kleurbeweringen.

Snelheid, resolutie, en kleurbeweringen

Vroeger kon een printerfabrikant vrij gemakkelijk buitensporige beweringen doen over hoe snel hun printers waren of wat je kon verwachten aan opbrengst van een inkt- of tonercartridge. Tegenwoordig gebruiken bijna alle fabrikanten een standaard reeks tests, ontwikkeld en met een licentie van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO).

De ISO testprotocollen zorgen voor een gelijk speelveld – alle beweringen en classificaties komen tot stand met behulp van dezelfde documentensets en de testprocedures. Belangrijke kenmerken zijn onder andere:

PPM

Dit betekent “pagina’s per minuut” en is een richtlijn voor hoe snel een printer pagina’s kan afdrukken. Dat lijkt gemakkelijk genoeg, maar PPM kan al snel complex worden. Zo hebben printers heel verschillende PPM’s voor zwart-wit vergeleken met kleur, dus het is gebruikelijk dat veel printers twee verschillende PPM’s geven als ze ook in kleur kunnen afdrukken. PPM is niet echt belangrijk voor thuisprinters, tenzij je onder tijdsdruk staat voor iets wat je moet printen of veel tegelijk moet afdrukken. De gemiddelde zwart-wit PPM ligt rond de 15 tot 20 pagina’s. Kleur is meestal minder, rond de 10 tot 15 pagina’s per minuut

DPI

Dit verwijst naar “dots per inch” of hoeveel puntjes inkt de printer op een vierkante inch (2,54 centimeter) papier kan aanbrengen. Deze specificatie is handig om te beoordelen hoe goed een printer is in het maken van hoge-resolutie, zeer gedetailleerde afbeeldingen. Hij is echter ook een beetje verouderd: Nieuwere afdrukmethoden en software kunnen de resolutie van een afgedrukt beeld verhogen zonder de DPI te veranderen, dus laat het niet de ultieme beslissende factor van jouw zoektocht naar de beste printer zijn

Gebruikscyclus

Dit getal is hoeveel pagina’s per maand je redelijkerwijs van een printer kunt verwachten. Je wilt dat je verwachte aantal pagina’s per maand ruim onder dit getal ligt, zodat je printer niet te veel slijtage oploopt. Het is een belangrijk getal voor een druk kantoor waar mensen nog veel printen, maar het is minder belangrijk voor het meestal minder intensieve thuisgebruik.

Gebruik deze eigenschappen als uitgangspunt om het ene apparaat met het andere te vergelijken, maar vergeet niet dat het geen alleszeggende factoren zijn, vooral als je iets specifieks zoekt.

Duplexen (dubbelzijdig afdrukken of scannen)

Een functie die heel gangbaar wordt en die we als een groot voordeel beschouwen is automatisch dubbelzijdig afdrukken. Dubbelzijdig afdrukken is het afdrukken of scannen van beide kanten van de pagina zonder dat je de pagina handmatig hoeft om te draaien. Op een printer wordt dubbelzijdig afdrukken gerealiseerd door de eerste kant van de pagina af te drukken, de pagina terug door de printer te trekken, om te draaien, en de andere kant af te drukken.

Veel all-in-one apparaten met een Automatic Document Feeder (ADF) voor de scanner hebben ook dubbelzijdig scannen, zodat je beide kanten van de pagina kunt scannen terwijl het document door de ADF gaat. Een alles-in-één zonder automatische documentinvoer kan niet dubbelzijdig scannen zonder dat je de pagina omdraait op de glasplaat van de scanner. Dubbelzijdig scannen is erg handig als je vaak tweezijdige pagina’s scant.

Papierverwerking

Elke printer kan een dikke stapel 8.5 bij 11 papier gebruiken, maar hoe zit het met enveloppen, briefkaarten, en glanzend papier? Gelukkig hebben veel printers nu speciale invoerladen voor het afdrukken op speciaal papier met afwijkende afmetingen of afwijkend gewicht, wat het gemakkelijker maakt om met die situaties om te gaan als ze zich voordoen. Houd hier rekening met de grootte van de invoerlade.

Verbindingsmogelijkheden

Tegenwoordig biedt bijna elk printapparaat meerdere verbindingsmogelijkheden. Eenvoudige Wi-Fi en cloud printen mogelijkheden zijn nu standaard, maar voor bepaalde projecten kunnen andere soorten verbindingen nuttiger zijn. Dit zijn een aantal van de belangrijkste verbindingsmogelijkheden waar je misschien rekening mee moet houden.

USB

USB aansluitingen zijn vrijwel standaard op printers, vooral de USB-A standaard is veel gebruikt. Hiermee kun je externe harde schijven en allerlei andere apparaten aansluiten, en dan het menuscherm van de printer gebruiken om er direct bestanden van af te drukken. Dat is handig als je je computer niet als doorgeefluik wilt gebruiken. Camera’s en andere apparaten die de PictBridge standaard ondersteunen kunnen dit proces nog soepeler laten verlopen, maar het is niet meer zo nodig als het was toen het in 2003 werd geïntroduceerd. Houd er rekening mee dat de meeste thuisprinters nog geen USB-C verbindingen ondersteunen, hoewel dat aan het veranderen is.

Ethernet

Printers kunnen ook voorzien zijn van Ethernet poorten voor een bekabelde verbinding met het Internet. De gegevensbehoefte van printers is echter vrij eenvoudig, en een bekabelde Ethernet verbinding is zelden nodig voor een thuisprinter (het kan nuttiger zijn in sommige kantoor printeropstellingen).

Wi-Fi

De meeste thuisprinters zijn ontworpen om direct op je Wi-Fi-netwerk aan te sluiten. Je zult ze tijdens de installatie meestal je Wi-Fi informatie geven. Daarna kun je software downloaden op je computer, telefoon of een ander toestel om printopdrachten direct naar de printer te sturen, zonder dat je een kabel nodig hebt. Het is een van de handigste opties voor thuis. Wi-Fi-verbindingen maken het ook mogelijk om op afstand naar een kantoor te printen, wat erg belangrijk kan zijn wanneer je veel vanuit huis werkt.

Wi-Fi Direct

Wi-Fi Direct is een peer-to-peer verbinding die niet echt verbonden is met je Wi-Fi netwerk. In plaats daarvan brengt het een veilig signaal direct tot stand tussen een apparaat en de printer. Apple’s AirPrint, bijvoorbeeld, is een soort Wi-Fi Direct verbinding, en andere platforms ondersteunen soortgelijke technologieën. Het is veilig, snel, en ideaal om ter plekke iets te printen.

NFC

Op sommige modellen is ook NFC (Near-Field Communication) beschikbaar, waarmee jij je printer met een smartphone of tablet kunt verbinden door het apparaat simpelweg aan te raken op een bepaalde plek op je printer.

Cloud printing

Veel volwaardige printers, vooral de all-in-one’s, bieden nu op het internet gebaseerde functies waarmee je toegang hebt tot foto’s die zijn opgeslagen op sites als Facebook, Dropbox en Google Drive, en ook op afstand kunt printen en toegang hebt tot andere dingen die je kunt uitprinten. Bedenk wel dat als je printer niet met het Internet verbonden is, je geen toegang hebt tot genoemde diensten en er ook niet op afstand naar kunt printen vanaf apparaten als een smartphone of tablet.

SD kaarten

Sommige printers hebben ook een ingang voor SD-kaarten, waar je dan met het menu van de printer doorheen kunt navigeren en bestanden kunt kiezen om af te drukken. Dit kan vooral handig zijn voor fotografen die SD kaarten direct van camera’s naar printers kunnen overbrengen.

Zaken die je moet overwegen bij het zoeken naar een nieuwe printer

Bij de aanschaf van een nieuwe printer voor thuis of op kantoor is het gemakkelijk om overdonderd te raken door alle mogelijkheden, merken, en opties die je ter beschikking staan. Er is geen tekort aan printers waaruit je kunt kiezen, variërend van eenvoudige en goedkope tot veelzijdige, high-end printers met bijpassende prijskaartjes. Daarom proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden die je jezelf moet stellen bij het kopen van een nieuwe printer, zodat je je keuzemogelijkheden kunt beperken en uiteindelijk de beste printer hebt.

Kleur of zwart-wit

Een snelle manier om je keuzemogelijkheden te halveren is door te beslissen of je een kleurenprinter nodig hebt, of dat een zwart-wit printer voldoende is om je werk te doen. Als je alleen tekstdocumenten, facturen, bonnetjes, of verzendingsetiketten afdrukt, kun je waarschijnlijk gewoon besparen door geen kleurenprinter aan te schaffen. Zwart-wit laserprinters, zoals deze zwart-wit printers genoemd worden, behoren tot de meest rendabele printers die je kunt kopen.

De lasertoner die ze gebruiken is niet alleen budgetvriendelijk, maar deze printers hebben ook minder onderdelen en componenten en zijn om die reden vaak ook betaalbaarder. Als je van plan bent documenten af te drukken met afbeeldingen, foto’s, en andere niet-tekstuele media dan wil je natuurlijk een kleurenprinter hebben, zodat je ook levendige en kleurrijke documenten kunt maken. Begin dus bij deze basisbehoefte en uiteindelijk maakt dat jouw keuze een stuk gemakkelijker.

Heb je printer beveiligingsfuncties nodig?

De meeste printers hebben een aantal basis beveiligingsfuncties, maar als je voor je kantoor koopt, waar gevoelige documenten kunnen worden afgedrukt, en de printer via een netwerk ter beschikking staat van al je werknemers, heb je misschien strengere beveiligingseisen.

Veel Enterprise printers zijn ontworpen met het oog op veiligheid, en het is een belangrijke reden waarom bedrijven voor deze grotere, duurdere printers kiezen in plaats van alleen maar goedkopere thuis- of kleine bedrijfsmodellen te gebruiken. Lees je goed in over de beveiligingsfuncties van de printers die je overweegt om er zeker van te zijn dat ze aan je normen en risicotolerantie voldoen.

Hoeveel ben je van plan te printen?

Een andere belangrijke factor is het afdrukvolume waaraan jij denkt je printer aan bloot te stellen. Thuisprinters en printers voor kleine bedrijven zijn ontworpen voor lage volumes en kunnen vele jaren probleemloos meegaan als je maar een paar pagina’s per dag afdrukt, maar als je je thuisprinter in een omgeving met hoge volumes zet, merk je dat hij misschien niet bestand is tegen wat je hem nu aandoet.

Hoe snel moet je kunnen printen?

Ook moet je nagaan hoe snel je een printer nodig zult hebben. De meeste printers adverteren met hun PPM of “pagina’s per minuut” snelheid om je te helpen ze te vergelijken en te beslissen of de snelheid van de ene printer hem aantrekkelijker maakt dan die van een andere printer met een langzamere uitvoer.

Heb je een mono-functie printer of een all-in-one nodig?

Wanneer het gaat om de keuze tussen een monofunctionele printer en een all-in-one printer, neigen de meeste mensen naar het model met de meeste mogelijkheden en overwegen geen standalone printers. Eigenaars van printers zeggen echter wel dat ze zelden of nooit de kopieer-, scan-, en faxfuncties op hun printers gebruiken. In het algemeen geldt dat hoe meer functies een apparaat heeft, hoe meer kans er is dat er iets stuk gaat of fout gaat, en hoe hoger ook de reparatiekosten zullen zijn.

Daarom, als je niet van plan bent de scanner vaak te gebruiken, is het misschien beter in plaats daarvan de printer met één functie te overwegen. In de meeste gevallen kunnen de apparaten die maar één basisfunctie hebben beter en constanter presteren dan de apparaten die veel functies tegelijk proberen uit te voeren.

Overweeg je een draadloze printer te kopen? Dit moet je weten

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt en haar plaats inneemt op de voorgrond van ons moderne dagelijkse leven zoeken we steeds meer naar nieuwe mogelijkheden. Draadloze printers zijn niet alleen kleiner, slanker, en hebben vaak meer mogelijkheden, ze kunnen ook voor meer productiviteit zorgen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van draadloze printers?

Weten wat je koopt en gebruikt is natuurlijk erg belangrijk als je denkt over het kopen van een draadloze printer. Als je niet zeker weet of een draadloze printer voor jou een goede optie is hebben we een aantal voordelen en nadelen op geschreven om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Voordelen

 • Ten eerste is er bij een draadloze printer geen kans meer op in de knoop geraakte of storende kabels. Iedereen in de buurt heeft de mogelijkheid de draadloze printer te gebruiken in plaats van slechts één persoon. Het is toegankelijker. Niet alleen op werk is dat belangrijk, maar ook bijvoorbeeld als je met meerdere mensen thuis iets zou willen printen.
 • De printer kan overal in huis of kantoor geplaatst worden en werkt synchroon met je draadloze netwerkprovider. Dit is ideaal voor op kantoor, waar één printer een groot kantoor of meerdere verdiepingen kan bedienen zonder dat naar elk werkstation een bekabelde verbinding nodig is.
 • Een ander belangrijk voordeel is dat je kunt printen vanaf je andere apparaten, zoals je telefoon, tablet, of zelfs je camera, mits die ingebouwde Wi-Fi heeft. Als je onderweg bent is een draadloze printer gemakkelijker te gebruiken met jouw smartphone.

Nadelen

 • Draadloze printers hebben een access point nodig. Bij de aanschaf moet je er zeker van zijn dat je ook een draadloze router hebt, anders moet je een access point kopen. De meeste mensen zullen ergens in huis of op kantoor wel Wi-Fi hebben, maar mocht dat toch niet het geval zijn is dit wel belangrijk. Anders kun je gewoon simpelweg jouw draadloze printer niet gebruiken
 • Als je moderne technologie gebruikt in een groot bedrijf of een groot kantoor bij je huis, kan het positioneren van de draadloze printer een uitdaging zijn. Waar kun je deze neerzetten zodat je optimaal gebruik maakt van de ruimte en van gemak?
 • Een laatste nadeel is de beveiliging. De juiste beveiligingsinstellingen zijn optimaal om je draadloze printer veilig te laten zijn en niet het risico te lopen gehackt te worden, want zoals met alle met het internet verbonden apparaten het geval is, kunnen hackers op afstand toegang krijgen tot je printer als die niet met een wachtwoord beveiligd is.

Hoe werkt een draadloze printer?

Er is geen reden om voor elke werkplek of computer te moeten investeren in een printer. Als je een geschikt draadloos netwerk en Wi-Fi bereikbaarheid hebt, kun je de printer overal aansluiten, waar je ook bent of waar je ook heen gaat, en een productieve workflow creëren voor zowel bij je thuis als op het werk of bij een bedrijf.

Er zijn printers die met Bluetooth werken, wat aantoont hoe standaard dit is geworden. Andere printers gebruiken infrarood sensoren, terwijl sommige ingebouwde Ethernet poorten en draadloze adapters hebben. Het is altijd een verstandig idee om de handleiding van je gekochte printer te raadplegen om zeker te zijn dat je aan alle voorwaarden en specifieke stappen kunt voldoen om je printer op een draadloos netwerk aan te sluiten.

De netwerken zijn meestal ingesteld op een DHCP, waarbij de netwerkrouter je apparaat automatisch herkent en zich aanmeldt met een IP adres dat aan computers en andere netwerk-apparaten wordt toegewezen. Dit maakt het gemakkelijk om hem gewoon aan te zetten en door de beschikbare netwerken te bladeren om een IP adres van een lokaal netwerk te pakken. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe je het liefst verbinding maakt, er zijn zoveel verschillende opties dat er altijd wel iets is wat perfect aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur.

Hoe kun jij je printer onderhouden?

Alles wat veel bewegende delen heeft moet onderhouden worden, en printers vormen daarop geen uitzondering – dus hieronder lees je hoe jij je printer kunt onderhouden. Het lijkt niet alsof de printertechnologie de laatste tien jaar of zo veel vooruitgegaan is, en dat komt omdat ze een niveau bereikt heeft waarop ze goedkoop genoeg is, en betrouwbaar genoeg zijn voor de meeste mensen. Daarom zijn de tips over het onderhouden van jouw printer ongeveer hetzelfde als ze een paar jaar geleden ook al waren

 Ze hebben de standalone scanner geabsorbeerd (of misschien heeft de scanner de printer geabsorbeerd) in de alles-in-één configuratie, en misschien een extra paar inktreservoirs erbij gekregen voor het extra mooi maken van foto’s, maar verder blijven ze zoals ze waren.

Desondanks hebben printers een relatief slechte reputatie wat betrouwbaarheid betreft, waarvan tenminste een deel verklaard kan worden door stukjes vuil en stof die in het mechanisme blijven steken. Daarom hier onze tips om de binnenkant van je printer brandschoon te houden, en de documenten die hij produceert er scherp en professioneel te laten uitzien.

Verwijder stof regelmatig

Tegenwoordig worden documenten steeds vaker per e-mail verzonden of kunnen we ze direct online ondertekenen. Het is voor de meeste mensen niet meer nodig om veel te printen en daarom is een printer vaak enkel voor incidenteel gebruik. Het is niet zo dat de gemiddelde printer veel moet doen in een jaar. Maar stof is niet goed voor een systeem van tandwielen, riemen en kleine spuitmondjes, dus stofvrij maken hoort een prioriteit te zijn.

Stof en ander vuil kunnen leiden tot papierstoringen, vlekkerige afdrukken, en toegenomen irritatie bij de gebruiker. Een handstofzuiger gebruiken om deze verstoppende deeltjes te verwijderen is een betere manier om het probleem te verhelpen dan de binnenkant van de printer met een bus perslucht te bestoken, want deze methode leidt er vaak toe dat het stof eerder over de binnenkant van de behuizing verspreid wordt dan dat het verwijderd wordt.

Maak de inktpatronen schoon

Inkjet printers werken door inkt door minuscule gaatjes te persen, en er zitten er veel van in de printpunt van het inktpatroon. Als er één of meer verstopt raken, kan dat leiden tot witte of gekleurde strepen op je afdrukken. Een opeenhoping van stof of opgedroogde inkt kan hier de oorzaak van zijn, en vaak kan je printer zichzelf reinigen door een speciaal reinigingsproces uit te voeren – raadpleeg de handleiding of de website van de fabrikant om te weten te komen hoe je dit in gang zet. Het proces zal wat inkt verbruiken, dus gebruik het niet te vaak want anders betaal je vooral voor het schoonhouden van jouw printer.  

Je kunt proberen de kop met de hand schoon te maken met schoon water en een wattenstaafje, maar let op de gebruiksaanwijzing en zorg dat er geen water op de elektrische delen van de printer komt, anders is de kans aanwezig dat de printer nooit meer aangaat.

Los mechanische fouten op

Dit is soms lastig, maar het is belangrijk voorzichtig met je printer om te gaan, hoe boos je ook bent over de derde papierstoring van de ochtend. Het vastzittende papier eruit rukken kan interne schade aanrichten, dus raadpleeg de handleiding van de printer om te zien of er een manier is om het mechanisme te openen zodat je het papier gemakkelijk kunt verwijderen. Zo niet, dan is de goedgekeurde techniek om het papier indien mogelijk met beide handen vast te pakken en er rustig aan te trekken om te voorkomen dat er gescheurde stukjes papier achterblijven in de tanden van de tandwielen. Preventief onderhoud kan echt heel vee helpen, dus zorgen dat het papier dat je laadt recht is en niet elkaar geplakt, kan veel vastlopende printers voorkomen.

De inktpatronen moeten ook goed geladen worden – veel printers zullen de patronen niet in zijn klaar-positie terugbrengen als de inktpatronen niet goed op hun plaats zitten, maar met voldoende kracht is het vaak mogelijk ze over te halen. De volgende keer dat de printer probeert af te drukken ontdekt deze een losse verbinding en geeft een heleboel raadselachtige foutmeldingen, dus gelijk alles goed vastklikken kan een flink aantal problemen voorkomen.

Voer regelmatig onderhoud uit

Sommige printer fabrikanten verkopen een onderhoudspakket. Deze variëren van eenvoudige pakketten met schoonmaakdoekjes en vloeistoffen, tot verzamelingen reserve onderdelen die je kunt gebruiken om versleten onderdelen te vervangen. Als je op je printer vertrouwt kan het de moeite waard zijn in zo’n pakket te investeren om de tijd dat de printer offline is als er een storing optreedt te verminderen. Vooral de rollers zijn vaak de boosdoeners voor papierstoringen als ze eenmaal verkeerd uitgelijnd beginnen te raken of gewoon bedekt zijn met inkt en vuil.

Gebruik de nieuwste software en stuurprogramma’s

Updaten naar de nieuwste software en stuurprogramma’s is belangrijker dan je denkt. Blijf up-to-date door de nieuwste stuurprogramma’s van de fabrikanten te installeren. Zo kun je je printer in een goed functionerende staat houden. Weet je niet zeker waar je de nieuwste stuurprogramma’s kunt vinden? Kijk op de website van de fabrikant.

Door deze suggesties in acht te nemen kun je niet alleen de levensduur van je printer verlengen, maar het gebruik ervan ook soepeler laten verlopen.

Handige tips om het meeste uit je printer te halen

Als je een printer gebruikt wil je er natuurlijk zoveel mogelijk uit halen – en deze verzameling tips zal je helpen om dat te doen. We bekijken van alles, van de houdbaarheid van printerinkt tot een reeks tips om ervoor te zorgen dat je afgedrukte foto’s langer meegaan.

Verbeter het rendement van jouw inkt

Inktpatronen (maar toner niet) hebben een houdbaarheidsdatum; daarom zetten Epson, HP, en anderen een “te gebruiken tot” datum op de doos. Je krijgt het hoogste rendement als je de inkt binnen ongeveer zes maanden na die datum opgebruikt.

Gebruik inkt het liefst zo vroeg mogelijk

Het hoort bij inkjets dat ze verstopt raken als je niet regelmatig iets afdrukt. Druk om de paar dagen een pagina af om de kans zo klein mogelijk te maken dat de printer zo erg verstopt raakt dat je de patroon of, erger nog, de printer moet vervangen (als de printkoppen blijvend geïnstalleerd zijn).

Koop alleen wat je nodig hebt

Zorg dat de cartridges die je koopt passen bij de manier waarop je print. Grotere inkttanks of gebundelde verpakkingen geven je een lagere kostprijs per pagina, maar niet als je ze tot voorbij hun houdbaarheidsdatum laat rondslingeren zonder veel te gebruiken.

Koop tegen het einde alleen klein

Voordat je in een “voordelig” inktpatroon met hoge capaciteit investeert, moet je, op basis van je printergebruik, nagaan of de printer de toner wel of niet zal overleven. Als je maar 100 pagina’s per maand afdrukt en een vervanging voor je ouder wordende printer op je verlanglijstje staat, heeft het geen zin een cartridge van 10.000 pagina’s te kopen.

Vergelijk papier

Omdat papierkenmerken invloed hebben op de manier waarop kleuren overkomen, kunnen foto’s die op verschillend papier gedrukt zijn uiteindelijk merkbaar verschillen. Om te zien hoeveel verschil er is, vergelijk je verschillende foto’s die afgedrukt zijn op zowel het aanbevolen papier als het papier van derden dat je op het oog hebt.

Kies fotopapier zorgvuldig uit

Als de levensduur van een foto belangrijker voor je is dan de kosten die je maakt bij het printen van een foto, kies dan het papier van de fabrikant van de printer zelf. Wilhelm Imaging Research, een onafhankelijk laboratorium van deskundigen op dit gebied, heeft herhaaldelijk een veel langere levensduur gevonden voor het eigen papier van printerfabrikanten dan voor veel papier van andere fabrikanten.

Pas op voor inkt van derden

Wees voorzichtig bij het gebruik van inkten van andere merken; sommige zijn beter dan andere, maar vele leveren niet de beloofde besparingen op, met een lagere opbrengst, vaker defecten, of beide. Houd de opbrengst bij, en vergelijk de andere versie met de originele op basis van de kosten per pagina – niet per inktpatroon.

Verleng de levensduur van foto’s

Wees bijzonder voorzichtig wanneer jij je foto’s aan inkt van derden toevertrouwt. Printerfabrikanten hebben combinaties van inkten en papier ontwikkeld met fotolevensduur gemeten in tientallen jaren of langer. De fotolevensduur van sommige inkten van derden wordt gemeten in maanden.

Sla de proefdruk over

Druk geen proefdruk van foto’s af op gewoon papier, tenzij je dat doet om compositie of opmaak te beoordelen. Bij vrijwel alle printers verschillen de kleuren afhankelijk van het papier waarop je afdrukt, vaak dramatisch tussen gewoon papier en fotopapier. Kortom, je kunt de kwaliteit van de foto niet beoordelen aan de hand van een proefdruk.

Zoek een inktbesparende stand

Overweeg de inktbesparende of tonerbesparende modus van je printerdriver te gebruiken (als je printer er een heeft). Dit kan de inktopbrengst verhogen en de kosten per pagina verlagen, in veel gevallen zonder de kwaliteit merkbaar aan te tasten – vooral voor tekst.

Doe een waterbestendigheidstest

Doe je eigen tests, zodat je weet hoe voorzichtig je met je foto’s moet omgaan. Meteen na het printen van vier kopieën van een foto, pak je er een met vochtige vingers aan om te zien of hij vlekt, en druppel je wat water op een andere, waarbij je de druppels laat opdrogen om te zien of ze effect hebben. Wacht een dag en herhaal met de andere twee foto’s om te zien of ze beter bestand zijn als ze droog zijn.

Doe een krasbestendigheidstest

Doe ook je eigen krasbestendigheidstest. Druk 10 of 12 foto’s af en schuifel een paar keer door het pak, zoals iemand zou doen als je hem een stapeltje foto’s gaf om te bekijken. Zoek dan zorgvuldig naar oppervlakkige krassen die misschien alleen vanuit sommige hoeken te zien zijn.

De vijf grootste fouten bij het kopen van een printer

Als je hier kijkt ben je tenminste geïnteresseerd in een nieuwe printer. Misschien is de huidige printer gewoon niet goed genoeg meer, heb je nu een nieuwe printer nodig omdat je er nog geen hebt of een van de andere redenen. Het goede nieuws is dat er honderden printers zijn waaruit je kunt kiezen, maar het slechte nieuws is dat de meeste mensen fouten maken bij het kiezen van hun volgende printer – fouten die er later toe kunnen leiden dat ze ontevreden zijn over de printer.

Laten we beginnen met het bespreken van enkele van de fouten die de meeste mensen maken bij het kiezen van niet alleen hun volgende hoogwaardige printer, maar ook hun toner cartridges, inkt en toner toebehoren, en al het andere dat met hun printer te maken heeft. Hieronder staan vijf van die fouten en wat je eraan kunt doen, zodat je uiteindelijk de absoluut beste printer vindt

 

Fout #1 – Niet bepalen wat je met de printer wil doen

Laten we eerlijk zijn, als het om printers gaat zijn er zo veel soorten verkrijgbaar dat het heel gemakkelijk is om een beetje in de war te raken. Printers kunnen immers bekabeld of draadloos zijn, zwart-wit of kleur, standaard of verkrijgbaar met andere functies zoals scannen, en kunnen zelfs functies bieden als afdrukken in de cloud en afdrukken van foto’s en meer.

Voordat jij je volgende printer koopt, stel je jezelf eerst een paar vragen. Wat voor afdruksnelheden heb je nodig? Ga je foto’s afdrukken of alleen tekstdocumenten? Ga je standaardpapier gebruiken of dikker papier omdat je brochures of ander promotiemateriaal gaat afdrukken? Druk je alleen documenten van standaard formaat af, of ben je ook van plan om banners of groot formaat pagina’s af te drukken? Al deze antwoorden zijn van invloed op de printer die je uiteindelijk koopt, dus ze moeten zorgvuldig overwogen worden voor je verder gaat

Fout #2 – Een oude printer kopen omdat het een ‘koopje’ is

Nogmaals, de technologie ontwikkelt zich snel, en als je een goede printer wilt, moet je met dezelfde snelheid meebewegen. Oudere printers mogen dan geweldig werken en fantastisch uitziende documenten produceren, dat wil niet zeggen dat ze probleemloos zijn. Veel oudere printers werken gewoon niet met de huidige besturingssystemen, dus als je vertrouwt op zip drives en USB poorten omdat je gewend bent van de ene printer op de andere over te schakelen om al je afdrukken gedaan te krijgen, zullen die oudere printers je waarschijnlijk niet meer kunnen bedienen.

Gelukkig vermelden de fabrikanten die printers maken in hun promotiemateriaal en op de verpakking uitvoerig alle versies en besturingssystemen waarmee hun printers gemaakt zijn, zodat het gemakkelijk is om zeker te weten of de printer die je overweegt te kopen geschikt is voor je computer en andere elektronische apparatuur.

Als je twijfelt, koop de printer dan niet. Het laatste wat je wilt is een dure printer kopen om er vervolgens achter te komen dat hij met geen van je apparaten werkt, en dat gebeurt vaker dan je denkt.

Fout #3 – Alleen rekening houden met de prijs van de printer en verder niets

Als je denkt dat de beste tijd om een printer te kopen is wanneer hij in de uitverkoop is, denk dan nog eens goed na. Hoewel het geweldig is een goede printer met korting te krijgen, moet je ook met andere dingen rekening houden. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de andere voordelen die deze printers bieden, zoals hun Wi-Fi-mogelijkheid, hoeveel hun inktpatronen kosten, en natuurlijk met de kwaliteit van de afgedrukte documenten zelf.

Niemand die ooit een printer koopt heeft het idee dat, “zolang ik er mijn werk maar mee kan doen, ik het goed vind”. In plaats daarvan wil je telkens geweldige kwaliteit als er iets van die printer rolt, dus op de lange duur zullen kwaliteit, gebruikskosten, en technologische vooruitgang veel belangrijker zijn dan de prijs van de printer alleen. Maar niet getreurd, want de printer waar je net verliefd op bent geworden zal waarschijnlijk binnenkort in de uitverkoop gaan, dus de juiste printer voor de juiste prijs krijgen is altijd gemakkelijker dan je denkt.

Fout #4 – Denken dat alle printers precies hetzelfde zijn

Er zijn nu standaard printers en fotoprinters, en zowel laser- als inkjetprinters, dus als je vooral documenten gaat afdrukken of full-color foto’s gaat afdrukken, heeft dat direct invloed op de soort printer die je uiteindelijk kiest. Het afdrukken van foto’s vraagt speciaal papier en speciale printers, en evenzo is een fotoprinter nutteloos als je alleen maar standaard documenten wilt scannen en afdrukken.

Ook hier komt het er op neer dat je moet beslissen waarvoor jij je printer zult gebruiken, en welke accessoires je nodig hebt om je projecten te realiseren. Zelfs gebruikers van digitale camera’s moeten daar rekening mee houden als ze rechtstreeks met die camera gaan afdrukken, want als het er op aan komt moet je elk detail van je werk – en van de eigenschappen en voordelen van de printer – in overweging nemen voor je een definitieve beslissing neemt over welke printer je gaat kopen.

Ga er nooit van uit dat alle printers gelijk zijn, en overweeg elk detail van een bepaalde printer voor je besluit hem te kopen. Het zal je op de lange duur geld besparen.

Fout #5 – Geen rekening houden waar de printer komt te staan

Vooral als je gebruik wilt maken van draadloos afdrukken, moet je bedenken waar je de printer zult plaatsen als je hem eenmaal thuis of op je werk hebt. Je kunt je printer bijvoorbeeld niet in je slaapkamerkast zetten als het meeste van je afdrukken via een bekabeld systeem gebeurt, en als de plank die je gebruikt om je printer op te zetten klein is, moet je er een kiezen die smal is en inklapbare invoerladen heeft.

Natuurlijk mag dit geen excuus zijn om je printer alleen op basis van de kosten per pagina of pagina’s per inktpatroon te kiezen. Nogmaals, alle dingen in overweging nemen is het slimste wat je kunt doen bij het kiezen van de juiste printer, en inderdaad, dit is de enige manier om uit te komen bij een printer die je heel lang zult blijken te gebruiken.

Deze eenvoudige overwegingen zijn gemakkelijk te onthouden, en ze kunnen allemaal van cruciaal belang zijn als je een nieuwe printer nodig hebt. Je bent nu uitgerust om op pad te gaan en een geweldige printer voor een goede prijs te kiezen die ook nog eens perfect aan al je afdrukbehoeften voldoet.

De vijf beste printers van dit moment

Natuurlijk zijn er onwijs veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuwe printer gaat kopen. Daarom hebben we veel verschillende online recensies gelezen en beoordelingen gelezen van experts met betrekking tot printers. Zo weten we precies welke printers de experts aanbevelen en welke printers de beste klantervaringen hebben. Want uiteindelijk moeten wij als consument de printer zelf gebruiken. Hieronder kun je de vijf beste opties vinden wanneer het gaat om het vinden van de best mogelijke printer.

De conclusie over de beste printer

Een printer kopen is natuurlijk een beslissing die invloed gaat hebben op jouw productiviteit. Koop daarom altijd een printer die precies aan al je behoeften kan voldoen. Maar de meest geschikte vinden is een tijdrovende en zeer moeizame klus.

In dit artikel hebben we enkele van de meest opvallende factoren genoemd waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een printer, om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor de beste printer. Door alle hierboven genoemde factoren te lezen kun je zelf een goede keuze maken. Of je kunt kijken naar een van de vijf printers die we hieronder bespreken.

1. HP Officejet Pro 7740 Wide Format All-in-One - Anmeldelse

Specificaties
 • Printtechnologie: Inkjet
 • Merk: HP
 • Modelnaam: HP OfficeJet Pro 7740

Meer Specificaties: Compatibele apparaten - Mobiele apparaten; Lees verder

Zie prijzen
86

Uddybende anmeldelse af HP Officejet Pro 7740 Wide Format All-in-One

De HP OfficeJet Pro 7740 all-in-one inkjet heeft een overtuigende combinatie van een lage prijs, een uitstekende afdrukkwaliteit, en de mogelijkheid om documenten tot tabloid formaat (11 bij 17 inch) af te drukken, te scannen en te kopiëren.

De 7740 is groot en zwaar, meet 15,1 bij 23 bij 18 inch en weegt bijna 20 kilo, dus hij kan het beste op een eigen tafel of bank staan en door twee personen verplaatst worden. De standaard papiercapaciteit is 500 vel tot tabloid-formaat (11-bij-17) papier, verdeeld over twee laden voor 250 vel. Hij heeft een maximale maandelijkse gebruikscyclus van 30.000 pagina’s en een aanbevolen maandelijkse gebruikscyclus van maximaal 1.500 vel. Hij bevat een auto-duplexer voor dubbelzijdig afdrukken.

De 7740 heeft een goede keuze aan zowel bedrade als draadloze afdrukmogelijkheden. Hij heeft USB voor aansluiting op een computer en Ethernet voor aansluiting op een bekabeld LAN. (experts testten hem via een Ethernet verbinding, met de stuurprogramma’s geïnstalleerd op een computer met Windows 10 Professional.) Hij heeft ingebouwde Wi-Fi, en ondersteunt HP wireless direct-HP’s eigen equivalent van Wi-Fi Direct. Hij is geschikt voor Apple AirPrint, en ondersteunt afdrukken vanuit cloud print. Hij bevat PCL stuurprogramma’s, maar geen PostScript.

De afdrukkwaliteit is een sterk punt van de 7740. Tijdens de test produceerde de printer bovengemiddelde kwaliteit tekst voor een inkjet, uitstekende afbeeldingen en iets bovenmaatse foto’s. Tekst zou goed genoeg moeten zijn voor elk zakelijk gebruik, behalve als je kleine lettertypes nodig hebt, wat niet altijd het geval is met inkjets.

Het enige, weliswaar kleine, minpuntje in de grafische voorstellingen was wat lichte banding in een paar achtergronden, die de meeste mensen waarschijnlijk niet eens zouden opvallen. De combinatie van tekst en beeld zou prima moeten zijn voor PowerPoint hand-outs voor klanten of collega’s waarop je indruk wilt maken, formele rapporten, en basis marketing materiaal. De fotokwaliteit is een tikje beter dan wat je misschien zou verwachten als je jouw foto’s laat afdrukken bij een budget winkel.

De HP OfficeJet Pro 7740 biedt een krachtige combinatie van hoge snelheid, uitstekende uitvoerkwaliteit, ruime papiercapaciteit, een goede reeks aansluitmogelijkheden, en vooral de mogelijkheid om op papier tot tabloid formaat af te drukken. Misschien voor sommige mensen wat te groot voor een standaard printer, maar de kwaliteit en de capaciteit zijn het zeker meer dan waard.

2. HP DeskJet 3760 All-in-One - Anmeldelse

Specificaties
 • Printtechnologie: Inkjet
 • Merk: HP
 • Modelnaam: HP DeskJet 3760

Meer Specificaties: Compatibele apparaten - Mobiele apparaten; Aansluitingstechnologie - Wireless, Wi-Fi; Lees verder

Zie prijzen
82

Uddybende anmeldelse af HP DeskJet 3760 All-in-One

De HP DeskJet 3760 is een terugkeer naar de wereld van de ultra-budget multifunctionele fotoprinters. Een jaar of tien geleden maakten de meeste grote printerfabrikanten fotoprinters – apparaten met een klein formaat die als enige taak hadden om foto’s af te drukken, meestal vanaf pc’s of Macs die via USB waren aangesloten. Om een aantal redenen raakten ze uit de gratie, maar HP zet deze ontwikkeling weer in gang door ons te vragen foto’s van mobiele apparaten (maar ook computers) af te drukken op zijn nieuwe Deskjet 3760.

De DeskJet 3760 is een aantrekkelijk apparaat, met een felblauw en wit frame dat doet denken aan HP’s Chromebook-serie van drie jaar geleden. Het is leuk, hoewel het zeker niet geschikt is voor degenen die ingetogen, beige printers willen die gemakkelijk kunnen worden weggestopt. In tegenstelling tot de meeste HP-printers wordt het papier aan de achterkant uit een uittrekbare lade gehaald en aan de voorkant in een uittrekbare lade geplaatst – dit doet meer denken aan een Epson machine.

De printer heeft een enkele USB poort aan de achterkant, maar hij is veel veelzijdiger als je hem aansluit op je thuis Wi-Fi-netwerk, dan krijg je namelijk toegang tot extra afdrukmogelijkheden. HP levert een nieuwe app in zowel Android als iOS smaken, die de printer onmiddellijk herkent en heel gemakkelijk is voor het afdrukken van foto’s. Er is ook de mogelijkheid om op zelfklevend papier te printen voor meer vrijblijvende fotosessies.

HP geeft de DeskJet 3760 een snelheid van 8,0 PPM in zwart-wit en 5,5 PPM in kleur. In tests van experts haalde hij 3,8PPM op een tekstdocument van 5 pagina’s in zwart-wit, oplopend tot 4,4PPM bij de test van 20 pagina’s. Deze resultaten zijn nauwelijks meer dan de helft van de nominale snelheid. Het vijf pagina’s tellend tekst- en kleurendocument gaf 1.1 PPM, slechts 20% van de nominale verwerkingssnelheid.

De afdrukkwaliteit is goed op gewoon papier, hoewel zwarte tekst en omgekeerde tekst wat uitloopt, en wit op zwart een beetje onduidelijk is. Fotoprints zijn helder en goed van kleur, en even goed met pastelkleurige landschappen als levendige portretten.

Als je vooral een klein-formaat printer nodig hebt, waarmee je af en toe brieven en foto’s kunt afdrukken en af en toe een rekening kunt scannen, dan is dit misschien precies wat je nodig hebt.

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Printer

Welk merk printer is het beste?

Als het om iets als je printer gaat dan doe je er goed aan van tevoren goed onderzoek te doen. Onderzoek de verschillende printermerken die er zijn en bepaal welke voor jou het beste is. Er is er een voor iedereen, van HP tot Canon, van Epson tot Brother, en van Kyocera tot Lexmark! Binnen deze merken is er ook een groot scala aan mogelijkheden, met verschillende prijzen en mogelijkheden.

Is het mogelijk een printer te gebruiken zonder computer?

Met de vooruitgang van de mobiele print technologie is het nu mogelijk om alle traditionele taken die met een printer te maken hebben uit te voeren zonder een computer te gebruiken. Je kunt je mobiele telefoon gebruiken om documenten af te drukken, te kopiëren, te scannen en te faxen. Dat is veel handiger dan het meeslepen van een grote, logge printer.

Wat zou de ideale snelheid van een printer moeten zijn?

Hoe snel je printer moet zijn hangt grotendeels af van hoeveel werk je in de kortst mogelijke tijd wilt doen. Ter verduidelijking, 30 pagina’s per minuut printers worden als “snel” beschouwd, terwijl 100 pagina’s per minuut printers als “bedrijfs- en professioneel niveau” worden beschouwd.”

Hoe kom ik achter de totale eigendomskosten van mijn printer?

De totale eigendomskosten van een apparaat zijn de verwachte kosten van het apparaat tegen de tijd dat de printer het einde van zijn gebruikscyclus bereikt. Bij de aanschaf van een printer houden veel klanten alleen rekening met de initiële prijs van de machine. Als de nominale waarde van een machine relatief goedkoop is, betekent dit niet noodzakelijk dat de totale eigendomskosten hetzelfde zullen zijn. Sterker nog, in veel gevallen kunnen goedkopere printers op de lange termijn duurder uitvallen. Vervangende onderdelen, inkt en toner dragen allemaal bij aan de totale eigendomskosten van een machine, dus die goedkope machine kan veel duurder blijken dan de meeste mensen in eerste instantie hadden gedacht.

Bronnen

Het is voor ons belangrijk dat we genoeg informatie halen uit verschillende bronnen. Hieronder kun je een greep zien van de bronnen die we hebben gebruikt om dit artikel over het vinden van de beste printer te schrijven. Zo weet je ook gelijk waarom we zeker zijn dat dit genoeg duidelijke informatie bevat over het vinden van de beste printer.

Consumentenbond.nl
De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die ze via hun eigen media publiceren. Het doel is consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzes te maken met respect voor mens en milieu. Men heeft hierbij gekozen voor een vereniging met als doel op te komen voor de belangen van de consument. De Consumentenbond neemt een onafhankelijke positie in los van politieke belangen of de belangen van het bedrijfsleven. De Consumentenbond is een vereniging van en voor consumenten zonder winstoogmerk.
https://www.consumentenbond.nl/printer

PCMag.com
PCMag.com is een toonaangevende autoriteit op het gebied van technologie, en levert op laboratoria gebaseerde, onafhankelijke beoordelingen van de nieuwste producten en diensten. Hun deskundige analyses en praktische oplossingen helpen consumenten betere beslissingen te nemen bij het kopen en meer uit technologie te halen. Al 40 jaar is het verdienen en behouden van het vertrouwen van hun lezers de hoogste prioriteit bij PCMag. De redactie is vastbesloten een aantal verschillende principes te volgen, die ervoor zorgen dat ze altijd journalistiek van topkwaliteit leveren waar consumenten op kunnen vertrouwen.
https://www.pcmag.com/picks/the-best-printers

Techrader.com
Ze zijn dol op technologie! Daarom vertellen ze je op een eerlijke, onbevooroordeelde manier wat ze ervan vinden. Dat kunnen ze beloven omdat TechRadar de grootste in het VK gevestigde site voor nieuws en recensies over consumenten technologie is (en nu snel groeit in de VS en Australië), hun redactionele onafhankelijkheid wordt gesteund door het feit dat ze onafhankelijke testen doen in hun eigen TechRadar Labs.
https://www.techradar.com/news/best-home-printer

Debeste.com
Dit is een Nederlandse website waar ze aangeven welke printers ze als het beste beschouwen en waarom. Daarbij zijn er producten terug te vinden in verschillende prijsklassen. De pagina is bovendien makkelijk opgezet, waardoor je veel overzicht hebt.
https://debeste.com/printer/

Zie ook

Bekijk meer van ons beste in testartikelen

Heb je het druk? Bekijk het product dat het beste presteert in tests.
Beste getest
HP OfficeJet 250 Mobile Printer 92
Terug naar boven

De score wordt berekend van 1 tot 100 op basis van geselecteerde factoren:

 • Gebruikersrecensies tellen mee voor 70%.
 • De prijs telt mee voor 15%.
 • Expertbeoordelingen tellen mee voor 10%.
 • En geselecteerde specificaties tellen mee voor 5%.