De beste Draadloze Koptelefoon in test 2022 - Toppricer

De beste Draadloze Koptelefoon in test 2022

In dit artikel hebben wij 0 van de beste Draadloze Koptelefoons verzameld die er op dit moment te koop zijn. De Draadloze Koptelefoons hier zijn beoordeeld op basis van hoe goed ze hebben gepresteerd in 0 reviews, waar ze onder andere zijn uitgeroepen tot "beste uit de test".

Wij hebben de beste geselecteerd, op basis van reviews van experts, en de prijs van elke Draadloze Koptelefoon beoordeeld. Dus als je op zoek bent naar de juiste Draadloze Koptelefoon voor een goede prijs, dan kun je hier alles lezen over de verschillende Draadloze Koptelefoons en de speaker vinden die aan jouw wensen voldoet.

Geschreven door: freelance
0 Reviews
Goedgekeurd door: Simon Rasmussen
0 Producten
Laatst bijgewerkt: Aug 31, 2022
81 uren Tijd besteed

Toppricer aanbevolen producten

Hier ziet u de door Toppricer aanbevolen producten, zoals het product met de beste prijs of onze beste in tests.

Ons beste voor de prijs zal binnenkort worden gevonden
Best in test wordt binnenkort gestemd
Onze premium selectie vindt u binnenkort

Een zoektocht naar de beste draadloze koptelefoon kan een hele opgave lijken. Vandaag de dag zijn er honderden modellen verkrijgbaar en daarom kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Dit artikel helpt je op weg in je zoektocht naar de beste koop draadloze koptelefoon voor jou. Er is een koptelefoon voor iedereen: of jij nu het liefst een in-, on- of over-ear koptelefoon draagt, je een groot budget hebt of op zoek bent naar de beste draadloze koptelefoon onder 100 euro. Dit artikel helpt je de beste koptelefoon voor jou te vinden.

 

Wat kun je met een draadloze koptelefoon?

Met een draadloze koptelefoon kun je draadloos muziek luisteren. Je verbindt de koptelefoon aan je smartphone of laptop via bluetooth. Je hebt dus geen kabel meer nodig waardoor je van oneindige bewegingsvrijheid geniet. Ook kun je met de meeste koptelefoons handsfree bellen. Erg handig als je op de fiets of in de auto zit.

Wat is de beste draadloze koptelefoon voor jou?

Ben je op zoek naar de beste draadloze koptelefoon voor jou? Lukraak een koptelefoon bestellen is niet verstandig. De kwaliteitsverschillen zijn aanzienlijk en ook de functies onderling wisselen enorm. Houd een budget voor jezelf aan en bekijk goed de specificaties van verschillende koptelefoons. Zodra je een koptelefoon hebt gevonden die bij je wensen aansluit, is het natuurlijk nog maar de vraag of deze ook comfortabel zit. Ook geluidsweergave is vooral een kwestie van smaak.

Koptelefoons van JBL of Beats by Dr. Dre bijvoorbeeld, voorzien afgespeelde nummers van een sterke bas. Koptelefoon van Sennheiser daarentegen staan vooral bekend om hun natuurgetrouwe geluidsweergave. In je zoektocht moet je dus allereerst rekening houden met het geluid dat jij als prettigst ervaart. Koptelefoons hoeven niet per se veel geld te kosten, het kan goed zijn dat voor jou de beste draadloze koptelefoon onder 50 euro kost. Weet je nog niet welke koptelefoon je wilt bestellen? Deze tips helpen je op weg!

1. In- / on- / over-ear

Een koptelefoon moet lekker zitten. Welke koptelefoon het best is voor jou, is erg persoonlijk. Als je op zoek bent naar een lichtgewicht oortelefoon, dan kun je het best voor in-ear oordopjes kiezen. In-ear koptelefoons worden in je gehoorgang geplaatst, omgevingsgeluiden worden daardoor deels tegengehouden. Ze zijn klein, compact, licht van gewicht en gemakkelijk te vervoeren. Hierdoor zijn ze vooral onderweg erg handig, maar ze komen ook goed van pas bij het bellen of sporten.

Als je jezelf volledig wilt afsluiten, dan kies je het best voor een over-ear koptelefoon. Doordat de grote oorschelpen volledig over je oren sluiten, kun je helemaal opgaan in de muziek. Door het grote formaat passen er prima audiodrivers in de oorschelpen, en dat doet de geluidskwaliteit ten goede. Dit type koptelefoon is uitermate geschikt voor lange luistersessies.

Dan is er ook nog een on-ear koptelefoon. Zoals de naam al doet vermoeden zet je deze hoofdtelefoon bovenop je oor. Dit soort koptelefoon heeft vaak een bescheiden formaat. Als je kort naar muziek luistert is dit type koptelefoon prima, maar bij lang luisteren kan het zijn dat de oorschelpen gaan irriteren. Bij een over-ear koptelefoon heb je hier minder snel last van. De on-ear koptelefoon is uitermate geschikt voor dagelijks gebruik.

2. Kwaliteit van het geluid

Frequentiebereik: Het gedeelte tussen de laagste en hoogste tonen is het frequentiebereik. Hoe groter dit bereik is, hoe meer je hoort. Het menselijk gehoor ligt tussen de 20Hz en 20 kHz. Alles hierbuiten is niet direct hoorbaar, maar voorziet klanken wel van een mooiere kleur. Als je gaat voor een goede geluidskwaliteit, kies dan een zo groot mogelijk frequentiebereik.

Maximale belastbaarheid: Maximale belastbaarheid, ook wel gevoeligheid of rendement genoemd, is het vermogen dat de koptelefoon kan verduren.

Actieve noice cancelling: Actieve noice cancelling filtert achtergrondgeluiden weg. Hierdoor kun je optimaal van je muziek genieten. Deze functie is vooral erg handig tijdens het reizen.

Impedantie: Impedantie staat voor de weerstand van de koptelefoon. Hoe hoger deze belasting, hoe meer vermogen de versterker kan leveren.

Hifi: Hifi, ook wel high resolution genoemd, is een feature die hogere snelheden biedt, zodat je van origineel geluid zonder kwaliteitsverlies kunt genieten. Geluid wordt niet verkleind waardoor ieder detail duidelijk hoorbaar blijft. Als je naar het beste geluid wilt luisteren is hifi perfect voor jou.

3. Kabel of draadloos

Draadloos: De meest bekende techniek om draadloos muziek te luisteren is via bluetooth. Een nadeel van draadloze koptelefoons is dat je ze moet opladen. Het grootste voordeel is de bewegingsvrijheid die je er voor terugkrijgt. Er zitten geen kabels meer in de weg.

Bedraad: Als je voor een bedrade koptelefoon kiest, is het vooral belangrijk dat je op de kabellengte let. De meeste koptelefoons hebben tegenwoordig een kort snoer. Tijdens het gamen of in een geluidsstudio kan het echter prettig zijn als je koptelefoon een lange kabel heeft zodat je voldoende bewegingsvrijheid behoudt.

4. Comfortabel

Iedere koptelefoon heeft een ander ontwerp en de ene zit logischerwijs dan ook comfortabeler dan de ander. Bij in-ear koptelefoons zorgen vooral de opzetstukjes voor de verschillen in comfort. De meeste oordopjes worden geleverd met meerdere opzetstukjes zodat er altijd wel eentje bijzit die goed bij jouw oor past.

Het verschil in over- en on-ear koptelefoons is vooral afhankelijk van de vorm van de oorschelp en het materiaal van de hoofdband. Wat het best bij jou past, is een kwestie van smaak. De meeste oorschelpen zijn draaibaar en soms zijn ook de hoofdbanden van koptelefoons verstelbaar.

5. Uiterlijk

Design: Dit is echt een kwestie van eigen smaak. Ga je liever voor een stak design zonder te veel poespas, of geef je de voorkeur aan een model met veel kleur en unieke details?

Opvouwbaar: Sommige modellen zijn opvouwbaar, je kunt deze koptelefoons gemakkelijker opbergen en meenemen op reis. Ze nemen immers weinig ruimte in beslag in je tas. Als je veel onderweg bent dan is een opvouwbare koptelefoon ideaal.

Andere punten die je in overweging kunt nemen

Hierboven heb je de belangrijkste verschillen tussen koptelefoons kunnen lezen. Maar, er zijn nog meer functies die je in overweging kunt nemen:

Voorkom verbindingsproblemen

Hoe hoger de bluetoothversie van de koptelefoon, hoe stabieler en sneller de verbinding is. Bluetooth 5.2 is op dit moment de hoogste variant. Als je verbindingsproblemen wilt voorkomen, is het belangrijk een koptelefoon met een nieuwe bluetooth variant te zoeken. Wil je de voordelen van een hogere bluetooth variant optimaal ervaren, dan dient je afspeelapparaat over eenzelfde of hogere versie te beschikken.

Batterijduur

Een ander belangrijk punt dat je in overweging moet nemen is de batterijduur. Ben je veel onderweg en heb je niet veel tijd om je koptelefoon tussendoor op te laden? Ga dan op zoek naar een koptelefoon met een batterijduur van tenminste 30 uur.

Extra snelle verbinding

Soms kan het even duren voor je smartphone en koptelefoon gekoppeld zijn. Als je het belangrijk vindt dat twee apparaten extra snel verbinding maken, ga dan op zoek naar een koptelefoon met NFC.

Snel schakelen tussen twee apparaten

Als je meerdere apparaten aan je draadloze koptelefoon wilt kunnen koppelen, is de functie multipoint pairing ideaal. Deze functie zorgt ervoor dat je twee of meer apparaten tegelijkertijd met je koptelefoon kunt verbinden. Je koptelefoon schakelt dan automatisch over van het afluisteren van muziek op je laptop, naar de binnenkomende call op je smartphone.

Draadloze koptelefoons voor kinderen

Een kinder-koptelefoon is erg handig. Jouw kind kan naar muziek luisteren, zonder dat jij daar last van hebt. Als je op zoek bent naar een goede koptelefoon voor je kind, dan zijn er andere punten die je in overweging moet nemen. Allereerst de veiligheid. Iedere kinder-koptelefoon moet een volumebegrenzer hebben. Zo kunnen ook de allerjongste muziekliefhebbers veilig hun gang gaan. Dit is ook waarom de meeste koptelefoons voor volwassenen, niet geschikt zijn voor kinderen.

De meeste kinder-koptelefoons zijn verkrijgbaar in een mooi, gekleurd design. Ze zijn licht en compact waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn op reis. De bedieningsknoppen zijn kindvriendelijk waardoor ook jongere kinderen ze veilig en gemakkelijk kunnen bedienen.

Kinder-koptelefoons komen met verschillende prijskaartjes. Je kunt een kinder-koptelefoon kopen voor 20 euro, maar je kunt er ook 100 euro aan uitgeven. Zoals we al zeiden; veiligheid is het allerbelangrijkst in een kinder-koptelefoon. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar de koptelefoon met de beste geluidskwaliteit. Een koptelefoon die erg geschikt is voor kinderen is de JBL JR310BT. Deze koptelefoon is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, hij heeft een simpel maar modern ontwerp en zit erg comfortabel. Daarnaast is deze koptelefoon voorzien van een begrenzer en gaat de accu tot wel 30 uur lang mee.

Draadloze koptelefoons voor TV

Met een draadloze koptelefoon voor TV kun je films en series bekijken op je eigen volume, zonder andere tot last te zijn. Je hoeft je TV dus niet meer op stil te zetten om anderen niet te storen. Bij sommige modellen kun je per oorschelp het volume regelen. Dit is erg handig als je met je ene oor beter hoort dan met de ander. De meeste koptelefoons voor TV hebben een bereik tot wel 100 meter.

Een draadloze koptelefoon voor TV is vooral handig voor mensen die slecht horen. Omdat de koptelefoon draadloos is, heb je geen last van vervelende draden of kabels die in de weg zitten. Sta je tussendoor even op om drinken te halen, dan is dat dus geen probleem. Dankzij het grote bereik kun je naar een andere kamer lopen terwijl je nog steeds de geluiden van je serie hoort.

Het is erg gemakkelijk om een draadloze koptelefoon aan te sluiten aan je TV. Je TV kan zowel met als zonder bluetooth verbinden. De meeste TV-koptelefoons worden namelijk geleverd met een zendstation. Hierdoor wordt de audio draadloos van de TV naar de koptelefoon verzonden. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het station aansluiten op de audio-ingang van de TV. Je kunt nu van je favoriete films en series genieten zonder rekening te houden met het volume en je omgeving.

De meeste koptelefoons voor TV hebben een prijs tussen de 50 en 250 euro. Ze worden bijna allemaal geleverd met een standaard en alle benodigde kabels. De Sony MDR-RF895RK is een koptelefoon voor TV met een goede prijs- / kwaliteitsverhouding. Ook Sennheiser heeft een aantal modellen die erg goed zijn.

Het beste uit je koptelefoon halen

Als je een koptelefoon hebt aangeschaft en je wilt er optimaal van kunnen genieten, moet je er goed voor zorgen. Koptelefoons zitten vol met kwetsbare componenten en dunne draadjes. Als je voorzichtig met je koptelefoon omgaat, gaat hij jarenlang mee. Dit en onderstaande tips zorgen ervoor dat je het beste uit je koptelefoon halen kan.

Je koptelefoon inspelen

Net als luidsprekers met je ook je koptelefoon een tijdje inspelen. De mechanische componenten gaan steeds een beetje beter werken. Vaak merk je dit verschil al na zo’n tien uur speeltijd. Je kunt je koptelefoon gerust een nachtje muziek laten afspelen op gemiddeld volume. Als je de volgende ochtend opstaat, kun je meteen genieten van een perfect ingespeelde koptelefoon.

Je koptelefoon reinigen

Bij het reinigen van je koptelefoon gebruik je nooit agressieve chemicaliën of stromend water. Dit geldt zelfs voor waterdichte koptelefoons. Gebruik liever een droge, schone doek, een wattenstaafje, een tandenstoker, perslucht of een koude föhn. Je kunt lauw gebruiken om je eartips te reinigen (uiteraard haal je ze dan wel eerst van de in-ears af).

Je koptelefoon opladen

Koptelefoons hebben energie en kracht nodig om hun werk goed te kunnen doen. Dat betekent dat je je draadloze koptelefoon moet opladen. Het is aan te raden de batterij van je koptelefoon volledig op te laden alvorens je je koptelefoon gebruikt. Meestal duurt dit een uur of twee. Gebruik je koptelefoon niet terwijl deze aan de lader zit. Dit kan de batterij beschadigen en de levensduur drastisch verkorten.

Een bluetooth-koptelefoon koppelen

Hoe koppel je nu precies een bluetooth-koptelefoon? Dat lees je hieronder:

  1. Zorg er allereerst voor dat beide apparaten opgeladen zijn en houdt maximaal één meter afstand tussen de twee.
  2. Schakel de bluetooth in op je smartphone en zet je koptelefoon aan.
  3. Zet je koptelefoon in de detecteerbare modus. Enkel in deze modus kan je koptelefoon nieuwe apparaten vinden.
  4. Houdt je smartphone in de buurt van de koptelefoon. Na een tijdje zal de koptelefoon automatisch op je telefoonscherm verschijnen. Tik op de naam van de koptelefoon en je smartphone maakt nu als het goed is automatisch verbinding.

Zo luister je op een veilige manier muziek

Vroegtijdige gehoorschade komt steeds vaker voor. Muziek luisteren blijkt de grootste boosdoener hiervan te zijn. Het is bekend dat harde muziek op een feestje slecht is voor je oren, maar hoe slecht is muziek luisteren via een koptelefoon nu precies? Onderstaande tips zorgen ervoor dat je op een veilige manier van je favoriete muziek geniet:

Houd je aan de waarschuwing

Veel muziekspelers hebben een ingestelde volumebegrenzer. Het is niet zo dat je met een volumebegrenzer geen gehoorschade kan oplopen, maar het risico wordt wel een stuk kleiner. Hoe lager je volume, hoe beter. Houd in ieder geval het volume onder de begrenzing.

Oordopjes of koptelefoon: wat is veiliger?

Door gebruik te maken van een goede koptelefoon kun je de risico’s op gehoorschade nog meer beperken. Vooral als je een koptelefoon hebt die goed aansluit en omgevingsgeluiden beperkt. Als je veel last hebt van achtergrondgeluiden, ga je het volume namelijk al snel harder zetten.

Hoe dichter de geluidsbron op je oren zit, hoe schadelijker het kan zijn. Het allerveiligst bleek dan ook een koptelefoon met actieve noice cancelling. Hiermee worden omgevingsgeluiden vrijwel volledig weggenomen waardoor je ook op een laag volume de muziek nog steeds goed hoort.

De vijf beste draadloze koptelefoons van dit moment

We snappen dat dit behoorlijk wat informatie is omtrent het vinden van de beste koptelefoon. Om het wat gemakkelijk te maken hebben we het internet voor je afgezocht, verschillende reviews bekeken, aangehoord wat experts van de verschillende koptelefoons vinden en uiteraard meerdere klantenervaringen gelezen. Dit zijn vijf van de beste koptelefoons die je op dit moment kunt krijgen:

1. Sony WH1000XM4 Noise Cancelling draadloze Bluetooth headset - Anmeldelse

Specificaties
  • Fabrikant:
  • Model: WH1000XM4
  • Modelnaam: WH1000XM4B.CE7

Meer Specificaties: Energiebron - ‎AC/DC; Kleur - Zwart; Draadloze communicatietechnologie - NFC, ‎USB type C; Speciale kenmerken - Universeel; Meegeleverde onderdelen - Kabel; Compatibele apparaten - ‎Mobiele telefoons; Lees verder

Zie prijzen
90

Uddybende anmeldelse af Sony WH1000XM4 Noise Cancelling draadloze Bluetooth headset

Een van de betere koptelefoons

Koptelefoon vorm: Over het oor

Microfoon: Ja

Noice cancelling: Ja

Accuduur: 37 uur 45 min uur

Oplaadtijd: 174 min

Frequentiebereik:

Prijs: € 249,-

De Sony WH-1000XM4 is de opvolger van de succesvolle Sony WH-1000XM3. De beste kenmerken heeft Sony in dit nieuwe model behouden, maar daarnaast kom je ook nog een aantal nieuwe functies tegen. De noice cancelling maakt meteen indruk. Zowel hoge als lage tonen worden gedempt en je merkt weinig meer op uit je omgeving.

Het geluid van de Sony WH-1000XM4 is goed. Lage tonen zijn nadrukkelijk aanwezig en de bas is krachtig en diep. Ook middelhoge tonen zoals vocalen en zang klinken indrukwekkend. In de Sony Heandphones Connect App kun je het geluid via een equalizer naar eigen wens aanpassen. Zo geniet je altijd van optimaal geluid bij ieder nummer.

Een andere handige functie is de sensor in de linker oorschelp die meteen doorheeft of je de koptelefoon wel of niet ophebt. Als je de koptelefoon afzet, stopt de muziek automatisch met spelen. Zet je hem weer op, dan zal de muziek ook automatisch weer verder spelen. Ook beschikt deze koptelefoon over multipairing waardoor je de koptelefoon tegelijkertijd aan twee apparaten kunt koppelen.

De hoofdtelefoon is te bedienen via de aanraakgevoelige oorschelpen. Door middel van vegen en tikken pas je het volume aan, kun je nummers pauzeren en het niveau van de noice cancelling aanpassen. Als je de rechter oorschelp met je hand bedekt, dan laat de hoofdtelefoon geluid door. Erg handig als je een korte vraag van een collega wilt beantwoorden.

Een ander opvallend kenmerk zijn de diepe oorschelpen die voor een hoog draagcomfort zorgen. De prijs van deze koptelefoon ligt iets hoger, maar daar kan kun je wel genieten van een koptelefoon met sublieme noice cancelling en een uitstekende geluidskwaliteit.

2. Bose QuietComfort 45 draadloze noise cancelling Bluetooth-hoofdtelefoon met microfoon voor oproepen – Wit - Anmeldelse

Specificaties
  • Fabrikant:
  • Model: ‎866724-0200
  • Modelnaam: QuietComfort 45 Headphones

Meer Specificaties: Kleur - ‎Tablets, Mobiele telefoons, Laptops, Desktops; Draadloze communicatietechnologie - Zwart, wit; Speciale kenmerken - Bluetooth; Meegeleverde onderdelen - Noise Cancellation; Compatibele apparaten - B098FH5P3C; Lees verder

Zie prijzen
92

Uddybende anmeldelse af Bose QuietComfort 45 draadloze noise cancelling Bluetooth-hoofdtelefoon met microfoon voor oproepen – Wit

Beste noice cancelling

Koptelefoon vorm: Over het oor

Microfoon: Ja

Noice cancelling: Ja

Accuduur: 23 uur

Oplaadtijd: 124 min

Frequentiebereik:

Prijs: € 229,-

Als je helemaal op wilt gaan in de muziek, dan is de Bose QuietComfort 45 misschien wel perfect voor jou. Qua noice cancelling steekt deze koptelefoon met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Ook in een stille ruimte werkt de actieve noice cancelling fantastisch. Je merkt het al als je de koptelefoon op zet; meteen verdwijnt de wereld om je heen. De zachte oorkussens sluiten je volledig af. Het geluid is helder en diep. Deze draadloze koptelefoon van Bose heeft een perfecte comfort-, geluid- en stilte-balans.

Wil je je niet helemaal afsluiten van de buitenwereld, activeer dan de aware-modus. De microfoons pikken omgevingsgeluiden op en geven deze op een natuurlijke manier weer in je koptelefoon. Je kunt dus tegelijkertijd je omgeving en de muziek horen. Het voelt net alsof je helemaal geen hoofdtelefoon op hebt. Dit maakt de koptelefoon erg geschikt voor de reiziger.

Qua geluid is de Bose QuietComfort 45 niet de beste koptelefoon. Het geluid is degelijk, maar vrij vlak. Dit maakt hem dan wel weer geschikt voor vrijwel ieder soort muziek. Ook ontbreken er een aantal opties die de concurrent wel biedt. De app is vrij karig, de koptelefoon heeft geen touch-sensoren en aan de noice cancelling valt weinig in te stellen. Daarnaast ligt de prijs vrij hoog.

De koptelefoon zit erg comfortabel. Hij sluit perfect aan en heeft zachte oorschelpen. De batterij heeft niet de beste accuduur: na 124 min opladen gaat hij 23 uur lang mee. Als je specifiek op zoek bent naar een koptelefoon met goede noice cancelling en iets meer te besteden hebt, dan zit je met de Bose QuietComfort 45 goed.

3. JBL Tune 500BT – Draadloze bluetooth koptelefoon, in zwart - Anmeldelse

Specificaties
  • Fabrikant: ‎JBL
  • Model: ‎JBLT500BTBLK
  • Modelnaam: Tune 500BT

Meer Specificaties: Modeljaar - ‎2018; Kleur - Zwart; Draadloze communicatietechnologie - Bluetooth; Speciale kenmerken - ‎Android; Meegeleverde onderdelen - ‎Kabel; Lees verder

Zie prijzen
90

Uddybende anmeldelse af JBL Tune 500BT – Draadloze bluetooth koptelefoon, in zwart

Beste draadloze koptelefoon onder 50 euro

Beste koop koptelefoon

Koptelefoon vorm: Op het oor

Microfoon: Ja

Noice cancelling: Nee

Accuduur: 41 uur, 15 min

Oplaadtijd: 106 min

Frequentiebereik:

Prijs: € 35,-

Als je op zoek bent naar de beste draadloze koptelefoon onder de 50 euro, dan is de JBL Tune 510 BT de beste keuze voor jou. Deze koptelefoon heeft van de consumentenbond het label ‘beste koop’ gekregen en daar zijn wij het helemaal mee eens. De koptelefoon heeft geen noice cancelling, maar wel een ingebouwde microfoon. De accuduur is goed: na 106 minuten opladen, gaat de koptelefoon 41 uur en 15 min mee. De koptelefoon heeft de mogelijkheid tot snelladen, al na vijf minuten aan de lader kun je twee uur muziek luisteren.

De koptelefoon heeft geen aux-ingang waardoor je niet naar muziek kunt luisteren tijdens het opladen. Wel kun je bij deze JBL-koptelefoon weer twee apparaten tegelijk koppelen. Kijk je een film via je laptop, maar word je gebeld op je smartphone, dan schakelt de verbinding automatisch om.

De geluidskwaliteit is goed, zeker voor deze prijs. Je kunt lange tijd muziek luisteren, films bekijken of gamen zonder hinder te ervaren. De koptelefoon houdt omgevingsgeluiden op afstand, maar heeft geen noice cancelling. In deze prijsklasse ga je geen koptelefoon met perfecte bas vinden, maar voor deze prijs klinkt de bas van deze koptelefoon prima.

De koptelefoon is licht van gewicht en de oorschelpkussens zijn zacht en comfortabel. Het design is simpel en elegant en de koptelefoon is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. De koptelefoon is inklapbaar, waardoor hij ideaal is om mee te nemen op reis. Wel melden sommige gebruikers ook weer bij deze JBL-koptelefoon dat de oorschelpen klein zijn en strak kunnen aanvoelen. Ook dit is weer een persoonlijk struikelpunt en de enige manier om erachter te komen of dit ook nadelig is voor jou, is door de koptelefoon te passen.

FAQ

Vind antwoorden op de vragen die normaal gesproken voorkomen bij de aankoop van een Draadloze Koptelefoon

Oordopjes of een koptelefoon: zit er verschil in de geluidskwaliteit?

Ja. Voor het allerbeste geluid kun je het best voor een on-ear of over-ear koptelefoon gaan. In deze koptelefoons zit simpelweg veel meer ruimte voor isolatie en techniek.

Moet je een draadloze koptelefoon altijd opladen?

Ja. Draadloze koptelefoon zijn voorzien van een accu en dus moet je deze altijd opladen. Met een volle batterij kun je uren vooruit. In de meeste gevallen wordt de laadkabel meegeleverd.

Wat is NFC?

Near Field Communication (NFC) verbindt razendsnel met een ander apparaat. Houd je toestel in de buurt van de NFC-chip en binnen slechts een aantal seconden kunnen beide apparaten met elkaar communiceren. Niet iedere koptelefoon heeft NFC.

Kun je telefoongesprekken voeren met een koptelefoon?

In de meeste gevallen wel! Nieuwe modellen hebben meestal een piepkleine microfoon in de oorschelp die je stemgeluid opneemt. Als je een inkomende oproep ontvangt, dan stopt automatisch je muziek en hoor je je telefoon overgaan. Vervolgens kun je het gesprek aannemen door op de oorschelp te tikken of klikken, of door op een bedieningsknop in het snoer te drukken. Tegenwoordig kun je zelfs met de nieuwere in-ear koptelefoons handsfree bellen.

Hoe bedien je een koptelefoon?

De meeste bekabelde koptelefoons zijn te bedienen via een afstandsbediening die in het snoer verwerkt zit. Hiermee kun je een nummer overslaan of het volume aanpassen. Bij een draadloze koptelefoon zit de afstandsbediening meestal verwerkt in de oorschelp. Door middel van veegbewegingen of drukknoppen pas je de instellingen aan. Ook kun je sommige koptelefoons aansturen via spraakopdrachten.

Welke koptelefoon accessoires zijn handig?

Meestal krijg je bij je koptelefoon de benodigde kabels en een reishoes. Daarnaast zijn er nog andere handige accessoires verkrijgbaar. Zoals een powerbank waarmee je onderweg je accu kunt opladen, of een standaard waarop je krasvrij je koptelefoon kunt ophangen. Ook schoonmaakdoekjes, een vliegtuigadapter en een aux-kabel zijn handige accessoires die soms wel, soms niet, bij je koptelefoon geleverd worden.

Bronnen

We gebruiken natuurlijk alleen maar de beste bronnen om informatie te krijgen over wat de beste powerbank van het moment is. En deze bronnen zijn natuurlijk ook volledig onpartijdig.

Consumentenbond 🇳🇱

https://www.consumentenbond.nl/

De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die ze via hun eigen media publiceren. Het doel is consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzen te maken met respect voor mens en milieu. Men heeft hierbij gekozen voor een vereniging met als doel op te komen voor de belangen van de consument. De Consumentenbond neemt een onafhankelijke positie in los van politieke belangen of de belangen van het bedrijfsleven. De Consumentenbond is een vereniging van en voor consumenten zonder winstoogmerk.

Tweakers 🇳🇱

https://tweakers.net/

Tweakers (voorheen Tweakers.net) is een Nederlandstalige website van DPG Media met nieuws en informatie over hardware, software, games en internet. Het is de grootste elektronica- en technologiewebsite. Tweakers biedt een unieke mix van informatie die bestaat uit nieuws, reviews, product- en prijsinformatie, een Vraag & Aanbod-sectie voor gebruikte producten, shopreviews en een zeer actieve community.

TechRadar 🇳🇱

https://global.techradar.com/nl-nl

TechRadar vertelt op een eerlijke en onpartijdige manier over de nieuwste technologie en wat ze hiervan vinden. Je vindt er reviews en nieuws op het geniet van technologie. TechRader is onafhankelijk. Haar ervaren journalisten werken op kantoren in zowel Turnhout en Oss als internationaal.

Terug naar boven

De score wordt berekend van 1 tot 100 op basis van geselecteerde factoren:

  • Gebruikersrecensies tellen mee voor 70%.
  • De prijs telt mee voor 15%.
  • Expertbeoordelingen tellen mee voor 10%.
  • En geselecteerde specificaties tellen mee voor 5%.