De beste Koptelefoon met Microfoon in test 2022 - Toppricer

De beste Koptelefoon met Microfoon in test 2022

In dit artikel hebben wij 0 van de beste Koptelefoons met Microfoon verzameld die er op dit moment te koop zijn. De Koptelefoons met Microfoon hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 0 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke Koptelefoon met Microfoon beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste Koptelefoon met Microfoon voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende Koptelefoons met Microfoon en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: freelance
0 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
0 Producten
Laatst bijgewerkt: Sep 6, 2022
84 uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Ons beste voor de prijs zal binnenkort worden gevonden
Best in test wordt binnenkort gestemd
Onze premium selectie vindt u binnenkort

Als jouw koptelefoon over een (ingebouwde) microfoon beschikt kun je gesprekken voeren, meetings bijwonen of berichten inspreken zonder je handen te hoeven gebruiken of gestoord te worden door je omgeving. Erg handig als je gebeld wordt terwijl je op de fiets zit of veel thuis aan het werk bent.

Een zoektocht naar de beste koptelefoon met microfoon kan een hele opgave lijken. Vandaag de dag zijn er honderden varianten verkrijgbaar en daarom kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Er is een koptelefoon voor iedereen: of jij nu het liefst een in-, on- of over-ear koptelefoon draagt, je een groot budget hebt of op zoek bent naar de beste koptelefoon met microfoon onder 100 euro. Om je een beetje op weg te helpen hebben we in dit artikel de belangrijkste punten waar je op moet letten op een rijtje gezet en we hebben een overzicht van de beste koptelefoons met microfoon van dit moment opgesteld.

 

Wat kun je met een koptelefoon met microfoon?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen een koptelefoon met microfoon aan te schaffen. Je kunt een dergelijke koptelefoon dragen in de auto, op de fiets of gewoon thuis. De meeste van deze koptelefoons beschikken over noice canceling waardoor omgevingsgeluiden gedempt worden. Ook kun je deze koptelefoons draadloos gebruiken. Erg handig als je gebeld wordt terwijl je aan het fietsen of autorijden bent. En dat niet alleen, ook thuis of kantoor is het dragen van een koptelefoon erg fijn. Zeker als deze over een microfoon beschikt. Hierdoor kun je gemakkelijk gesprekken voeren, meetings beluisteren of gespreksopnamen maken. Daarnaast zit een koptelefoon ook erg comfortabel. Je kunt hem moeiteloos de hele dag dragen.

Voordelen van een koptelefoon met microfoon

De koptelefoon met microfoon kent vele voordelen. Zo kun je je helemaal afsluiten van de buitenwereld van de buitenwereld. Je wordt niet afgeleid door je omgeving en geniet van kraakhelder geluid. Handig tijdens het beluisteren van online trainingen of het bijwonen van meetings. Een ander voordeel van een koptelefoon is dat je tijdens het bellen je handen vrij houdt. Je kunt dus gesprekken voeren of meetings beluisteren, maar houdt je handen vrij voor andere dingen.

Ook kan een koptelefoon met ingebouwde microfoon nek-, schouder- en rugklachten voorkomen. Doordat je niet met je smartphone aan je oor hoeft te zitten, ontzie je druk op je armen en schouders. Daarnaast houd je beide handen vrij waardoor je aantekeningen kunt maken zonder je telefoon tussen je schouder en oor hoeft te klemmen. Het volume is gemakkelijk aan te passen via de oorschelp waardoor je niet meer voorover hoeft te buigen om je collega beter te verstaan. Als je veel werkt, dan is een koptelefoon ideaal. Je kunt een correcte werkhouding aanhouden waardoor je van een gezondere werkomgeving geniet.

Waar moet je op letten voor je een koptelefoon met microfoon aanschaft?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten in je zoektocht naar de beste koptelefoon met microfoon. Allereerst uiteraard de kwaliteit van de microfoon. Je wilt dat anderen jou goed kunnen horen. Ook moet de koptelefoon gemakkelijk te bedienen zijn, comfortabel zitten en over een goede geluidskwaliteit beschikken.

Vaak gebruik je een koptelefoon voor meerdere doeleinden. Naast dat je er gesprekken mee wilt voeren, wil je er wellicht ook muziek mee kunnen luisteren of mee kunnen gamen. De volgende punten kun je in overweging nemen voor je een koptelefoon aanschaft:

 • Kwaliteit van de microfoon: Allereerst is het belang dat de microfoon van hoge kwaliteit is. Je wilt goed verstaanbaar zijn, zonder gestoord te worden door bijgeluiden of ruis. Sommige koptelefoons met microfoons kun je bedienen met Alexa of Google Assistant. Als je deze functie graag wilt gebruiken, let hier dan op voor aanschaf.
 • Bediening van de koptelefoon: Je wilt een koptelefoon hebben die gemakkelijk te bedienen is. Je wilt natuurlijk niet te veel handelingen uit hoeven voeren bij een inkomende oproep.
 • Noice canceling: Bij een koptelefoon met microfoon is ook de noice canceling van belang. Deze elimineert omgevingsgeluiden waardoor je je optimaal kunt concentreren op je gesprekken. Meestal bedien je deze functie door op de oorschelp te tikken. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je omgevingsgeluiden wel of niet door wilt laten.
 • Comfort: Als je je koptelefoon veel draagt, is het uiteraard belangrijk dat hij lekker zit. Oorschelpen en een hoofdband gemaakt van zachte materialen zitten over het algemeen het lekkerst. Op deze manier voorkom je een drukkend gevoel. Veel koptelefoons hebben een verstelbare hoofdband zodat hij altijd perfect aansluit.
 • Design: Dit is een kwestie van smaak. Ga je liever voor een strak design zonder te veel poespas of geef je de voorkeur aan een model met veel kleur en unieke details? Sommige modellen zijn opvouwbaar. Je kunt deze koptelefoons gemakkelijker opbergen en meenemen op reis. Ze nemen immers weinig ruimte in beslag in je tas. Als je veel onderweg bent dan is een opvouwbare koptelefoon ideaal.
 • Batterij: Je wilt zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van je koptelefoon, zonder tussendoor op te laden, en daarom is ook de batterijcapaciteit van belang. De meeste koptelefoons gaan lang mee; van 20 tot 40 uur op één volle batterij. Sommige modellen zijn uitgerust met een ‘quick charge’ functie; na slechts een aantal minuten laden kun je urenlang gesprekken voeren of meetings bijwonen.

Over ear of on ear koptelefoon: wat zijn de verschillen?

Je kunt bij een koptelefoon uit twee verschillende draagwijzen kiezen, on of over ear. Een on ear koptelefoon draag je op je oren, een over ear koptelefoon valt over je oren waardoor je beter wordt afgesloten van de buitenwereld.

On ear koptelefoon

Dit type koptelefoon rust op je oren. Hij is vaak lichter van gewicht en kleiner van formaat dan een over ear koptelefoon. Hierdoor is hij gemakkelijker mee te nemen op pad. Echter, omgevingsgeluiden blijven hoorbaar. Dit kan een nadeel, maar ook een voordeel zijn. In het verkeer bijvoorbeeld is een on ear koptelefoon een stuk veiliger. Een nadeel is het comfort. Doordat de oorkussens op je oor drukken, kunnen on ear koptelefoons sneller pijn doen en een drukkend gevoel veroorzaken.

Over ear koptelefoon

Dit type koptelefoon valt over je oren heen waardoor je jezelf beter kunt afsluiten van de buitenwereld. Dit is erg prettig als je je in lawaaierige omgeving bevindt, zoals op kantoor of buitenshuis. Je blijft je muziek of gesprek goed horen waardoor je het volume niet harder hoeft te zetten. Echter, de oorschelpen zijn een stuk groter waardoor je deze koptelefoons minder gemakkelijk mee neemt op pad. Een over ear koptelefoon drukt niet op je oren waardoor hij bij lange gesprekken of luistersessies een stuk comfortabeler zit.

Welke koptelefoon is het best?

Ieder type kent zijn eigen voor- en nadelen. Er is geen draagwijze die als ‘beter’ bestempeld kan worden. Wat het best is voor jou, is een erg persoonlijke keuze. Een over ear koptelefoon is over het algemeen beter voor je oren en gehoor. Dit omdat dit type koptelefoon meer omgevingsgeluiden elimineert waardoor je je geluid niet harder hoeft te zetten om een ander te verstaan of om van je muziek te genieten.

Het beste uit je koptelefoon met microfoon halen

Als je een koptelefoon hebt aangeschaft en je wilt er optimaal van kunnen genieten, moet je er goed voor zorgen. Koptelefoons zitten vol met kwetsbare componenten en dunne draadjes. Als je voorzichtig met je koptelefoon omgaat, gaat hij jarenlang mee. Dit en onderstaande tips zorgen ervoor dat je het beste uit je koptelefoon halen kan.

Je koptelefoon inspelen

Net als luidsprekers met je ook je koptelefoon een tijdje inspelen. De mechanische componenten gaan steeds een beetje beter werken. Vaak merk je dit verschil al na zo’n tien uur speeltijd. Je kunt je koptelefoon gerust een nachtje muziek laten afspelen op gemiddeld volume. Als je de volgende ochtend opstaat, kun je meteen genieten van een perfect ingespeelde koptelefoon.

Je koptelefoon reinigen

Bij het reinigen van je koptelefoon gebruik je nooit agressieve chemicaliën of stromend water. Dit geldt zelfs voor waterdichte koptelefoons. Gebruik liever een droge, schone doek, een wattenstaafje, een tandenstoker, perslucht of een koude föhn. Je kunt lauw water gebruiken om je eartips te reinigen (uiteraard haal je ze dan wel eerst van de in-ears af).

Je koptelefoon opladen

Koptelefoons hebben energie en kracht nodig om hun werk goed te kunnen doen. Dat betekent dat je je draadloze koptelefoon moet opladen. Het is aan te raden de batterij van je koptelefoon volledig op te laden alvorens je je koptelefoon gebruikt. Meestal duurt dit een uur of twee. Gebruik je koptelefoon niet terwijl deze aan de lader zit. Dit kan de batterij beschadigen en de levensduur drastisch verkorten.

Een bluetooth-koptelefoon koppelen

Hoe koppel je nu precies een bluetooth-koptelefoon? Dat lees je hieronder:

 1. Zorg er allereerst voor dat beide apparaten opgeladen zijn en houdt maximaal één meter afstand tussen de twee.
 2. Schakel de bluetooth in op je smartphone en zet je koptelefoon aan.
 3. Zet je koptelefoon in de detecteerbare modus. Enkel in deze modus kan je koptelefoon nieuwe apparaten vinden.
 4. Houdt je smartphone in de buurt van de koptelefoon. Na een tijdje zal de koptelefoon automatisch op je telefoonscherm verschijnen. Tik op de naam van de koptelefoon en je smartphone maakt nu als het goed is automatisch verbinding.

De vijf beste koptelefoons met microfoon van dit moment

We snappen dat dit behoorlijk wat informatie is omtrent het vinden van de beste koptelefoon met microfoon. Om het wat gemakkelijk te maken hebben we het internet voor je afgezocht, verschillende reviews bekeken, aangehoord wat experts van de verschillende koptelefoons vinden en uiteraard meerdere klantenervaringen gelezen. Dit zijn vijf van de beste koptelefoons met microfoon die je op dit moment kunt krijgen:

1. Sony WH-CH710N, draadloze hoofdtelefoon - Anmeldelse

Specificaties
 • Fabrikant:
 • Model: ‎WHCH710NB.CE7
 • Modelnaam: WHCH710NB.CE7

Meer Specificaties: Compatibele apparaten - Zwart; Kleur - Bluetooth; Draadloze communicatietechnologie - fast_charging, Noise Cancellation, microphone_included; Speciale kenmerken - Kabel; Lees verder

Zie prijzen
86

Uddybende anmeldelse af Sony WH-CH710N, draadloze hoofdtelefoon

We gebruiken natuurlijk alleen maar de beste bronnen om informatie te krijgen over wat de beste koptelefoon van dit moment is. En deze bronnen zijn natuurlijk ook volledig onpartijdig.

Consumentenbond 🇳🇱

https://www.consumentenbond.nl/

De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die ze via hun eigen media publiceren. Het doel is consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzen te maken met respect voor mens en milieu. Men heeft hierbij gekozen voor een vereniging met als doel op te komen voor de belangen van de consument. De Consumentenbond neemt een onafhankelijke positie in los van politieke belangen of de belangen van het bedrijfsleven. De Consumentenbond is een vereniging van en voor consumenten zonder winstoogmerk.

Tweakers 🇳🇱

https://tweakers.net/

Tweakers (voorheen Tweakers.net) is een Nederlandstalige website van DPG Media met nieuws en informatie over hardware, software, games en internet. Het is de grootste elektronica- en technologiewebsite. Tweakers biedt een unieke mix van informatie die bestaat uit nieuws, reviews, product- en prijsinformatie, een Vraag & Aanbod-sectie voor gebruikte producten, shopreviews en een zeer actieve community.

TechRadar 🇳🇱

https://global.techradar.com/nl-nl

TechRadar vertelt op een eerlijke en onpartijdige manier over de nieuwste technologie en wat ze hiervan vinden. Je vindt er reviews en nieuws op het geniet van technologie. TechRader is onafhankelijk. Haar ervaren journalisten werken op kantoren in zowel Turnhout en Oss als internationaal.

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Koptelefoon met Microfon

Wat is noice canceling?

Noice canceling kan ook wel vertaald worden als ruisonderdrukking. Koptelefoons die over deze technologie beschikken dempen geluiden uit je omgeving, zoals verkeer of pratende mensen. Je sluit je met een dergelijke koptelefoon af van de buitenwereld waardoor je je optimaal kunt focussen op je telefoongesprek, je meeting of je muziek.

Zijn er ook koptelefoons met microfoon voor kinderen verkrijgbaar?

Ja zeker! De meeste grote webwinkels bieden koptelefoons aan die speciaal op maat zijn gemaakt voor kinderen. Een voorbeeld van een koptelefoon die erg geschikt is voor kinderen is de JBL JR310BT. Deze koptelefoon is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, heeft een simpel maar modern ontwerp en zit erg comfortabel. Daarnaast is deze koptelefoon voorzien van een begrenzer én een microfoon. Hierdoor kan je kind in contact blijven met vrienden of met leraren.

Hoe bedien je een koptelefoon?

De meeste bekabelde koptelefoons zijn te bedienen via een afstandsbediening die in het snoer verwerkt zit. Hiermee kun je een nummer overslaan of het volume aanpassen. Bij een draadloze koptelefoon zit de afstandsbediening meestal verwerkt in de oorschelp. Door middel van veegbewegingen of drukknoppen pas je de instellingen aan. Ook kun je sommige koptelefoons aansturen via spraakopdrachten.

Moet je een draadloze koptelefoon altijd opladen?

Ja. Draadloze koptelefoon zijn voorzien van een accu en dus moet je deze altijd opladen. Met een volle batterij kun je uren vooruit. In de meeste gevallen wordt de laadkabel meegeleverd.

Oordopjes of een koptelefoon: zit er verschil in de geluidskwaliteit?

Ja. Voor het allerbeste geluid kun je het best voor een on-ear of over-ear koptelefoon gaan. In deze koptelefoons zit simpelweg veel meer ruimte voor isolatie en techniek.

Wat zijn handige accessoires bij een koptelefoon met microfoon?

De meeste koptelefoons worden geleverd met alle benodigde kabels en een reishoes. Andere accessoires die handig kunnen zijn, zijn een koptelefoonstandaard of een powerbank zodat je onderweg nooit met een lege batterij komt te zitten. Ook kan een splitter of een autolader erg handig zijn.

Bronnen

We gebruiken natuurlijk alleen maar de beste bronnen om informatie te krijgen over wat de beste koptelefoon van dit moment is. En deze bronnen zijn natuurlijk ook volledig onpartijdig.

Consumentenbond 🇳🇱

https://www.consumentenbond.nl/

De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die ze via hun eigen media publiceren. Het doel is consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzen te maken met respect voor mens en milieu. Men heeft hierbij gekozen voor een vereniging met als doel op te komen voor de belangen van de consument. De Consumentenbond neemt een onafhankelijke positie in los van politieke belangen of de belangen van het bedrijfsleven. De Consumentenbond is een vereniging van en voor consumenten zonder winstoogmerk.

Tweakers 🇳🇱

https://tweakers.net/

Tweakers (voorheen Tweakers.net) is een Nederlandstalige website van DPG Media met nieuws en informatie over hardware, software, games en internet. Het is de grootste elektronica- en technologiewebsite. Tweakers biedt een unieke mix van informatie die bestaat uit nieuws, reviews, product- en prijsinformatie, een Vraag & Aanbod-sectie voor gebruikte producten, shopreviews en een zeer actieve community.

TechRadar 🇳🇱

https://global.techradar.com/nl-nl

TechRadar vertelt op een eerlijke en onpartijdige manier over de nieuwste technologie en wat ze hiervan vinden. Je vindt er reviews en nieuws op het geniet van technologie. TechRader is onafhankelijk. Haar ervaren journalisten werken op kantoren in zowel Turnhout en Oss als internationaal.

Terug naar boven

De score wordt berekend van 1 tot 100 op basis van geselecteerde factoren:

 • Gebruikersrecensies tellen mee voor 70%.
 • De prijs telt mee voor 15%.
 • Expertbeoordelingen tellen mee voor 10%.
 • En geselecteerde specificaties tellen mee voor 5%.