De beste Gaming Headset in test 2022 - Toppricer

De beste Gaming Headset in test 2022

In dit artikel hebben wij 0 van de beste Gaming Headsets verzameld die er op dit moment te koop zijn. De Gaming Headsets hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 0 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke Gaming Headset beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste Gaming Headset voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende Gaming Headsets en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: freelance
0 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
0 Producten
Laatst bijgewerkt: Jul 28, 2022
79 uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Ons beste voor de prijs zal binnenkort worden gevonden
Best in test wordt binnenkort gestemd
Onze premium selectie vindt u binnenkort

Voor de fanatieke gamer is naast een goede PC of laptop, een goede monitor en een goede muis ook een goede gaming headset van groot belang. De beste gaming headset laat jouw game helemaal tot leven komen. Je kunt er niet alleen comfortabel urenlang mee gamen, maar ook series mee kijken of werktelefoontjes mee voeren. Een gaming headset moet allereerst goed klinken. Daarnaast hebben ze vaak extra’s, zoals surroundsound. Ook een goede microfoon is onmisbaar, je stem moet luid en duidelijk voor anderen verstaanbaar zijn.

Met een goede geluidskwaliteit til je je game naar een hoger niveau. Of je nu gamet op een PS of een PC, geluid maakt het verschil in je sessies. Sublieme audio geeft je een betere indicatie waar je vijanden zitten waardoor je je tegenstander met een goede headset altijd een streepje voor zal zijn. De meeste headsets zijn extra comfortabel waardoor je ze moeiteloos uren achterelkaar kunt dragen.

Er zijn vele mogelijkheden, opties en extra functies als het op gaming headsets aankomt. Het kan dan ook lastig zijn om de beste headset te kiezen. Dit is waarom wij een aantal van de beste gaming headsets voor je op een rijtje hebben gezet; headsets voor de PS4, PS5, Xbox, boven en onder de 100 euro. Welke van deze headsets je ook kiest, je kiest altijd voor kwaliteit.

Wat is precies een gaming headset?

De naam verklapt het eigenlijk al: een gaming headset is een headset die specifiek is ontworpen voor de gamer. Een gaming headset lijkt erg op een koptelefoon, het grootste verschil is dat een gaming headset altijd van een microfoon is voorzien. Deze kan aanwezig zijn in de vorm van een microfoonboom of zijn ingebouwd in de oorschelpen. Een gaming headset maakt je gamebeleving intenser. Je gaat helemaal op in het geluid en kunt meer details horen. Zo weet je niet alleen dat er een vijand je kant op komt, maar ook uit welke richting. Daarnaast ben je met een headset je huisgenoten of gezinsleden niet tot last tijdens het gamen.

Waarom een gaming headset aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een gaming headset kunt aanschaffen, waaronder:

  • Communicatie: Veel spellen speel je tegenwoordig online samen met andere spelers. Met een headset kun je communiceren met je tegenstanders of je medespelers. Je kunt één op één contact hebben of contact leggen met iedereen tegelijk. Door goed te communiceren kun je je winkansen aanzienlijk vergoten.
  • Stabiliteit: Tijdens het spelen wil je niet bezig hoeven zijn met je headset. Het is daarom belangrijk dat je een goed passende headset bezit die stevig blijft zitten en niet gaat irriteren. Ook is belangrijk dat je de knopjes goed en gemakkelijk kunt bedienen. Je wilt je game natuurlijk niet pauzeren omdat je het volume harder wilt zetten of om de microfoon te muten.
  • Beleving: Een headset met een goede geluidskwaliteit zorgt voor een intensere beleving tijdens het gamen. Vooral met surroundsound, dit zorgt er namelijk voor dat je het geluid vanuit verschillende richtingen goed kunt horen. Je waant je even echt in de gamewereld en ontsnapt de alledaagse realiteit. Dit effect bereik je met een headset sneller dan met een paar oordopjes.

Een headset voor ieder platform

Allereerst is het in je zoektocht naar de beste headset van belang dat je controleert of deze wel geschikt is voor jouw console, PC of laptop. Ondanks dat de meeste headset voorzien zijn van bluetooth of een USB-aansluiting, wil dat niet zeggen dat de headset ook geschikt is voor jouw apparaat. De meeste fabrikanten produceren gelukkig headsets die op verschillende apparaten aangesloten kunnen worden.

Waar moet je op letten voor de aankoop?

Een goede gaming headset draagt flink bij aan de belevenis van een game. Geluid is intenser, harder en in sommige gevallen zelfs te lokaliseren. Als je weet waar je tegenstander vandaan komt, ben je hem of haar altijd een stapje voor. Daarnaast kun je via de microfoon communiceren met andere gamers.

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een gaming headset. Geluidskwaliteit en prijs staan natuurlijk bovenaan, maar daarnaast zijn er ook nog een aantal andere belangrijke factoren die van belang zijn. Een oncomfortabele headset is zonde van je geld. Ook is het belangrijk dat de headset over ruisonderdrukking beschikt. Je wilt natuurlijk een microfoon hebben die niet iedere toetsaanslag van je toetsenbord oppikt, maar wel een goede stemkwaliteit weergeeft. De volgende punten zijn belangrijk in je zoektocht naar de beste gaming headset:

Stereo en surroundsound

Surroundsound is de naam voor een audiosysteem dat geluiden over verschillende hoeken en afstanden weergeeft, waardoor je gemakkelijker de positie van het geluid visualiseert. Je wordt als het ware helemaal ondergedompeld in een audio-ervaring. De geluidseffecten laten je game tot leven komen. Levensechte geweerschoten, duidelijk te volgen dialogen en voetstappen die uit verschillende richtingen komen veranderen de manier waarop je door een virtuele ruimte navigeert. Met een goede gaming headset hoor je precies uit welke richting de voetstappen van je tegenstanden komen, waardoor je ze nog sneller opmerkt. Vele gamers richten zich vandaag de dag dan ook op surroundsound.

Comfort

Draagcomfort is een aspect dat niet over het hoofd gezien kan worden. Er zijn on- en over-ear headsets te vinden, al zijn de meeste gaming headsets over-ear. Deze hebben als voordeel dat ze minder geluiden van buitenaf doorlaten. Ook steunen ze minder op je oren waardoor je ze minder voelt zitten. De materiaalkeuze is voor draagcomfort erg belangrijk. Leer of schuim zit over het algemeen lekkerder dan kunststof.

Microfoon

Je wilt je game horen, maar ook gehoord worden door andere spelers. Gaming headsets zijn dan ook voorzien van een microfoon. Voor optimaal geluid kun je het best kiezen voor een microfoon met ruisonderdrukking, zodat andere spelers geen last hebben van jouw omgevingsgeluiden.

Kabel

Sommige headsets zijn draadloos, andere headsets hebben een kabel die je los kunt koppelen. Met een draadloze headset geniet je vanzelfsprekend van meer bewegingsvrijheid. Een draadloze headset is vaak prijziger. Als je voor een bedrade headset gaat, bekijk dan of de kabel los gehaald kan worden. Een kapotte kabel vervangen is immers een stuk goedkoper dan een geheel nieuwe headset aanschaffen. Bekijk ook de lengte van de kabel. Je wilt niet met een te lange of, nog vervelender, een te korte kabel komen te zitten.

Bediening

Een headset moet gemakkelijk te bedienen zijn. Als je midden in een game zit, wil je je game niet op pauze hoeven zetten omdat je niet het juiste knopje kunt vinden. Een ander belangrijk punt is de ‘mute’ knop. Je wilt natuurlijk goed kunnen communiceren, maar je medespelers hoeven niet alles te horen van wat er bij jouw in de kamer gebeurt. Een muteknop binnen handbereik is dan wel zo handig. Sommige microfoons schakelen automatisch uit zodra je ze omhoog klapt.

Frequentiebereik

Hoge frequenties zorgen voor hoge geluiden zoals treble, lage frequenties zorgen voor lage geluiden zoals bas. Het gebied tussen het hoogste en laagste geluid wordt het frequentiebereik genoemd. Het is aan te raden een headset te zoeken met een zo groot mogelijk frequentiebereik.

Rendement

Rendement geeft aan hoe hard de koptelefoon kan. Zet je je volume helemaal open, dan geldt: hoe hoger het rendement, hoe harder het geluid. In je zoektocht is rendement meestal niet van groot belang. Een headset kan eigenlijk altijd wel hard genoeg.

Driver

De driver zet elektrische signalen om in het geluid, het is dus een belangrijk onderdeel van een headset. De driver creëert als het ware het geluid dat je hoort. Het zijn kleine luidsprekers in je oren. Meestal bestaat een driver uit drie onderdelen:

  • Magneet: De magneet creëert een magnetisch veld.
  • Spreekspoelen: Als er elektrische stroom door de spreekspoelen stroomt, bewegen ze de diafragma waardoor geluid wordt gegenereerd.
  • Diafragma: De diafragma zet mechanische trillingen om in geluid.

De meeste driver units in een headset hebben een diameter tussen de 20 en 50 mm. De grootte bepaalt de luidheid. Dit betekent niet dat een grotere driver unit voor beter geluid zorgt. Een grote driver heeft waarschijnlijk een groter diafragma, maar dit betekent enkel dat lage tonen misschien wat beter klinken. Grote drivers kunnen soms moeite hebben met het weergeven van hoge frequenties. Belangrijker zijn de kwaliteit van de driver unit en de gekozen materialen binnenin.

Haptic feedback

Iedere gamer is bekend met trillingsfeedback. Of je nu tegen een ander voertuig aanbotst of een telefoontje krijgt, iedereen kent het gevoel van trillingen en de intensiteit ervan is tegenwoordig heel vertrouwd. Echter, deze trillingen spelen zich op één niveau af, zonder variantie in de intensiteit.

Haptic feedback stimuleert het gevoel dat je zou ervaren als je echt met iets in aanraking zou komen. Hiervoor wordt er gebruikgemaakt van precisietrillingen. Deze geven op realistische wijze weer wat er in je game gebeurt. Haptic feedback zorgt voor variatie: van subtiele regendruppels tot heftige explosies.

Cardioïde microfoon

Een cardioïde microfoon hoort én luistert. Een cardioïde microfoon is het meest gevoelig voor het geluid dat van voren komt. Geluiden van de zijkant worden stiller opgepakt, evenals geluiden die van achteraf komen.

Software

Sommige headsets hebben bijbehorende software. In deze software vind je een equalizer waarmee je bastonen kunt aanpassen, maar ook bijvoorbeeld de gevoeligheid van de microfoon kunt verstellen. De verschillende instellingen verschillen per merk, maar als er software beschikbaar is, is dat erg handig. Je kunt het geluid dan helemaal naar eigen wens aanpassen.

De beste gaming headset

Ben je op zoek naar de beste gaming headset voor de PC, de beste gaming headset voor de PS4, PS5 of Xbox One, of ben je op zoek naar de beste draadloze gaming headset onder 100 euro?

We snappen dat bovenstaande informatie omtrent het vinden van de beste headset vrij veel is. Om het wat gemakkelijk te maken hebben we het internet voor je afgezocht, verschillende reviews bekeken, aangehoord wat experts van de verschillende headsets vinden en uiteraard meerdere klantenervaringen gelezen. We hebben twee verschillende Top-5’s voor je opgesteld; één met beste gaming headsets onder 100 euro en één met headsets uit de hogere prijsklasse.

Beste gaming headset boven de 100 euro

Dit zijn vijf van de beste gaming headsets die je op dit moment kunt krijgen:

1. SteelSeries Arctis 7+

De beste allround headset

Platform: PS4, PS5, PC (Windows), Android, Nintendo Switch

Geluidsweergave: Stereo en surround

Speakerdrivers: 40 mm

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos en bedraad

Prijs: € 159,-

De audiokwaliteit van de SteelSeries Arctis 7+ is subliem. De audio is helder, duidelijk en super gedetailleerd. De 40 mm-drivers laten muziek prachtig klinken, geven natuurlijke geluiden helder weer en laten gevechten klinken alsof je er midden in staat. Er had iets meer pit aan de onderkant van het audiospectrum gekund, er is soms merkbaar een gebrek aan bas. Dit kan leiden tot een grote hoeveelheid hoge tonen die afleidend kunnen zijn.

De SteelSeries Arctis 7+ heeft een slank en verfijnd design, een waterdichte hoofdband en een gestroomlijnd, elegant uiterlijk. De hoofdband is flexibel en past zich aan de vorm en grootte van je hoofd aan. De headset is verkrijgbaar in het wit of in zwart. Je kunt hem prima in het openbaar vervoer dragen zonder rare blikken op te vangen. De headset is iets groter dan een standaard draadloze koptelefoon, maar nog steeds is hij compact genoeg om in je rugzak te passen. Je kunt eventueel de oorschelpen draaien zodat je het apparaat kunt neerleggen.

In de rechteroorschelp vind je een aan- / en uitknop en een regelaar voor chatvolume. De normale volumeregelaar vindt je op de linkeroorschelp. Hier bevindt zich ook een 3.5 mm Jack-poort en een micro-USB-aansluiting. De oorschelpen dichten goed af rondom de oren. Het enige nadeel dat wij ontdekten was dat de headset tijdens het wandelen soms iets verschuift. Dit kan vervelend zijn als je de headset ook onderweg wilt kunnen dragen. Door het klittenband aan te trekken, kun je dit probleem verhelpen.

Voor het gamen is deze headset perfect. Dankzij een overvloed aan equalizer-opties en de DTS 7.1 surroundsound kun je verschillende configuraties krijgen, of je nu een Discord gesprek voert of muziek luistert. Je kunt gemakkelijk spelen met de geluidsinstellingen. Zo kun je verschillende profielen aanmaken en deze koppelen aan individuele programma’s en games. Het geluid in fantastisch: in Call of Duty Warzone klonken de voetstappen van de vijand urgent en onmiddellijk. Je behaalt dus nog makkelijker een eerste plek!

2. Astro A50 (Wireless + Base Station)

Premium keuze

Platform: PS4 en PC (Windows)

Geluidsweergave: Surround

Speakerdrivers: 40 mm

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos

Prijs: € 259

Een van de beste gaming headsets is toch wel de Astro A50. Astro richt zich op de high-end gamer waarvoor alleen het beste goed genoeg is. De koptelefoon is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en twee modellen. De eerste is geschikt voor de PS4 / Windows / Mac is de ander is gericht op de gebruikers van de Xbox One / Windows / Mac.

Het design is prachtig en een bijkomend voordeel is dat bijna alles vervangen of gemodificeerd kan worden. Zo kun je de kunststof hoofdband en oorschelpen vervangen door lederen varianten. De koptelefoon bestaat voor een groot deel uit plastic en aluminium. De oorschelpen en hoofdband zijn gemaakt van zachte stof. De hoofdband is flexibel waardoor hij gemakkelijk op maat te maken is.

De Astro A50 wordt geleverd met een docking station. Dit basisstation fungeert als standaard, verbindingspunt, oplaadpunt én statusindicator. Het station beschikt over meerdere aansluitpunten waardoor je hem op verschillende manieren kunt aansluiten. Het enige dat mist is een USB-C poort. Het opladen werkt super: de magneten leiden de koptelefoon automatisch in de juiste positie.

Het geluid is erg goed. Lage tonen klinken bijna perfect! Deze lage tonen hoor je vooral terug in vliegtuigmotoren of bij het afvuren van projectielen. Deze headset voegt dan ook een nieuwe dimensie toe aan de spelbeleving in games als World of Tanks. Het voelt alsof je midden in de game zit. Ook hoge tonen klinken perfect. Nummers uit verschillende muziekgenres komen prima tot hun recht.

Enkel de kwaliteit van de microfoon is iets minder, die vangt snel windruis op en klinkt wat dof. Je komt nog steeds goed verstaanbaar over, maar we raden het niet aan YouTubevideo’s met deze koptelefoon in te spreken. Als je de microfoon naar boven klapt, gaat hij automatisch uit. Erg handig; je hoeft niet meer op zoek naar dat ene kleine knopje op het snoer van je koptelefoon. De microfoon is buigbaar en kan daardoor gemakkelijk verder of dichter bij de mond worden geplaatst.

Al met al is de Astro A50 een zeer goede koptelefoon. Je geniet van optimale bewegingsvrijheid dankzij het draadloze ontwerp. De microfoon is wat gewoontjes, maar het geluid is daarentegen wel erg goed. Het design is prachtig en de headset zit erg comfortabel.

3. Razor BlackShark V2 Pro

De beste headset voor PC-gamers

Platform: PS4, PS5, PC, Nintendo Switch, Google Stadia, Xbox One en Android

Geluidsweergave: Surround en stereo

Speakerdrivers: 50 mm

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos en bedraad

Prijs: € 178,99

De Razor BlackShark V2 Pro is de draadloze variant van de BlackShark V2. Een professionele headset met verbluffende audio, een heldere microfoon en geïsoleerd geluid. De noise cancelling werkt uitstekend en je hoort haast niet meer wat er om je heen gebeurt. Je kunt je dus volledig focussen op je game.

De Razor BlackShark V2 Pro heeft een simpel uiterlijk, zonder overbodige lichtjes en kleuren. Hij is stevig, flexibel en ziet er professioneel uit. Simpel, maar ook erg comfortabel. Dat is toch wel een groot voordeel van een premium headset zoals deze. Je bent verzekerd van kwaliteit en kunt moeiteloos meerdere uren achterelkaar gamen zonder dat de headset vervelend aan gaat voelen.

De headset werkt samen met een dongle waardoor je in een mum van tijd verbinding hebt gemaakt. Ook wordt de headset geleverd met speciale software waarmee je het geluid naar eigen wens kunt verstellen. Het bereik is goed; wil je even naar de keuken lopen voor een glas water, dan kun je nog steeds door blijven praten met je medespelers.

Uiteindelijk is de geluidskwaliteit natuurlijk het belangrijkst. En die is behoorlijk goed. Zowel hoge als lage tonen komen helder, duidelijk en natuurgetrouw door. Voor de gemiddelde gamer is dit op geluidstechnisch gebied een erg fijne headset.

Ook de microfoon doet precies waar hij voor bedoeld is. Hij pakt soms wat omgevingsgeluiden mee, maar over het algemeen komt je stem duidelijk en helder door. Via de software kun je ook de kwaliteit van je stemgeluid aanpassen mocht je dit graag willen doen.

De batterij gaat zo’n 24 uur mee en is in een minuut of 40 op te laden. Het enige dat onhandig kan zijn is dat de headset nog steeds opgeladen moet worden met een micro-USB-kabel in plaats van de meer gebruikte USB-C. Let wel: surroundsound is niet te gebruiken op de consoles. Razer richt zich met deze headset echt op de PC-gamer.

4. Corsair HS80 RGB Wireless

Gweldig geluid voor een toegankelijke prijs

Platform: PS4, PS5 en PC (Windows en Mac)

Geluidsweergave: Surround

Speakerdrivers: 50 mm

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos, bedraad

Prijs: € 119,99

De Corsair HS80 RGB Wireless is een draadloze headset die Dolby-Access ondersteunt. De headset heeft twee 50 mm drivers die in de basis een lage latentie met kwalitatieve audio zouden moeten bieden met een frequentiebereik van 20 tot 40.000 Hz.

De geluidskwaliteit is subliem. De Corsair HS80 RGB Wireless biedt hetzelfde geweldige geluid met hoge resolutie als de Corsiar Virtuoso XT, maar dan voor een betere prijs. Zowel voor het gamen als voor het luisteren naar muziek is de kwaliteit erg goed. De bas drukt niet te veel, maar zorgt wel voor een goede kick. Vooral midden en hoge tonen klinken haast perfect. Surround werkt uitstekend, maar ook stereo klinkt erg goed. Enkele gebruikers melden dat ze het standaardgeluid iets te vlak vinden klinken. Dit is natuurlijk erg persoonlijk en ligt aan je eigen voorkeuren. Overigens is dit ‘probleem’ gemakkelijk op te lossen door een aantal aanpassingen in de equalizer. Je creëert hiermee gemakkelijk je ideale, op maat gemaakte preset.

De microfoon laat niets te wensen over. Hij is niet gevoelig voor omgevingsgeluiden en brengt je stem zuiver en helder over. Door de stoffen kussentjes op de oorschelp kan soms wat geluid naar binnen lekken. Deze kussentjes zorgen er wel voor dat de headset erg comfortabel zit, ook na meerdere uren gamen. De headset blijft goed zitten en is door middel van het elastiek gemakkelijk op maat te maken. Ondanks dat het een vrij zware headset is, voelt hij niet zwaar aan. De oorschelpen zijn te kantelen en draaien en sluiten de oren goed af.

Ook extern laat de headset niets te wensen over. De HS80 is behoorlijk stijlvol. Een solide constructie met mooie aluminium accenten. De oorschelpen weergeven het logo met RGB-verlichting. Je kunt de verlichting uitschakelen of een andere kleur geven. Een subtiel, maar toch leuk detail.

Een minpunt is de ‘buiten bereik-piep’. Zodra je buiten bereik bent hoor je een piep in de oorschelpen. Deze blijft piepen tot je weer binnen bereik bent. Ben je even weggelopen van de PC om in de keuken een glas water te pakken, dan is de constante piep erg irritant. Al met al is dit misschien wel de beste headset van Corsair tot nu toe. De headset heeft een perfecte geluid-, functie- en comfortbalans en is zijn geld meer dan waard.

5. Steelseries Arctis Pro Wireless

Premium keuze

Platform: PS4, PS5 en PC (Windows)

Geluidsweergave: Surround

Speakerdrivers: 40 mm

Audiokanalen: 2.0

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos, bedraad

Prijs: € 349,99

Het topmodel van SteelSeries is de Arctis Pro Wireless. Het is de duurste headset die Steelseries aanbiedt. Niet alleen de hoge prijs laat deze headset opvallen, ook dankzij de kwaliteit steekt deze headset met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Het is een headset in het absolute topsegment.

De headset heeft een elegant zwart ontwerp, zonder afleidende RGB-verlichting of andere frutsels. Een strak ‘rechttoe rechtaan’ model. Het aluminium frame voelt licht aan en het draagcomfort is super. Zowel de hoofdband, als de oorkussens voelen comfortabel en zacht aan. Dankzij de open structuur wordt warmte optimaal afgeleid.

De headset is gemakkelijk te verbinden, zowel via Bluetooth als via een 2,4 Ggz-verbinding. Daarnaast kun je de headset ook als gewone koptelefoon met draad gebruiken. De geluidskwaliteit is zoals je voor deze prijs verwachten mag; uitstekend. De frequenties zijn prima in balans en je hoort duidelijk de plaatsing van de geluidseffecten. Alles wat achter of naast je gebeurd is duidelijk hoorbaar. Hierdoor kun je helemaal opgaan in de gamewereld.

Erg handig is de tweede accu die bij de headset geleverd wordt. Deze kun je gemakkelijk opladen in het basisstation. Je komt dus nooit zonder geluid te zitten. De accu gaat ongeveer 8.5 uur mee. Dat is niet erg lang, zeker niet in vergelijk met goedkopere modellen. De extra accu komt dus goed van pas.

Al met al blinkt de Arctis Pro Wireless vooral uit in geluidskwaliteit en comfort. Toch wel twee van de belangrijkste punten die een headset kan bezitten. Ook de extra functies, zoals een tweede accu en de mogelijkheid om meerdere apparaten aan te sluiten zorgen voor meerwaarde. De hoge prijs is hiermee gerechtvaardigd. De Arctis Pro Wireless is hiermee dan toch wel de beste gaming headset die op dit moment verkrijgbaar is. Zowel voor het gamen, als voor het muziek luisteren of het kijken van films. Wel moet je voor deze headset op topniveau ook een flinke prijs betalen.

Beste gaming headset onder 100 euro

Dit zijn vijf van de beste gaming headsets die je op dit moment voor onder de 100 euro kunt krijgen:

1. HyperX Cloud II

Goede prijs- / kwaliteitsverhouding

Platform: PS4 en PC (Mac en Windows)

Geluidsweergave: Surround

Speakerdrivers: 53 mm

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Bedraad

Prijs: € 74,99

Onder de 100 euro én van goede kwaliteit. De HyperX Cloud II heeft een uitstekende prijs- / kwaliteitsverhouding. De eerste indruk is goed. De headset ziet er netjes uit. Hij voelt stevig aan en hij is plug-and-play; je kunt hem dus meteen gebruiken. Wel is de headset redelijk groot, als je van plan bent je headset ook buiten te dragen, kun je misschien beter voor een compacter model gaan.

De headset zit erg comfortabel. De zachte bekleding voelt aan alsof je een wolkje draagt, vandaar de naam ‘Cloud’. Na een aantal minuten gamen zou je haast vergeten dat je hem op hebt. De kunstlederen oorschelpen sluiten goed aan waardoor je helemaal op kunt gaan in de game. Een nadeel is dat de koptelefoon enkel bedraad gebruikt kan worden. Wel kun je de microfoon loshalen waardoor je hem onderweg gemakkelijker kunt dragen.

Het geluid is goed. De microfoon werkt uitstekend. Je stem klinkt iets lager dan normaal, maar nog komt steeds goed door. Voor deze prijs klinkt het geluid goed, al ontbreekt er wel wat bass. Tijdens het gamen geniet je van helder geluid en als je je voldoende concentreert, kun je horen uit welke richtig je tegenstander komt. Omdat de headset niet met software wordt geleverd, kun je geen aanpassingen maken in het geluid. De 7.1 surroundsound werkt enkel op de PC en de PS4, niet op andere platformen.

Al met al is de HyperX Cloud II een goede, niet al te dure headset. Het geluid klinkt prima, de microfoon is goed en de headset ziet er mooi aan. Wel heb je weinig aan de USB-soundkaart. De headset zit comfortabel en de oorschelpkussens kunnen makkelijk worden vervangen. Als je op zoek bent naar een goede headset voor een mooie prijs, dan is de HyperX Cloud II zeker het bekijken waard.

2. Corsair HS70 Pro Wireless

Goed instapmodel

Platform: PS4, PS5 en PC (Windows)

Geluidsweergave: Virtual surround

Speakerdrivers: 50 mm

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos

Prijs: € 99,99

Een andere draadloze headset die verkrijgbaar is onder de 100 euro is de Corsair HS70 Pro Wireless. De headset ziet er eenvoudig, maar goed uitgevoerd uit. Een stevige stalen constructie, metalen oorschelpen en kunststoffen elementen. De hoofdband is gemakkelijk te verstellen en kantelt voldoende. De microfoon is afneembaar waardoor je de headset gemakkelijker buitenshuis dragen kan.

Cruciaal aan een headset is dat deze goed om je horen heen sluit. Voor langdurig comfort is het belangrijk dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld. Dat zit met de Corsair HS70 Pro Wireless wel goed. Heb je echter een heel klein hoofd, dan raden we je aan de headset te passen voor de headset te kopen. De kleinste stand is niet heel erg klein.

Geluidstechnisch is de Corsair HS70 Pro Wireless oké. Een redelijke alleskunner die niet tekort schiet, maar ook niet uitblinkt. Bij het luisteren kun je soms last hebben van achtergrondruis. Tijdens het games zul je hier weinig hinder van ondervinden, enkel tijdens stille stukken in rustige muziek kan het soms opvallen. De bas wordt flink versterkt. De surroundweergave is best aardig, maar werkt enkel op de PC.

Een plus is de software equalizer waarmee je de vrijheid hebt om de headset geheel naar eigen wens af te stellen. De game-ervaring is prima. Explosies, schoten en overvliegende vliegtuigen klinken goed. De microfoon werkt uitstekend. Je stem klinkt aangenaam en komt helder en zonder ruis door.

Al met al is de Corsair HS70 Pro Wireless een veilige keuze. Alles wordt netjes gepresenteerd. Zeker de minder fanatieke gamer kan met deze middenklasse headset goed uit de voeten.

3. Trust GXT 488 FORZE

Perfect voor de beginnende gamer

Platform: PS3, PS4, PS5 en PC (Windows)

Geluidsweergave: Stereo

Speakerdrivers: 50 mm

Audiokanalen: 2.0

Ruisonderdrukking: Nee

Verbinding: Bedraad

Prijs: € 39,99

Als je minder te besteden hebt en op zoek bent naar een budget headset, dan is de Trust GXT 488 FORZE wellicht het meest geschikt voor jou. Deze bedrade headset van Trust is een vrij eenvoudig model met weinig extra’s, voor een leuke prijs. Er zijn vele betere headsets op de markt, maar daar betaal je dan ook aanzienlijk meer voor. Hij heeft een opvallende, ietwat dramatische look. De headset is wat groot en voelt robuust aan. De kabel is 1.2 meter lang waardoor je voldoende bewegingsvrijheid behoudt tijdens het gamen.

De geluidskwaliteit is gemiddeld. Niet spectaculair, maar voor deze prijs is het zeker niet slecht. Sommige bastonen klinken wat dof, zoals explosies en geweerschoten. Auto’s klinken helder en voetstappen zijn hoorbaar. Echter, doordat deze headset geen surround heeft, hoor je niet uit welke richting de voetstappen komen.

De volumeregelaar is overbodig groot en onhandig. Bij kleine bewegingen voel je hem meebewegen. Wel kun je hem door de grootte gemakkelijk terugvinden tijdens spannende momenten. De microfoon doet zijn werk goed. Wel kan hij niet heel laag worden gezet en het is jammer dat hij niet afneembaar is. Daarentegen is hij erg flexibel waardoor je hem gemakkelijk in verschillende hoeken kunt draaien. Wil je je microfoon muten? Via het bedieningspaneel gaat dit snel en gemakkelijk.

Verwacht voor deze prijs geen technisch hoogstandje. De headset weet het meeste geluid netjes over te brengen, maar het is en blijft een instapmodel. Het is een prima headset voor zijn prijs. De headset haalt het niet bij anderen, maar die kosten dan ook aanzienlijk meer. De Trust GXT 488 FORZE is ideaal voor de jongere of beginnende gamer die op zoek is naar een niet al te dure headset.

4. Steelseries Arctis 3

Verrassend goed

Platform: Nintendo Switch, PC (Windows en Mac), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X, iOS en Android

Geluidsweergave: Surround

Speakerdrivers: 40 mm

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos, bedraad

Prijs: € 89,99

Sommige koptelefoons vallen op door vele lichtjes, een futuristisch design of felle kleuren. Anderen schitteren door hun eenvoudig en laten de kwaliteit voor zich spreken. Deze headset valt in de laatste categorie. Stijlvol, van goede kwaliteit én betaalbaar! De headset is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Deze kleur siert vervolgende de gehele koptelefoon, op de oorschelpkussens na. De headset ziet er redelijk eenvoudig uit. Niet goedkoop, integendeel zelfs, door zin uniforme look oogt deze headset behoorlijk stijlvol.

In zijn prijsklasse is deze headset bijzonder compleet. Een opvallend voordeel is dat de headset niet alleen draadloos of bedraad te gebruiken is, maar beide functies ook tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Je kunt hem dus koppelen aan een spelcomputer via de kabel én aan je telefoon via bluetooth. Als je de Switch gebruikt, dan kun je via de headset de gamegeluiden horen en tegelijkertijd met je vrienden chatten via de online app op je telefoon. Nintendo ondersteunt enkel chats via de smartphoneapp en dit is dan ook de ideale uitkomt voor de gamer die online wilt spelen met vrienden.

Het geluid is goed. Alle klanken komen helder en goed door en de bas is redelijk. Het maximale volume is niet bijzonder hard. Als je de geluidsinstelling wilt aanpassen, heb je een PC nodig. Middels de equalizer kun je naar eigen wens punten aanpassen.

De noice cancelling werkt bijzonder goed waardoor je in alle rust kunt gamen. Niet alleen de oorschelpen zijn hiermee uitgerust, ook de microfoon is voorzien van ruisonderdrukking. Hierdoor zullen gillende kinderen op de achtergrond niet zo snel worden gehoord door je vrienden.

Voor deze prijs is het een kwalitatief goede headset. Het volume kan niet zo hoog, maar de helderheid van het geluid maakt veel goed. De mogelijkheid om zowel via bluetooth als bedraad te verbinden is erg handig. Dit maakt deze headset dan ook erg geschikt voor de Switch. Maar ook op andere platformen zoals Xbox One, PS4, PS5 of PC komt deze headset goed van pas.

5. Turtle Beach Stealth 600 Gen 2

Goede prijs- / kwaliteitsverhouding

Platform: PC, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S en Xbox Series X

Geluidsweergave: Stereo

Speakerdrivers: 50 mm

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos

Prijs: € 91,99

De Turtle Beach Stealth 600 is een goede headset voor zowel de PS als de Xbox. Hij is goed geprijsd, bevat surroundsound én is draadloos. Of je nu Call of Duty of Fifa speelt, met deze headset zit je echt midden in je game. Er zijn twee verschillende varianten beschikbaar: één voor de Nintendo Switch, PS4 en PS5 en één die geschikt is voor de Xbox One, Xbox Series S en Xbox Series X. Beide varianten zijn geschikt voor games op de PC. Let hier goed op voor je de headset besteld. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als je de verkeerde besteld en hij niet geschikt is voor jouw gameplatform.

De installatie is erg eenvoudig. Plaatst de bijgeleverde USB in je Playstation en je bent klaar om te spelen. De accu zou volgens Turtle een uur of 15 mee gaan. Een nadeel is dat de headset enkel verbinding kan maken via USB en daardoor niet geschikt is voor je tablet of smartphone.

De geluidskwaliteit is redelijk goed. De headset heeft een aardig diepe bas en een heldere treble. Bij het navigeren op je dashboard kan de headset een ruisje laten horen. Tijdens het gamen hoor je dit niet. Het geluid is goed in balans en klinkt, zeker voor deze prijs, meer dan aardig. Met de DTS Surround door je Xbox (aan te schaffen via de Xbox Store) hoor je precies uit welke richting geluiden komen. Explosies en schoten klinken erg indrukwekkend en je waant je even midden in je spel.

Je kunt het geluid naar eigen wens aanpassen: minder of meer bas, meer of minder treble. De verschillen zijn hoorbaar, maar miniem. Enkel de superhuman hearing zorgt voor een grote verandering. Naast een volume boost worden in deze stand de hoge en lage pieken afgezwakt waardoor je de middenrange beter hoort. Geweerschoten en ontploffingen gaan in sterkte omlaag waardoor je voetstappen en dergelijke ineens een stuk beter hoort. Je kunt de mate van de superhuman hearing zelf instellen.

De microfoon is goed en makkelijk te bedienen. Bij het inklappen gaat automatisch de mute-stand aan. De microfoon laat een goed geluid door en je kunt de mic monitor zachter of harder zetten. Als instapmodel is de Turtle Beach Stealth 600 meer dan geschikt. Het geluid is iets waar je van houdt of wat je verafschuwt. Een erg persoonlijke keuze dus.

Beste gaming headset voor de PS4

Ook in 2022 is het niet te laat om een gaming headset voor de PS4 aan te schaffen. De PS4 is nog steeds erg fijn om op te spelen. Als je nog steeds de PS4 gebruikt, is het upgraden van je audio-ervaring hartstikke verstandig.

Met een goede gaming headset voor de PS4 haal je het beste uit je games. Wat je ook speelt, een goede headset geeft je de beste ervaring. Een goede headset hoeft niet per se veel geld te kosten. Je kunt al een goede headset vinden vanaf € 100,-. Al moeten we wel zeggen dat je met een groter budget nog meer uit je PS4 kunt halen.

Gebruik je nog steeds een PS4, maar ben je van plan om over te stappen naar de PS5 binnenkort, dan zijn er ook veel PS5 headsets die ook werken op de PS4. Ook als je van plan bent om binnenkort up te graden is het een wijze investering. De meeste headsets uit bovenstaande lijsten zijn te koppelen met de PS4.

Beste gaming headset voor de PS5

Ben jij een van de gelukkige die een PS5 heeft weten te bemachtigen? Dan wil je natuurlijk optimaal van je game-ervaring kunnen genieten. Voor de beste game-ervaring heb je een goede headset nodig. Hoewel je de meeste headsets uit bovenstaande lijsten ook voor de PS5 kunt gebruiken, zijn er een aantal headsets die het nóg beter doen op de PS5.

SteelSeries Arctis 7P+

Beste headset voor de PS5

Platform: PS4, PS5, PC, Nintendo Switch, Google Stadia, Xbox One en Android

Geluidsweergave: Surround en stereo

Speakerdrivers: 40 mm

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos

Prijs: € 154,-

Deze headset is zijn geld meert dan waard. De SteelSeries Arctis 7P+ is speciaal ontworpen voor de PS5. Hoewel de headset ook werkt met de PC, PS4, Nintendo Switch, Google Stadia, Xbox One en Android, ondersteunt de SteelSeries Arctis 7P Sony’s nieuwe geïntegreerde ruimtelijke audiosysteem volledig.

Het verschil tussen de eerder benoemde 7+ en de 7P zit hem in de functie van het wiel op de rechteroorschelp. Bij de 7+ bedien je hiermee de ChatMix. Je kunt de balans tussen het geluid van je microfoon en de game aanpassen. De 7P+ is speciaal ontworpen voor de PS5 en werkt dan ook niet met ChatMix. Met het wieltje op de 7P+ stel je de sidetone in; oftewel hoe sterk je je eigen microfoon terughoort.

Verder zijn beide varianten identiek. Je kunt de 7+ prima gebruiken voor de PS5 en de 7P+ voor je PC. Het ontwerp is bekend en gelijk aan dat van zijn voorganger. Een comfortabele headset die goed ontworpen is met oorschelpen die zowel kunnen kantelen als draaien. De headset sluit goed aan en de microfoon is uittrekbaar. De enige misser die Steelseries heeft gemaakt is het ontwerp van de USB-C-adapter. Die is namelijk erg breed waardoor hij aan de voorkant van de PS5 de USB-A-aansluiting blokkeert.

Het geluid van de 7P+ is uiteraard ook weer uitstekend. Je hoort vele details en omgevingsgeluiden komen goed door. Lage tonen overstemmen de hoge tonen niet. De balans is erg goed en dat zorgt voor de vele details die je hoort. Het gebalanceerde geluid zorgt ervoor dat je probleemloos uren achterelkaar kunt gamen, zonder luistervermoeid te worden.

Is deze headset het geld waard? Ja. Als je op zoek bent naar een stijlvolle headset die perfect samenwerkt met de PS5, dan is de SteelSeries Arctis 7P+ een goede keuze. Ook voor vergaderingen en media is de 7P+ meer dan geschikt. De tonale balans, het draagcomfort en de prestatie in films en games is zeer goed. De hogere prijs is hiermee dan ook zonder meer gerechtvaardigd. Let wel: de 7P+ is vooral erg geschikt voor PS-gamer. Ben je meer een PC-gamer, dan kun je het best voor de 7+ gaan.

Sony PULSE 3D Wireless

Geoptimaliseerd voor de PS5

Platform: Geoptimaliseerd voor de PS5, al is hij ook bruikbaar op andere platformen zoals de PS4, PC en Nintendo Switch

Geluidsweergave: Surround

Speakerdrivers:

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Draadloos, bedraad

Prijs: € 94,90

Met de Pulse 3D geniet je van een draadloze, moeiteloze ervaring met een headset die speciaal is afgestemd op de 3D-audio van PS5-consoles. De headset heeft een verfijnd ontwerp, een toegankelijk bedieningspaneel en dubbele microfoons met ruisonderdrukking.

Het meest indrukwekkende aan de Pulse 3D is de 3D-audio optimalisatie. Dankzij de Tempest 3D AudioTech plaatst de PS5-console je midden in de game, waarbij het voelt alsof het geluid uit iedere richting komt. Vanuit het PS5-menu kun je de equalizerinstellingen aanpassen. Er zijn drie vooringestelde programma’s en je kunt drie eigen programma’s aanmaken. Let wel: 3D-sound werkt enkel op de PS5, niet op de PS4 of PC.

De headset heeft een slank en elegant ontwerp. De subtiele kleuren en glanzende details geven de headset een luxueuze uitstraling. Het ontwerp sluit perfect aan bij het uiterlijk van de PS5-console.

De dubbele verborgen microfoons zorgen ervoor dat je medespelers je goed kunnen verstaan. Je stem wordt helder en duidelijk vastgelegd, maar kan hol klinken. Dit is geen probleem tijdens het gamen, je bent prima verstaanbaar. Maar, als je wilt gaan streamen dan is een externe microfoon noodzakelijk. Wil je checken hoe je klinkt voor je teamgenoten? Via de speciale mic-controleknop weet je dat meteen.

De ruime oorschelpen vallen volledig over je oren heen. De druk is evenredig verdeeld en de headset voelt comfortabel aan. Er zijn geen bewegende delen, verstelsystemen of scharnieren. Hierdoor kun je niets verstellen en moet je dus een beetje geluk hebben of de headset wel goed en fijn op jouw hoofd past. Op een kleiner hoofd zit hij wat losser en lijkt hij soms wat heen en weer te schudden. De luxe uitstraling moet je dus bekopen met comfort.

Al met al sluit de Sony PULSE 3D Wireless perfect aan bij de PS5. Het verbinden gaat razendsnel, het ontwerp sluit goed aan bij de PS5, de 3D-audio-ervaring is uniek, maar het comfort is minder. Het geluid is redelijk. Echt indrukwekkend is het niet, maar nog steeds is het goed. Vooral in-game laat de headset een goede bas horen.

Beste gaming headset Xbox One, Series X en S

De meeste headsets uit bovenstaande top-5’s zijn ook geschikt voor gamen op de Xbox. Hieronder hebben we nog één headset beoordeeld die specifiek is ontworpen voor de Xbox.

Microsoft Xbox Wireless Headset

Goede gaming headset voor de Xbox

Platform: Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X en PC (Windows)

Geluidsweergave: Stereo

Speakerdrivers: 40 mm

Audiokanalen: 7.1

Ruisonderdrukking: Nee

Verbinding: Draadloos

Prijs: € 99,99

De Microsoft Xbox Wireless Headset is een headset die speciaal ontwikkeld is voor de Xbox Series X en S, al werkt hij ook op de Xbox One. De draadloze headset ziet er redelijk eenvoudig aan. Geen onnodige knopjes en functies, maar een robuuste uitstraling. De oorkussens zijn ruim en gemaakt van ademend kunstleer waardoor de headset comfortabel aanvoelt. Een nadeel is de korte, niet uitschuifbare microfoon. De microfoon zweeft naast je wang, niet voor je mond. Dit heeft gelukkig weinig effect op het geluid. Je blijft goed verstaanbaar.

Het grootste pluspunt van deze headset is de bluetooth-koppeling met de Xbox. De meeste draadloze headsets gebruiken een USB-poort voor het verbinden met de console. Daar de Xbox Series X en S maar drie USB-poorten heeft, is dat niet handig. De Microsoft Xbox Wireless headset kan simpelweg met bluetooth gekoppeld worden zonder een USB-aansluiting in beslag te nemen. Het enige waarvoor je de USB-aansluiting gebruikt is voor het opladen. En dat gaat snel: in 30 minuten is de headset al voor de helft opgeladen.

Het geluid van de Microsoft Xbox Wireless Headset is redelijk. De bas is iets te stevig waardoor het soms de middentonen overheerst. Op zich klinkt het midden goed, maar de bas overschaduwt dit een beetje. Als je van een stevige bas houdt, dan zal dit niet storend zijn.

Al met al is het een prima headset. Vooral qua geluid zijn er headsets die een stuk beter presteren, al zijn die vaak ook een stukje duurder. Als je specifiek op zoek bent naar een headset voor de Xbox, dan is de Microsoft Xbox Wireless Headset zeker het bekijken waard.

Gamen met oordopjes

In plaats van een on- of over-ear headset, kun je er uiteraard ook voor kiezen te gamen met oordopjes. Oordopjes hebben als voordeel dat ze een heel stuk compacter zijn en gemakkelijk zijn mee te nemen onderweg. Je gebruikt waarschijnlijk al oortjes voor je smartphone, dus waarom zou je er niet ook mee gamen?

Oordopjes hebben één nadeel: na een aantal uur voelen ze oncomfortabel aan. Je kunt druk voelen en soms zelfs pijn ervaren. Oordopjes klemmen in je oor en op een begeven moment wordt dit merkbaar. Dit kan erg vervelend zijn. Er zijn natuurlijk oordopjes in verschillende soorten en maten, maar voor goede oordopjes betaal je vaak de hoofdprijs. Voor een gelijkwaardige headset betaal je vaak minder en het zit een stuk comfortabeler.

Wil je toch graag kunnen gamen met oordopjes in, ga dan op zoek naar oordopjes met voldoende geluidskwaliteit. De in-ear headset die wij kunnen aanraden is de Bose QuietComfort 20.

Bose QuietComfort 20

Beste oordopjes voor gamers

Platform: Ieder platform

Ruisonderdrukking: Ja

Verbinding: Bedraad

Prijs: € 226,95

De Bose QuietComfort 20 is verkrijgbaar in twee varianten: een standaard versie en een versie die geschikt is voor Appleproducten. De Bose QuietComfort 20 is de eerste in-ear headset van Bose met actieve geluidsdemping. De geluidskwaliteit is goed, de oordopjes zijn comfortabel te dragen en omgevingsgeluiden worden verrassend goed gedempt. Voor het blokkeren van omgevingsgeluiden is stroom vereist en je moet de batterij dan ook opladen voor gebruik.

De Bose QuietComfort 20 is superlicht en wordt geleverd met een handig opbergtasje. Dit maakt deze headset ideaal voor onderweg. De dopjes rusten losjes in je oor waardoor de headset comfortabel te dragen is. De headset wordt geleverd met drie verschillende maten oordopjes, waardoor je zeker weet dat de headset goed past.

De batterij zit verwerkt in het snoer. Je laadt hem op met een standaard micro-USB-kabel waarna hij tot wel 16 uur lang mee gaat. De hangende batterij aan je koptelefoon kan daarentegen wel onhandig aanvoelen. Als je de geluiddemper vergeet uit te zetten, zit je de volgende dag met een lege batterij. Een automatische uitschakelingsoptie was voor deze prijs geen overbodige luxe geweest.

De noice cancelling is indrukwekkend. Je verwacht dit niet bij een in-ear koptelefoon, maar het werkt verbazingwekkend goed. De koptelefoon dempt een heleboel straatgeluiden waardoor hij niet alleen erg geschikt is voor het gamen, maar ook voor dagelijks gebruik.

Enkele nadelen, maar ook een heleboel voordelen. De oordopjes zijn comfortabel te dragen, het geluid is goed en de noice cancelling werkt uitstekend. Bovendien nemen deze oordopjes weinig ruimte in beslag. Als je vaak op pad bent of je je headset niet alleen voor het gamen, maar ook voor dagelijks gebruik wilt gebruiken, is de Bose QuietComfort 20 ideaal.

Het beste uit je headset halen

Als je een headset hebt aangeschaft en je wilt er optimaal van kunnen genieten, moet je er goed voor zorgen. Headsets zitten vol met kwetsbare componenten en dunne draadjes. Als je voorzichtig met je headset omgaat, gaat hij jarenlang mee. Dit en onderstaande tips zorgen ervoor dat je het beste uit je headset kunt halen.

Je headset inspelen

Net als luidsprekers moet je ook je headset een tijdje inspelen. De mechanische componenten gaan steeds een beetje beter werken. Vaak merk je dit verschil al na zo’n tien uur speeltijd. Je kunt je headset gerust een nachtje muziek laten afspelen op gemiddeld volume. Als je de volgende ochtend opstaat, kun je meteen genieten van een perfect ingespeelde headset.

Je headset reinigen

Bij het reinigen van je headset gebruik je nooit agressieve chemicaliën of stromend water. Gebruik liever een droge, schone doek, een wattenstaafje, een tandenstoker, perslucht of een koude föhn.

Je headset opladen

Draadloze headsets hebben energie en kracht nodig om hun werk goed te kunnen doen. Dat betekent dat je je headset moet opladen. Het is aan te raden de batterij van je headset volledig op te laden alvorens je deze gebruikt. Meestal duurt dit een uur of twee. Gebruik je headset niet terwijl deze aan de lader zit. Dit kan de batterij beschadigen en de levensduur drastisch verkorten.

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Gaming headset

Kan ik elke headset gebruiken voor het gamen?

Meestal wel, maar niet altijd. Het is belangrijk dat je van te voren controleert of de headset die je wilt kopen wel geschikt is voor je gekozen console, systeem of spelcomputer.

Wat kost een gaming headset?

De prijs van een gaming headset is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Je kunt al een headset kopen voor 50 of 100 euro, maar deze zijn vaak van mindere kwaliteit of hebben minder functies. Als je een goede headset wilt aanschaffen, dan ben je al snel tussen de 150 en 200 euro kwijt.

Waarom zou ik een gaming headset aanschaffen?

Met