De beste Inbouw Oven in test 2022 - Toppricer

De beste Inbouw Oven in test 2022

In dit artikel hebben wij 0 van de beste Inbouw Ovens verzameld die er op dit moment te koop zijn. De Inbouw Ovens hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 0 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke Inbouw Oven beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste Inbouw Oven voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende Inbouw Ovens en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: freelance
0 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
0 Producten
Laatst bijgewerkt: Sep 6, 2022
68 uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Ons beste voor de prijs zal binnenkort worden gevonden
Best in test wordt binnenkort gestemd
Onze premium selectie vindt u binnenkort

Een inbouw oven zit netjes weggewerkt in een keukenkastje. Hierdoor kun je hem gemakkelijk in kleinere keuken plaatsen en past hij goed bij de stijl van je keuken. En, door je oven in te bouwen, oogt je keuken rustiger. Er zijn ontzettend veel verschillende inbouw ovens verkrijgbaar dus er zit er vast en zeker ook eentje voor jou bij. Ovens verschillen in functionaliteit en ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De meeste inbouw ovens zijn heteluchtovens met een ventilator.

De aanwezigheid van een grillfunctie kan erg handig zijn, deze kun je gebruiken voor het grillen van vlees, vis of groenten. Ook zou je er voor kunnen kiezen een multifunctionele combi-oven aan te schaffen. Deze ovens zijn voorzien van een stoomoven of een magnetron. Door één apparaat met verschillende functies aan te schaffen bespaar je een hoop ruimte in je keuken. Vind je het schoon schrobben van de oven ook zo’n vervelend klusje? Ga dan op zoek naar een oven met een zelfreinigingssysteem.

Zoals je ziet kan de zoektocht naar de juiste inbouw oven een behoorlijke opgave lijken.  Om je een beetje op weg te helpen vind je hier verschillende aandachtspunten en een overzicht van de beste inbouw ovens van dit moment.

 

Waar moet je op letten voor je een inbouw oven aanschaft?

Overheerlijke ovenschotels, taarten en broden: met een goede inbouw oven is het allemaal mogelijk. Een oven is niet onmisbaar, maar wel erg handig. Je bereidt er de lekkerste gerechten mee, zoals geroosterde kip, taarten en ovenschotels. Sommige ovens hebben zelfs een stoomfunctie.

Voor je een inbouw oven aanschaft, is het belangrijk dat je nadenkt over wat voor soort oven het best bij jou en je keuken past. Waar wil je de oven voor gebruiken? Welke functies vind je belangrijk? En, hoeveel ruimte heb je in je keuken voor een oven? Onderstaande informatie helpt je bepalen welke inbouw oven het best bij je past:

1. Formaat van de oven

Als je een inbouw oven wilt aanschaffen, is het allereerst belangrijk dat je je keuken goed opmeet. Het zou zonde zijn als je een oven hebt aangeschaft, maar hij net te klein of groot is waardoor hij niet past. Naast de nishoogte, meet je ook de nisbreedte en de nisdiepte op. Er zijn twee standaardhoogtes voor inbouw ovens: 45 en 60 centimeter. De nisbreedte zit standaard tussen de 55 en 60 cm in en de standaard diepte bedraagt ongeveer 55 cm.

Meestal zijn de nismaten van de oven kleiner dan de hoogte en breedte van de oven zelf. Daarnaast is de achterkant van de oven minder breed dan de voorkant. Hierdoor sluit de achterkant van de oven perfect in de nis, terwijl de voorkant precies op je keukenkastjes aansluit.

2. Soorten ovens

Je kunt kiezen uit drie soorten ovens: een stoomoven, een combi oven of een solo oven. Welke het beste is voor jou hangt af van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Gebruik je de oven voornamelijk om mee te bakken?
 • Bereid je voornamelijk één gerecht of meerdere gerechten tegelijkertijd?
 • Wil je de oven ook als magnetron kunnen gebruiken?
 • Wil je naast bakken ook kunnen stomen?

Ovens om in te bakken

Ben je op zoek naar een oven omdat je graag broden en taarten bakt? Dan kun je het best voor een oven met enkel boven- en onderwarmte kiezen. Dit zijn degelijke ovens zonder onnodige extra functies. Met een boven- en onderwarmte oven verwarmen en rijzen je taarten gelijktijdig. Het resultaat is een appeltaart net zo mooi en lekker als die je oma vroeger bakte.

Bereiden van meerdere gerechten tegelijkertijd

Als je op meerdere inschuifhoogtes tegelijkertijd wilt bakken, dan kun je het best voor een heteluchtoven gaan. Je kunt er met gemak meerdere ovenschalen in kwijt. Een heteluchtoven is ook perfect voor het bereiden van grote gerechten, zoals een overheerlijke kip of kalkoen voor de feestdagen.

Oven met een magnetronstand

Twijfel je tussen een magnetron en een oven en heb je geen ruimte voor beide? Dan is een combi oven waarschijnlijk het meest geschikt voor jou. Deze ovens hebben naast een oven- ook een magnetronfunctie. Je bakt er niet alleen overheerlijke appeltaarten in, maar kunt er ook gemakkelijk etenswaren in ontdooien en maaltijden in opwarmen.

Gerechten stomen

Een stoomoven zet water om in stoom, deze stoomt zorgt ervoor dat je gerechten garen. De structuur, vitamines en smaak blijven bij het stomen beter behouden. Sommige stoomovens stomen volwaardig, andere gedeeltelijk. Bij gedeeltelijk stomen wordt enkel stoom toegevoegd aan het begin van de bereiding. Dit is vooral geschikt voor het bakken van taarten en broden. Als je je gerechten volledig wilt stomen, dan kun je het best voor een volwaardige stoomoven gaan. Dit type stoomoven heeft geen ovenfunctie waardoor deze oven dus vooral goed van pas komt als je al een oven hebt.

Oven- en stoomfunctie

De combi stoomoven maakt gebruik van stoom én beschikt over alle standaard ovenfuncties. Zo kun je op een gezonde manier je eten bereiden, zonder beperkt te worden in de mogelijkheden.

3. Ovenfuncties

Ovens kunnen over verschillende functies beschikken die het reinigen en bakken nog gemakkelijker maken. Een van deze functies is de reinigingsfunctie pyrolyse. Dankzij dit programma hoef je je oven niet meer zelf schoon te schrobben, dit gaat namelijk geheel automatisch. Daarnaast hebben sommige ovens vooringestelde programma’s die ervoor zorgen dat je maaltijden altijd perfect gegaard worden.

Pyrolyse

Een pyrolyse oven reinigt zichzelf door vet en vuil op een hoge temperatuur te verbranden. Hierdoor hoef je zelf vrij weinig schoon te maken. Restjes eten en vetvlekken veranderen met één druk op de knop in een aslaag. Het enige dat jij nog hoeft te doen is deze laag wegvegen zodra de oven weer is afgekoeld. Je oven zal hier één a anderhalf uur over doen. Niet iedere oven beschikt standaard over deze functie. Als je het belangrijk vindt dat je nieuwe inbouw oven deze functie heeft, dien je hier dus voor aanschaf goed op letten.

Geautomatiseerde programma’s

Sommige inbouw ovens maken gebruik van geautomatiseerde programma’s. Zodra jij aangeeft welk gerecht je wilt bereiden, kiest de oven automatisch de optimale temperatuur en bereidingstijd. Als de oven geen gewichtssensor heeft moet je in sommige gevallen ook het gewicht nog selecteren. Je hoeft je met een geautomatiseerd programma nooit meer af te vragen welke instellingen je nu ook alweer nodig had voor de perfecte bereiding van dat gerecht. De precieze programma’s verschillen per merk en type.

Opgeslagen instellingen

Eet je graag iedere maandag lasagne? Dan kun je deze instellingen bij sommige ovens opslaan in het geheugen. Zodra je weer lasagne wilt bakken, kiest je oven automatisch de juiste temperatuur en bereidingstijd. Je bent dus iedere week verzekerd van de lekkerste lasagne.

Telescopische rails

Als jouw oven telescopische rails heeft, kun je roosters en bakplaten gemakkelijker in en uit de oven schuiven. Je hoeft ze in dat geval niet te kantelen. Erg handig wanneer je tussendoor nog wat kruiden toe wilt voegen of verschillende gerechten in de oven hebt staan. Ook is de kans op brandwonden met deze rails een heel stuk kleiner.

Zachtsluitende deur

Wil je voorkomen dat de deur in één keer hard dichtklapt? Ga dan op zoek naar een oven met een zachtsluitende deur. Deze deuren slaan nooit hard dicht waardoor je minder snel je vingers bezeert. Ook blijven zachtsluitende deuren een stuk langer mooi.

Coolfront

Het deurtje van een inbouw oven met coolfront blijft koel aan de buitenkant, ook tijdens het gebruik. Je kunt dus probleemloos de deur tijdens het bakken aanraken. Als je kleine kinderen door huis hebt lopen, is een oven met coolfront ideaal.

Kerntemperatuur

Breng jouw kookkunsten naar een hoger niveau met een oven met kerntemperatuur. Deze thermometer bereidt jouw gerecht precies zoals het hoort. Steek de sensor in een stuk vlees en laat hem garen tot de perfecte temperatuur. Het bakken van kip of biefstuk ging nog niet eerder zo gemakkelijk.

Meerdere gerechten tegelijkertijd

Wil jij het voor- en hoofdgerecht tegelijk kunnen afbakken? Ga dan op zoek naar een oven met een turbo heteluchtfunctie. Deze ovens hebben een eigen verwarmingselement rondom de ventilator waardoor warmte gelijkmatig en snel wordt verspreid. Hierdoor kun je op meerdere inschuifhoogtes gerechten bakken.

Opmeten van de nismaten

Voor je op zoek kunt naar de beste inbouw oven, is het van belang dat je de juiste nismaten weet. Deze nismaten bepalen namelijk hoe groot je oven mag zijn. Hieronder lees je hoe je deze maten het best op kunt meten:

Opmeten van de nishoogte

De afstand tussen de onder- en bovenkant van de nis wordt ook wel de nishoogte genoemd. Om de nishoogte op te meten span je een rolmaat van de onderkant van de nis tot de bovenkant. Let er op dat je de rolmaat goed strak trekt, zo weet je zeker dat je de juiste afmetingen bepaalt. Als het niet mogelijk is om je nis leeg te maken, kun je het kastje ernaast gebruiken. Of, als je een oude oven hebt, kun je deze opmeten.

Opmeten van de nisbreedte

Niet alleen de nishoogte, maar ook de nisbreedte is belangrijk. Dit is de afstand tussen de twee zijkanten van de nis. Ook hier span je weer een rolmaat; van de linker- naar de rechterkant van de nis. De meeste inbouw ovens hebben een breedte van 60 cm.

Opmeten van de nisdiepte

Tot slot meet je de nisdiepte op. Dit is de afstand tussen de voor- en achterkant van de nis. Plaats de rolmaat achter in de nis en trek hem helemaal naar voren. Ook hier is het weer van belang dat je de rolmaat zo strak mogelijk houdt.

Inbouw oven voor een IKEA keuken

Voorheen kon je bij de IKEA kiezen uit twee keukensystemen: de FAKTUM of de METOD. Tegenwoordig kun je enkel kiezen voor een METOD model. Beide keukensystemen zijn geschikt voor het inbouwen van een oven. IKEA heeft hier zelfs een handig systeem met verschuifbare planken voor bedacht waardoor je gemakkelijk een plankje lager of hoger kunt plaatsen. Haast iedere oven past hierdoor in de keuken. De standaard ovens van 60 x 60 en 45 x 60 sluiten dan ook perfect aan.

Hoe maak je het best je inbouw oven schoon?

Het schoonmaken van (inbouw) ovens kan een behoorlijk tijdrovend klusje zijn, zeker als er aangekoekte etensresten of vetvlekken in je oven zitten. Het kan soms lijken alsof je oven maar niet schoon te krijgen is, hoe hard je ook schrobt. Volgende tips helpen je bij het schoonmaken van je oven:

Houd je oven schoon

Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn vele manieren waarop je het schoonmaken van je oven zo veel mogelijk beperkt. Bijvoorbeeld door:

 • Een ovenschaal in plaats van een bakplaat of rooster te gebruiken. Als je toch graag een rooster wilt gebruiken, plaats dan een bakplaat bekleed met aluminiumfolie onder je maaltijd.
 • Maak gebruik van aluminiumfolie of bakpapier. Vocht en vet dat tijdens het grillen of bakken vrijkomt, komt dan hierop terecht waardoor je schoonmaakwerk voorkomt.
 • Je kunt kruimels en andere etensresten het best zo snel mogelijk weghalen. Je wilt voorkomen dat deze gaan aankoeken of verbranden.

Oven schoonmaken

Er zijn verschillende manieren waarop je je (inbouw) oven kunt reinigen:

 • Er zijn meerdere producten verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor het schoonmaken van ovens.
 • Leg een plakje citroen voor een minuut of 10 in een ovenschaal in een op 200 graden verwarmde oven. Door de warmte zal het citroensap verdampen waarna het vet zachter wordt en gemakkelijk te verwijderen is.
 • Je kunt een aangekoekte oven ook schoonmaken met baking soda. Doe wat baking soda op een vochtig doekje en maak hier vervolgens de oven mee schoon.
 • Een ovenrooster is goed schoon te maken met twee natte kranten. Plaats de natte kranten op het rooster en maak het rooster de volgende dag schoon met een borstel of doek.

Pyrolyse

Ovens met pyrolyse reinigen zichzelf. Het enige dat jij hoeft te doen is het juiste programma selecteren en de asresten die over blijven verwijderen met een doek. Neem voor je de reiniging start alle roosters en bakplaten, maar ook geleiders uit de oven. Als je deze in de oven laat zitten kunnen ze beschadigen of vervormen. Maak ook eerst de binnenkant van de deur schoon voor je pyrolyse start.

Inbouw oven accessoires

Zodra je je oven hebt aangeschaft wil je natuurlijk meteen aan de slag. De meeste ovens worden geleverd met een ovenrooster en/of een bakplaat. Met onderstaande accessoires kun je het beste uit je nieuwe (inbouw) oven halen:

Telescopische geleiders

Als jouw nieuwe inbouw oven geen ingebouwde telescopische geleiders heeft, kun je ervoor kiezen deze apart aan te schaffen. Met deze geleiders kun je bakplaten nog eenvoudiger uit de oven halen. Je kunt de geleiders gemakkelijk op de bestaande roosters in je oven klikken. Ideaal!

Pizzasteen

Als je graag pizza bakt, is een pizzasteen een onmisbaar accessoire bij je oven. Pizza’s moeten eigenlijk op een constante, hoge temperatuur gebakken worden. Het liefst op zo’n 400 graden. Echter, de meeste inbouw ovens behalen deze temperatuur niet. En, zodra je het deurtje van de oven opent, ontsnapt er lucht waardoor de pizza niet op een constante temperatuur gebakken wordt. De uitkomst is een pizzasteen. Deze houdt de temperatuur in de oven constanter waardoor je altijd van een krokante korst en een goed gegaarde bodem geniet. Ook gaat het bakken over het algemeen een stuk sneller.

Bakplaat

Een bakplaat is een onmisbaar oven accessoire. Bakplaten zijn gemaakt van geëmailleerd gietijzer waardoor warmte uitstekend verdeeld en vasthouden wordt. Hierdoor kunnen je gerechten gelijkmatig garen.

Bakvormen

Bakvormen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende vormen, materialen en maten. Je kunt er taarten, cakes, broden en meer in bakken. Het voordeel van het gebruik van een bakvorm is dat er weinig residu in de oven beland. Hierdoor hoef je je oven minder snel schoon te maken.

Ovenhandschoenen

Met ovenhandschoenen, soms ook ovenwanten genoemd, kun je hete voorwerpen uit de oven tillen, zonder je handen te verbreden. Erg handig wanneer je een bakplaat, bakvorm of bakblik uit de oven wilt halen.

Zo bereid je de lekkerste gerechten in je nieuwe inbouw oven

Je kunt eindeloos veel verschillende gerechten klaarmaken in een oven. Maar, wist je dat de plaats waar je je ovenschaal of bakplaats neerzet invloed heeft op de uiteindelijke smaak van je gerecht? Hieronder lees je waar je je gerechten het best kunt plaatsen:

Bovenste rek

Het bovenste rekje is ideaal voor het grillen van gerechten. Het warmte-element dat bij grillen wordt gebruikt bevindt zich namelijk bovenin de oven. Als je je gerechten van een knapperig laagje wilt voorzien is het bovenste rek dan ook het meest geschikt. Perfect voor bijvoorbeeld het grillen van braadgerechten of knoflookbroden. Wel is het belangrijk dat je goed op blijft letten, op de grillstand kunnen maaltijden namelijk snel verbranden. Het bovenste rek komt ook erg goed van pas als je tegelijkertijd twee platen met koekjes wilt bakken. Zet één plaat op het bovenste rek en de ander in het midden. Wissel ze halverwege om. Het resultaat is gegarandeerd overheerlijk.

Middelste rek

Het standaard rek voor het bereiden van maaltijden in de oven is de middelste. Je kunt dit rek voor de meeste gerechten gebruiken. Doordat je maaltijd in het midden van de oven komt te staan, circuleert de warmte evenredig om je gerecht heen waardoor het aan alle kanten tegelijkertijd kan garen en bakken. Perfect voor het bakken van brownies, cakes, koekjes, ovenschalen en meer. Met het middelste rek zit je eigenlijk altijd wel goed.

Onderin

Maaltijden die je onderin de oven bereid, bevinden zich het dichtst bij de warmtebron. Dit is dan ook de perfecte plek voor het bakken van gerechten die kort bloot moeten worden gesteld aan een hoge temperatuur, zoals pizza’s.

De 5 beste inbouw ovens van dit moment

We snappen dat dit behoorlijk wat informatie is omtrent het vinden van de beste inbouw oven. Om het wat gemakkelijk te maken hebben we het internet voor je afgezocht, verschillende reviews bekeken, aangehoord wat experts van de verschillende inbouw ovens vinden en uiteraard meerdere klantenervaringen gelezen. Dit zijn vijf van de beste inbouw ovens die je op dit moment kunt krijgen:

1. AEG BPS33102ZM - Anmeldelse

Specificaties
 • Energieklasse: A+
 • Energieverbruik (conventioneel): 0.93 kWh
 • Energieverbruik (geforceerde convectie): 0.69 kWh

Meer Specificaties: Inhoud - 72 l; Reinigingsmethode - Pyrolyse; Stoomfunctie - Nee; Softclose - Nee; Hoogte - 59.4 cm; Breedte - 59.4 cm; Diepte - 56.8 cm; Lees verder

Zie prijzen
92

Uddybende anmeldelse af AEG BPS33102ZM

Heteluchtoven die volledig zelf reinigt

Functies: Oven, grill

Inhoud: 72 liter

Maximale temperatuur oven: 300 graden

Aantal kookprogramma’s: 9

Openrichting deur: Horizontaal

Prijs: Vanaf € 499,-

Als je het schoonmaken van de oven maar een vervelend klusje vindt, dan is de AEG BPS33102ZM perfect voor jou. Naast de schoonmaakfunctie heeft de oven ook negen vooringestelde kookprogramma’s. En, ook niet onbelangrijk, een pizzafunctie die voor heerlijke deegbodems zorgt. De ontdooi-functie zorgt ervoor dat je snel gerechten ontdooien kan.

Het bedienen van de oven gaat erg gemakkelijk door middel van de knoppen en het draaisysteem. Dankzij de vijf verschillende insteekniveaus geniet je altijd van perfect gegaarde gerechten. Naast dat de oven een schoonmaakprogramma heeft, is de ovendeur ook verwijderbaar waardoor je tijdens het schoonmaken overal nog gemakkelijk bij komt. Heb je kleine kinderen? Ook dan komt deze oven goed van pas. De kinderbeveiliging houdt nieuwsgierige kindervingers op gepaste afstand. Raken je kinderen de ovendeur aan tijdens het bakken? Dankzij de Safe to Touch deur blijft het deurtje relatief koel waardoor vervelende brandwonden worden voorkomen.

Ook handig zijn de telescopische uittrekelementen waardoor je je gerechten nog gemakkelijker uit de oven kunt nemen. De warmte in de oven wordt gelijkmatig verdeeld waardoor je gerechten perfect garen, zelfs als je meerdere bakplaten tegelijkertijd in de oven hebt staan. Je kunt dus gerust een pizza én een taart op hetzelfde moment afbakken. De oven is snel voorverwarmd waardoor je nog vlotter het avondeten op tafel hebt gezet.

Een nadeel van de oven is dat hij niet automatisch uitschakelt na gebruik. Ook is het niet mogelijk om extra minuten ‘bij te drukken’ na het starten van de oven. Wil je je gerechten langer bakken dan vooraf verwacht, dan zul je dus eerst de ingestelde timer moeten afwachten. Verder doet de oven precies wat hij zou moeten doen. En dat doet hij goed. Je bakt er overheerlijke maaltijden, broden en taarten in. De prijs- / kwaliteitverhouding is dan ook erg netjes.

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Inbouw Ovens

We gebruiken natuurlijk alleen maar de beste bronnen om informatie te krijgen over wat de beste powerbank van het moment is. En deze bronnen zijn natuurlijk ook volledig onpartijdig. Consumentenbond 🇳🇱 https://www.consumentenbond.nl/ De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die ze via hun eigen media publiceren. Het doel is consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzen te maken met respect voor mens en milieu. Men heeft hierbij gekozen voor een vereniging met als doel op te komen voor de belangen van de consument. De Consumentenbond neemt een onafhankelijke positie in los van politieke belangen of de belangen van het bedrijfsleven. De Consumentenbond is een vereniging van en voor consumenten zonder winstoogmerk. Tweakers 🇳🇱 https://tweakers.net/ Tweakers (voorheen Tweakers.net) is een Nederlandstalige website van DPG Media met nieuws en informatie over hardware, software, games en internet. Het is de grootste elektronica- en technologiewebsite. Tweakers biedt een unieke mix van informatie die bestaat uit nieuws, reviews, product- en prijsinformatie, een Vraag & Aanbod-sectie voor gebruikte producten, shopreviews en een zeer actieve community.

Beide varianten zijn combinaties van een magnetron en oven. Je hebt dus maar één apparaat nodig waarmee je kunt verwarmen, grillen én bakken. Ze kunnen vrijwel hetzelfde. Toch ligt bij de combimagnetron de focus op de magnetronfuncties en bij de combi oven ligt de nadruk op de ovenfuncties.

Als je een echte bakliefhebber bent, kun je dus het best voor een combi oven gaan. Maar, als bij jou het bakken beperkt blijft tot broodjes op zaterdag en een wekelijkse diepvriesmaaltijd, dan kun je ook uitstekend uit de voeten met een combimagnetron. Ook als je een kleine keuken hebt kun je het best voor een combimagnetron gaan. Deze zijn meestal een stuk compacter.

Moet je een oven voorverwarmen?

Als je je gerechten goed bereiden wilt, dan dient een oven altijd voorverwarmd te worden. Ook als je een automatisch programma instelt zal de oven voorverwarmen. Zodra de oven de gewenste temperatuur heeft bereikt, klinkt er een geluidssignaal en/of zal er een lampje uitgaan. De oven is vanaf dit moment klaar voor gebruik.

Waar is de ‘ontdooifunctie’ voor?

Je kunt de ontdooifunctie gebruiken voor het snel ontdooien van je etenswaren. Tijdens deze functie wordt er lucht op kamertemperatuur door de oven gecirculeerd waardoor je etenswaren sneller ontdooien.

Wat is pyrolyse?

Als je inbouw oven over een pyrolyse functie beschikt, dan kun je je oven extra makkelijk schoonmaken. Met één druk op de knop verhit de oven zichzelf tot 500 graden. Na één tot anderhalf uur zijn alle aangekoekte etensresten en vetvlekken omgetoverd tot as. Zodra de oven is afgekoeld, kun je deze asresten gemakkelijk verwijderen door een doek door de oven te halen.

Kun je inbouw ovens los laten staan?

In principe zou dat kunnen ja. Het ziet er minder mooi uit, de inbouw oven is immers ontworpen om ingebouwd te zitten. Ook kunnen er scherpe randjes en losse draden aan een inbouw oven zitten wanneer je die nog niet hebt ingebouwd. Houd ook rekening met de plaatsing en de warmteafvoer. Als je een veilig plekje gevonden hebt, kun je hier prima je inbouw oven ‘los’ neerzetten. Maar, als je van plan bent om je inbouw oven niet in te bouwen, dan kun je toch echt het best voor een vrijstaande oven gaan.

Hoe plaats je een inbouw oven?

Als je de juiste nismaten hebt opgemeten, zal het inbouwen van de oven relatief gemakkelijk gaan. Pak de handleiding erbij en sluit de oven aan zoals hierin beschreven. Vervolgens kun je de oven voorzichtig in de nis schuiven. Als alle maten kloppen, dan zou hij moeiteloos op zijn plek moeten schuiven. Let er wel op dat er geen draden klem komen te zitten onder de oven. Het plaatsen kan zwaar werk zijn. Zorg er dus voor dat je dit met twee personen doet.

Wat zijn de voordelen van een stoomoven?

Door te koken met stoom blijven de vitamines in je gerechten beter bewaard. Ook hoef je geen vet of olie te gebruiken waardoor je gezondere maaltijden op tafel kunt zetten.

Wat is het verschil tussen een elektrische oven en een heteluchtoven?

Het enige verschil tussen de twee is dat een heteluchtoven boven en onder in de oven ingebouwde ventilatoren heeft. Deze verdelen de geproduceerde warmte geleidelijk over de oven. Je hoeft deze ventilatoren niet altijd aan te zetten, waardoor je een heteluchtoven dus ook als elektrische oven kunt gebruiken. Andersom gaat dit niet.

Bronnen

We gebruiken natuurlijk alleen maar de beste bronnen om informatie te krijgen over wat de beste powerbank van het moment is. En deze bronnen zijn natuurlijk ook volledig onpartijdig.

Consumentenbond 🇳🇱

https://www.consumentenbond.nl/

De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die ze via hun eigen media publiceren. Het doel is consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzen te maken met respect voor mens en milieu. Men heeft hierbij gekozen voor een vereniging met als doel op te komen voor de belangen van de consument. De Consumentenbond neemt een onafhankelijke positie in los van politieke belangen of de belangen van het bedrijfsleven. De Consumentenbond is een vereniging van en voor consumenten zonder winstoogmerk.

Tweakers 🇳🇱

https://tweakers.net/

Tweakers (voorheen Tweakers.net) is een Nederlandstalige website van DPG Media met nieuws en informatie over hardware, software, games en internet. Het is de grootste elektronica- en technologiewebsite. Tweakers biedt een unieke mix van informatie die bestaat uit nieuws, reviews, product- en prijsinformatie, een Vraag & Aanbod-sectie voor gebruikte producten, shopreviews en een zeer actieve community.

Terug naar boven

De score wordt berekend van 1 tot 100 op basis van geselecteerde factoren:

 • Gebruikersrecensies tellen mee voor 70%.
 • De prijs telt mee voor 15%.
 • Expertbeoordelingen tellen mee voor 10%.
 • En geselecteerde specificaties tellen mee voor 5%.